Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Off-Topic
 Modelsitesi Forumu : Genel : Off-Topic
Mesaj icon Konu: ESKİŞEHİR Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
volchanick
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 44
Alıntı volchanick Cevaplabullet Konu: ESKİŞEHİR
    Gönderim Zamanı: 06/10/2006 Saat 10:43
Merhaba arkadaşlar umarım site yöneticizi arkadaşlar bu mesaja kızmazlar ama bende ne yapıyorsam modelciliğin gelişmesinde etkili bir organ olabilmek için yapıyorum. Eskişehirde modelcilikle uğraşıyorum sitede beni hatırlayan arkadaşlar vardır. Ayriyetten işimde ticaret esnaflık. İşyerim model satışı için uygun sadece modelsitesinde nekadar eskişehirli arkadaş var ben bu işe kalkışsam destekleri ne olur vede ne tarz modeller isterler bunları öğrenmek amacıyla bu mesajı yazdım. Malüm eskişehirde hiçbir model evi yok en azından ortak bir noktada olur diye düşündüm. Bu mesajdan bazı arkadaşlar şunu çıkrabilirler eskişehirli modelciler mesaj yazzın diye bu mesajı göndermiş. Hayır bütün modelci arkadaşlarımında fikrini almak istiyorum.
IP
onurku
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 440
Alıntı onurku Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/10/2006 Saat 18:16
Bana sorarsanız iyi bir girişim. Bende modelciliğe evimin yakınında bulunan A-Model sayesinde başlamıştım. Her gün okuldan dönerken vitrinine bakar iç geçirirdim. Neticede bu gibi dükkanların bu hobiye daha nice yeni arkadaşları katacağını umuyorum. İyi şanslar dilerim şimdiden..
IP
Arvid
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 181
Alıntı Arvid Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/10/2006 Saat 19:13
Ben eskişehirliyim aslen
ancak hiç yaşamadım:)
ben küçükken vardı bir kaç maketçi. tek tek kapandılar zamanla... özellikler ilk 1/72 airfiximi(pm dışında yabancı marka olarak) esnaf sarayındaki maketçiden almıştım yaklaşık 15-16 sene önce:)...

siz de inşallah doğru ölçüp biçer de alnınızın akıyla çıkarsınız bu işten...
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 623
Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/10/2006 Saat 20:56
Yan ürün olarak faydalı. Allah mahcup etmesin. Hayırlı olsun, başarılar dilerim...
IP
ejdersozen
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 258
Alıntı ejdersozen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/10/2006 Saat 22:17
Eskişehir Tıp fakültesinde öğrenciyken zaten maket merakım vardı. Vişnelik Camii karşısında bir tuhafiyeci başka bir şehirde iflas eden kardeşinin oyuncak dükkanındaki ne kadar maket varsa getirmiş vitrinin üstüne atmış. Kıymetinide bilmiyor. 3 yıl elinde kalmış. Ben onlarda bir 10-12 tanesini epey kelepir almıştım.
Daha sonrada Orduevinin karşısındaki kırtasiye şimdi markasını hatırlayamıyorum model masters gibi şişede her rengi olan hobby boyalarını revellere göre dörtte bir fiyatına satmıştı. Çünkü adam ne boyası olduğunu bile bilmiyordu. Oradan da mor renge kadar almıştım. Neticede bu iki hayırlı arkadaş sayesinde modelcilik tohumlarını atmıştım.
Arkadaşa başarılar diliyorum güzel fikir.
Aaa bunun pervaneleri dönüyo mu!!!
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1471
Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/10/2006 Saat 23:48
Benim tavsiyem dükkan tanıtımı için mutlaka bir sergi düzenlemeniz yönünde olur. Sonuçta Eskişehir büyük bir üniversite ve havacılık şehri. Yani aslında uyanmayı bekliyen büyük bir potansiyel olduğunu düşünüyorum. Şayet Eskişehirdeki modelciler olarak toplanırsanız ve elinizdeki modellerle bence esas hedef kitle olan üniversitelilere ulaşabileceğiniz bir yerde açacağınız sergi ile bu hobiye karşı bir ilgi oluşturabilir hatta tanımadığınız modelciler varsa onlarlada tanışma olanağı yaratmış olursunuz. Ben Denizlide okurken ordaki modelcilerle bir sergi vesilesi ile tanışmıştım.
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim       
IP
volchanick
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı volchanick Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/10/2006 Saat 02:38
ARKADAŞLAR DAHA ÇOK YORUMLARINIZI BEKLİYORUM. OY61 ARKADAŞIM MESELA REKLAM ANLAMINDA ALTERNETİF FİKİRLERİN VARMI YADA OLAN ARKADAŞLARDA LÜTFEN YAZSIN YİNEDE HERKEZE TEŞEKKÜRLER.
IP
volchanick
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı volchanick Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/10/2006 Saat 01:47
evet arkadaşlar daha fazla fikir vermek isteyen yokmu. Önerilerinize ihtiyacımız var.
IP
FIREMAN
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 307
Alıntı FIREMAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/10/2006 Saat 01:58
Mesela Yunus emre kampsünde Eskişehirli modelciler bir sergi açar,orda da model dükkanın adı bol bol zikir edilir.El broşürü verilir.
Eskişehirli modelci ayda 1 toplanırlar,herkes gelirken bir kankasını getirir;camia büyür..
Uygun fiyat yaparsınız,kargoyla eskişehir dışındaki arkadaşlar gelir alır;mesela ben Ankarada'dan Bursa'ya gecerken gelir alırım,niye olmasın?
Siz dükkanı açın,Allah büyük;biz elimizden geleni yaparız..yeterki fiyatlar ucuk olmasın!

Düzenleyen FIREMAN
The black sheep among all white ones..
IP
lterlemez
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 303
Alıntı lterlemez Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/10/2006 Saat 03:40
Merhaba,

BEN ÇOK SEVİNİRDİM. MODELLERİ AYRI, İÇERİĞİ GÖRDÜKTEN SONRA BOYALARI AYRI, MASKE BANDI AYRI, FIRÇA VB. MALZEMELERİ AYRI AYRI HER SEFERİNDE KARGO MASRAFI VEREREK ALMAKTAN USANDIM. MAKETLERİ YAKINDAN İNCELEMEDEN ALMAYI SEVMİYORUM. ESKİŞEHİR'DE BİR KAÇ KIRTASİYE DÜKKANI SATIYOR ARADA BİR AMA, AŞAĞI YUKARI AYNI ÜRÜNLER...

Bence, her iki üniversitenin ve Büyük Şehir Belediyesi'nin olanakları sergi için yeterli. Bir başlangıç olarak, A.Ü. Sivil Havacılık Yüksek Okulu'nda yer alan klüplerle iletişim kurulabilir ve siteye çalışmalarını sunan arkadaşla bir sergi düzenlenerek ilginin düzeyi ölçülebilir.

Düzenleyen lterlemez
Adriano Guisebbe Lentini
IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1151
Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/10/2006 Saat 05:23
Eskişehir'de 8 yılımı geçirmiş, modelcilik zehrini tepesinde fantorların uçtuğu bu güzel şehirde almış biri olarak çalışmalarınızı gönülden destekliyorum. Şu an maket fiyatları olarak yeni parti Revell ve Hasegawa'ların (72'likler özellikle) gayet uygun. Onun dışında tank, gemi, figür konusunda da çeşitlemeye gidebilirsiniz. Boya gibi yan malzemeleriyle sunarsanız diğer arkadaşların da dediği gibi Eskişehir'de bir modelci camiası yavaş yavaş gelişir ve büyür.

Şimdi düşünüyorum da, bir ara Kızılay'daki Mehmet Terzi'nin yanında bir kırtasiyede Hasegawa gördüğümü, defalarca vitrende baktığımı hatırlıyorum. Keza aynı sınıfta okuduğumuz sevgili Taylan'ın babasının dükkan İzmir Pazarı'nda Revell'ler, Esnaf Sarayı'ndaki bir dükkandaki 72 ölçek F-14'ler ile bir dioramayı ağzım açık saatlerce seyrettiğim aklıma gelenler arasında.

Şimdiden başarılar...
Tolga
IP
volchanick
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı volchanick Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/10/2006 Saat 07:18
bugün maketleri satan firmayla yüzyüze görüştüm oluyo oluyo aklımada iyice yatıyor. Ayrıca Fireman arkadaş (Mesela Yunus emre kampsünde Eskişehirli modelciler bir sergi açar,orda da model dükkanın adı bol bol zikir edilir.) fikrin dahiyanece.
IP
FIREMAN
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 307
Alıntı FIREMAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/10/2006 Saat 17:08

Sen dükkanı açacak ol daha ne cevherler var bende.. :-D
The black sheep among all white ones..
IP
Atilla Sülün
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 579
Alıntı Atilla Sülün Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/10/2006 Saat 20:39
volkan arkandayız devam et.
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1471
Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/10/2006 Saat 20:59
Volkan peki dükkan ne tarafta olacak? Kendinin ticaretle uğraştığını söylemiştin. Acaba işinin olduğu mekanda bir bölüm ayırarak mı bu işi yürüteceksin, yoksa ayrı bir dükkan mı olacak?
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim       
IP
phantom80
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 503
Alıntı phantom80 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/10/2006 Saat 23:44
volkan kardeş eskişehirde 4 yıl okudum 4 yıl da öğretmen olarak görev yaptım..geçen sene tayinim çıktı ..o zamanlar neredeydin.:)umarım bu girişimin sonuçsuz kalmaz çünkü seneye yine oradayım..şimdiden kolay gelsin:)
IP
pilotcuk
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1228
Alıntı pilotcuk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/10/2006 Saat 04:45
volkan abi fikir iyi güzel hoş.böyle bir dükkanın eskişehir de işleme oranı bana kalırsa ankara izmire göre yarı yarıya olur.bu arada böyle bir yer açman gerçekten eskişehirdeki modelciler için çok iyi olur.kargo masrafından kurtuluruz.Bunun yanında online sipariş olayı daha fazla avantaj sağlayacaktır bence.Bir de bir şey sormak istiyorum.Eskişehirli modelciler olarak bir sergi açalım iyi güzel hoş fakat kaç kişiyle.Eskişehir deki toplansak toplansak en fazla 7 kişi falan oluruz.Başka şehirlerden katılım olursa onu bilemem de.Bence sadece eskişhirli modelcilerle zor olur sergi olayı.
I feel the need The Need for Speed...
IP
Captainairbus
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 701
Alıntı Captainairbus Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/10/2006 Saat 05:23
Siz dükkanı da, açın sergiyi de biz geliriz. Maksat maket olsun, havacılık olsun, bahane olsun. Benimde 5 yılım Eskişehirde geçti. Sivil havacılık öğrencileri potansiyel modelci diye düşünürüm. Haydi kolay gelsin.
ex copilot.
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma