Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: Panther Ausf. A 1/35 Tamiya Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Atilla Güç
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 193
Alıntı Atilla Güç Cevaplabullet Konu: Panther Ausf. A 1/35 Tamiya
    Gönderim Zamanı: 30/01/2007 Saat 22:22
Yakla?yk bir hafta önce ba?lady?ym Tamiyanyn 35 ölçekli Panther Ausf. A kiti ile yeti?tirebilirsem ben de AFV Tank maketi yary?masyna
katylmak istiyorum. Foruma henüz bitmi? herhangi bir ölçekte AFV maketi eklemi?li?im olmamasyna ra?men katylmak iste?im abesle
i?tigal etmek olmaz umarym. Yary?maya renk olsun dü?üncesi ile u?ra?maktayym.Önce pek de net çekemedi?im maket kutu foto?raflaryny
ekliyorum. Daha sonra da yapym a?amalaryny ekleyece?im fyrsat buldukça.

IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/01/2007 Saat 23:06
Kitin içine Tiger kaçmy? :)

Atilla, bu kit Tamiya'nyn eskilerinden, hatta Monogram bile olabilir, zaten 1/32 falan ölçe?i. El aly?tyrmak için güzel kittir, detayy azdyr ve sorunsuz kolayca toparlanyr. Ancak sinir bozucu seviyede basitlikler görebilirsin. Ben derim ki bu kit için u?ra?ma, bütün boya i?ini dene, eskitmeyi vs de dene, gönlünce u?ra? bununla. Batyrsan bile üzülünecek bir kit de?il sonuçta.

Ben bir ?eye benzemiyor diye Rus olarak yapmy?tym. Sen belki alengirli kamolar deneyebilirsin.

Paletleri sa?lam vinildir, iyice abartmady?yn zaman tineri vs bir yere kadar kaldyryr. Figürleri korkunçtur hiç kullanmak direk at kö?eye dursun. Gerekmezse kutudan çykan MG'yi de kullanma, kupolaya MG'nin rayyny da takma, çünkü bunlar da biraz detaysyz ve syrytyyor do?ru hatyrlyyorsam. Son olarak decalleri de biraz kalyn, kullanyrsan patlayabilirsin...

Kolay gelsin, saldyr Atilla :)
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
Atilla Güç
Üye
Üye
Simge

Alıntı Atilla Güç Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/01/2007 Saat 23:10
Tamiyanyn bu kiti pille çaly?an motorlu tipte tasarlanmy? olanlardan. Gövdenin alt kysmyndaki bo?luklary plastik eriterek kabaca kapattyktan sonra, macun ile tesfiye ettim.

Ancak eteklerin iç kysymlaryndaki bo?luklara bir?ey yapamadym.

Egzostlary ince matkap uçlary ile açtym. Egzsotlaryn arasyna gelecek olan kriko yerine uygun imal edilmedi?i için kullanmamaya karar verdim.
Taretin arka kysmynda birle?me yerinde olu?an ice bo?lu?u, etrafyna macun ta?yrmamak için Tamiya bant ile maskeleyerek macunladym.
IP
Atilla Güç
Üye
Üye
Simge

Alıntı Atilla Güç Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/01/2007 Saat 23:26
Plastik çekerek elde etti?im ince çubuklara tutma kolu ?ekli verdim. Kapak üstlerine bu kollaryn daha sa?lam yapy?masy için uygun delikler açtym.

IP
Atilla Güç
Üye
Üye
Simge

Alıntı Atilla Güç Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/01/2007 Saat 23:35
Çok haklysyn Emre, kit o kadar iyi bir kit de?il. Revell'in 72 liklerinde bile daha fazla ayrynty var. Zamanym bol olsa bu kiti oldukça detaylandyrabilirdim.
MG'yn takyldy?y kol o derece komik yapylmy? ki, Tolga'nyn Ausf. G kitindeki kollara bakarak kendim imal ettim. Bence oldukça iyi oldu.

Kitten çykan kol ise bu ?ekilde;
Bu parçayy kesip atyyorum.
IP
Atilla Güç
Üye
Üye
Simge

Alıntı Atilla Güç Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/01/2007 Saat 23:43
Bu arada hafifçe düzeltmeye çaly?yrken kyrdy?ym birkaç önemsiz parça :D

IP
Atilla Güç
Üye
Üye
Simge

Alıntı Atilla Güç Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/01/2007 Saat 01:51
Syrada yzgaralaryn yapymy vardy ki bu kitte hiçbir kapak veya detay verlmiyor. Tamiya Ausf. G kiti ile uzaktan yakyndan alakasy yok ama olsun; "Kötü kit yoktur, kötü modelci vardyr" :D
Izgaralar için önce tül perde aradym ama Seyhan'da hep asortik perdeler tül perdeler var, eski tip perdeler de Küçük Saat tarafyndalarmy? gidemedim. Plastik süzgeçerden kesti?im elek kysymlary da içime sinmedi. Sonra sevgili Tolga sa?olsun, "arayyp durma, bendeki artan mesh'lerden veririm" dedi ki uçuk havalara o dakkada. :)
Yine plastik çubuklardan yzgaralara için yuvarlak çerçeveler yaptym, refeans foto?raflaryna bakarak.

IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/01/2007 Saat 08:32
Bence bu kite fazla bile :)

Ben kit "iyidir" demedim efenim, daha önce kiti üretti?im konu ba?ly?y aranacak olursa orada ne kadar sövüp saydy?ym ortadadyr. Bazy modelci a?abeylerimiz o a?amada Tamiya'nyn üstün kalitesi ve benim beceriksizli?imden sykça dem vurmu? olsalar da, kutudan çykty?y gibi yapyldy?ynda ancak bir Panther tankyny "andyryyor". Zamanynda yapty?ym yorum "bu maket tankyn maketi de?il, ancak tankyn mock-up(yine maket mi desek) modelinin maketi olur" ?eklindeydi. Maketin de maketi yani, bu kadar oluyor.

Sen yine güzel u?ra?yyorsun Atilla, devam devam. Ymkansyzlyklaryn gözü körolsun 2 aydyr do?ru düzgün maket yapamady?ym için yary?mayy falan komple kaçyrdym ya sa?lyk olsun...
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
Atilla Güç
Üye
Üye
Simge

Alıntı Atilla Güç Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/02/2007 Saat 00:33
Izgaralary tamamladym.

Ylk renk olarak Revell 16 Sand Yellow rengini tabanca ile makete uyguladym. Ancak mesafe ayarynda sorun ya?adym sanyrym ki boya donarak makete ula?ty bazy kysymlarda.
Elimden geldi?ince yüzeye müdahale ettim, kuruduktan sonra.

Boyama standy olarak, elektronik malzeme satan bir ?azadan aldy?ym kablo makarasyny kullnyyorum. Boya tabancasynyn duvar askysyny da bu makaraya vidaladym, oldukça kullany?ly oldu. Arty bacaklarymyn arasyna kystyrmaktan kurtuldum pistolü :D
IP
Atilla Güç
Üye
Üye
Simge

Alıntı Atilla Güç Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/02/2007 Saat 00:42
Ylk önce ?öyle bir kamuflaj denedim.

IP
Atilla Güç
Üye
Üye
Simge

Alıntı Atilla Güç Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/02/2007 Saat 00:54
Sonra renkleri yumu?atmak için, aklymca Revell 48 Göl Ye?ilini sary ile soldurdum. Hiç içime sinmedi.

IP
Atilla Güç
Üye
Üye
Simge

Alıntı Atilla Güç Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/02/2007 Saat 01:06
Y?te o anlarda ben kara kara bu a?amadan sonra yeni kamuflaj yeti?tiremem diye dü?ünürken kurtarycy mesaj geldi; "Yary?manyn biti? tarihi 3 ?ubata ertelendmi?tir" :D
Hemen Göl Ye?ili ile kamuflajyn tarzyny de?i?tirerek tekrar boya atym.

IP
Atilla Güç
Üye
Üye
Simge

Alıntı Atilla Güç Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/02/2007 Saat 01:21
Sonra ye?il üzerine yer yer sary ile müdahale ederek kamuflaj desenini düzenledim. Sonrasynda genel olarak sary ile ye?il rengin sert etkisini azalttym. Ayryca son kamuflajda, Revell 48 içine az miktarda Revell 15 sary ekledim. Bu ?ekilde daha uygun göründü referanslardaki renge göre.

IP
Atilla Güç
Üye
Üye
Simge

Alıntı Atilla Güç Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/02/2007 Saat 01:29
Yol tekerleklerini ?ablon cetvel ile maskeleme yaparak boyadym, oldukça pratik ve temiz bir i?lem oldu.

IP
sadak ta?yyycy
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 440
Alıntı sadak ta?yyycy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/02/2007 Saat 01:33
bence GAYET ba?aryly , soldurmada tabii
KOLAY GELSYN...
IP
Atilla Güç
Üye
Üye
Simge

Alıntı Atilla Güç Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/02/2007 Saat 01:41
Tamiya'nyn bilindik çykartmalaryny kullanmak zorundaydym, maskeleme ile yapacak zaman yok. Dekalleri normal olarak parlak vernikten(PYC) sonra yerlerine yerle?tirdim, yok olacak gibi de?il, kayy? resmen dekaller. Fyrladym bir ko?u markete. Kaptym bir ?i?e sirke ile asetonu geldim. Sirkeyi bol bol yedirdim dekallere, en az üç kez. Oldukça yumu?adylar, yüzeyin ?ekline gelmeye ba?ladylar.
Syra asetona gelince, önce kenarlarda parlayan kysymlary eritiyordum kürdan yardymy ile ince ince. Ta ki geni? taretteki "421" dekaline fyrça ile giri?ene kadar. O anda "dekal gitti" dedim. Ama öyle olmady, dekalin altyna da syzan aseton sadece parlak kysymlary yok etti ve renkli kysymlar kaldy. Yüzeyin her kyvrymyna da indi dekal. Hem ?a?yrdym hem çok sevindim. Ama ?ansymy fazla zorlamadan byraktym.

IP
Atilla Güç
Üye
Üye
Simge

Alıntı Atilla Güç Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/02/2007 Saat 02:16
Paletlerin plastik rengi siyah, ancak ben önce siyah sonra Revell 83 Rust rengini attym. Sonra Revell 90 Gümü? rengi ile yere temas eden veya hareketli olup parlayan metal kysymlara kuru fyrçalama yaptym. En son siyah yykama yaparak bitirdim.

Paletlerin dy? yüzü bir nebze iyi ancak iç kysymlarda hiç detay yok. Syfyr :(
IP
Atilla Güç
Üye
Üye
Simge

Alıntı Atilla Güç Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/02/2007 Saat 03:19
?imdi bu a?amada yardyma ihtiyacym var. Paletler vinil, uçlary biririne geçecek ve birbirine geçen parçalaryn ysytylarak uçlary eritilip sabitlenecek diyor. Paletleri yerine yerle?tirmeden mi yapaca?ym bu i?lemi, yoksa yerle?tirdikten sonra my? Daha önce hiç 35 lik tank yapmady?ym için bu konuda fikrim yok, yardymcy olursanz sevinirim.

IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04