Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: 1/72 Leopard 2 A5 (Revell) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Atilla Güç
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 193
Alıntı Atilla Güç Cevaplabullet Konu: 1/72 Leopard 2 A5 (Revell)
    Gönderim Zamanı: 01/12/2006 Saat 00:15
Kiti bir çırpıda toplayıverdim yeşil kafanın sihirli etkisi ile, ancak büyük bir hata yaptım, acaba nedir?

IP
EmrahR
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 178
Alıntı EmrahR Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/12/2006 Saat 00:19
Büyük hata paletleri takmadan toplamanız mı? Bilemiyorum tabi ama öyleymiş gibi gördüm.
IP
Atilla Güç
Üye
Üye
Simge

Alıntı Atilla Güç Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/12/2006 Saat 06:45
Orjinalini yazan: EmrahR

Büyük hata paletleri takmadan toplamanız mı? Bilemiyorum tabi ama öyleymiş gibi gördüm.

Malesef öyle Emrah bey. Şimdi işin içinden çıkmanın yollarını arıyorum. Biraz ince işçilik yapsam olur gibime geliyor. Üst kısımdaki palet yerine geçebiliyor. Bir şekilde alt kısmı toplayıp birleştirmeye çalışacağım. Başarabilirsem buraya resimlerini eklerim.
IP
EmrahR
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 178
Alıntı EmrahR Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/12/2006 Saat 07:15
Gayet güzel toplamış ve boyamışsınız, umarım en iyi şekilde kurtarabilirsiniz. Maketin bitmiş halini görmek dileğiyle.
IP
Viperman
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 187
Alıntı Viperman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/12/2006 Saat 07:28
Bu kiti ben de yapmıştım simdi mesajınızı okuyunca gidip bir baktım da ne durumdasınız anlayamamdım?
tekerler yapışmış ama ustteki paletimi unuttunuz? yoksa paletlerin baglı oldugu plaka mı yapıştı sadece?
bu arada kitte biraz uğursuzluk olabilir:) benim de kompresörüm bozulmuştu ,sinirlenip fırcayla bitirip koymuştum, bir daha ellemedim ama yenisini yapmayı düşünüyorum.
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/12/2006 Saat 07:28
Dert etmeyin. Zaten palet koruması yüzünden üst kısımlar genelde görünmez...

Bence şöyle yapın, paletin boyunu ayarlayın, önden biraz içeri doğru iteleyin, alttan dönün, arkayı da göründüğü kadarıyı sürün içeri. Kalanı zaten görünmeyecek, tek yapmanız gereken ön ve arkadan içeri sürdüğünüz yerleri sökülmeyecek şekilde yapıştırmak. Bakıldığı zaman paletler içeri devam ediyor gibi dursun. Tanıdığım 72 ölçekçi bir kaç arkadaş, üst kısımları hiç takmıyor bile.

Bir de kimseye ters çevirtmeyin :) Hiç belli olmaz.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
Atilla Güç
Üye
Üye
Simge

Alıntı Atilla Güç Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/12/2006 Saat 18:31
Güzel önerileriniz için teşekkür ederim. Ama gene de içime sinmeyecek, bugün tankı servise alacağım. Komple palet yapmayı deneyeceğim. Kafamda bazı uygulama yolları oluşturdum. Teoride olur gibi görünüyor ama acaba atölyede uygulanabilir mi bakalım, iyi dileklerinizle başarırım bu işi büyük olasılıkla.
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/12/2006 Saat 23:05
Ben bitiremedim bile. Bir ara personel olarak koyduğum vinil figürü farem yemişti. Üzerine de birşeyler yapıştı ben de bıraktım bir noktadan sonra. Yeşil kafanın güzel bir yanı vardır. Yeşil kafayla yapıştırdığınızı tekrar yeşilkafa ile gevşeterek açabilirsiniz. Belki bazı kısımları sökmeyi deneseniz kurtarabilir. Kolay gelsin.
Consume Ergo Sum
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/12/2006 Saat 09:03
Bir fikir daha, ben son yaptığım Revell M1A2 Abrams'da uyguladım. Eğer tek tek olan baklalar yetmezse, uzun parçadan keskin bir bıçak ve bir pense yardımıyla baklaları ince ince çizip sonra hafif büküp sonra kıvrım yerini bıçakla biraz daha açıp dikkatlice bakla çıkartabilirsiniz. Gerçi çok sabır ve dikkat isteyen pis bir iş. Ama böylelikle korsan yöntemden tek tek baklalarınız olur, görünmeyecek yerlerde kullanıp paleti içeri doğru uzatmak olası.

Görünmüyorsa üst kısma palet yapmaya bile uğraşmayın. Boyasına yazık bence parçayı da sökmeyin. Bir de paletlerdeki tek büyük parçayı içeri iteleseniz bile, genelde dişlilerdeki tek tek baklalara oturturken ufak uyum sorunları olur. Yan zırhlar takılıyken bunları halledemezsiniz.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
Atilla Güç
Üye
Üye
Simge

Alıntı Atilla Güç Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/12/2006 Saat 17:03
Devam ediyorum...
Makinelinin kabza ve dipçi?i sonradan koyu kahve boyandy.
1. ve 3. Foto?raflar güny?y?ynda,
2. ve 4. foto?raflar flouresant masa lambasy y?y?ynda çekilmi?tir.

Paletler boyandy ve takyldy, sorun olmady. Gayet de düzgün oldu. Fikir veren çok ya?asyn :)

IP
Atilla Güç
Üye
Üye
Simge

Alıntı Atilla Güç Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/12/2006 Saat 13:41
Leopard2A5 tankyna devam...

Kitteki çekme halatlarynyn ölçe?e göre oldukça kaba olmasy sebebiyle, bunlary kendim üretmek istedim. Çok ince bakyr tellerin 2-3 adedini bükerek halatlary yaptym. Halat uçlaryndaki kysymlary da kitlerin çerçeve plastiklerini çekip ?ekil vererek, delerek vs. yaptym. Sonra da pas rengi ve metalik gri kary?ymy ile boyadym. Tankyn üst gövdesine yine çekti?im plastik parçalary ?ekilllendirerek halatlary sabitleyen pinler yapmaya çaly?tym. Ancak belki biraz daha ince çaly?mam gerek. Tecrübe ediyorum.

Normalde kitte bulunmayan ancak referans resimlerde oldukça syk gördü?üm stepne paletleri de orjinalinde olmasy gereken yere, orjinalindeki biçimde tutan pinleri de ekleyerek yapy?tyrdym. Bunlary yapy?tyryrken güvenli oldu?u tavsiye edilen Protex Japonu kullandym. Çabuk ve güzel yapy?tyryp, boyaya da zarar vermedi?ini gördüm.

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide