![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
Predator
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16/12/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 32 |
![]() ![]() ![]() |
Bu arada dün deneme amaçly tekerleri alt ?asiye tutturdum ama biraz bo?luk vardy acaba normalmi bu kadar bo?luk olmasy nasylsa statik maket ve hareket etmeyecek ama bir yandanda aklymda soru i?aretleri kaldy... Düzenleyen Predator - 23/12/2006 Saat 22:57 |
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Tamiya tanklaryn tekerlekleri bazen motorlu versiyonlary için dönebilir olarak verilmi?tir.
Bo?luk kalmasy normaldir. |
|
![]() |
|
Predator
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16/12/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 32 |
![]() ![]() ![]() |
Modeli büyük ölçüde topladym ve boyadym ama boyada yine bazy hatalar oldu mesela kimi yerlerde boya kuruduktan sonra akynty izleri kaldy veya boya tek bir yere toplandy
![]() bazy yerlerde azda olsa fyrça izleri kaldy.Bunlary gidermek mümkünmü?fyrça ile boyandy?y için bu kadar hata normalmi yoksa daha güzel boyanabilirmiydi? ![]() |
|
![]() |
|
volkan
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
![]() ![]() ![]() |
Sayyn Predator, ellerinize sa?lyk, ikinci model için gayet güzel olmu?.
Dedi?iniz gibi fyrça izleri olabilir, ilk fotografta görülen fyrça izleri, bana düz yüzeyler için çok ince fyrça kullanmy? olabilece?inizi dü?ündürdü. Daha önce de söyledi?im gibi, fyrça ile tek katta kapatayym derseniz, kalyn boya sürersiniz ve toplanma, fyrça izi, kurumama sorunlary ya?arsynyz. Çok fazla inceltirseniz bu sefer boya akar, akan boyayy temizlemezseniz de bu akan boya iz byrakyr. T34 ler gerçekte de çok standart boyanmady?y ve döküm taret olduklary için, pütürlü yüzey görünümü ve düzensiz boya çok göze batmaz. Ama bu ?ekilde sivil ara? veya uçak yapmanyz çok zor. Bence bir kaç maket sonra siz kendi ideal boyama taktiklerinizi ke?fedeceksiniz. Deneme yanylma ile de olsa iyi sonuçlar elde edersiniz. Hatalary gidermek mümkün mü diye sormu?sunuz. Boya hatalaryny düzeltmenin en iyi yolu boyayy tamamen söküp ba?tan yapmaktyr (hidrolik ya?y veya mr.muscle fyryn temizleyicisi gibi maddelerle). Ben ?ahsen bunun yerine ikinci bir maket yapmanyzy, bu sefer ilk makette yapty?ynyz hatalary tekrarlamamaya çaly?manyzy öneririm. Hem de iki maket arasynda kaydetti?iniz geli?meyi görmenizi tavsiye ederim. Yyi modeller. |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Boya olarak ne kullandynyz?
|
|
![]() |
|
Predator
![]() ![]() ![]() |
revell enamel kullandym,363 dünkel grün.
|
|
![]() |
|
Predator
![]() ![]() ![]() |
Paletler vinil palet oldu?u için birle?im yerleri çok belli oluyor yapym planynda tornavida resmi var sanyrym ysytylarak yapylyyordu okudu?um birkaç topicte böyle yazyyordu.Tam olarak nasyl yapaca?ym hakkynda fikir verirseniz sevinirim ayryca paletlerin hangi renge boyanaca?y gösterilmemi? tavsiye edece?iniz bir renk varmy?
|
|
![]() |
|
torabora
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
Vinil paletleri tankyn üsüne takmadan birle?me yerlerini erkek di?i fi? gibi dü?ünüp birbirine geçir az japon syk ve elinle bastyr.Yapy?ynca tornavida veya metal bir çubuku mum veya çakmakla ysytyp çykynty olan yerleri eritip birbirine kaynat hafif dokundur e?er çok bastyryrsan plastik hemen erir dikkat.Paleti yerlerine takarken yürür aksamyn tyrtyl olan bölümünü tak ve düz yerine geçirmeye çaly? kolay gelsin.Paleti boyamasy ise tekerlere takmadan boya ben dark brown boyayyp yüksek yerlere metal boya ile renk veriyorum.
Tora Bora |
|
![]() |
|
Predator
![]() ![]() ![]() |
Te?ekkür ederim öneriniz için ama bir sorun daha çykty deneme amaçly paleti taktym fakat sol en arka teker palet sykty?y için yerinden çykyyor zar zor tutturdum ama çok emanet bir ?ekilde ve kysmen yerinden çykmy? bir ?ekilde duruyor.
|
|
![]() |
|
Atilla Güç
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 193 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Predator
bazy yerlerde azda olsa fyrça izleri kaldy.Bunlary gidermek mümkünmü?fyrça ile boyandy?y için bu kadar hata normalmi yoksa daha güzel boyanabilirmiydi? Boya iyice kuruyup sertle?tikten sonra, çok ince zympara ile hassas bir ?ekilde, neredeyse de?miyormu?casyna zymparalayarak fazlalyk boya çykyntylaryny gidermeyi deneyebilirsiniz, son çareleri uygulamadan önce. Düzenleyen Atilla Güç - 20/01/2007 Saat 22:05 |
|
![]() |
|
Predator
![]() ![]() ![]() |
Uzun bir aradan sonra fyrsat bulup maketimi bitirdim.Yyi kötü ele?tirilerinizi bekliyorum.Umarym be?enirsiniz.Bu arada kusura bakmayyn ama resimler cep telefonu ile çekildi daha sonra güzel bir makine ile tekrar çekerim... ![]() ![]() ![]() ![]() [IMG">http://img257.imageshack.us/img257/1926/dsc00416zr4.th.jpg" /> Düzenleyen Predator - 22/04/2007 Saat 00:54 |
|
![]() |
|
Predator
![]() ![]() ![]() |
Bunun üstüne Tamiya'nyn Japon type 97 si nasyl gider acaba?Fiyaty oldukça uygun sizede bir dany?ayym dedim.
|
|
![]() |
|
idris
![]() ![]() ![]() |
Yyi gider.
|
|
![]() |
|
ardeth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: volkan
Sayyn Predator, ellerinize sa?lyk, ikinci model için gayet güzel olmu?. Dedi?iniz gibi fyrça izleri olabilir, ilk fotografta görülen fyrça izleri, bana düz yüzeyler için çok ince fyrça kullanmy? olabilece?inizi dü?ündürdü. Daha önce de söyledi?im gibi, fyrça ile tek katta kapatayym derseniz, kalyn boya sürersiniz ve toplanma, fyrça izi, kurumama sorunlary ya?arsynyz. Çok fazla inceltirseniz bu sefer boya akar, akan boyayy temizlemezseniz de bu akan boya iz byrakyr. T34 ler gerçekte de çok standart boyanmady?y ve döküm taret olduklary için, pütürlü yüzey görünümü ve düzensiz boya çok göze batmaz. Yyi modeller. Katylyyorum. Modern araçlaryn bile nasyl boyandy?yny ve boyaly yüzeylerini yakyndan gördükten sonra ve 2. dünya sava?y araçlarynyn da ayny ?ekilde olabilece?ini hesap ederekten boyama konusunda fazla kendimizi kasmamamyz gerekti?ini dü?ünüyorum. |
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
![]() |
|
Predator
![]() ![]() ![]() |
Boya hemen hemen istedi?im gibi oldu zaten ba?langyç a?amasynda sayylyrym daha sonraki modellerde kendimi iyice geli?tiririm diye dü?ünüyorum.Bu arada Type 97 yi aldym kit 1987 yapymy renk olarakta oldukça kary?yk renkli bakalym bunun boyasy nasyl olacak... Düzenleyen Predator - 23/04/2007 Saat 15:30 |
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 2 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |