Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Boyalar | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Boyalar |
Konu: mat vernik.. | |
Yazar | Mesaj |
skorzeny
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 21/10/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
Konu: mat vernik.. Gönderim Zamanı: 21/10/2006 Saat 04:09 |
selamlar..
1/35 figürlerin üzerine dry brush öncesi sürmek üzere taniya X22 vernik almıştım ancak çok parlak çıktı..sanırım X21 daha matmış.doğrumudur? mat vernik olarak kulllanbileceğim başka model marka ne var? bir de bu X21 i galleria tuyzshopta görmüştüm fakat bugün baktım kalmamış istanbul içinde nerde bulabilirim? saygılar.. |
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 21/10/2006 Saat 04:22 |
Sayın skorzeny, x21 mat vernik değil. "Flat base" isminde bir arkadaşımız. Bu malı x-22 ye ne kadar katarsanız, x-22 o kadar matlaşıyor. Böylece yarı mat ve mat vernik elde ediyorsunuz.
Direk mat vernik olarak ben, Gunze sangyo'nun mat verniğini kullanıyorum. Gayet memnunum. |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
skorzeny
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 21/10/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
Gönderim Zamanı: 21/10/2006 Saat 04:39 |
Orjinalini yazan: CErginbas
Sayın skorzeny, x21 mat vernik değil. "Flat base" isminde bir arkadaşımız. Bu malı x-22 ye ne kadar katarsanız, x-22 o kadar matlaşıyor. Böylece yarı mat ve mat vernik elde ediyorsunuz. Direk mat vernik olarak ben, Gunze sangyo'nun mat verniğini kullanıyorum. Gayet memnunum. teşekkürler nerde bulabilirm Gunze nin kini istanbulda?? |
|
ardeth
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
Gönderim Zamanı: 21/10/2006 Saat 05:55 |
Kadıköyde Atlantis Modelde veya ITM mühendislikte bulabilirsiniz. Ana sayfada dükkanlar bölümünden bakabilirsiniz.
|
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
tozbek
Üye Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
Gönderim Zamanı: 21/10/2006 Saat 06:14 |
Ben uçaklarda parlak vernik olarak Tamiya X22, son katta mat olarak Revell'in matını kullanıyorum. Gayet memnunum. Akrelik boya ve verniklerin üzerine iyi karıştırıldığı ve Revell'in kendi tineri ile inceltiğinde tatminkar bir sonuç veriyor.
Bir başka sorun da genellikle Tamiya ve Gunze'nin çok kullanılan boyaları "biz" değerli modelciler tarafından resmen "bombalanıyor". Internet sayesinde sipariş rakamları abartılı noktalara ulaşıyor. Revell bu açıdan daha kolay bulunabilir özelliklere sahip... Cümleten hayırlı modeller... Tolga |
|
skorzeny
Gönderim Zamanı: 22/10/2006 Saat 00:53 |
Orjinalini yazan: CErginbas
Sayın skorzeny, x21 mat vernik değil. "Flat base" isminde bir arkadaşımız. Bu malı x-22 ye ne kadar katarsanız, x-22 o kadar matlaşıyor. Böylece yarı mat ve mat vernik elde ediyorsunuz. Direk mat vernik olarak ben, Gunze sangyo'nun mat verniğini kullanıyorum. Gayet memnunum. bugün edindim X21 i mukus kıvamında bi şey :) ..bakalım X22 ile karıştırıp kullancam inşallh tutar.. |
|
EmrahR
Üye Kayıt Tarihi: 03/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 178 |
Gönderim Zamanı: 22/10/2006 Saat 01:05 |
bugün edindim X21 i mukus kıvamında bi şey :) ..bakalım X22 ile karıştırıp kullancam inşallh tutar..
Nereden aldınız diye sorabilir miyim acep? |
|
skorzeny
Gönderim Zamanı: 22/10/2006 Saat 01:17 |
Orjinalini yazan: EmrahR
Nereden aldınız diye sorabilir miyim acep? taksimden hobi2001 den aldım http://www.model-maket.com adresleri burada var..AKM ye 100 mtre. |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |