![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 4 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Rahmi K.
Admin Group ![]() ![]() + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15/11/2006 Saat 08:27 |
Büyük ölçek maket yaptıktan sonra elimin ayarı kaçmış olacak ki Me 262'ye pek kötü davrandığımı fark ettim. Ölçek küçültüp Revell'in Fw 190 A8/R11 kitine başladım. Parçaları incelerken, yeni sanılan bu kitin on yaşında olduğunu gördüm. Çevreden duyduğum kadarıyla kanopinin açılamadığı, şeffaf parçaların kalitesiz olduğu aklımda kalmış olacak ki ilk iş oralara giriştim.
![]() Kanopi çerçevesi görüldüğü gibi gövdeye bütünleşik. ![]() Bu birliktelik çok fazla sürmedi :) Hazır kesip, biçme işine girmişken flapları ve elevatörleri de kestim. ![]() Şeffaf parçaları zımparalamaya 1000 numaradan başlayıp 2000 numara ile bitirip, compound ve future banyosu sonrasında şu hale getirdim. ![]() Sonuç belli olsun diye en şekilli tiner kavanozu kapağını zemin olarak kullandım. Reklam parası falan almadım :D Kanat gövde birleşimi muhteşem bir yarıkla gerçekleşiyor. Dissolved Putty ve alkole banılmış çubukla bu sorun giderdim. Bir kaç küçük düzeltme kaldı. ![]() Boya aşamasına geldi nerdeyse. maketi R11 olarak yapmayacağım, nasıl biteceği süpriz olsun :D |
|
![]() |
|
Burak
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() ![]() ![]() |
48 miydi bu acaba?
|
|
![]() |
|
Rahmi K.
Admin Group ![]() ![]() + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
![]() ![]() ![]() |
Hayır 1/72, başlıkta yazmıştım ama gözden kaçtı sanırım :)
|
|
![]() |
|
volkan
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
![]() ![]() ![]() |
Elinize sağlık, 72 ölçeğe 48 veya 32 ölçek gibi davranıyorsunuz gerçekten... Kanopi arkasını kestikten sonra, kanopinin kayacağı yüzeyi nasıl ürettiniz peki? Maketle aynı renk görünüyor..
Elimdeki kite baktım, kalıptan öyle çıkmış, sorumu geri alıyorum. Bu arada işçilik 10 numara. Düzenleyen volkan |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
![]() |
|
ardeth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
![]() ![]() ![]() |
Eline sağlık abi. Benim gibi 72 ölçek takılanlar için güzel referans olacak.
|
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: ardeth
Eline sağlık abi. Benim gibi 72 ölçek takılanlar için güzel referans olacak. Hadi canım, hadi güzelim benim o 72 ölçek takılan. Eve 48 ölçek doldurup kılık değiştirmeyelim. Hem askere gitsene sen :) |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
tozbek
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
![]() ![]() ![]() |
Galiba 72'lik Fw190'lar konusunda tatlı bir çekişme yaşanıyor galiba...
Merakla bekliyoruz imalat çalışmalarını :) Selamlar, iyi modeller. Tolga |
|
![]() |
|
Rahmi K.
![]() ![]() ![]() |
Yok 190'lar konusu değil de, artık KÇG imalatlarında dahil olduğu "32 gibi 72" klasmanında bir deneme yapalım dedik :) Bir sonraki Dora için de antreman olsun bir de.
Neyse kuyruğu kestim, arka teker mekanizmasını yapıp, göstermek için kapağı da açtım. Daha sonra detaylı olarak makalesini yazacağım bir yöntemle elde ettiğim borulardan hidrolik kolu yaptım. Bakır teli iğneye sarmak suretiyle yayını yapıp, yine el yapımı küçük borunun içinden geçirdim. Açık kapaktan görünecek zemin detaylarını oluşturdum. ![]() |
|
![]() |
|
CErginbas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
![]() ![]() ![]() |
Off beaaa... Yetmişikide de böyle detaya girilir mi be kardeşim.. Yakında 1/144 de kokpit detayına giren çıkarsa şaşırmam. Anlaşıldı bundan gayrı bize kutudan çıktığı gibi maket yapmak haram.
Ha gözlerimiz bayram ediyor mu, ediyor. :) |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
![]() |
|
volkan
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
![]() ![]() ![]() |
Süperdetay bir kit olacak gibi...
Merakla bekliyoruz sonucu... |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
![]() |
|
Jolly Roger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
![]() ![]() ![]() |
Şaşırma canım. Arkut'un eline Platz 1/144 D9 geçti. :]
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
Burak
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: akhilleus
Hayır 1/72, başlıkta yazmıştım ama gözden kaçtı sanırım :) evet pardon:)kusura bakmayın:) |
|
![]() |
|
Rahmi K.
![]() ![]() ![]() |
Mini minnacık kızakları vs. elimden geldiğince benzetmeye çalıştım. Kapaktan görünecek bölümü daha özenli yaptım tabii. Alt kısmı nispeten kabaca bitirdim.
![]() Boyasız hali böyle. Boyandıktan sonra daha güzel görüneceğini düşünüyorum. ![]() Arkada pamuk balyası gibi duran şey kulak temizleme çubuğu :) |
|
![]() |
|
Viperman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25/05/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 187 |
![]() ![]() ![]() |
bu boyansa da biseye benzemez,
siz yine de bitirin bir gorelim:P |
|
![]() |
|
Rahmi K.
![]() ![]() ![]() |
Boyanmış hali budur.
![]() Elime çok ince şeffaf parçalar geçince, nişangah üzerinde bir deneme yaptım. Tesviye sonrası nihayi olarak takılacak. Delirmeden önce aradan çıkarttığım koltuk da tesviye sonrası gereken alakayı görecek ;) ![]() Hazır biçmeye başlamışken, yan kapağı da açayım dedim. Çünkü onun içi bayağı şenlikli :) Uçağın üstünde duran silindirden depoyu yapacağım. Arka planda bir şeyler olsun diye plastik kartlardan iskeleti canlandırdım. Arka tarafa giden, kablo, tel ıvır zıvır sonrasında boyayıp, depoyu takacağım. ![]() |
|
![]() |
|
pilotcuk
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
![]() ![]() ![]() |
rahmi abi sana hiç bir şey demiyorum ben artık.ceki abinin dediği gibi yakında 144 lere kokpit yapmya başlarsınız siz.abi süper olmuş o iniş takımı.sen bunu dioroma yap bence....
|
|
I feel the need The Need for Speed...
|
|
![]() |
|
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
kutudan çıktığı gibi yapmak neden haram olsun ki?
"detaya girende hata payı artanda" ifadesi rahmetli Ruşen Sayraç' ın ifadesidir. pek tabii anlaşılacağı üzere beceremediğime laf ediyorum o ayrı :)) Çok güzel devam ediyor, ellerine sağlık. saygılarımla, |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
Atilla Güç
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 193 |
![]() ![]() ![]() |
Bence bu tip detaylı çalışmalar tamamen bittikten sonra, aşamalar halinde sunulmalı. Neden derseniz, göze "gelme tehlikesi". Veya nazar boncuğu da olabilir fotoğraflarda. Sorunsuz, kazasız bir çalşma olmasını diliyorum, kolay gelsin. Sonucu bekliyorum ilgiyle.
Saygılar, sevgiler... Düzenleyen Atilla Güç |
|
![]() |
|
Sayfa 4 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |