Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: B-17 Karşılaştırma Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Mueve
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 581
Alıntı Mueve Cevaplabullet Konu: B-17 Karşılaştırma
    Gönderim Zamanı: 15/10/2005 Saat 10:42
Selamlar.
B serisi konusunda karara vardım. Bu seriyi, bir çok modelin 1/48 i olmadığı için 1/72 yapacağım. Madem yapacağım, belki başkalarına da yardımcı olurum diyerek, kafamda farklı bir yapım aşaması tasarladım.

B-17 modeli 3 markada var; Revell, Hasegawa ve Academy. B-17 ve 24ü, birden fazla yapmak istediğim için, bu 3 markanın modellerini alıp aynı anda yapabilir, böylelikle aralarında kendimce karşılaştırma yapabilir ve sizlerle paylaşabilirim diye düşündüm. Otomobil dergilerindeki karşılaştırmalı testler gibi yani
"Evet bu benim işime yarar" diyorsanız yapayım. Yok kimse istemezse boşuna fazladan bir tane yapmak yerine iki tanede kalayım

Ayrıca bir yardıma ihtiyacım var. Şimdilik 1/72 Revell i ısmarladım. Academy nin G versiyonunu web de bulamadım (Yerli mağazalarda). Hasegawa nın G sini de bulamadım. Yakında taşınacağım için y.dışından sipariş vermek istemiyorum(adres karmaşası vs). Academy ve Hasegawa nın B-17G modellerini satıldığı herhangi bir yer biliyorsanız çok sevinirim.

Düzenleyen Mueve
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/10/2005 Saat 12:04
Revell ısmarlamakla iyi etmemişsiniz.İyi bi maket değil.
IP
Mueve
Üye
Üye
Simge

Alıntı Mueve Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/10/2005 Saat 12:16
İdris bey, detay eksikliği/hata açısından mı yoksa zorluk açısından mı? Zorluk ise, birkaç sorunlu maket yapıp tecrübe kazanmak istiyorum. Fakat gereksiz ise hemen iptal edebilirim.
IP
hudaverdi
Üye
Üye

Gönderilenler: 337
Alıntı hudaverdi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/10/2005 Saat 13:27
bıldığım kadarı ile 4 fırmada b-17 var.aırfıx(b-17g),revel(b-17f),akademı(b-17b-c-d-f-g sanırım)ve hasegava(b1-17f ve g).
   revel ın monogram kalıp 1/48 ı var ama zannedersem onu pek dusunmuyorsunuz.
aırfıx ı dusmanıma bıle tavsıye etmem.dışa detay,camları sorunlu,makınelı tufeklerı berbat,ınış takımı yuvaları vs vs vs tamamen kotu(boyama planı guzel ama.)
revel dışa detay,bıraz daha duzgunce duruyo ama yapılmıs halını gordum,pek bı seye benzemıyo(ama aırfıxden ıyı gıbı geldı)
   hasegawa dışa detay,eski kalıp dıye bılıyorum.turkıyede bulmak cok zordur.ınternette bıle yapılmısını bı ıkı yerde ancak gordum.ama yapılınca ıyı gıbı duruyodu.kendısı ile hıc bı zaman tanısamadım.(ercan karakas bey ıle zamanında satın almak ıcın mesajlasmıstım.ıstanbul un ayrı yakalarında oturduğumuz ve muze toplantılarına uzun zamandır gıdemedığım ıcın teslım alamadım.mahcubıyetım baki,sözüm hala geçerli ama nerde gorusup alıcam hala bılemıyorum.verılen sozu tutamadığım ıcın satış akdini feshetme yetkisi vardır:)))
academy gecmısten berı bayağı bı b-17 urettı.b-c-d-e modellerini almaya değmez gibi.ama f ve g si iyi sayılır.bende f (memphis belle)modeli var.camlar bıraz zorladı.kanat ın alt ve ustunu bırlestırınce motor bolumunde detaylar bırbırını karşılamıyo,sevıyeyi tutturayım derken detayları zımpara ile öldürdüm.kutudan g modeli içinde bazı parçalar cıkıyo ama bendeki govdeye uymuyo.herhalde g govdesi ayrı sanırım.ınternette bu model ıcın bayağı bı resin ve metal parca uretıldığını gordum.
aırfıx ı bulmak kolay olabılır.academy ıstanbul da besıktas hobby center da ve kadıkoydeki bazı kırtasıyelerde bı ara vardı.revel de bazı oyuncakcılarda vardı.hasegawa bulmanız zor.
   ıclerınde en ıyısı yıne academy gozukuyo.onu bulamazsanız revel bıraz torna-tesviye ile toparlayabılırsız.aırfıx e yaklasmayın bıle.
(sorunlu ve zor maketlerle uğrasıp tecrube ve keyıf almak rısklı bır dusunce olabılır.cunku modelcılıkten soğutma,moral bozma,yarım bırakma gıbı yan etkıler rıskı var)
ha bu arada ne olursa olsun b-17 den daha yakısıklı ve estetık bır tayyare dusunemıyorum.
IP
idris
Üye
Üye

Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/10/2005 Saat 13:29
Revell enteresan bir firmadır.
Eski B-17 si kötü bir makettir.Detayı fazla değildir.
Ancak son yıllarda Revell kutulardan envayi markanın makedi çıkabiliyor.Eğer şansınız varsa iyi bir B-17 niz olur.Ama eski makedi kutuladılarsa (Lancaster örneğinde olduğu gibi) paranıza yazık.
IP
idris
Üye
Üye

Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/10/2005 Saat 13:37
Matchbox firmasındada bi B-17 var.Revell tarafından kutulanmış olabilir.
IP
Mueve
Üye
Üye
Simge

Alıntı Mueve Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/10/2005 Saat 13:39
O zaman şansımı deneyeyim. Kötü çıkarsa da ders olur. Bir daha sormadan almam.
Teşekkürler
IP
carlgustav
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1190
Alıntı carlgustav Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/10/2005 Saat 16:29
1/72 Matchbox B24 Liberator'ü kısa pantol giyerken üretmiştim. Çok güzel kitti. O zamanki modelcilik tecrübemle dahi toplayabilmiştim. Hem bir araya kolay geliyordu hem oldukça hoş detay ve opsiyonları vardı. Bulursanız tavsiye ederim (belki Revell onu da kutulamış satıyordur).
A critic, is a legless man who teaches running.
IP
Mueve
Üye
Üye
Simge

Alıntı Mueve Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/10/2005 Saat 00:19
Revell i iptal ettim. Yazılanlardan sonra kutunun içinden başka uçak çıkabilir diye korktum
Academy ve Matchbox alıp yapsam daha sağlıklı olacak diye düşündüm.
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1559
Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/10/2005 Saat 23:32
MONOGRAM 1:48 B-17sini tavsiye ederim.tam bir klasik mükemmel kalitede.parçalarda neredeyse hiç çapak yok çok aşmış değilseniz detay setlerinede ihtiyacınız yok.
tek takıldığım nokta kontrol yüzeyleri kanatlara sabit yani onları kesip ayırmanız gerekiyor.ama kesinlikle tavsiye ederim.
bu tip maketler ülkemizde çokca pahalı olmasına karşın yurt dışında epeyce ucuz.bir kaç kutu sipariş ettiğiniz takdirde baya ucuza geliyor.200 usd aşmayın:)
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/10/2005 Saat 23:35
bu arada benim şahsi fikrim 1:48 yapın yer probleminiz yoksa çünkü detay bakımından çok daha zengin oluyor yani gerçeğine çok daha yakın oluyor.ustalarda bu yüzden 1:48 tercih ediyorlar sanırım çünkü düşününce 1:72 gösterilen emeğin karşılığını pek veremiyor.1:32 ise eve sığmadığından tercih edilmiyor.yani naçizane fikrim bilmiyorum
IP
Mueve
Üye
Üye
Simge

Alıntı Mueve Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/10/2005 Saat 09:10
Burak bey emin olmak için soruyorum, bahsettiğiniz model "rmg4569 B-17G Flying Fortress" mıdır yoksa "rmx5600 Boeing B-17G Flying Fortress" mı?
Teşekkürler

IP
Mueve
Üye
Üye
Simge

Alıntı Mueve Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/10/2005 Saat 10:22
Aslında 1/48 yapmak için aşağıdaki gibi nedenler de var

IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/10/2005 Saat 12:33
Orjinalini yazan: Mueve

Burak bey emin olmak için soruyorum, bahsettiğiniz model "rmg4569 B-17G Flying Fortress" mıdır yoksa "rmx5600 Boeing B-17G Flying Fortress" mı?
Teşekkürler

bendeki kit sizin bahsettiğiniz 2. kit yani revell-monogram 5600 kodlu kit.zaten revell-monogramın tek bir b-17si var sanırım çok yaygın ve bilindik bir kit.en çok yapılan b-17 maketidir belkide.1:48 ölçekli usa malı ve son derece kaliteli.sadece kontrol yüzeyleri ayrı verilmemiş o kötü onuda rahatça kesebilirsiniz.

eğer dilerseniz bana mail adresinizi verin ben size kutunun ve içindeki herşeyin fotoğraflarını çeker yollarım sizde iyice emin olursunuz.bir maket alıp sonra hayalkırıklığına uğramak sanırım bi modelci için en kötü olaylardan biridir:)

saygılarımla..
IP
Mueve
Üye
Üye
Simge

Alıntı Mueve Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/10/2005 Saat 12:42
Teşekkürler Burak bey.
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/10/2005 Saat 12:49
Orjinalini yazan: Mueve

Selamlar.
B serisi konusunda karara vardım. Bu seriyi, bir çok modelin 1/48 i olmadığı için 1/72 yapacağım. Madem yapacağım, belki başkalarına da yardımcı olurum diyerek, kafamda farklı bir yapım aşaması tasarladım.

B-17 modeli 3 markada var; Revell, Hasegawa ve Academy. B-17 ve 24ü, birden fazla yapmak istediğim için, bu 3 markanın modellerini alıp aynı anda yapabilir, böylelikle aralarında kendimce karşılaştırma yapabilir ve sizlerle paylaşabilirim diye düşündüm. Otomobil dergilerindeki karşılaştırmalı testler gibi yani
"Evet bu benim işime yarar" diyorsanız yapayım. Yok kimse istemezse boşuna fazladan bir tane yapmak yerine iki tanede kalayım

Ayrıca bir yardıma ihtiyacım var. Şimdilik 1/72 Revell i ısmarladım. Academy nin G versiyonunu web de bulamadım (Yerli mağazalarda). Hasegawa nın G sini de bulamadım. Yakında taşınacağım için y.dışından sipariş vermek istemiyorum(adres karmaşası vs). Academy ve Hasegawa nın B-17G modellerini satıldığı herhangi bir yer biliyorsanız çok sevinirim.

bu arada www.hobici.com da academy b-17 var 1:72 hemde bizim memphis belle şeklinde.b-17yi bu filmle sevmişizdir heralde çoğumuz.her ne kadar bize spitfire ları mesırşimit diye yutturmaya çalışsalarda iyi filmdi:)en azından ben öyle gördüm:)

www.hobbytime.com.tr adresinde hasegawa airfix revell ve academy 1:72 b17ler var.değişik fiyatlarda.stok durumuna bakarsınız.çoğu stoktaydı şimdi baktım.

ben yinede 1:48 monogram derim.

saygılarımla...
IP
Mueve
Üye
Üye
Simge

Alıntı Mueve Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/10/2005 Saat 12:57
Son baktığımda bazıları stokta yoktu. Bakayım tekrar.
IP
KursadA
Üye
Üye

Gönderilenler: 608
Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/10/2005 Saat 03:55
Orjinalini yazan: Burak

bu arada www.hobici.com da academy b-17 var 1:72 hemde bizim memphis belle şeklinde.b-17yi bu filmle sevmişizdir heralde çoğumuz.her ne kadar bize spitfire ları mesırşimit diye yutturmaya çalışsalarda iyi filmdi:)en azından ben öyle gördüm:)

Siz oyle gormus olacaksiniz. Memphis Belle'de de eminim olanaklarin o anki goruntuyu aynen yansitmanin imkansizligi sebebiyle teknik hatalar yapilmistir. Ancak film cekildigi donemde ucar durumda olan hemen hemen her B-17'yi kullanmasi, B-17G olmayan diger modelleri de masraftan kacinmayip gecici olarak B-17G'ye benzetmesi gibi bircok ayrintidan da anlasilacagi uzere bu tip detaylara cok dikkat edilen bir filmdi. Nitekim filmde Bf 109 niyetine kullanilan Spitfire falan da yok kayitlara gore. Filmde kullanilan tek bir Spitfire dahi yok (7 tane P-51 var), filmde 3 tane Ha.1112 Buchon (Ispanyol yapimi Bf109) kullanilmis. 3'unun de kimliklerini bilemiyorum ama bir tanesi su anda Cavanaugh Flight Museum'daki ucak, bir digeri de Alman koleksiyoncu Hans Dittes'in ucagi. Belki bu ucaklarin Merlin motoru kullanmasi ve degisik burun profilleri sizi yaniltmis olabilir. Iyi calismalar.

Düzenleyen KursadA
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma