![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
onge
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 336 |
![]() ![]() ![]() |
![]() Evet topladım, paletler hariç tamam gibi. Bu da pre-shade sonrası hali... Düzenleyen onge |
|
"cure" le yeah tank cho she calcar
|
|
![]() |
|
onge
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 336 |
![]() ![]() ![]() |
İlk kat boyadan sonra böyle birşey oldu. Bir sonraki etap paletler...
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Burak
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() ![]() ![]() |
biheheheyy çok şirin:)
|
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Ey AFV cemaati bir sualim olacak sizlere:
Çelik kablo olarak verilen ipteki ufak iplikcikler nasıl ola da giderile? Yok giderilmez ise ölçekli çelik kablo mu alına? |
|
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Çelik kablo niyetine ip kullanılmaya! Telefon kablosu alınaa, tellerin etrafını saran plastik yalıtımlar sökülüp çıkarılaaa. Sonra teller 2 veya 3 adet alına, bir tarafı sabit tutulaaa, diğer tarafı usturupluca burulaaa. Şekil varsa burma sırasında taklit edile, ne kadar farklı burulaa o kadar farklı şekil olaa (saç örmekle benzer olaa). Modelci kişi kendi yağında kavrulaa, ölçekli kabloya para vermeyee, o parayla daha düzgün şeyler alaa.
Cümleten kolay geleee! |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Ferman, padişahım Miğfer-ü Muhteşem Sultan'ül AFV Emroğlan hanımızındır.
|
|
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Haşa, ben kim padişah kim AFV kim?
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
erhntly
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 824 |
![]() ![]() ![]() |
Çelik kablo için, levrek vb. dişli hayvanların avcılığında kullanılan oltalar için mevcut çelik teller ve ipler var... güzel durmakta... inceleyin karşılaştırın ve alın sonra overscale olursa karışmam.
sarısı çok mu sarı ne.. resim ayarlarım ile oynayayım biraz... KOlay gelsin... |
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Doğrudur Erhan Bey imaj biraz fazla sarı ağırlıklıdır. fotoşopta Autocolor yapınca düzeliyo, ama bu sefer de fotoğraf flaşının beyaz ışığı tatsız bir şekilde ortaya çıkıyor. Çekim yaptığım ortam takdir edersiniz ki pek profesyonel değil.
Yok eğer modelden bahsediyorsanız, o da doğrudur. 72 ölçek için boyayı beyazla açmadan kullandım. Gunze'nin bu rengini ilk defa kullandığımı da ekleyeyim. Genelde Gunze'ler sentetik boyalara göre biraz koyu bitişler de verebiliyor. Bilgisizliğime ve acemiliğime verin... Çelik halat alternatifi öneriler için teşekkürler. Bu arada Emre'nin bahsettiği şekilde bir çelik halat denemesi yaptım. Aşağı yukarı 0.3 mm kalınlıkta birşey oldu. Biraz overscale gibi mi sanki... Bilemiyorum. Bu ölçüyle gerçeğinde 21,6mm çapında bir çelik halat oluyor. |
|
|
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
?u syralar paletlerle bo?u?uyorum. Parçalar dikkatli kalyplanmamy? gibi, çapaklar var ve birbirine tam oturmuyor. Her parçayy önce e?eleyip sonra yerine oturtuyorum. Tabi oturursa... Dremel ile baklalaryn birkaç yerini oymak zorunda kaldym. Sonuç pek istedi?im gibi olmuyor, yapym gere?inden daha yava? ve zahmetli gidiyor.
Çapakly bakla paletleri olan AFV modelleri ile u?ra?my? ve ba?aryly olmu? modelci dostlara kar?y giderek daha derin saygy ve sevgi hisleri beslemeye ba?lyyorum. Bu arada modeli tutarken dikkatsiz davranyp, photo etch kancalardan birini kyrdym. Yerine yapy?tyrdym tabi ama boya biraz zarar gördü. ![]() ![]() Düzenleyen onge - 17/12/2006 Saat 00:08 |
|
|
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Bu arada birkaç gözlem:
AFV modelcili?ine yeni ba?lamy? modelcilere bu kiti önermiyorum. Hele bakla palet, aman diyim... Japon yapy?tyrycysy, Humbrol gibi sentetiklerin aksine, gunze'nin akrili?i üzerinde çatlatycy bir etki göstermiyor. Sadece bula?ty?y yerde katyla?yyor, hyzly davranyp fazlasyny ka?ytla falan alabilirseniz ne ala... Boya ince oldu?u ve arkasyny kysmen gösterdi?i sürece plastik model yapy?tyrycysy boyaly yüzeyin üzerinden de i?ini ba?aryyla görüyor. Düzenleyen onge - 17/12/2006 Saat 00:16 |
|
|
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Nihayet bitti. Böyle bir?ey oldu...
![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen onge - 07/02/2007 Saat 00:44 |
|
|
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Amanyn, anteni unutmu?um :O!
|
|
|
|
![]() |
|
Burak
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() ![]() ![]() |
tebrik ederim çok güzel i? çykmy?.askerimiz harika özellikle.birde zemini olsaydy ke?ke zeminsiz afv öksüz duruyor:)
|
|
![]() |
|
Captainairbus
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Antarctica Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 701 |
![]() ![]() ![]() |
Paletlere biraz toz toprak?
72 ölçek için güzel olmu? elinize sa?lyk. |
|
ex copilot.
|
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Te?ekkürler,de?erli dostlar. Model 72 ölçek olunca eskitme toz toprak konularynda a?yryya kaçmaktan korktum. Ba?ka bazy öneriler de geldi, de?erlendirmeye çaly?aca?ym..
|
|
|
|
![]() |
|
Burak
![]() ![]() ![]() |
bence kyvam iyi.kirden gözükmeyen afv yapmaya gerek yok canym:)
|
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Oooh, 72 ölçek için ala ala, mis gibi. Ellerinize sa?lyk...
Renkler biraz koyu göründü ama canlysyny görmeden bir ?ey söylemek yanly? olur, y?yktyr, ayardyr, monitördür derken ipin ucu kaçyyor sanal alemde. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |