Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Sivil Araçlar | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar |
Konu: Honda Ballade Sports Mugen CR-X Pro (Bitti) | |
Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Serencebey
Üye Kayıt Tarihi: 21/10/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 100 |
Konu: Honda Ballade Sports Mugen CR-X Pro (Bitti) Gönderim Zamanı: 25/11/2006 Saat 09:20 |
Bitmek uzere olan ikinci maketim...
herzamanki gibi yorumlara acigim.. ilk maskeleme ve compound denemem yardimlariniza acigim tesekkurler... Düzenleyen Serencebey - 05/01/2007 Saat 13:41 |
|
Muratti
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
Gönderim Zamanı: 25/11/2006 Saat 16:37 |
Tek seferde mi bitirdin boyayı ?
Kaput, far kapağı, panel araları gibi ek / ayrım yerleri boyasız kalmış... Bana sorarsan bu cici kızı düzgün boyamak için Mr.Muscle' la soyup tekrar boyasan daha iyi olur. Ama bu kez tek seferde kapatmaya değil de üç-dört ince katla kapatmaya çalışsan daha iyi olur. Oto boyacısı seyrettiysen o hatırladıklarını uygulasan yeter. Ha yok zaten üç-dört kat boyadıysan o zaman resim beni aldattı... Özür borçluyum. Bir de son bir öneri: gerçi zevk meselesi ama bana göre CRX' e en çok yakışan iki renk kırmızı ve beyazdır. İlk kez böyle bir mavi CRX gördüm... Mugen de genelde beyaz veya sarı kullanır benim görüp bildiğim kadarıyla... Kaputu da ayrıca mat siyah yaparsan değme bu bebeğin keyfine :) Kolay gelsin... |
|
Serencebey
Gönderim Zamanı: 25/11/2006 Saat 19:29 |
ya muratti cok ozur dılerım belırtmeyı unutmusum oradakı beyazlıklar compound ve sınyallerdekılerde chrome boya benım hatam cok uzgunum yoksa uzerınde 4 kat boya var :)
benım aklımdada beyaz vardı ama kutunun uzerınde sarı ve mavıyıde gorunce ben dedım mavı severım gel burak bu mavı olsun dedım kendımce... kaputu sıyah yapmaya sımdılık gozum yemıyo acıkcası cok zor gıbı duruyo cunku :( Düzenleyen Serencebey |
|
neutro
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 23/06/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 91 |
Gönderim Zamanı: 25/11/2006 Saat 20:00 |
tebrikler burak, gıcır gıcır bakalım bitince nası duracak merak ediyorum? gövdede cok ugraştın biliyorum emegine saglık sonuc vermiş.bu arada bende aynı kitin kırmızısını yapıyorum yakında sizlerle paylaşıcam,)
|
|
köpeklerin sahibi olur, kedilerin takımı
|
|
Arvid
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 02/05/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 181 |
Gönderim Zamanı: 25/11/2006 Saat 20:20 |
burak çok güzel olmuş ellerine sağlık
ilk compound denemen başarılı gibi görünüyor. mugen beyaz kullanıyor evet doğru hatta o yıllarda sarı bile yok ancak mugen olmayan versiyonlarında bu renk kodu var kırmızı bi bumper line eklersen çok güzel olur kanaatimce kolay gelsin |
|
Arvid
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 02/05/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 181 |
Gönderim Zamanı: 25/11/2006 Saat 20:21 |
bu arada compounddan sonra kepi yıkarken diş fırçası kullanabilirsin:)
|
|
banavurma
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 03/11/2006 Konum: Antalya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 76 |
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 00:51 |
bende muratti ye katılıyorum.. temizleme şansın varsa tüm boyayı temizleyip baştan astarlayıp boyasan daha iyi olacak gibi geldi bana da...boyayı temizleme konusunda pek bilgim yok ancak mr.muscle yada hidrolikte bekletmeyi deneyebilirsin..(ben iki yönteminde ne netice vereceğini bilmiyorum ama forumdan yazılanlara bakılırsa işe yarıyor galiba)
|
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 01:26 |
Yahu dalga mı geçiyorsunuz, neler diyorsunuz öyle boya sökmek filan. Arkadaş yukarda belirtmiş bu daha ikinci maketiymiş. Ve bence ikinci makete göre gayet güzel bir sonuç elde etmiş. Boya sökme işine girenler bilir, çok gıcık ve uzun süren bir iştir. Yani, model berbat olmadığı sürece, yeni başlayanlara kesinlikle boya sökme işine girmeyi tavsiye etmem. Boş yere soğursunuz modelden. Hangimiz ilk modellerimizde kusursuz sonuçlar elde ettik sanki.
Burak arkadaşım, bence güzel olmuş, aynen devam. Bu arada compound temizlemede benim kullandığım yöntem şudur: compoundladığım parçaları duştaki tazzikli suyun altına tutuyorum. Tazzikli su ne kadar kenar köşe panel çizgisi varsa oraları rahatça temizliyor. |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
Atilla Sülün
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 01:51 |
Orjinalini yazan: CErginbas
Yahu dalga mı geçiyorsunuz, neler diyorsunuz öyle boya sökmek filan. Arkadaş yukarda belirtmiş bu daha ikinci maketiymiş. Ve bence ikinci makete göre gayet güzel bir sonuç elde etmiş. Boya sökme işine girenler bilir, çok gıcık ve uzun süren bir iştir. Yani, model berbat olmadığı sürece, yeni başlayanlara kesinlikle boya sökme işine girmeyi tavsiye etmem. Boş yere soğursunuz modelden. Hangimiz ilk modellerimizde kusursuz sonuçlar elde ettik sanki. Burak arkadaşım, bence güzel olmuş, aynen devam. Bu arada compound temizlemede benim kullandığım yöntem şudur: compoundladığım parçaları duştaki tazzikli suyun altına tutuyorum. Tazzikli su ne kadar kenar köşe panel çizgisi varsa oraları rahatça temizliyor. aynen katılıyorum. |
|
Muratti
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 02:21 |
Yahu Ceki boya sökmenin çok zor ve gıcık olduğunu da nereden çıkartıyorsun Allah aşkına ?
Bir naylon poşete koyacak, Mr.Muscle ile iyice kaplayacak ve ağzını kapatıp altı üstü 2-3 saat bekletip sonra da eski bir diş fırçası ile musluğun altında temizleyecek. Son olarak bir sünger parçasına iki damla pril filan gibi bulaşık deterjanıyla son kez yıkayacak. O kadar kolay. Hayır çocuğun gözü korkacak ve belki de ileride boya hatası yapınca gözü korkup "aman ben bununla başa çıkamam" deyip maketi kaldırıp atacak. Ben Hasegawa' nın VW Beetle' ına giriştim (berbat kalıp hataları var) iki kez, birincide beyaz ikincide kırmızı olmak üzere boyayıp sonra da rengi beğenmeyip söktüm ve yarın üçüncü kez bu sefer sarıya boyayacağım. Hiç mi hiç zorluk filan da çekmedim. |
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 04:19 |
Sayın Muratti, Sizin bu konudaki tecrübeleriniz belli ki benimkilerden farklı. Ancak ben hala, boya sökmenin zor ve gıcık bir iş olduğunu düşünüyorum. Ve boya berbat olmadığı sürece, hele hele ikinci makette böyle bir sonuç için gerekli olmadığını düşünüyorum.
2. maketten boya sökmenin modelciyi soğutabileceğini düşünüyorum. Boyasını sökmek zorunda kaldığım bir modelim aşşağıdaki linkten görebilirsiniz: http://www.modelsitesi.com/forum2/forum_posts.asp?TID=1686&K W=carrera+gt&TPN=1 Boya sökülene kadar 2-3 gün hidrolikte bekletmek, zorunda kalmıştım. Ve ona rağmen saatlerce ovalamak zorunda kaldım. Bunu son modelim olan Calsonic Impul Z'i de hidoliğe yatırıp tekrardan boyamak zorunda kalan biri olarak söylüyorum. Onun linki de aşşağıda: http://www.modelsitesi.com/forum2/forum_posts.asp?SID=102545 1324&TID=2849&PN=1&TPN=1 Benim tecrübelerim bu şekilde. Ne yapacağına karar vermek modelci arkadaşımıza kalmış. Bence boya sökmeye gerek yok. Düzenleyen CErginbas |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 04:42 |
yerine göre boya sökmek elzem bir yöntem olabilir ama yukarda sözkonusu olan modelde boyanın sökülmesini gerektiren bir durum ben göremiyorum, yalnızca compound artıklarının Cekinin söylediği yöntemle temizlenmesi gerekiyor. İlla akıl verecem diye abuk sabuk şeyler yazmayalım lütfen (yok orasına boya gitmemiş, yok hemen boyasını sök, noluyoruz)
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
Serencebey
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 04:49 |
Fikirleriniz icin cok tesekkur ederim...
Ben en iyisi bı temizleyip resim ekleyeyim :) |
|
Muratti
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 07:10 |
Orjinalini yazan: Ares
İlla akıl verecem diye abuk sabuk şeyler yazmayalım lütfen (yok orasına boya gitmemiş, yok hemen boyasını sök, noluyoruz) İlle de karışacam diye yanlış kelimeler seçmeyip terbiyemizi takınalım lütfen. Yine döndüğüme pişman oldum !!! |
|
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 08:25 |
Orjinalini yazan: Muratti
Orjinalini yazan: Ares
İlla akıl verecem diye abuk sabuk şeyler yazmayalım lütfen (yok orasına boya gitmemiş, yok hemen boyasını sök, noluyoruz) İlle de karışacam diye yanlış kelimeler seçmeyip terbiyemizi takınalım lütfen. Yine döndüğüme pişman oldum !!! Geçen sefer tatlı meyve aşamasına kadardı, bu sefer hors d'œuvre'ün sonuna kadarmış, üçüncü denemede ara sıcaklara kadar dayanmanız dileğiyle. |
|
Ares
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 08:45 |
Boya sökme nerden cikmis bu model icin anlamadim ?? Gayet güzel görünüyor, hele ki 2. (ikinci) model icin süper bile denebilir.. Nice üyeler var ki, bariz kötü (hatta cok kötü) olan boyalari bir sekilde savunup, "-zevkim bu!! böyle tercih ettim" buyururken, bu kitin boyasinin olmadigini söylemek afedersiniz ama, halt etmektir.. Bence gerekli gördügünüz yerde rötuslari yapip aynen devam edin..
PS:Daha önce bir kac kere daha yazmistim.. Ikinci el kitlerde, PVC zemin temizleyicisi ile kimsenin tahmin edemeyecegi kadar kolay, zahmetsiz ve temiz bir sekilde boya söküyorum.. Uyguladigim yöntemin bütün kolayliklarina ragmen asla boya sökmenin zevkli bir is oldugunu söyleyemem.. Acikca söylemek gerekirse, evet, "GICIK" bir is.. |
|
Serencebey
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 08:58 |
son hali budur... Murat abi dedigin gibi kırmızı cizgi cok guzel durdu ama canımı cıkardı inanamazsin kullandıgım lanet masking tape kıl kıl oldu tasan kırmızıları cıkarmak yine burak'a dustu tabi sanırım halletmis gibiyim... siz ne yorumda bulunuyorsunuz?
PS:yukarda olan tatsız olaylara megil verdigim icin uzgunum amacım sadece maketimin daha guzel olması daha guzel isler cıkarmak... Düzenleyen Serencebey |
|
Ares
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 09:05 |
Maske bandı olarak ne kullanıyorsun?
|
|
Ares
|
Sayfa 3 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |