Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: Başla Bitir Projesi | |
Yazar | Mesaj |
relicks
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 150 |
Konu: Başla Bitir Projesi Gönderim Zamanı: 14/11/2006 Saat 08:41 |
Merhaba arkadaşlar
Uzun süredir hiçbir kiti tamamlayamamam üzerine (gerek iş yoğunluğu gerekse benim tembelliğim), hatta nasıl olsa bunuda bitiremiycem diyip hiçbir makete el sürmediğimden British Challenger II yi bir hışımla başlıyım ve bitiriyim diye giriştim. Kutudan çıktığı gibi bitirmeye çalıştım ama maksat bitirmek olduğundan hiçte özenerek yapılmış bir kit değil. Kit, 10 üzerinden 5.5 verebileceğim bir kitti. biraz uyum sorunu ve birhayli fazla kalıp izleri var neyazıkki. birkaç boya rütuşu ve eskitmesi kaldı sadece. sizlere layık değil ama madem bukadar yaptık yinede görüntülerini gönderiyim dedim. hertürlü yorumlarınıza açıktır |
|
N.Kerem Kırmızıtuna
|
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 14/11/2006 Saat 08:50 |
Kit 1/35 Trumpeter mı?
Uyum sorunları harici 5.5 not vermenize sebep olacak sorunları nelerdir? Örneğin plastiği çok mu kırılgan, abuk subuk yerlerinde kalıp izleri mi mevcut, oransal hatalar, örtüşmeyen noktalar mı var? |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
lterlemez
Üye Kayıt Tarihi: 09/09/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 303 |
Gönderim Zamanı: 14/11/2006 Saat 09:02 |
Buradan hiçte kötü gözükmüyor. Elinize sağlık...
|
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
relicks
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 150 |
Gönderim Zamanı: 14/11/2006 Saat 09:05 |
evet 1/35 trumpeter
çok fazla kalıp izi ve delik var. bazı yerlerde sağ parçayı sola, sol parçayı sağa koyarak kapattım artık. yapım kılavuzunda birkaç hata mevcut. bir tane ızgara kolu eksik kalıplanmış ( kaybettiğimi pek zannetmiyorum) kalıplanması hiç iyi değil. gereksiz yerlerde parçayı oluşturmak için birkaç birleştirme yapıyosun, gerekli yerleri tek parça olarak vermiş. birde mesela incecik olan tutma kolları iki ucundan çerçeveye tutturulmak varken kolun tam ortasından biyerden çerçevelenmiş (bilmem anlatabildim mi?)bunun gibi şeyler |
|
N.Kerem Kırmızıtuna
|
|
razorback
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 22/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
Gönderim Zamanı: 14/11/2006 Saat 09:41 |
bencede kötü güzükmüyor eline sağlık en azından bitirmişin mesela ben hala iki tanka 1 yıldır astar boya bile atmadan seyredip duruyorum.tekrardan eline sağlık.
|
|
altay ugurlu
Üye Kayıt Tarihi: 21/02/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 185 |
Gönderim Zamanı: 14/11/2006 Saat 20:25 |
kesinlikle kötü gözükmüyor,evet bazı yerlere strach built bir sürü zımbırtı yapmak lazım,sayenizde toplamayı yarıda bıraktığım modelim şimdi biraz kıymetlendi gözümde.
|
|
onge
Üye Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 336 |
Gönderim Zamanı: 14/11/2006 Saat 20:27 |
Fotolardan anlaşıldığı kadarıyla güzel görünüyor. İki ihtimal var: Ya çok iyi bir işcilik çıkarmışsınız ya da notunuz biraz kıt:)) Ya da her ikisi (üç mü oldu?)
(Ben AFV kitlerinden anlamıyor da olabilirim tabii... :)) (buyur bu da dört) |
|
"cure" le yeah tank cho she calcar
|
|
relicks
Gönderim Zamanı: 14/11/2006 Saat 22:16 |
Teşekkürler arkadaşlar.
valla her nedense benim içime sinmedi. beğenmedim çıkardığım işçiliği. veya notum kıt gerçekten :) Altay senin yaptığın kit aynı kitmi? niye birkenarda duruyodu? |
|
N.Kerem Kırmızıtuna
|
|
torabora
Üye Kayıt Tarihi: 22/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
Gönderim Zamanı: 14/11/2006 Saat 23:51 |
eline sağlık
ışıktan dolayımı beyaz görünüyor ne renk ve hangi marka ile boyadın İYİ MAKETLER TORA BORA |
|
relicks
Gönderim Zamanı: 15/11/2006 Saat 03:13 |
gunze kullandım boyalar için.
%80 313 ve %20 beyaz. daha sonra boya tükendiğinden bazı yerleri tamiya buff ile renk tutturmaya çalıştım |
|
N.Kerem Kırmızıtuna
|
|
altay ugurlu
Üye Kayıt Tarihi: 21/02/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 185 |
Gönderim Zamanı: 15/11/2006 Saat 07:04 |
evet aynı kit, trump.'ın kiti, taret yanındaki kutuları tam oturtamadım yerlerine,düzeltmek içinde epey bi zımparaladım, bu aşamada çok canımı sıktı, uzun zamandır kaliteli maketlere hasret kaldığımdan bunu böylece bırakıp,eimdeki dragon king tiger'a başladım.
Sonra onuda bırakıp, italeri Dukw'ye geçtim, böylece aklı karışık bir durumda öylece oturuyorum şimdilik,(arada birde sherman jumbo çıkarttım) |
|
relicks
Gönderim Zamanı: 15/11/2006 Saat 07:43 |
tek dertli ben degilmişim kitten demekki :) buna sevindim. valla bende bitirmek için zorlamasaydım kendimi, bırakırdım hiç uğraşmadan.
yaparken zevk aldınmı desen yok ama. |
|
N.Kerem Kırmızıtuna
|
|
onge
Üye Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 336 |
Gönderim Zamanı: 16/11/2006 Saat 07:14 |
Biraz toz toprak olsa daha da hoş olur. Diorama gazı verelim:)
|
|
"cure" le yeah tank cho she calcar
|
|
ejdersozen
Üye Kayıt Tarihi: 16/10/2005 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 258 |
Gönderim Zamanı: 16/11/2006 Saat 18:01 |
Evet toz toprak kir pas isteruk...
|
|
Aaa bunun pervaneleri dönüyo mu!!!
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |