Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Sivil Araçlar | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar |
Konu: Scania LA 8X4 /4NA Schwerlastzugmaschine | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Moses
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 372 |
Konu: Scania LA 8X4 /4NA Schwerlastzugmaschine Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 22:40 |
Herkese Merhabalar,
Uzun süren bir sessizliğin ardından yeni modelimle karşınızdayım. Bu model aslında ITALERI firmasının ürettiği 3819 nolu SCANIA 164L kit. MAD MODELLE adlı alman firması bu kiti alıp conversion kite dönüştürmüş. Kit'in kısa şasisi uzun şasi ile değiştirilmiş ve böylece ön direksiyon kutusuna ilaveten bir aks eklenip sağa ve sola sönen toplam 4 tekerlek elde edilmiş. Arkadaki tek dingil iki dingile çıkartılmış. Komple 4 dingilli bir kit. Yapımı çok uğraştırdı çünkü epey bir kesme biçme işi çıktı. Yapım aşamalarını yayınlayamıyorum çünkü bilgisayara format arkadaş sağolsun görmeden yedeklerin olduğu hard diske kurulum yaptı ve ne var ne yoksa hepsini sildi. Kit üzerinde kullanılan Sprey TAMIYA TS-12 ORANGE (gerçeğin rengide aynı) Üzerinde 2-3 kat TS-13 clear vernik var. Hepsi bittikten sonra güzel bir compound uyguladım. Sonuç tatmin edici. TIR'ın ön camları orijinalinde yazılı değil. Özel olarak photo etch ve yazılı camlar getirttim. Üst kısımdaki halojenler accessories set içindenj çıktı. Farların arkalarına bare metal uyguladım ki parlaklığı güzel olsun. Şasi ve arka çamurluklar MAT siyah. Aracın kupası sonradan toplandığı için japonla yapıştırırken azami titizlik gösterdim. Boyaya değdiğinde çıkması mümkün değil. Resmen milimetrik robot gibi çalıştım :) heheh Parça parça toplamanın bir avantajı eğer parça boyası güzel olmaz ise sadece o parça hidroliğe giriyor ama kupayı komple toplayıp bozuk yaparsanız komple hidroliğe giriyor ki bu büyüklükte bir kupayı temizlemek oldukça zor ve zahmetli. Kamyonun planında bazı sıralamalar ve parça noları yanlış basılmış. Onları bulup çıkartmak da ayrı bir olay. Decalleri her zaman olduğu gibi kullanmadım. Çok büyükler ve ana rengi kapatıyorlar. Böylesi daha iyi oldu :) Sizlerle güzel bir pazar günü yeni modelimi paylaşmak istedim. Umarım gözlerinize iyi bir banyo olur. Hepinize iyi çalışmalar iyi pazarlar. |
|
Moses
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 22:40 |
|
|
Moses
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 22:41 |
|
|
Moses
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 22:42 |
|
|
Moses
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 22:43 |
Bu resimlerde Orijinaline ait. Bazı farklılıklar var ama genelde aynı
|
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 22:49 |
Helal Aslan.. Her seferinde asiyorsun kendini.. Normalde eskitme yapilmayan kamyonlari öyle cok fazla begenmem bilirsin :P ama bu kite temizlik cok yakismis.. Cidden cok güzel olmus.. 10 Numara :)
PS:Senin kamyonlari gördükce, banada gaz geliyor.. Icimden bir ses kamyon yap kamyon yap diyor.. :) ELLERINE SAGLIK ;) |
|
Moses
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 23:18 |
Sağolasın Özgür teşekkür ederim :) hehe
Tertemiz cillop gibi bir kamyon oldu. Değil onu kirletmek montaj yaparken bile ellerimin izi kalmasın diye gözlükçüden aldığım özel güderiyi kullandım :) Parlatana kadar canım çıktı. Bana bak sakına kamyon falan yapayım deme. O kamyonlar benim bi kerem. :) hehe Madem ayırdın şimdi su koyverme. gelirim valla oraya :) heheheheheh Sana hayırlı Pazarlar, PS: şakam yok valla ITALERI kamyon için her bi yere giderim :) hehe |
|
Serencebey
Üye Kayıt Tarihi: 21/10/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 100 |
Gönderim Zamanı: 27/11/2006 Saat 00:04 |
abicim orginalınde olan farklılıklar sanırım sadece tekerlekler olmus yahu :)
verirsen bir tur soyle bi dolasmak isterdim... mukemmel olmus dicem sadece umarım bir gun bende bole olurum :) |
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 27/11/2006 Saat 00:43 |
Aslan, hakikaten her seferinde daha da iyiye gidiyorsun. Tertemiz, detaylarla güzelleşen bir model olmuş yine. Hakikaten pazar pazar, güzel bir göz banyosu iyi geldi. Durmak yok abicim, filoyu büyütmeye devam. (Yapılmamış maket kutu filosundan bahsetmiyorum tabiki :)
|
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
Viperman
Üye Kayıt Tarihi: 25/05/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 187 |
Gönderim Zamanı: 27/11/2006 Saat 01:56 |
Elinize sağlık çok güzel olmuş,
benim merak ettiğim bir konu var sanırım cevabı sizde var:) Şeffaf parçalara nasıl dekal yapıştırmalı? ya baska bir değişle camlardaki yazıları nasıl yaptınız:D tesekkuler... |
|
Moses
Gönderim Zamanı: 27/11/2006 Saat 02:41 |
Yorumlarınız için çok teşekkürler :) Beğenmeniz beni de mutlu etti ;)
Orjinalini yazan: Serencebey
abicim orginalınde olan farklılıklar sanırım sadece tekerlekler olmus yahu :) verirsen bir tur soyle bi dolasmak isterdim... mukemmel olmus dicem sadece umarım bir gun bende bole olurum :) Ah keşke gerçeği bende olsa da şöyle TEM'de süzülüp gitsem. Bu TIR'la uzun yol gitmenin verdiği tadı ferrari bile vermez herhalde :) heheh hafiften yaylana yaylana.... Gelen geçen abovvv bu ne diye baka kalacak... Orjinalini yazan: CErginbas
Aslan, hakikaten her seferinde daha da iyiye gidiyorsun. Tertemiz, detaylarla güzelleşen bir model olmuş yine. Hakikaten pazar pazar, güzel bir göz banyosu iyi geldi. Durmak yok abicim, filoyu büyütmeye devam. (Yapılmamış maket kutu filosundan bahsetmiyorum tabiki :) Ceki yorumun için teşekkür ederim.. Sizlere pazar günü bir güzellik verebildiysem ne mutlu bana. Yahu Ceki ben elime bir türlü hakim olamıyorum...:( Great models adlı siteden ilk olarak bir sipariş verdim ve hafta içi yola çıkacak. 4 adet conversion set ve iki tane Volkswagen minibus. İndirime girip te aldığım VOLVO Eddie Stobart aldı kamyonu da saymıyorum. Biriniz bana yardım edin de bunları bitiriverelim. :) heheheh Hem vitrindeki filo hemde mobilyaların üzerlerinde yer alan filo sürekli şekilde genişliyor :) yakında yapılmış güzel modeller de geliyor ;) Nonstop geliyoruuummmmmmm :) Orjinalini yazan: Viperman
Elinize sağlık çok güzel olmuş, benim merak ettiğim bir konu var sanırım cevabı sizde var:) Şeffaf parçalara nasıl dekal yapıştırmalı? ya baska bir değişle camlardaki yazıları nasıl yaptınız:D tesekkuler... Teşekkürler :) Ben şeffaf parçalara decalleri normal yüzeyde uyguladığım gibi yapıştırıyorum. Yalnız biraz daha itina gösterip ince bir cımbızla hizalıyorum. Zira eğri yapışır ya da istenmeyen bir sonuç olursa çıkarması daha zor ve itina gerektiriyor: Cam neticede kolay çizilen bir materyal. Ön camda yer alan decaller normal decal ama yan camlardakiler decal değil aksine onlar bu model için üretilmiş kendinden baskılı camlar. Her iki yanında koruyucu bir film tabaka var. üzerinde camın şekline göre inceden bir çizgi var. Çevresinden bir makasla temizce kesip üzerindeki filmleri çıkarttıktan sonra kendi camı gibi yerine monte ediyorsunuz. Ben camları yapıştırırken Tamiya yeşil kafa kullanıyorum :) Elimde kristal beyaz yapıştırıcı da var ama onu kullanmıyorum. Tamiyanın uhu fırçasını camın kenarına iyice değidirip fazla uhusunu içine atıyorum. Daha sonra camla plastiğin bitişme yerine çok az değdiriyorum. Uhu o kadar sıvı ve güzel ki anında camla plastiğin arasını kaplayıp çevreliyor. Kısa sürede de kaynıyor. Böylece vursan bile yerinden çıkmıyor. Ha bir negatif yanı var ki cama sürülürse çıkması imkansız. :( Hepinize kolay gelsin. iyi çalışmalar ve iyi akşamlar :) |
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 27/11/2006 Saat 03:20 |
Orjinalini yazan: Moses
Ha bir negatif yanı var ki cama sürülürse çıkması imkansız. :( Uhudan kastınız yeşil kapaklı tamiya yapıştırıcı ise bir negatif yanı daha olduğunu hatırlatmak isterim. Kullandığınız miktara bağlı olarak zamanla,tıpkı camın üzerine değdirilmiş gibi,beyazlama yapabilir. |
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 27/11/2006 Saat 03:42 |
Ben cam gibi seffaf yüzey yapistirmada mobilya tutkali kullaniyorum.. Sonradan seffaflasanlardan tabi.. Hem uygulamasi kolay, hem seffaflastiktan sonra hic belli olmamakta, hemde cama bulassa bile bir tehlikesi yok ;)
|
|
Arvid
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 02/05/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 181 |
Gönderim Zamanı: 27/11/2006 Saat 05:10 |
aslan bey her zamanki gibi mükemmel olmuş
keşke TIR yanında otomobil de yapsanız:) bu arada humbrol clear fix kullanan bir tek ben varım sanırım:) |
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 27/11/2006 Saat 09:31 |
Orjinalini yazan: Arvid
bu arada humbrol clear fix kullanan bir tek ben varım sanırım:) ?? |
|
halil
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 28/10/2006 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 27 |
Gönderim Zamanı: 27/11/2006 Saat 19:03 |
Çok süper olmuş. Nice kamyonlara.
|
|
neutro
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 23/06/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 91 |
Gönderim Zamanı: 28/11/2006 Saat 19:51 |
TIRları gördükçe iştahım açılıyor.TS-12 ORANGE enfes durmuş ellerinize saglık gözlerim bayram ediyor
|
|
köpeklerin sahibi olur, kedilerin takımı
|
|
altay ugurlu
Üye Kayıt Tarihi: 21/02/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 185 |
Gönderim Zamanı: 28/11/2006 Saat 20:22 |
Moses, Ellerinize gözlerinize sağlık, kit zaten çok farlı ve güzel kitmiş, sizin yorumunuzla dahada bir güzel olmuş.
|
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |