Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Diorama | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Diorama |
Konu: Diorama taban alternatifleri | |
Yazar | Mesaj |
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Konu: Diorama taban alternatifleri Gönderim Zamanı: 24/10/2005 Saat 05:18 |
Selam
Elimdeki modellerin altına taban yapmaya karar verdim, zira modeller doğal ortamında daha güzel gözükyor. Ancak aklıma gelen taban çeşitleri kısıtlı. İlk aklıma gelen resim çerçevesi gibi yapıp içine oturtmak, veya Spitfire'da yaptığım gibi, elips kartonpier tipli bir taba üzerine çalımak. Bu tip ahşap taban için alternatifler nelerdir? |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
Korkut
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1409 |
Gönderim Zamanı: 24/10/2005 Saat 07:55 |
Ben şu skeçteki dizaynımı kullanıyorum. Marangoza çizdiğim profilde bir sürü çıta traşlattım, gereken boyutlarda çerçeve yapıp altına 3 mm kontrplak yapıştırıyorum. Renkli Pinotex, ahşabın dokusunu da daha iyi ortaya çıkarıyor. Üstüne de şeffaf plexiglastan koruyucu, toza karşı tavsiye edilir.
Ama sakın Pinotex ahşaptan tam uçmadan plexiglası kapatma, solventlerden dolayı opaklaşıyor---tecrübeyle sabitttir! |
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 24/10/2005 Saat 08:06 |
Korkut abi çok güzel anlatmışsın sağol
|
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |