Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: f-16 için resin geni? a?yz seti | |
Yazar | Mesaj |
Burak
Üye Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
Konu: f-16 için resin geni? a?yz seti Gönderim Zamanı: 13/12/2006 Saat 02:20 |
bugün itibariyle elimde cutting edge firmasynyn üretti?i seamless suckers big mouth denilen bir resin parça seti var.bu set hasegawa f-16 için üretilmi? lakin bendeki italeri f-16.
?öyle bir baktym italeriye oldurmak için onu bir hayli zahmet çekmem gerekecek. ben daha önce hiç resin set kullanmadym bu ilk ve herkesin bildi?i üzere bu resin parçalar accaip bi kalybyn üstünde geliyo.anlam veremiyorum niye öyledir fakat öyle. sormak istedi?im ise ?u..resin parçalar nasyl i?lenir.parçanyn gerekli kysmyny gerekmeyen o kalyp arty?yndan nasyl kurtaryrym?nelere dikkat etmeliyim?zymparalama kesme biçme esnasynda ne gibi teknikler kullanmalyyym? sa?ly?a zararlydyr sa?ly?a dikkat gibi uyarylar gördüm.normal bir plastik dökümden farky nedir bu zymbyrtylaryn? cevaplayan herkese ?imdiden te?ekkürler.cevaplarynyza göre bunu kullanyp kullanmamaya,kullanmazsamda hayyr sahibi bir modelsevere vermeye karar verecem. |
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 13/12/2006 Saat 09:38 |
Resinle fazla ha?yr ne?ir olmamakla birlikte bildiklerimi aktarayym.
1. Resin tozu a?yry zehirli diye bilinir. Resin zymparalarken oldukça dikkatli olunmasy ve tozdan korunulmasy gerekir. Plastik falan yanynda haltetmi? gibi yorumlar okudum yabancy sitelerde. 2. Resin parçalar genelde büyük döküm parçalaryyla birlikte gelir. Bunlary kesmeniz ve çykarmanyz gerekli, bu i?i de genelde en rahat beceren el aleti bir testeredir. Modelcilik için üretilmi? ince testereyle hemen hallolur. Ba?ka tip el aletleriyle saatlerce u?ra?yp bir de parçayy kyrmanyz olasydyr. ÖNEMLY NOT: Testere ile resin keserken etraf rezalet resin tozu olur. 1. numaraly uyaryya tekrar dikkat! 3. Resin kyrylgan bir merettir. Plasti?e benzemez, ?öyle masa seviyesinden parkeye veya ta?a patlarsa çatlama ve kyrylma yapabilir. Alaca?ynyz resin parçalaryn pahaly ?eyler oldu?unu dü?ünürsek, iyi koruyun derim. 4. Resinin i?lendi?ini genelde duymadym ve fikir veremiyorum. Ancak toza dikkat. Bunun dy?ynda zymparaya da iyi tepki verir fakat su altynda yapmakta fayda var. 5. Resin parçayy kullanmadan önce yykayyn ve iyice kurutun. Benim gördü?üm bütün resin parçalaryn üzerinde kalyplamada kullanylan ya?, vs. gibi malzemenin arty?y vardy, ylyk suda yykayynca geçiyor. Ancak, resinin içinde hava kabarcy?y varsa buralara su doluyor ve siz tam kurumadan boyaya kalkarsanyz dolan su buralardan kusuluyor. Sonuç mahvolan boya. 6. Resine boyanyn tutunmasy bana güç göründü, bilmiyorum geneli nasyldyr. Ama ben bugüne kadar kullandyklaryma astar boya attym ve faydasyny gördüm. Tavsiye ederim. Benim tecrübelerim sayesinde bildiklerim bu kadar, çok fazla resinle ha?yr ne?ir olmady?ym için daha yardymcy olamyyorum. Kaan Gök gibi syk resin kullanan tecrübeli biri bence daha iyi yardymcy olabilir. Kolay gelsin. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
sniper
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 161 |
Gönderim Zamanı: 13/12/2006 Saat 09:49 |
Detay seti oarak kullanylan "Resin Parçalaryn" malesef üretim tekni?i kalyba dökümdür. Her resin parçasynyn üretimi syrasynda gerek vakum gerekse vakumsuz ortamda dökümü yapylaca?y zaman parçada bo?luk kalmamasy ve bir tür besleyici görevi görmesi için parça üzerinde o dedi?iniz acayip fazlalyklar olur. Nedenide kalyba resin malzemesini dökü?ünüzde resin en ince detaya kadar ilerlemesi ve zamanla çekinti yapyp (çok kysa süreler içinde) parça içinde bo?luk olu?mamasy için fazladan buralary resinle doldurulur. Ayryca bu fazlalyklar i?lem sonunda parçanyzyn kalyptan kolay çykartylmasyny sa?lamak içindir.
Y?lemesine gelince e?er elinde dremel gibi bir el frezesi veya buna benzer bir?ey varsa bunlaryn uçlaryny kesici testereler takarak dikkatli bir ?ekilde kesebilirsin kabaca. Yada ince kyl testere türü ?eyler varsa bununlada kesebilirsin. Yoksa maket byça?y ile kesmen kör byçakla ekmek kesmeye benzer. Daha sonra elinde tyrnak makaslarynyn bir kysmy törpülemek için kullanylyr ya i?te buna benzer bir törpü ile resin sert oldu?undan yava?ça detaya zarar vermeden törpüleyerek fazlalyklardan kurtulabilirsin. A?a?ydaki seti ben tesadüf eseri 1 milyona bulmu?tum, baya?yda i?imi görüyor do?rusu. Buna benzer altlerle fazlalyklary temizleyebilirsin mesela |
|
Murat YA?AN
Biz dograken bir kulagimiza ezanla adimiz digerine de uçak sesi girmis bir kere |
|
altay ugurlu
Üye Kayıt Tarihi: 21/02/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 185 |
Gönderim Zamanı: 13/12/2006 Saat 12:30 |
Resin parçalary yapy?tyryrkende bir takym zorluklar çykabiliyor, normal maket yapy?tyrycylaryyla pek yapy?myyor gibi.
Ayryca yukarydada söylendi?i gibi çok çabuk kyrylyyorlar. italeri f-16 synyn geni? a?yzdan ba?ka eksiklikleride var, misal kokpit yanly? deniliyor, koltuk keza yanly?, siz bilirsiniz tabi ama bence daha do?ru bir f-16 kiti almanyz ve resin parçalary bunda kullanmanyz daha tatmin edici bir sonuç verecektir. |
|
Burak
Üye Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
Gönderim Zamanı: 13/12/2006 Saat 16:05 |
f-16 ile resin parça seti bana çok ucuza uzak do?udan geldi.hatta parçalar çerçevelerden çykmy? ve arka stabilizerlerdeki antenler kyrylmy?lar kendim yapycam.böyle olunca bu kadar önemsemedim.zaten artyk yeni kalyp modellerde geni? a?yz çykyyor yani resin seti ba?ka bir maket için saklamaya gerek yok.yapmak istedi?im model barak oldu?u için italerinin kiti bana en masrafsyz iyi bir alternatif olarak duruyor.elimde italeri maket var zaten.e?er dar a?yzly yaparsam yanly? olacak.
kokpiti sallamasyon demeyelimde ilk çykan f-16lardaki gibi yapylmy? mfdler falan yok ama kendim bi?eyler yapmayy dü?ünüyorum. ini? takymlaryda detaysyz onlaryda kendim doldurcam.israil f-16larynda kullanylan 600 galonluk yakyt tanklaryda yok.yani eksi?i çok ama bu eksikleri tek tek isracast ile tamamlamaya kalkarsam çok fazla para tutuyor bu yüzden ?imdilik o kadar giri?meyi dü?ünmüyorum.hepsini alsam o kadar iyi sonuç çykaramamda ?u a?amada zaten. resin kitlerle ilgili bilgilerinizin için çok çok te?ekkür ederim hepsi bilmedi?im ?eylerdi ve bana çok faydaly olucaklar. görü?mek üzere.. |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |