![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Rahmi K.
Admin Group ![]() ![]() + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30/12/2006 Saat 10:37 |
Yapty?y Rafale ?emalaryyla Fransyzlary Rafale maketine hasret byraktyran ( ?emalary gören, Revell'in süper maketini "what if" yapyyor) David abi veya "Hoca"'nyn yanly? bilmiyorsam ikinci "what if" Türk uça?y
Muhtemelen gördünüz ama buyrunuz |
|
![]() |
|
sniper
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 161 |
![]() ![]() ![]() |
"What-If" derken dikkatinizi çekecektir:
Gövde numaralary + 111. Filo(muhtemelen) + kuyruktaki Akyncylar sembolü + kamuflaj bizde olmayacak türden. 1- Artyk gövdedeki numaralar kullanylmyyor 2- Bu uçaktan alynsaydy bu tür kamufaljly my olurdu? 3- Eski?ehire Merzifondan bir filo mu kaydyryldy? Hangisini sabit tutup di?erleri ile oynasam bizdeki olabilecek uçak paternlerine uyum göstermiyor do?rusu . Hakikaten what-If lik olay... |
|
Murat YA?AN
Biz dograken bir kulagimiza ezanla adimiz digerine de uçak sesi girmis bir kere |
|
![]() |
|
oruç reis
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 934 |
![]() ![]() ![]() |
Olsun yinede david amca saolsun türkiyemden bir parça göstermi?.
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: sniper
"What-If" derken dikkatinizi çekecektir: Gövde numaralary + 111. Filo(muhtemelen) + kuyruktaki Akyncylar sembolü + kamuflaj bizde olmayacak türden. 1- Artyk gövdedeki numaralar kullanylmyyor 2- Bu uçaktan alynsaydy bu tür kamufaljly my olurdu? 3- Eski?ehire Merzifondan bir filo mu kaydyryldy? Hangisini sabit tutup di?erleri ile oynasam bizdeki olabilecek uçak paternlerine uyum göstermiyor do?rusu . Hakikaten what-If lik olay... Kendi yazmy? zaten. Çookda umurumdaydy diyede ba?lamy?. |
|
![]() |
|
Blackbird
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 660 |
![]() ![]() ![]() |
E syra sizde abiler siz yapyn bir eurofighter :D
|
|
![]() |
|
onge
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 336 |
![]() ![]() ![]() |
De?erli dostlar, bu beyefendi uygulamy? oldu?u kamuflaj için, "çöl kamuflajyna benzer bir?eyler olmaly" gibi bir yorum yapyyor ki, ba?ly ba?yna rahatsyz edici bir ?ey. (Türkiye synyrlary içinde çöl olarak tanymlanabilecek bir alan bilmiyorum)
Kurgu, kanymca, belirli bir manty?a oturursa insanlaryn zihninde yerini alyp hayal gücünü harekete geçirmeye ba?layabilir. Rastgele derlenmi? fragmanlaryn geli?igüzel halde biraraya getirilmesinde de insan ister istemez bir düzen aryyor do?rusu. Hele o Phantom'dan arak numaralar çok rahatsyz edici. Kanymca bu durum, daha önceleri de pek çok benzerlerini gördü?üm, Amerikaly modelci dostlarymyzyn model haricindeki pek çok konuda olan cehaletinin ve ukalaly?ynyn minyatür bir yansymasy olarak dü?ünülebilir. Ynanyyorum ki "e?er olsaydy" ya da "mesela" gibi bir konu ba?ly?y altynda, siz de?erli dostlar çok daha ba?aryly kurgusal modeller üretebilirsiniz. Tek gereken birazcyk daha genel kültür, havacylyk kültürü ve bir kurgu ya da bir konsept etrafynda biraraya gelmi? bol miktarda hayal gücü... Modelci dostlar; Hepinize iyi bayramlar ve mutlu yyllar:) Düzenleyen onge - 31/12/2006 Saat 00:37 |
|
"cure" le yeah tank cho she calcar
|
|
![]() |
|
oy61
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
![]() ![]() ![]() |
Bence model anlamynda ho? bir çaly?ma olmu?. Fakat what if bir çaly?maya bile gövde numarasyydy oydu buydu diye böyle takyyorsanyz diyecek bir ?ey bulamyyorum :)
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
![]() |
|
Rahmi K.
Admin Group ![]() ![]() + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
![]() ![]() ![]() |
Ady üstünde what if, isterse ördek resmi çizer üstüne, ne olacak :) David abi üretken ve iyi bir modelcidir. Böyle tanynmy? bir modelcinin varsayalym projelerinde tercihi Türk uça?y, ne ala ?eklinde payla?my?tym. Son dönem sykça örne?ini gördü?ümüz üzere gyyabynda ele?tirilece?i aklyma gelmeliydi, ne yapalym :) Abinin mail adresi yazyyor, ele?tirileri büyük bir zevkle kabul edecektir.
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
?imdi, ters dü?mek istemem ama...
Getirilen olumsuz ele?tiriler ile ilgili ?unu söylemek lazym. Ayny Ydris'in de dedi?i gibi amcam zaten "Çoook da umurumdaydy, bu benim ayakta gördü?üm rüyam (This is my daydream anyway cümlesine dikkat)" gibi bir yorumda bulunuyor. Filo i?aretlerinin tutmady?ynyn veya böyle bir boyama paterni olmady?ynyn gayet farkynda. E?er dikkat ettiyseniz de çöl kamuflajyyla ilgili ifadesi "Bir gün hava generalleri oturup bu lanet grilerden sykyldyk ?öyle hareketleri bir ?eylere boyayalym diyecekler, bu da benim fikirlerimden biri" ?eklinde. Yani, anlamak istedi?iniz ?ekilde "Türkiye çöldür, neticede i?renç gerikalmy? bir Arap ülkesidir" ?eklinde de?il. Buna inanmadyysanyz, amcamyn Türkiyeyi ve Türk Hava Kuvvetlerini tanydy?yny yslak çykartmalaryndaki seçimden veya filo i?aretlerini tanymasyndan anlayabilirsiniz. Bence Amerikaly adamyn birinin kalkyp Türk Hava Kuvvetlerine ait bir uçak yapmasy, küçük görmesinden çok be?endi?ini veya en ufa?yndan da olsa bir takdir dü?üncesiyle hareket etti?ini gösterir, yanylyyor muyum? Neticede demek istedi?im, bence yapylmasy gereken yabancy bir insanyn tamamen kendi kurgusundan yapty?y bir ?eyi "O öyleydi bu böyleydi" diye ele?tirmek yerine, ortaya bir ?eyler çykarmak. Buradaki kimseye ?ahsi ele?tirim de?ildir; ancak, lafta oldu mu nedense çok efelenilse ve atylyp tutulsa da i? Türk uça?y yapmak, uluslararasy platformlarda Türk modelcili?ini temsil etmek, Türk forslu uçaklarla tanklarla boy göstermek oldu mu ortada kimsenin olmamasy benim kafamda soru i?aretleri yaratyyor. Yine bir efelenilme syrasynda "Tamam 29 Ekim geliyor dökün Türk uçaklaryny ARC'de ortaya" denildi?inde ortaya çykan (veya çykamayan my demeli) sonucu gördük, bir avuç modelci(ki hep ayny avuç modelci) dy?ynda kimsenin kyly kypyrdamady. Bence bunlara takylaca?ymyz yerde, zamanynda Rahmi'nin veya Kaan Gök'ün yapty?y gibi (ilk aklyma gelenler onlar) kendi "what-if" projemizi yapsak çok daha anlamly olaca?y dü?üncesindeyim. Hazyr Modelsitesi yary?malary tam gaz devam eder ve jetler için de olasylyk görünürken bir dü?ünün isterseniz... Lafla peynir gemisi yürümez diyerek bitiriyorum. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
realpainter
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: Kirklareli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 148 |
![]() ![]() ![]() |
David'in eline Emroglan'in agzina saglik diyorum.
|
|
![]() |
|
Burak
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() ![]() ![]() |
+1
griler son derece bayyk |
|
![]() |
|
Burak
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() ![]() ![]() |
kuyruktaki Köro?lu bizde gerçekten varmy adam onu kendimi dü?ünmü??
|
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
Merzifon Akyncy filo, F-16
Düzenleyen Ares - 31/12/2006 Saat 02:31 |
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
![]() |
|
sniper
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 161 |
![]() ![]() ![]() |
Yapty?y modelde istedi?i kamuflajy pekala kullanabilir, asyl burda anla?ylmayan günümüzde artyk hiçbir THKv uça?yndaki gövde numaralarynyn olmayy?y. Olasy alynabilecek bir uçak için her?eyi dü?ünmü?te niçin gövde numaralaryny dü?ünmemi? diye benim "Hakikaten what-If'lik olay " dememim anlamy budur.
Yoksa Davud amcanyn u?ra?yp mükemmel denilebilecek bir çaly?ma ortaya çykartyp Türk uça?y yapmasy elbetteki alky?lanacak bir durum. Harcady?y mesaiyi, kullandy?y Phantom decalini, hayalindeki uça?yn renklerini zaten belirtmi?. Bunun üstüne söylenecek ba?ka ?eylerde bizler tarafyndan subjektif olarak yeteri kadar söylendi diye dü?ünüyorum. Sonuçta dile?imiz yurt dy?ynda Türk uçaklarynyn bu kategoride de olsa devamynyn gelmesi. |
|
Murat YA?AN
Biz dograken bir kulagimiza ezanla adimiz digerine de uçak sesi girmis bir kere |
|
![]() |
|
onge
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 336 |
![]() ![]() ![]() |
Üslup yine sertle?meye, hatta belki biraz da kutupsalla?maya ba?lady, aman diyelim.
Öncelikle ?unu ifade etmeliyim. David Bey'in (veya amca) modelcilik tekni?ine diyecek yok do?rusu. Güzel i? çykarmy?. Hayal gücü konusunda ise zaten ne söyleyebilirim ki... Kanymca problem; benim ve di?er dostlaryn "what if" konseptini farkly yorumlayyp farkly beklentiler içerisinde yorum yapmalary. Benim what if den anlady?ym kurgusal bir durumla ba?da?tyrylabilen bir model yapmak ve bu modelin üzerinde o kurgusal durumu ifade edebilecek referanslary belli bir bütünlük (hatta belki de bir zaman ve tarz uyumu) içinde verebilmektir. Hyperscale galerilerinde gördü?üm üzerinde Nazi Almanyasy i?aretleri olan F 117 (her ne kadar bir hollywood filminden esinlenilmi? olsa da) gamaly haçlaryn kullanymy ve yeri gibi konularda do?ru mesajlar veren, bana göre daha ba?aryly sayylabilecek bir örnekti. Ben olsaydym, Türk Eurofighter'i dü?üncesini David Bey'in yapty?ynyn aksine insanlaryn zihninde yer etmi? referanslara birazcyk daha atyfta bulunarak gerçekle?tirmeye çaly?yrdym. Mesela kamuflaj gibi mu?lak bir konuya fazla girmez, kullanylan i?aretlerin en güncel örneklerini modelin üzerinde yansytmaya çaly?yrdym. Bunun sebebi ise Türk Hava Kuvvetlerinin kullandy?y uçaklaryn kamuflaj ?ema ve renklerinde çok radikal ve özgün de?i?iklikleri (benim bildi?im kadary ile) pek fazla uygulamamasy olurdu. Neticede forumlaryn kydemli dostlary huzurunda haddim olmayarak yapty?ym ele?tirinin esasy: "Yahu adam ne saçma hayal kuruyor olur mu öyle ?ey!" demek de?ildir. Bundan daha farkly olarak: "Hayal objesinde genel tutumu ve dönemi ifade etmeye yarayacak daha etkili, dönem ve tarz olarak belki daha tutarly, ip uçlary verilseydi daha keyifli bir model olabilirdi" demekten ibarettir. Bu da benim dü?üncem:). Düzenleyen onge - 01/01/2007 Saat 03:59 |
|
|
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Emre'nin de?indi?i ?u "ortaya bir?eyler çykarmak" konusuna gelince;
Maket yapma konusunda yeterince faal de?ilim. Belki de yeterince faal de?iliz. Haklydyr. Bir?ey diyemem. Ama bunu yapamam veya yapamayyz anlamynda söylemiyorum. Hatta bence çok ilginç bir proje olabilir. Elimdekileri bitirdikten sonra bir "what if" projesi neden olmasyn ki? Yine Emre'nin de?indi?i a?a?ylama veya yüceltilme konularyna çok fazla girmeyi mantykly bulmuyorum. Emre'nin yazdyklarynda üzülerek gördü?üm üzere, "konuyu böyle anlamak istiyor" da de?ilim. Birkaç yabancy ülke görmü? bir ki?i olarak, kar?yla?ty?ym batylylaryn zihnindeki pek de net olmayan Türkiye imajy ile ilgili görmeye ya da duymaya aly?kyn oldu?um olumlu ya da olumsuz her türden ifadeler, gururlanyp sevinilecek ya da alynyp üzülünecek ?eyler de?il gibi, bunlarla u?ra?mak çok faydaly de?il gibi.. Kanaatimce, zaten bunu tarty?manyn yeri de modelcilik forumu de?il diye dü?ünüyorum. Ele?tirimi yaparken, herhangi bir modelciyi a?a?ylamak ya da forumda gerilimli bir ortam yaratmak gibi bir niyetim yoktu, de?erli dostlar. Sadece dü?üncemi olabildi?ince anla?ylyr bir biçimde belirtmeye çaly?tym. Düzenleyen onge - 01/01/2007 Saat 03:48 |
|
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Uçak bize 2. el olarak o kamuflajla gelmi? diye dü?ünün.
Bizimkiler o boyamayy,uçak genel bakyma girinceye kadar,korurdu kesin. |
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Hayal objesinin tasarymy için bu da bir veridir, olabilir. Hatta nereden geldi?i dü?ünülebilir. Belki bundan sonrasy için de bir?eyler dü?ünülebilir. Ben jetler ile ilgili süreçleri sizin kadar iyi bilmiyorum. Neticede tasarlanan bir hayal objesidir, farkly ip uçlary eklenerek konu zenginle?tirilebilir.
Düzenleyen onge - 01/01/2007 Saat 04:04 |
|
|
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |