Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Sivil Araçlar
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar
Mesaj icon Konu: Volvo FH-16 Globetrotter XL Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
pascalpati
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 242
Alıntı pascalpati Cevaplabullet Konu: Volvo FH-16 Globetrotter XL
    Gönderim Zamanı: 15/10/2005 Saat 01:12
Merhabalar,

Elimdeki 66 VW bittiğinde bir çekici(TIR) modeli yapmak istiyorum ve dün akşam eve giderken uğradığım oyuncakçıda Italeri 1/24 Volvo FH-16 Globetrotter XL kitini buldum. Bu model yapmak istediğim çekiciler listesinin en başında. :) nasıl şans ama...
Aramızda kamyon/çekici modelleri yapmayı sevenler, bu modeli daha önce yapmış olanlar varsa ve bu model ile ilgili tecrübelerini paylaşabilirlerse çok sevinirim. Bu kitle ilgili aşağıdaki link ile ulaşılabilecek bir yorum da bulunmakta. (Site de çok çok faydalı bu arada)

http://www.truckmodelkits.sk/view.php?cisloclanku=2004090401 &stranaclanku=1&strana=1

Modelde çeşitli hatalar olduğu bu yazıda da belirtilmiş ancak ben henüz çok tecrübesizim ve benim için genel olarak medelin gerçeğine yakın olması tatmin edici olacak.

Bu arada kitin fiyatı 64 lira, sanırım fiyat da uygun...
Yorumlarınızı bekliyorum.

Ulaş
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/10/2005 Saat 11:45
Şasiyi düzgün bir zeminde yapın.
Plastik kutunun içinde eğilmiş olabilir.Eğer şasiye eğik başlarsanız üstüne koyacağınız herşey eğik devam eder.
Sonunda ya bi tekerlek havada kalır yada kupa tam oturmaz.
Birde plastik biraz ince ,yapıştırıcıyı fazla sürmeyin deformasyon olmasın.
IP
yildiray
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 73
Alıntı yildiray Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/10/2005 Saat 21:43
bende beş adet cekici ve bir adet dorse var.italeri kamyon maketinde en iyisi yanlız arabalar için aynı şeyi söylemicem.kamyonda en zor aşama kupanın boyanmasıdır ve parça fazlalığı daha çok sabır gerektirn birşey.süper makina almışsın benimde gözüm var ama sır gelmedi.ve bence makinayı kesinlikle sarı ya boyarsan mükemmel olur.ben yıldıray selamlar
IP
yildiray
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 73
Alıntı yildiray Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/10/2005 Saat 00:48
bu arada kamyon maketi bittikten sonra maketin ağırlğından dolayı ön dingil makas diplerinden çabuk kırılabiliyor.çok dikkatli veya dingili sağlamlaştırmanda çok fayda var.orjinalliği bozulabilir diye düşünebilirsin ama yapmazsan kırma ihtimalin çok yüksek.ben beş modelin dördünde yaşadım.
IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 372
Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/11/2005 Saat 00:37
Kamyon maketi için Italeri iyi bir secim. Parca detaylari ve fabrikasyon kaliplar oldukca iyi. Ne var ki diger uyelerinde dedigi gibi boyama asamasinda ve bitirildiginde kupanin oturtulmasi biraz zor. En iyisi modeli boyamadan önce kupa parcalarini bir bant yardimi ile belirli yerlerinden bir araya getirip uyusmayan parcalar varsa bunlari tespit etmek gerekiyor. Tum parcalar boyanip montaj asamasina gelindiginde hatalar oluyor. Ozellikle kupanin ek yerleri tam oturmuyor. Ben italerinin Daf cekicisini yaptim. Hersey iyi güzel oldu ama montaj sonrasi 2-3 yeri aralik kaldi. Zeminin düzgünlügü ve kullanilan yapistiricida önemli. Bazi yapistiricilar boyayı aninda kabartiyor ve mahvediyor. Cok az miktarda japon yapistiricisini baska yerlere damlatmadan sadece birlesecek yerlere nokta seklinde uygularsan iyi bir sonuç alirsin. Japon boya kabartmiyor. Elimde revell ve italeri marka yapilmamis bircok cekici ve kamyon maketi var. Umarim yapim asamasinda bir terslik cikmaz.
IP
pascalpati
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 242
Alıntı pascalpati Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/11/2005 Saat 02:06
ben henüz yapmaya başlayamadım bu aleti çünkü elimdeki 66 vosvos ile uğraşıyorum, motoru yerleştirdikten sonra kaportanın yerleştirilmesi gayet problemli oldu, bi o kadar da zevkliydi ama, maket bıçağı ile oyma ve baya bi zımpara tecrübesi oldu yaklaşık 3-4 saat aldı ama. ondan sonra merakla bekliyorum bi tır yapmayı , kiti inceledim çoook fazla parça var ve yeni modelci olarak da çok doğru seçimler yapamadığımı hissediyorum. ama bir yazılım mühendisi olarak zor seviyorum itiraf edeyim.
bu arada FH-16 dan çıkan plaka çıkartmalarından birini kullanacağım vosvosta, bu da süper isabet oldu. son olarak da italeri ithalatı yapılmıyor sanırım o açıdan elinizdeki çekici ve kamyon maketlerinin değerini bilin diyorum. :)
Ulas Demirdag
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04