Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Sivil Araçlar | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar |
Konu: sizce bu araç kurtulurmu(becerdim galiba) | |
Yazar | Mesaj |
nioiko
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 24/11/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 24 |
Konu: sizce bu araç kurtulurmu(becerdim galiba) Gönderim Zamanı: 28/11/2006 Saat 04:27 |
arkadaşlar ilkkez maket yapıyorun acemilikle modeli önce fırçayla boyadım berbat oldu sonra sprey boy yaptım beter oldu en sonundada boyalrı silmek için tiner kullandım model deforme oldu acaba kurtara bilirmiyim ne yapmalıyım lütfen yanıt çöp olmasın.
Düzenleyen nioiko |
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 28/11/2006 Saat 04:50 |
Aracın boyasını forumda anlatılan yöntemlerden biriyle sökün, sonra belirgin pütürlü yüzey varsa zımparayla düzeltin. Dua edin tiner plastiğe işlememiş olsun. Yoksa çöp gibi görünüyor.
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 28/11/2006 Saat 04:55 |
Hurdalik dioramasi icin enfes zemin yaratmissiniz.. Hangi renkle boyadiniz??
Diger konu, Tineri yedigi icin pekte kurtulacak gibi durmuyor.. |
|
nioiko
Gönderim Zamanı: 28/11/2006 Saat 05:21 |
teşekkürler arkadaşlar. hurda gibi yapsam fena olmayacak. bir spor arabayı hurda yapmak ne yapalım ilk maketimizde varsın hurda olsun.içinide yamultayım biraz bari.
|
|
tozbek
Üye Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
Gönderim Zamanı: 28/11/2006 Saat 07:12 |
Hiç üzülmeyin. Tecrübe hanesine kocaman bir 10 puan yazın. Modelcilikte bir çok şey bu şekilde öğreniliyor. Yapa yapa, zaman zaman boza boza güzele doğru ilerliyorsunuz.
Bu modeli hurda olarak yapabilirsiniz. Veya deneme boyamalarını üzerinde gerçekleştirebilir bir tür "test bed" haline getirebilirsiniz. Bana en çok keyif veren modeller, bir hatadan sonra fazla önemsemeyerek yaptıklarım... İyi modeller, Tolga |
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 28/11/2006 Saat 08:17 |
Hidroliğe yatırıp boyayı sökün önce.
Sonra bakarız çöp mü değil mi. |
|
01051977
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 07/03/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 38 |
Gönderim Zamanı: 28/11/2006 Saat 20:54 |
Kalbini serin tut iyi düşün... Hurdalıkta olsa ortaya yine de güzel birşeyler çıkabilir... AMT modellerine hesaplı bir şekilde ulaşabilsem inanın bir hurdalık dioraması yapabilirim... Araçlara bazı kişilerin kolayca ulaşabildiğini biliyorum ve bu kişilerin yardımları ve tecrübesi fikirlerine yön verecektir... Üzülme bu da böyle olsun, kurtaramazsan...
|
|
nioiko
Gönderim Zamanı: 29/11/2006 Saat 01:05 |
arkadaşlar ilgi ve yardımlarınız için teşekkürler zımparaladım aracı çok iyi olmasada bişeyler yapmayı düşünüyorum yaptıktan sonra sizlerle paylaşacağım çok teşekkürler
|
|
Serencebey
Üye Kayıt Tarihi: 21/10/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 100 |
Gönderim Zamanı: 29/11/2006 Saat 05:06 |
ben senın yerınde olsam buyuklerımızın taktıklerını uyguladıktan sora uzerındekı hatları kaybettırmıycek kadar tamiyanin astarından degilde gercek araba astarı attırıp sora bı zımparalardım su zımparasıyla..
benımde bıtane harab olan var allahtan diaroma die bı sanat var :) |
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 29/11/2006 Saat 08:03 |
Zımparalamadan önce boyasını sökseydiniz keşke... Eğer boya yeterince kalınca tiner plastiğe işlememiştir. Resimlerde kırış kırış boya tabakası görülüyor, eğer onu soyduktan sonra geride düzgün plastik kalıyorsa kurtulur. Hemen moral bozup hurdaya çıkarmayın.
İdris'in dediği gibi atın bir hidroliğe... Alttan çıkan plastikte şekil bozulması, çatlaklar, vs varsa o zaman konuşulur hurda mı yapılır ne yapılır. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
nioiko
Gönderim Zamanı: 30/11/2006 Saat 04:20 |
arkadaşlar zımpara yaptım tekrar boyadım yapışma problemleri oldu, bazı yerlerde açıklar oluştu bende cam macunu kullandım bazı yerlerde macun bariz belli oluyo. aracın önüne tampn gibi bişey yaptım fena olmadı. çok güzel olmasada başladığım ilk araç olduğu için inat ettim böylede olsa ilk ilkdir.yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim. fikirlerinizi bekliyorum iyi günler.
|
|
Serencebey
Üye Kayıt Tarihi: 21/10/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 100 |
Gönderim Zamanı: 01/12/2006 Saat 01:27 |
keske daha kaliteli resimlerimiz olsa :)
ellerine saglık... |
|
Arvid
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 02/05/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 181 |
Gönderim Zamanı: 01/12/2006 Saat 01:46 |
pek detaya girmeyi sevmiyorsunuz anlaşılan:)
|
|
nioiko
Gönderim Zamanı: 01/12/2006 Saat 04:24 |
detay derken?
|
|
Flashback
Üye Kayıt Tarihi: 13/10/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 321 |
Gönderim Zamanı: 01/12/2006 Saat 04:43 |
O araç bu hale geldiyse bravo derim,bunlar tecrübe tabi bir sonraki model için,yeni modelleri bekleriz kolay gelsin.
|
|
Tuna Onay
|
|
banavurma
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 03/11/2006 Konum: Antalya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 76 |
Gönderim Zamanı: 01/12/2006 Saat 19:38 |
tebrik ederim.. modeli kurtarmışsınız..
merak ettiğim lastikler çamurluklardan bu kadar fazla taşması; modelin orjinalinde mi böyle, yoksa sen mi böyle istedin? bir de fotoğraflarda arka camdaki siyah boya ile karporta arsında sarı çizgi var. sanırım bahsettiğin cam macunu olsa gerek.. herhangi model yapıştırıcının işe yaramadığı yerlerde cam macunu yerine modelci macunu (putty) da kullanabilirsin sanrım. üstelik bu malzmeleri zımpara ile fazlasını temizleyip boya ile görüntüsünüde düzeltebilirsin... bende fotoğrfaların daha kalitelisini çekme şansınız varsa göndermenizi istecektim.. iyi modeller.... |
|
nioiko
Gönderim Zamanı: 02/12/2006 Saat 09:25 |
Orjinalini yazan: banavurma
tebrik ederim.. modeli kurtarmışsınız.. merak ettiğim lastikler çamurluklardan bu kadar fazla taşması; modelin orjinalinde mi böyle, yoksa sen mi böyle istedin? bir de fotoğraflarda arka camdaki siyah boya ile karporta arsında sarı çizgi var. sanırım bahsettiğin cam macunu olsa gerek.. herhangi model yapıştırıcının işe yaramadığı yerlerde cam macunu yerine modelci macunu (putty) da kullanabilirsin sanrım. üstelik bu malzmeleri zımpara ile fazlasını temizleyip boya ile görüntüsünüde düzeltebilirsin... bende fotoğrfaların daha kalitelisini çekme şansınız varsa göndermenizi istecektim.. iyi modeller.... lastiklerin taşmasının sebebi çamurlukların erimesi yoksa benim tercihim değil mecburen öyle oldular. putty yi yeni duyuyorum çok teşekkür ederim temin edip onu kullanacağım bundan sonra. birde bir ricam olacak online olarak bu macunu bulabileceğim bir site önerebilirmisin. fotoğraf konusunda da üzgünüm çünkü webcam var sadece onunla çekiyorum ve ancak bu kadar oluyo. Düzenleyen nioiko |
|
banavurma
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 03/11/2006 Konum: Antalya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 76 |
Gönderim Zamanı: 02/12/2006 Saat 21:16 |
ben tamitanın macununu kullanıyorum..
hemen hemen tüm model satan sitelerden temin edebileceğiniz bir malzeme... modelizmodan almıştım |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |