Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Boyalar | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Boyalar |
Konu: F-5B renk kodlary | |
Yazar | Mesaj |
sniper
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 161 |
Konu: F-5B renk kodlary Gönderim Zamanı: 26/12/2006 Saat 10:50 |
A?a?ydaki F-5B nin renk kodlaryny tam olarak bulamadym nette. Acaba bu uça?yn çok farkly olan renklerini bileniniz varmy? Yardymlarynyzy bekliyorum.
|
|
Murat YA?AN
Biz dograken bir kulagimiza ezanla adimiz digerine de uçak sesi girmis bir kere |
|
Clumsy
Üye Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
Gönderim Zamanı: 26/12/2006 Saat 13:11 |
amerikan agressor filolarynda kullanylan renkler ya da kanada hava kuvvetlerinde ki uça?yn oradan gelmi? olma ?ansy çok yüksek.
FS numaralarynyn olmasy gerekiyor galiba 35164 35109 ve 35622 saygylarymla, Düzenleyen copilot_clumsy - 26/12/2006 Saat 13:12 |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
sniper
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 161 |
Gönderim Zamanı: 26/12/2006 Saat 15:14 |
Evet dedi?iniz do?ru canada aggresor ü gözüküyor Don Color un sitesinde.
Tek yapylacak ?ey bundan sonra kuyruk decalini de olu?turmak ve üretime geçmek çok te?ekkürler vedi?iniz bilgi için. |
|
Murat YA?AN
Biz dograken bir kulagimiza ezanla adimiz digerine de uçak sesi girmis bir kere |
|
HYAMAN
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 470 |
Gönderim Zamanı: 26/12/2006 Saat 16:15 |
Bu uçak Amerikan yardymy ile gelenlerden.O yüzden Kanada kodlary do?ru olmayabilir.Bir ara?tyrma yaptym ama çok net bir ?ey de çykmady.
|
|
sniper
Gönderim Zamanı: 26/12/2006 Saat 16:37 |
Bende yukarydaki resmin daha büyük ve birkaç de?i?ik yönden çekilmi? fotolary var. Don Color un sitesinde Canada Aggresor kysmyna gidip renkleri bu resimlerle kar?yla?tyrdy?ymda hemen hemen tam uyuyuyor gözüküyor. Galiba tam olarak bir inceleme yapmam gerekecek
|
|
Murat YA?AN
|
Clumsy
Üye Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
Gönderim Zamanı: 26/12/2006 Saat 16:43 |
kanada kodu derkene??
yanly? hatyrlamyyorsam onlar da böyle alengirli i?ler için FS numarasyna muadil renkler kullanyyorlardy. bir de bu uça?yn kuyruk numaralarynyn siyah olan hali var diye hatyrlyyorum :) Amerikan yardym olup olmady?yny tam olarak nasyl an?ayabiliyoruz? Amerikalylar bu koltuklarla uçurmu?lar my B modelini? yine de sonuçta ister kanada ister amerikan olsun en yakyn renklerin yazylmy? bulunan üç FS numarasy diye hatyrlyyorum. saygylarymla, |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
sniper
Gönderim Zamanı: 26/12/2006 Saat 16:54 |
Benim görebildiklerimde bu kamuflajda Amerikan T-38 ler var buna benzeyen. Birde Amerika da sadece F-5E ve F versiyonlary agresor olarak kullanylmy? yada kullanylyyor diye biliyorum F-5B de?il.
|
|
Murat YA?AN
|
HYAMAN
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 470 |
Gönderim Zamanı: 26/12/2006 Saat 17:33 |
Kanada ve Amerikalylaryn ayny FS kodlaryny kullanyp kullanmady?y konusunda tam bir bilgim yok do?rusu.O yüzden Kanada kodlary farkly olabilir demek istedim.Ama bu uçak Amerikan yardymyyla gelen uçaklardan birisi, ondan eminim.Kuyruk numarasy 70-1408.80'lerin ba?ynda Williams hava kuvvetleri üssündeki 425 TFTS filosunda bu haliyle uçmu?."New Blue" diye adlandyrylan bu kamuflajla ve kuyru?unda "LA" kodu ile üsde uçan tek örnekmi?.Daha sonra bu ?ekilde Türk hava kuvvetlerine devredilmi? 1986 yylynda.Zaten bildi?im kadaryyla bizde hiç Kanada F-5'i de görev yapmady.Kanada "Aggressor" renkleri ile ilgili ?öyle bir kaynak buldum,i?e yarayacaktyr umarym.
http://hedgehoghollow.com/buzz/Colour_Guide/aggressor_clr.html Düzenleyen HYAMAN - 26/12/2006 Saat 17:37 |
|
sniper
Gönderim Zamanı: 26/12/2006 Saat 18:25 |
Dostum ?imdi anla?yldy. F-5B agresor olarak de?il normal bir filoda uçmu?. Bilgiler için tekrar te?ekkürler.
|
|
Murat YA?AN
|
Clumsy
Gönderim Zamanı: 26/12/2006 Saat 19:15 |
bu uçakta renk olarak 3 adedi bulunmakta, önemli olan açyk olan tona karar verek ki kanymca 35622 olma ?ansy yüksek.
saygylarymla, |
|
-Sorumluuu...
|
sniper
Gönderim Zamanı: 27/12/2006 Saat 21:20 |
Orjinalini yazan: HYAMAN
"New Blue" diye adlandyrylan bu kamuflajla ve kuyru?unda "LA" kodu ile üsde uçan tek örnekmi?. En sonunda renk kodlaryna ait dedi?iniz "New Blue" paternini buldum gerçi uçak B versiyonu de?il ancak renk kodlary için do?ru olmasy gerek. Orjinalini yazan: copilot_clumsy
bu uçakta renk olarak 3 adedi bulunmakta, önemli olan açyk olan tona karar verek ki kanymca 35622 olma ?ansy yüksek. saygylarymla, Bu resme görede açyk olan renk 35622 de?il 35414 olmasy gerekiyor o zaman. |
|
Murat YA?AN
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |