Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: Hangi boyayı tercih ediyorsunuz? | |
Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Burak
Üye Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
Konu: Hangi boyayı tercih ediyorsunuz? Gönderim Zamanı: 27/11/2006 Saat 10:41 |
boyalar kısmında anket açamadığım için buraya açıyorum.istenilen yere tanışanabilir.
|
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 27/11/2006 Saat 11:27 |
Uygun olduğu sürece hiç farketmez.
|
|
Burak Öztan
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 682 |
Gönderim Zamanı: 27/11/2006 Saat 11:33 |
Gunze.
|
|
oruç reis
Üye Kayıt Tarihi: 16/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 934 |
Gönderim Zamanı: 27/11/2006 Saat 21:59 |
testors
|
|
grond
Üye Kayıt Tarihi: 21/06/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 235 |
Gönderim Zamanı: 28/11/2006 Saat 01:00 |
Neden benim bu anketde oy kullanma yetkim yok :) humbrol
|
|
Flashback
Üye Kayıt Tarihi: 13/10/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 321 |
Gönderim Zamanı: 28/11/2006 Saat 02:35 |
Tamiya ve Gunze metal efekti için Testors metalizer,bende oy veremiyorum yetkim yokmuş :)
|
|
Tuna Onay
|
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 28/11/2006 Saat 04:45 |
Hepsi.
Fırçayla rötuş gibi ince işler için humbrol. Pistole işin içine girecek ve enamel boyanacaksa testors. Akrilik atasım geldiyse veya gerektiyse Gunze. Gunzenin boya skalasında yoksa veya boya "amelelik" için lazımsa Tamiya. Kötü boya yoktur, yanlış kullanım vardır diyerek bitiriyorum, sonuçta yukarıdakilerin hepsi modelcilik için üretilmiş ve uygun koşullarda güzel sonuçlar veren ürünler. Tek ayıracağım nokta şudur ki; içlerinden muhtemelen en kötü kokanı Testors, sonra da Humbrol'ün satenleri. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
Blackbird
Üye Kayıt Tarihi: 17/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 660 |
Gönderim Zamanı: 28/11/2006 Saat 05:49 |
revell diyorum :D
|
|
Terminatör
Üye Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
Gönderim Zamanı: 28/11/2006 Saat 18:10 |
Federal standarlara uygun olması ve çok fazla çeşidi olduğu için Humbroll diyorum... |
|
cnrabt
Üye Kayıt Tarihi: 07/03/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 107 |
Gönderim Zamanı: 28/11/2006 Saat 19:19 |
Tamiyanın kokusuda bu işe bulaşmada önemli rol oynamıştı bende
|
|
onge
Üye Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 336 |
Gönderim Zamanı: 28/11/2006 Saat 20:57 |
İdris ve Emre'nin söylediklerine katılıyorum. Şunu da ilave etmek lazım, her boya markasının kendine göre bir renk sistemi var. Farklı markaların aynı renk isimleri tam olarak aynı tonları vermeyebiliyor.
İkincisi, her boyanın kendine göre uygulama sorunları, bazı incelikleri var. Kimisi erken kimisi geç kurur mesela...Boyanın huyunu bilmek lazım. Renk adedi olarak Gunze'nin ve Humbrol'un bariz bir üstünlüğü var gibi. Ama her renk her zaman bulunmayabiliyor. Bu arada benim pek fazla kullanma deneyimim olmayan bazı boyalar da var. Pollyscale , Agama gibi... Agama'da mesela tüm RLM renkleri var. Lakin kaç saatte kurur, kalın mıdır,.. gibi bir dolu sorunun cevabını bilemiyorum. Bir de alışmak meselesi var galiba...Neyse... Düzenleyen onge |
|
"cure" le yeah tank cho she calcar
|
|
Jolly Roger
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
Gönderim Zamanı: 28/11/2006 Saat 23:43 |
Ben de göreve göre diyeceğim. Aztek ile kullanacaksam Testors, Sprite yeni edindiğim için ne sevdiğini henüz tam oturtamadım, Fırçada ise genelde Humbrol, kumaş dokusu istiyorsam bulursam Molak. Çocykluğumdan beri Humbrol'a bir sempatim var. Seviyorum, sıcak geliyor, Dragon'un kitleri gibi:} Phantom gibi, Iron Maiden gibi, bilmiyorum:} Bu arada Revell'in semi mattlarının kokusu Testors'u ezer. Şimdiye kadar elime geçirip en mutlulukla fırça uygulaması yaptığım boya ise Pactra akrilik olmuştu. En tiksinerek kullandığım ise(fırça için tabii) Tamiya ve Games Workshop oldu.
Düzenleyen Jolly Roger |
|
Consume Ergo Sum
|
|
Arvid
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 02/05/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 181 |
Gönderim Zamanı: 29/11/2006 Saat 01:10 |
küçüklüğümden beri bir humbrol geleneği sürüyor nedense:) alışkanlık oldu
ama yıllar geçtikçe diğer markalarla da kıyaslama olanağı buldum mesela sivil modelcilikte en gerekli şey silver die tabir edilen renk tamiyada x11 : çok tanecikli ve tanceikler rezil görünüyor. humbrol 11: tam kıvamda ve parlaklıkta revell 90: gereksiz koyu ve kıvamı iyi değil vs vs.. ha sadece bu bu kodda değil bir çok kodda gözlemlediğim birşey bu. gunzeye hiç bulaşamadım inşallah ona da bulaşırım ben humbrol diyorum kısaca:) |
|
Atilla Güç
Üye Kayıt Tarihi: 30/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 193 |
Gönderim Zamanı: 29/11/2006 Saat 02:12 |
Bu yaz Muğladan geçerken caddelerden birindeki eczaneye uğramıştım. Eczanede dioramadan tutun da uçaklara kadar pekçok model yapılmış sergileniyordu. Eczanenin sahibi olan bey, hobi olarak uğraşıyormuş modelcilik ile. O zaman ben de başlayacağım Ankara'ya döndüğüm gibi diye karar verdim ve oldukça heveslendim. Ancak Adanaya tayin olduktan sonra başlayabildim. Benim model yapmaya başlamam bu şekilde oldu, o eczacı beye teşekkür ediyorum foruma uğruyor ise. O zamandan itibaren nerden bulurum nasıl ederm derken bulduğum Revell boyaların hepsini aldım. Renk sıkalasından az bir eksiğim var. Aslında okuduklarıma ve gördüklerime göre en iyi sonuçlar Gunze ve Tamiya akrilikleri ile alınıyormuş. Şimdi nasıl akrilik boyaya geçebilirim diye düşünüyorum. Elimdeki boyaları bitirmek için bol bol maket yapmam gerek, aman ne fena :)
Düzenleyen Atilla Güç |
|
onge
Üye Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 336 |
Gönderim Zamanı: 29/11/2006 Saat 04:21 |
Atilla Bey, akriliklere geçeceğim diye çok heveslenmeyin. Hatta akrilik boyaların kapatıcılığı ile ilgili olarak ilk etapta sorun bile yaşayabilirsiniz. Çabuk kuruması, avantajdan çok dezavantaj bile olabilir. Almayın demiyorum tabiii.. Pek çok avantajları da var. Nispeten az renkli bir modelde birkaç renk akrilik alıp bir deneme yapabilirseniz, anlatmaya çalıştığım problemleri görebilirsiniz.
Neticede iş, boyanın çeşidinden çok teknikte biter gibi geliyor bana.. Teknik dediğim şeyin önemli bir kısmı ise, boyayı iyi karıştırmak, özenli saklamak, uygulamaya göre inceltmek ve sabırlı olmak gibi basit şeyler. Boyanın koyu kıvamlısı da akışkan olanı da, matı da parlağı da yerine göre çok işe yarar... Bir de zamanla biriken teknik bilgi var ki, modelcilikle ilgili her konuda olduğu gibi en çok işe yarayan araç o... :) Düzenleyen onge |
|
"cure" le yeah tank cho she calcar
|
|
jet x
Üye Kayıt Tarihi: 02/10/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 131 |
Gönderim Zamanı: 29/11/2006 Saat 04:40 |
Ne ararsan var tarzında Humbroll'u tek geçerim
|
|
Onur
Üye Kayıt Tarihi: 30/03/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 241 |
Gönderim Zamanı: 29/11/2006 Saat 06:18 |
Orjinalini yazan: Emroglan
Akrilik atasım geldiyse veya gerektiyse Gunze. Gunzenin boya skalasında yoksa veya boya "amelelik" için lazımsa Tamiya. Orjinalini yazan: Emroglan
Tamiya boyaların suyla, hatta bol terleyen elle bile çıktığına şahit oldum, üstelik boyanmalarının üzerinden haftalar geçmesine rağmen. Ben Revell enamellerimi tiner kokusu yüzünden Tamiya akriliklerle değişitiriyorum, %80 sivil uçaklarla ilgilendiğim ve dolayısıyla temel renkleri kullandığım için renk çeşitleri yeterli olur diye tahmin ediyorum ama bu tip yorumlar kafamı karıştırdı, hata mı yapıyorum ne:) Bir de; Tamiya akrilikle boyama sonrası airbrush suyla temizlenebilir mi? X-22 sonrası hep suyla temizliyorum ama daha akrilik boya ile test fırsatım olmadı. |
|
ssgirit
Üye Kayıt Tarihi: 15/01/2006 Konum: Ýstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 181 |
Gönderim Zamanı: 29/11/2006 Saat 07:15 |
Turkiyede bulunan tüm boyalar diyorum ki devam etmek için daha sonra aradığınızda bulabilirsiniz.
Ama uygulamaya ( fırça-tabanca ) hatta makete ( Askeri - sivil ) göre tercihin değişebileceğine katılıyorum. Hmen hemen tüm akrilikler kurumadığı sürece su ile temizlenebilir çünkü çözücüleri su bazlı( aqueous ) dır. Ama katılaşmaya başladığından itibaren çoğu çözülmez. Bazı insanların teri asidik olduğu söyleniyor - benim gibi- ve su bazlı boyaları çözüyor. |
|
Süleyman
modelciliğinize iyi bakınız yaşlanınca gerekli olacak |
|
Sayfa 3 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |