Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Boyalar | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Boyalar |
Konu: dupli vernik | |
Yazar | Mesaj |
Burak
Üye Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
Konu: dupli vernik Gönderim Zamanı: 30/01/2007 Saat 16:16 |
dupli parlak verni?i humbrol 128 üstüne syktym.boya kurak topraklar gibi çatlady.
çok denemedim fakat açyk ton grileri çatlatyyor akrilik vernik olmasyna ra?men.üst kysymlardaki kamuflaj renkleri olan kahverengi ye?il gibi tonlary bozmady bugüne kadar. ben her seferinde belki bu sefer olmaz diyip sykyyorum ve çatlyyor boya.kimseye ama kimseye verni?i direk boyanyn üstüne sykmalaryny önermiyorum.önce bir kat tamiya parlakla geçmekte yarar var.ama sonradan tamiya parla?y bozarmy bilmiyorum. böyle bir boya çatlama olayyndan sonra boyayy sökmem gerekti.teknik olarak koli bandyny yapy?tyryp yolma i?lemini uyguladym.aklyma geldi i?e yarady boya söken arkada?lara bu yöntemi tavsiye ediyorum.suyla syvyyla solventle u?ra?tyrmyyor adamy cart cart çykyyor boya.altta pul pul kalyyor fakat üstüne tekrar boyanynda onlar yokoluyor. bir deneyim payla?ayym dedim.herkese kolay gelsin.. |
|
Panzerace
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 198 |
Gönderim Zamanı: 30/01/2007 Saat 19:32 |
-
Düzenleyen Panzerace - 01/05/2008 Saat 21:03 |
|
EmrahR
Üye Kayıt Tarihi: 03/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 178 |
Gönderim Zamanı: 30/01/2007 Saat 19:34 |
Burak, Duplicolor'un parlak verni?i akrilik miydi? De?ildi diye hatyrlyyorum.
|
|
Burak Öztan
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 682 |
Gönderim Zamanı: 30/01/2007 Saat 20:20 |
Orjinalini yazan: Burak
dupli parlak verni?i humbrol 128 üstüne syktym.boya kurak topraklar gibi çatlady. Sadece bu numaraly boyaya my etki etti? Orjinalini yazan: Burak
çok denemedim fakat açyk ton grileri çatlatyyor akrilik vernik olmasyna ra?men Hangi marka boya? Sadece açyk gri boyalara my etki ediyor? |
|
baris
Üye Kayıt Tarihi: 10/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 211 |
Gönderim Zamanı: 30/01/2007 Saat 21:55 |
Duplicolor parlak vernik denildi?i gibi benim de bir modelimi mahfetti ve ben de bir daha kullanmadym bu verni?i. modelde altta humbrol 140, üstte ise model masterin bir ye?ili vardy. Herhalde alttaki gri humbrol 140 ile etkile?ime girdi.
Bu verni?i kullanmadan önce modelde kullanylan boyalarla ba?ka bir yerde denemek lazym. En güvenilir yol bu bence. |
|
Panzerace
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 198 |
Gönderim Zamanı: 30/01/2007 Saat 23:37 |
-
Düzenleyen Panzerace - 01/05/2008 Saat 21:03 |
|
Garga
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 10/12/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 42 |
Gönderim Zamanı: 30/01/2007 Saat 23:42 |
kesinlikle humbrol gri tonlarinda oluyor. siyah ve sariya attim bir problem yok, griyi bozdu hayret. diger renkler revelldi gerci. humbrol baska renkle deneyen oldu mu acaba gri disinda?
söke boyaya dogruyu bulacagiz insallah :) |
|
Kolay Gelsin
Burak |
|
baris
Üye Kayıt Tarihi: 10/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 211 |
Gönderim Zamanı: 31/01/2007 Saat 01:24 |
Humbrol 125 le kullanmy?tym, oldukça koyu bi gri olan gunship gray (FS 36118). Onda bi sorun olmamy?ty. Siyah beyaz gibi ana renklerde de sorun olmuyo.
Düzenleyen baris - 31/01/2007 Saat 01:25 |
|
jet x
Üye Kayıt Tarihi: 02/10/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 131 |
Gönderim Zamanı: 31/01/2007 Saat 10:35 |
Arkada?lar ben de bu problemden muzdariptim ancak verni?i biraz fazlaca uzaktan atmayy deneyin derim (yakla?yk 40-50 cm) ben ba?ka bir markanyn parlak verni?inde bu problemi ya?amy?tym ancak ?imdi uzaktan atmaya ba?layynca problem ya?amadym.
|
|
grond
Üye Kayıt Tarihi: 21/06/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 235 |
Gönderim Zamanı: 31/01/2007 Saat 12:38 |
Dubli parlak verni?i Humbrolda hemen hemen her renk tonunda denedim çatlama yapmyyor. Ama bençok uzaktan ve çok az atyyorum oda ayry
|
|
alobar
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 10/11/2005 Konum: Antalya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 43 |
Gönderim Zamanı: 31/01/2007 Saat 13:32 |
?imdiye kadar böyle bir sorunla sadece 1 kere kar?yla?tym onda da mesafeyi arttyrynca tekrar ya?amadym. Bence sykma mesafesinden kaynaklanyyor. Benim kullandy?ym dublicolor lar akrilik de?il. Fakat ba?ka marka akrilikler kullandym ve hepsinde çatlama ya?adym.
|
|
Burak
Üye Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
Gönderim Zamanı: 31/01/2007 Saat 15:06 |
Orjinalini yazan: EmrahR
Burak, Duplicolor'un parlak verni?i akrilik miydi? De?ildi diye hatyrlyyorum. abi akrilik diyor ama akrilik gibi kokmuyor.kokusundan durulmuyor yani odada.ama çok hyzly kuruyor ve verdi?i sonuç iyi. |
|
Burak
Gönderim Zamanı: 31/01/2007 Saat 15:07 |
Orjinalini yazan: Burak Öztan
dupli parlak verni?i humbrol 128 üstüne syktym.boya kurak topraklar gibi çatlady. Sadece bu numaraly boyaya my etki etti? Orjinalini yazan: Burak
çok denemedim fakat açyk ton grileri çatlatyyor akrilik vernik olmasyna ra?men Hangi marka boya? Sadece açyk gri boyalara my etki ediyor? evet sadece o boyayy etkiledi.daha öncede ba?ka bir uça?ymda kullandy?ym alt gri tonu bozmu?tu.o boya ise revelldi. benim gördü?üm açyk ton grilerde revell-humbrol farketmiyor.belki beyazyda bozar.belki koyu griyide bozar denemedim.ama ye?il kahverengi gibi tonlara bi?ey etmedi. |
|
Burak
Gönderim Zamanı: 31/01/2007 Saat 15:09 |
Orjinalini yazan: baris
Duplicolor parlak vernik denildi?i gibi benim de bir modelimi mahfetti ve ben de bir daha kullanmadym bu verni?i. modelde altta humbrol 140, üstte ise model masterin bir ye?ili vardy. Herhalde alttaki gri humbrol 140 ile etkile?ime girdi. Bu verni?i kullanmadan önce modelde kullanylan boyalarla ba?ka bir yerde denemek lazym. En güvenilir yol bu bence. boyanyn her yerini çatlatmyyor çok yo?un sykylyrsa bu oluyor.bide alttaki boyanyn durumuna görede de?i?iyor olabilir.yani kurumasyna göre.üstteki tonlar anynda kurumu?tu fakat alttaki gri hala yapy? yapy?ty.belkide sebep tam kuruma olmamasydyr.yani o tonlar hep geç kurur yapy? yapy? olur belkide o yüzden o tonlara has bi?ey. |
|
Burak
Gönderim Zamanı: 31/01/2007 Saat 15:11 |
sykma mesafesini çok artyryrsak yarysy havaya gidiyor oda iyi bi?ey de?il.benim çözümüm ?u:
bir kat istedi?iniz verni?i atyn.ben x22 attym.kurusun.üstüne dupliyi istedi?niz gibi atyn bu sefer sorun olmuyor. |
|
KFKF
Üye Kayıt Tarihi: 26/08/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 378 |
Gönderim Zamanı: 15/02/2007 Saat 20:41 |
Orjinalini yazan: baris
Duplicolor parlak vernik denildi?i gibi benim de bir modelimi mahfetti ve ben de bir daha kullanmadym bu verni?i. modelde altta humbrol 140, üstte ise model masterin bir ye?ili vardy. Herhalde alttaki gri humbrol 140 ile etkile?ime girdi. Bu verni?i kullanmadan önce modelde kullanylan boyalarla ba?ka bir yerde denemek lazym. En güvenilir yol bu bence. boyanyn her yerini çatlatmyyor çok yo?un sykylyrsa bu oluyor.bide alttaki boyanyn durumuna görede de?i?iyor olabilir.yani kurumasyna göre.üstteki tonlar anynda kurumu?tu fakat alttaki gri hala yapy? yapy?ty.belkide sebep tam kuruma olmamasydyr.yani o tonlar hep geç kurur yapy? yapy? olur belkide o yüzden o tonlara has bi?ey. Bence rengi boyadyktan sonra verni?e gecmeden önce en az 24 saat beklemekte yarar var. |
|
Koray Fenman
|
|
ejdersozen
Üye Kayıt Tarihi: 16/10/2005 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 258 |
Gönderim Zamanı: 15/02/2007 Saat 22:29 |
Bir dönem ben de kulladym ama renkde sararma dy?ynda bir çatlama benzeri problemle kar?yla?madym.
|
|
Aaa bunun pervaneleri dönüyo mu!!!
|
|
realpainter
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: Kirklareli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 148 |
Gönderim Zamanı: 16/02/2007 Saat 10:14 |
Duplicolor verni?i bende kullanyyorum ama hiç problem ya?amadym.Ama di?er arkada?laryn da belirtti?i gibi 40-50 cm uzaktan ve az miktarda atyyorum.Akrilik verni?i kullanmadan önce 24 saat bekliyorum.
Farkly olarak ben açyk ve koyu grileri Tamiya boyalaryndan kary?ym yaparak elde ediyorum.Kysmetse yakynda gunzeye geçece?im.Onlarda sorun ya?arsam bildiririm. |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |