![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| |
| Tayyareler | |
| |
|
| << Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
| Yazar | Mesaj |
|
ejdersozen
Üye
Kayıt Tarihi: 16/10/2005 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 258 |
![]() Gönderim Zamanı: 05/12/2006 Saat 03:41 |
|
Benim oturduğum şehirde yani Muğla'da belediye yaklaşık 5 yıldır kağıt , metal , cam çöpleri ayrı topluyor. Her apartmanda ayrı bir çöp bidonu var. YEKAP deniyor ve her yıl bir tane YEKAP parkı açılıyor. Bu projeden gelen gelirle. Bende güvenerek o sisteme veriyorum ama. Tiner için en güvenli yöntem buharlaştırma yöntemi.
|
|
|
Aaa bunun pervaneleri dönüyo mu!!!
|
|
|
|
|
idris
Üye
Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() Gönderim Zamanı: 05/12/2006 Saat 07:02 |
|
Orjinalini yazan: lterlemez
Isıtarak yapıştırmak (bence) biraz riskli. ?? O ne? |
|
|
|
|
idris
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 05/12/2006 Saat 07:04 |
|
Orjinalini yazan: SkippeR
Başka bir yöntem bulun mesela bolca beze döküp havalandırın en azından buğarlaşıp gider.Ama bunun su içerisinde olması biraz zor.Yada ne bilim kavanoz içerisinde balkona koyun ağzı açık uçup gitsin,kalan boya artıklarınıda bezle silip çöpe atın ama LÜTFEN klozete dökmeyin.Bu konuda hassasiyet göstereceğinizi düşünüyorum.Bu vatan ve Bu ülke bizim Biz bakmazsak kim bakacak kim temiz tutacak.LÜTFEN.. Evet doğru.Denizleri değil atmosferi kirletelim . |
|
|
|
|
KucukEniste
Üye
Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() Gönderim Zamanı: 05/12/2006 Saat 07:19 |
|
Sayın Emroglan bey.Tiner konusundaki imha yönteminiz üzülerek söylüyorum ama çok kötü ve yanlış bir şey.Yani Tiner gibi bir sıvının Kanalizasyon sitemine atılması çok yanlış ve bence başka bir yöntem bulursanız daha güzel olur.Denizlerimiz zaten yeterince kirli ilgisiz ve çöplerle dolu lütfen buna birde bizler tiner döküp ortak olmayalım.Başka bir yöntem bulun mesela bolca beze döküp havalandırın en azından buğarlaşıp gider.Ama bunun su içerisinde olması biraz zor.Yada ne bilim kavanoz içerisinde balkona koyun ağzı açık uçup gitsin,kalan boya artıklarınıda bezle silip çöpe atın ama LÜTFEN klozete dökmeyin.Bu konuda hassasiyet göstereceğinizi düşünüyorum.Bu vatan ve Bu ülke bizim Biz bakmazsak kim bakacak kim temiz tutacak.LÜTFEN.. Özür dilerim, öneriniz saçma geldi. Tineri buharlaştırdığımda doğrudan havaya karışacak, onu soluyacağız. Yetmezmiş gibi ilk yağmurda tekrar yere inecek, sulara karışacak, yediğimiz sebze meyve inek koyun vs vs... bize dönecek. Çöpe attığım boyalı bezlerin de çöplüğe atılacağına, orada açıkta yemek bulmaya gelen martıları, kedileri vs zehirleyeceğine, kalan kısmının da yine topraya karışacağına hiç değinmeyeyim isterseniz. Kanalizasyona boca ettiğimde ise doğrudan denize karışacak, ilk orayı zehirledikten sonra buharlaşıp atmosfere gidecek, oradan yine yere inecek. Hiçbir farkı yok. Bu mereti yoketmenin tek yolu arıtma tesisi. O da Türkiye'de yok. Hoş, tineri düzgün arıtacak tesis var mı onu da bilmiyorum. Çevreyi bu kadar düşünüyorsam bu hobiyi bırakmam lazım, kullandığımız boyalar, tiner, yapıştırıcı,vs... hepsi çevreye ve bizim sağlığımıza zararlı. Ama öte yandan, orada fabrika gürül gürül arıtma yapmadan atığını nehire veya denize boşaltırken, fabrikalar duman salar ve ceza ödemezken, her şeyden önce devlet kurumları bile çevreyi hiç sallamazken, bir avuç maketçinin oturup pis tinerlerini kavanozlarda ömür boyu saklayarak bir yere varabileceğini de hiç düşünmemekteyim. Başka imkanım olsa klozete neden dökeyim ki zaten, bu meretten kurtulmanın şu şartlarda bir olanağı yok. Bu vatan ve ülke bizim ama ormanlarını parselleyip villa yapıyorlar, güzelim koylarına ya beton yığını ya da nükleer santral, derelerine kanalizasyon. Eh ben de pis tinerimi içeyim bari, doğa kurtulacaksa... |
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
|
|
|
idris
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 05/12/2006 Saat 07:35 |
|
Orjinalini yazan: Emroglan
Eh ben de pis tinerimi içeyim bari, doğa kurtulacaksa... Çare değilki. Ölsen vücudun çürüyünce,ölmesen wc ye gidince çıkar,toprağa karışır :)). |
|
|
|
|
Rahmi K.
Admin Group
+ + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
![]() Gönderim Zamanı: 05/12/2006 Saat 07:52 |
|
Bahçede binanın temeline doğru giden bir incir ağacı var, bütün zehirli atıklarımı ona döküyorum :D
|
|
|
|
|
Ares
Admin Group
Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() Gönderim Zamanı: 05/12/2006 Saat 08:01 |
|
Orjinalini yazan: Emroglan
Bu mereti yoketmenin tek yolu arıtma tesisi. O da Türkiye'de yok. Hoş, tineri düzgün arıtacak tesis var mı onu da bilmiyorum. Var, Borusan Oto İstinye;) Ve bildiğim bu konuda tek olmadığı, araştırmak lazım |
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
|
|
|
lterlemez
Üye
Kayıt Tarihi: 09/09/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 303 |
![]() Gönderim Zamanı: 05/12/2006 Saat 08:23 |
|
Bir yerlerden başlamak lazım. Eğer bu hobiyi yapmayalım dersek en kötüsünü yapmış oluruz. Örneğin, elektrik üretmek için Çernobil yaptılar, patladı. Vazgeçtiler mi, hayır. Ama ne yaptılar daha iyilerini yapana kadar yapılanı daha güvenli kullanmaya çalıştılar. Bizde yapılana kadar en iyi şekilde ortadan kaldırmalıyız.
Saygılarımla. |
|
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
|
|
|
oy61
Üye
Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
![]() Gönderim Zamanı: 05/12/2006 Saat 08:43 |
|
Yav arkadaşlar çekin gitsin, iyi kafa yapıyor :D
|
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
|
|
|
SkippeR
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 20/05/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 120 |
![]() Gönderim Zamanı: 05/12/2006 Saat 18:56 |
|
Emroglan bey.Bütün forumu aşağı yukarı okumaya çalıştım.Halada devam ediyorum.Ancak birine hitaben SAÇMA kelimesini gördüğümü hatırlamıyorum.Bu kelimenizi sevmedim.Ben sadece biz maketçiler olarak en azından bizler olabildiğince çevreye daha saygılı olalım istedim.Boya konusunda yapacak şeyler ver.Çöplükte yemek arayan hayvanları ve sonrasında toprağa karışmasından bahsediyorsunuz.Evet doğru.Ancak Evde oluşturacağınız sırf boyalı bezlere ayrılmış bir poşetin nekadar yararlı olacağını düşünemiyorsanız bişi diyemicem.Bana diyebilirsinizki "fikriniz bana uygun gelmedi nedeni de şu şu şu şu.Bende efendice okur saygı duyarım ama yazdıklarınıza SAÇMA diye cevap vermezdim!!!!!!
Düzenleyen SkippeR |
|
|
|
|
KucukEniste
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 05/12/2006 Saat 19:15 |
|
Üzgünüm bu kadar kırıcı olmak istemedim, ama o an sinirlenerek yazdım ve kabul ediyorum sert oldu. Neticede zaten çözüm üretemediğim ve sıkıntı duyduğum bir konuda -şahsi fikrimce- yine sonucu aynı kapıya çıkan bir öneri sunarak beni yargılamanızla; geçirdiğim iğrenç iş günü ve Maslak trafiği çakışınca ortaya böyle salçalı bir üslup çıktı, özür diliyorum. Cüneyt Bey, şahsınıza yönelik hiçbir kastım da yoktur, lütfen kişisel bir husumet gibi bir şey düşünmeyin (burası sadece yazı ortamı olduğu için geçmişte böyle alınganlıklar vs oldu, yenilerine hiç gerek yok).
Neticede eğer ortak bir noktada buluşacaksak, tineri veya boyaları imha etmenin yolu bizim saydıklarımız değil. Ben zamanında soruşturmuş ve "Ne yapacaksın arıtmayı dök gitsin" deyip benimle kafa bulan belediye görevlileri veya boyacı tayfasından daha ileri gidememiştim. Ufuk'a teşekkür ediyorum, demek ki varmış böyle bir yer. Bu konudaki sıkıntımızı halledebiliyorsak bence bir sorun kalmamış olmalı. Verdiğim sert tepki sebebiyle tekrar özür diliyorum. |
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
|
|
|
baturavgan
Üye
Kayıt Tarihi: 26/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 124 |
![]() Gönderim Zamanı: 05/12/2006 Saat 21:26 |
|
Arkadaşlar. Çok komik birşey tartışıyorsunuz. Amacınız doğayı korumak. Ama elinizdeki maketlerle bunu yapmanıza olanak yok. Çünkü onlar üretildi ve üretimlerinde ortaya çıkan atıklar + kendilerinin bugünkü halleri + o cafcaflı paketleri zaten doğaya yeterince zararlı. Artık üretildiler ve bu aşamada çevre için onlarla ilgili olarak yapabileceğiniz birşey yok.
Bu tartıştığınız konu doğa koruma çalışmalarının gizli düşmanıdır. Çünkü otoriteler "herkes evinin önünü temizlerle her yer temiz olur" formatındaki bu yalanları piyasaya sürerler ve arka bahçenizde enerji üretimi altında dnyayı yok eden fabrikalar kurarlar. Siz dünyayla barışık yaşarken onlar gerekeni yaparlar. |
|
|
|
|
idris
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 05/12/2006 Saat 23:07 |
|
Ancak birine hitaben SAÇMA kelimesini gördüğümü hatırlamıyorum. Ben hatırlıyorum. |
|
|
|
|
onge
Üye
Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 336 |
![]() Gönderim Zamanı: 07/12/2006 Saat 02:55 |
|
Pardon. Bu güzel tartışmayı bölmek istemezdim ama, tiner konusunda müsadenizle ufak bir katkı yapmak arzusundayım.
Kirlenmiş sentetik tineri (fırça temizlemek için kullandığınızı) kabında uzunca bir süre bekleterek boya taneciklerinin dibe çökmesini sağlayıp, tekrar kullanabiliyorsunuz. Boya tanecikleri kabın dibine çöküyor. Sellülozik tiner için aynı şey olur mu bilmem, muhtemelen mümkündür... Taneciklerin dibe çökmesinin sebebi herkesce malum: Yerçekimi. Aslında kirli tineri bir şekilde santrifüj edebilirsek temizleme sürecini de hızlandırabiliriz. Bu aşamada sorun bunun nasıl yapılacağı... Kirli tinerin bir başla kullanım alanı da pist yapımında apron üzerindeki jet yakıtı izleri olabilir. Böyle bir kullanımla ilgili olarak, Yeşilköy Hava Müzesi'nin Model Uçak Bülteni'nde Sn. Özkan Türker tarafından yazılmış bir makale hatırlıyorum. Düzenleyen onge |
|
|
"cure" le yeah tank cho she calcar
|
|
|
|
|
Viperman
Üye
Kayıt Tarihi: 25/05/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 187 |
![]() Gönderim Zamanı: 07/12/2006 Saat 04:53 |
|
Kullnadığınız tinerin kavanozunun içine cam parcaları atarsanız bu dibe çöken tortular onun altında kalarak yukarı cıkmıyor.Böylece temizleme için kullandığınız tineri uzun sure kullanabiliyorsunuz. Bu bahsettiğim uygulama yağlı boyada iş görüyor, sanırım bizim boyalarda da işe yarar. Cam parçaları yerine aynı işi görebilecek başka seyler atılabilir.
Düzenleyen Viperman |
|
|
|
|
Kesifci
Üye
Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
![]() Gönderim Zamanı: 07/12/2006 Saat 06:22 |
|
Selülozik tinerde de çökeltme yöntemi ile,kavanozda ki tinerin kabaca yarısını,pipetle veya şırınga ile çekip kurtarmak mümkün.Çökeltiyide mecburen kanalizasyona döküp kavanozu su ile yıkıyorum.Selülozik,sentetik tiner,alkol ve su ihtiyacını satıldıkları şişelerin içinden gidermekte şahsen zorlanıyorum.Alkol ve suyu küçük,plastik soda şişelerinde,tinerleri ise conta kapaklı marmelat kavanozlarında (ağzına kadar doldurmadan) bulunduruyorum.Bir kavanozda,kirli selülozik tiner için mevcut.
Temiz alkol-tiner kavanozlarına soktuğum temiz pipetleri,kirli tinere veya boya kaplarına (özellikle metalik boyalara) asla sokmuyorum.Yani temiz,boya bulaşık ve metalik boya bulaşık olmak üzere,üç tanede pipet olmalı elinizin altında.Böylece modele attığım boyada istenmeyen partiküller olmasını engellediğim gibi,pipetleride daha uzun müddet kullanıyorum. |
|
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
|
|
|
Zeki Dalgıç
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 18/10/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 23 |
![]() Gönderim Zamanı: 08/12/2006 Saat 21:36 |
|
Tiner artıklarını açık alan gibi bir yerde yakmayı hiç düşündünüzmü neticede karbondioksit ve su oluşuyor kanalizasyon avermekten iyidir
Zeki |
|
|
|
|
KucukEniste
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 08/12/2006 Saat 23:40 |
|
Aaaamaaaan diyeyiim. Tinerle ateş şakaya gelmez, namussuz patlar gibi yanar, hızlı tutuşur, alevi gördü mü her türlü şerefsizliği yapar. Açık alan bile kurtarmayabilir. Doğayı kurtaralım derken kendimizden olmayalım.
|
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
|
|
| << Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|