Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Off-Topic
 Modelsitesi Forumu : Genel : Off-Topic
Mesaj icon Konu: Great Models güvenilir bir sitemidir????? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Moses
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 372
Alıntı Moses Cevaplabullet Konu: Great Models güvenilir bir sitemidir?????
    Gönderim Zamanı: 10/12/2006 Saat 10:15
İyi akşamlar,

www.greatmodels.com websitesinden maket alma gafletinde bulundum. GAflet diyorum çünkü firma aldıklarımın toplamından çok daha fazlasını kredi kartımdan çekmiş ve çekmeye de devam ediyor. Firmaya bir sürü mesaj yazdım ama yanıt yok. Bankamı aradım. Kartımın iptal edilmesi gerektiğini söylediler.
Bu siteden daha önce alanlar varmı? Var ise herhangi bir sorunla karşılaştılarmı bilemk istiyorum.
Bilirsem ona göre davranabilirim.
Lütfen bana bu konuda acilen yazın
Teşekürler
İyi çalışmalar...
IP
Clumsy
Üye
Üye
Simge
Pervane Sever

Gönderilenler: 1408
Alıntı Clumsy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/12/2006 Saat 17:48
Boyle bir olayin gerceklesmis oldugunu ilk defa duyuyorum.
Ilk parayi maket toplami, ikinci parayi da postalama masrafi olarak cekerler genelde.
Boyle onemli bir konuda neden hemen telefon etmiyorsunuz?
Cok daha cabuk sonuca ulasirsiniz
Saygilarimla,
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur!
-Peki o zaman. Sorunluuu...
IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/12/2006 Saat 18:30
Selamlar,

FirmayıTürkiye ile arada 7 saatlik fark olduğu için ancak gece geç saatlerde arayabiliyorum üstelik hafta sonrları da kaplılar.
Firmadan $292 alışveriş yapmama rağmen karttan $510 çekmişler. Aldığım ürünleri tekrardan sitede bir araya getirip postalamayı otomatik hesaplattırdım ve ortaya $80 gibi bir rakam çıktı. $372 olması gereken rakam nasıl 510 çıkar anlamış değilim.
Bana bir düzenbazlık var gibi geldi. Zira alışverişi çoktan yaptım. Ürünleri çoktan gönderdiler ama para çekmeye devam ediyorlar.
Bana göre hiçbir firma parayı çekmeden paketleri göndermez. Bunlar gönderdikleri halde çekiyorlar.
Bankamı aradım ve benden faks istediler.
Bazen anlaşma olabiliyor ama olmadığı zamanlarda var dediler. Yani giden paranın üzerine soğuk su içme gibi bir olayım da var ki inşallah olmaz.
İyi çalışmalar
IP
Clumsy
Üye
Üye
Simge
Pervane Sever

Gönderilenler: 1408
Alıntı Clumsy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/12/2006 Saat 19:13
Türkiye saati ile 9da aradığınızda orada öğlen 2 olur (ki akşam 8den sonra ucuz tarifeye geçer) gecenin geç saati olmasına gerek olacağını zannetmem.
Telefon ile arayıp sorunu çözümlemeye çalışmanız en iyisi.
Bunun dışında 200 dolarlık bir malzemeyi gümrükten nasıl çekmeyi düşünüyorsunuz?
Olay kaç gündür sürüyor?
(Cumartesi dahi orası çalışır diye hatırlıyorum)
Sorun firmadan kaynaklanmamış olabilir, son zamanlarda internet üzerinde dolaşan bir sürü adam var kanundışı yollardan para kazanmaya çalışan (şirketten sorun olmayabilir derken 6 senedir firmadan alışveriş yapıyor olduğum için tahminde bulunuyorum)
Ayrıca, aldığınız mallar ağır ise ve de siz onları kurye servisi ile istemiş bulunduysanız posta masrafı aslında 80 doların üstüne çıkmış olabilir (gerçi hesaplattırmış olduğunuz 80 dolarlık ücret ağırlığın aslında sadece bir kaç kilo olabileceğinden dem vuruyor ya yine de hatırlatmak faydalı olur)
İlk önce malın ücretini alıp sonra postalama ücretlerini çekerler.
Tekrar etmekte faide olabilir olay kanundışı bir olay olabilir.
Saygılarımla,
not: hakikaten bazen çok denyoluk yapıyorlar o ayrı :)

Düzenleyen copilot_clumsy
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur!
-Peki o zaman. Sorunluuu...
IP
saral100
Üye
Üye

Gönderilenler: 1029
Alıntı saral100 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/12/2006 Saat 20:20
Sanal kart kullanımı bazı riskleri ortadan kaldıracaktır kanatindeyim...
:)

Düzenleyen saral100
IP
FIREMAN
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 307
Alıntı FIREMAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/12/2006 Saat 21:16
Hmmm,üzüntü verici bir gelişme..özellikle benim gibi greatmodellsten bir posta sipariş patlatmak isteyen biri için..

Eger decal,resin,pe alınacaksa jadar yada hannats..maket alınıcaksa luckymodel,hlj yapmak lazım demek..Amerikalar'a kadar uzanmamak lazım anlaşılan :-(

İnşallah yanlışlık duzeltilir..510 dolar az para değil,bu ülkede bi cok insan o paranın daha azına 1 ay çalışıyor..
The black sheep among all white ones..
IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Gönderilenler: 3654
Alıntı Ares Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/12/2006 Saat 22:31
bu konuda bi yanlislik var diye düsünüyorum.
isterseniz bankadan parayi çeken kisinin kim oldugunu sorgulatin. belki de para çekme islemi 3. bir kisi tarafindan yasa disi yapiliyordur.
ve önerim tabii ki sanal kart.
hatta her sefer için 1 adet kart üretip is bitiminde çöpe atmaniz. bu islem hiçbir sekilde ücrete tabii degil. tabii bankaniza da bagli.
ümit ederim ki diger tarafin yaptigi yanlisligi farkedip yanlisliklarini en kisa zamanda telafi etmeleri.

Sweetchild

Not: forumun yeni saat ayary yapylmadan once atyldygy icin mesaj tarafymdam silinip tekrar yazylmystyr
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly...
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/12/2006 Saat 12:00
Allah Allah! Geçmi? olsun. Ben oradan sipari? vermeyi bile becerememi?tim. Kredi kartymy be?enmedilerdi:} Paypal de kullanabilirsiniz, aradan not dü?eyim. Aklyma gelmi?ken, bazen sigorta ücreti çekme durumlary oluyor. O kysmy bir dikkatli okuyun, belki o ürünlerden biridir aldyklarynyz. O durumda para sonradan yatyrylyyordu sanyyorum hesabynyza. Yine de geçmi? olsun.
Consume Ergo Sum
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1559
Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/12/2006 Saat 16:13
e?er paypal varsa kesinlikle paypal kullanyn.bu zamana kadar sorun ya?ady?ym iki aly?veri?te bana paramy iade ettiler.tamamen güvenilir mükemmel bir sistem.
kredi kartyyla ilgilide böyle bi geli?me olmasy gerçekten ilginç.çünkü parayy online sistem çeker siz checkout diyince.bu konuyla ilgili geli?meleri bizimle yine payla?yn lütfen.
bu arada telefon ederken maliyeti dü?ünenler için skype var.çok net ve temiz konu?ursunuz ya hiç ödemez yada çok az ödersiniz.
kolay gelsin.
IP
Farhad
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 332
Alıntı Farhad Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/12/2006 Saat 17:50
Geçmi? olsun. Ben bu siteden aly?veri? yapyyorum. Bugüne kadar böyle bir ?ey ba?yma gelmedi. Hatta eksik çykan bir verlinden parçasy olmu?tu onu bile göndermi?lerdi sonradan. Mutlaka bir yanly?lyk olmu?tur! Size email ile bir order form gelmi? olmasy lazym. Sipary?ynyz birden fazla yapmy? olabilir misniz? Bunu kontrol edin.
IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/12/2006 Saat 19:50
Selamlar ;)

Her?eyi tekrar tekrar gözden geçirdim ve fazladan alynmy? bir?eye rastlamadym. Tüm liste tamam.
Sitede kontrol edince order processed yazyyor. Tüm kolilerim gönderilmi?....
Bugün 1 saat kadar önce Amerika'daki firmayy aradym ve fazladan çekilen ödemenin nerden kaynaklandy?yny sordum.
Verilen yanyt oldukça ?a?yrtycy geldi.
Sipari?lerimi verip ödeme konusunda yazy?yrken bana tüm ürünleri bir kolide de göndersek gönderi ücreti ayny her birini farkly kolilerde gönderirsek de ayny diye belirttiler. Yani gümrükte sorun ya?amamak adyna hepsini toplam 4 koliye bölmelerini istedim. Onlarda o ?ekilde gönderdiler. Hepsini bir kolide göndermek için istenen ücret $80.70. Fakat 4 kolide gönderdikleri için ücret de?i?memesi gerekir.
Bugün verilen cevap ?u. Fazladan çekilen miktaryn tamamy gönderi ücretidir.
Dedim ki ben sizi bazy ürünleriniz ucuz diye seçtim. Almadan önce de her?eyi iyice sordum. Siz de bana gönderi ücretini aynen onayladynyz. Nerde $80.70 nerde $217 ??????????
Bu alenen soygun. Siz bana ba?tan bunun $217 tutaca?yny söyleseydiniz ben sizden aly?veri? edermiydim hiç diye yine sordum. Sizle yazy?an ki?i bunlary size söylemedi mi? Söylemedi dedim. Aksine ücret de?i?mez dedi. $293 lük aly?veri? için $217 gönderi masrafyny verece?imi bana söyleseydiniz 1 tane ürün bile almazdym.
Efendim sitemizde belirtilen gönderi ücretleri kesin de?ildir. De?i?iklik olabilir. Kati rakamlar de?il!!!!.Verilen cevaby görüyormusunuz.
SYz sitedeki rakamlara göre aly?veri? yapyyorsunuz. Her?ey bittikten sonra fiyat çok farkly çykyyor ve normaly budur deniyor.
Ben derim ki bu sitenin aly?veri?i güvenilir de?il. Ba?tan söylemedikleri her?eyi sonradan hesaptan çekiyorlar. Bu düpedüz dolandyrycylyk.
Para kolay kazanylmyyor. Bu yüzden hakkymy arayyp fazladan çekilen paranyn tamamyny iade alaca?ym.
Bu siteden aly?veri?im ilk ve son olmu?tur. Bundan sonra almayy dü?ünenler varsa 1 kez de?il 10 kez dü?ünsünler....
Hepinize iyi ak?amlar

Düzenleyen Moses - 11/12/2006 Saat 19:52
IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/12/2006 Saat 12:50
Sonunda kredi kartymy kapattyryp yenisi için ba?vuruda bulundum ve ayryca firma ile ilgili bankama dilekçe verdim. Yn?allah yazy?malar neticesinde fazla fazla çekilen paralar hesabyma aktarylacak.
Aly?veri? yaparken her soruya anynda mesaj veren firma her ne hikmetse neden fazla para çektiniz sorularyma bir türlü yanyt vermiyor.
Bu da onlaryn bu i?i kasytly yaptyklaryny gösteriyor. Sizler bu firmaya dikkat edin.
Bundan sonra bu firmadan aly?veri? yapmayaca?ym gibi sanal kart kullanymyna geçece?im.
Yyi çaly?malar
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/12/2006 Saat 16:41
Tekrar geçmi? olsun. Çok ?ikayet eldy?ym bir firma olmamasyna ra?men böyle acayiplikler oluyor. Daha önce de belirtti?im gibi ben aly?veri? yapamadym bile. Kredi kartymdan çekemediklerini belirtmi?lerdi ücreti. Cevap veren insanlaryn isimlerinden ve cümle kurmalaryndan anlady?ym kadaryyla göçmenler. Dolayysyyla size derdini düzgün bir ?ekilde anlatamamy? olablir ilk kontak kurdu?unuz ?ahys.
Online aly?veri? için ki?isel olarak HLJ.com önerebilirim (belki kullanmy?synyzdyr bilemiyorum). En sorunsuz ve kolay aly?veri? yapty?ym yer oldu ?imdiye kadar. Tekrar geçmi? olsun. Umarym Paranyzy geri alabilirsiniz.

Düzenleyen Jolly Roger - 12/12/2006 Saat 16:44
Consume Ergo Sum
IP
KFKF
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 378
Alıntı KFKF Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/12/2006 Saat 16:45
Great models'yn sizi yanly? bilgilendirmi? olmasy ciddi bir hata. Di?er yandan ço?unlukla online aly?veri? siteleri paketi bölme talebi sizden gelir ise, her paket için yary ücret alyrlar. Uçak kargo mu, UPS mi seçti?inize göre fiyat çok de?i?ecektir.

Ben 3 senedir Great models'dan aly?veri? yapyyorum. ?imdilik sorun ya?madym.
IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/12/2006 Saat 18:15
Selamlar,

Ben yurt dy?yndan ilk kez aly?veri? yapmyyorum. ?u ana kadar defalarca aly?veri? yaptym ve internet olayy çykty?yndan bu yana kadar da almaya devam ediyorum.
Ylk kez böyle bir olayla kar?yla?tym. Ürünleri alyyorsunuz her?eyi konfirme ediyorsunuz ama i? para çekmeye gelince olayy abartyp haklaryndan fazlasyny çekiyorlar.
Sert kayaya çarptyklarynyn farkynda de?iller.
Ben özellikle bu kadar çok ürün aldy?ym için shipping ücretini defalarca sorup onaylaryny aldym. Yoksa $80 tutmasy gerekn bir olay için $217 verecek kadar enayimiyim??
Aldyklarym ister bulunmaz modeller isterse yeni olsunlar önemli de?il. Yapylan davrany? ho? de?il. Telefon açyyorum laubali konu?uyorlar mail yazyyorum yanyt vermiyorlar.
SYze gönderi ücreti $80 deseler buna inanyp kart numaranyzy verseniz ve daha sonra $217 çekseler ne dü?ünürsünüz?
Düpedüz hyrsyzlyk. Bugün bu yüzden kartymy kapattyrdym. Yeni kart bekleyecem arada olan ödemelerim iptal olacak ve daha bir sürü ?ey.
Bankama dilekçemi ve her türlü belgeyi verdim. Onlary hakly çykartan tek bir olay yok. Mesajlarda ve sitedeki otomatik gönderi hesaplayan yerde $80 yazyyor. Hiçbir yerde $217 yazmyyor.
Bir daha özellikle ebay dy?ynda bir modelsitesinden aly?veri? yapmayaca?ym. Amerikalylar her fyrsatta kendilerini ön plana çykartyrlar ama onlar bilmiyorlar ki ben paramy çatyr çatyr geri alaca?ym. Alamazsam bankamy de?i?tiririm.............
Sezaryn hakkyny sezara verecen. Benim prensibim bu....
Yyi ak?amlar..
IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/12/2006 Saat 18:18
Yurt dy?ynda olanlar diyorlar ki nasyl olsa buraya gelip hakkyny arayamaz varsyn fazlasyny çekelim....
Siz siz olun bu sitenin fiyatlaryna ve mü?teri memnuniyetine iyi bakyn.
Ben tecrübemi payla?ayymda dileyen dikkate alsyn dileyen almasyn........
IP
shazneci
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 72
Alıntı shazneci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/12/2006 Saat 22:16
Öncelikle geçmi? olsun................................Y?iniz e?er Türkiyedeki bankaya kaldyysa yandynyz.Size tavsiyem e-ticaret konusunda bilgi sahibi bir avukat ile görü?mek. Mesafeli aly?veri?lerde bildi?im kadaryyla her?ey sizden yana.Kolaylyklar dilerim.

Düzenleyen Ares - 12/12/2006 Saat 22:30
IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/12/2006 Saat 23:16
Bu ak?am siteden mesaj geldi. Sanyrym paçalary tutu?tu. Evet hesabynyzy kontrol ettik ve size borcumuz oldu?unu gördük dediler.....
Söyledikleri rakam ile bana borçlu olduklayr rakam çok farkly. Ben dedimki asyl rakam budur. Hesap numaram budur. Derhal hesabyma parayy aktaryn.
Daha cevap gelmedi. Bakalym ne diyecekler. Kabul etmezlerse verdi?im dilekçe ile geri alaca?ym para çok daha fazla olacak. Yyice dü?ünsünler ona göre karar versinler.
Hepinize iyi çaly?malar ve bol maketli günler.
:)
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma