Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Sivil Araçlar | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar |
Konu: Kamyon istirem | |
Yazar | Mesaj |
Muratti
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
Konu: Kamyon istirem Gönderim Zamanı: 03/10/2006 Saat 22:15 |
Arkadaşlar,
Levent bey' in verdiği link' teki 1:24 kamyon (Mack) gibi kamyon istiyorum yapmak için ama bulamıyorum. Sizler bilirsiniz; nereden bulabilirim ? Selam ve saygılar... Murat |
|
truckmania
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 21/09/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 70 |
Gönderim Zamanı: 04/10/2006 Saat 07:54 |
baba eminönünde ekincioğlu oyuncak diye bir yer var hemen sahilde oranın üçüncü katı komple modele ayrılmış orda bulabilirsin ayrıca büyük mağazalarda şansa bulunabilir istanbulda yıllarca tır kamyon maketi aramış bi kardeşin olarak iyi modeller dilerim
|
|
Moses
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 372 |
Gönderim Zamanı: 04/10/2006 Saat 08:37 |
Verilen link nerede? İstersen linki buraya bir kopyala ki bakıp yardımcı olalım.
Ekincioğlunda kalan maketler Peterbilt 377 A/E ve Volvo FH 16 modeli. Volvo VN 780 de vardı ama sanki son gidişimde göremedim. |
|
Muratti
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
Gönderim Zamanı: 04/10/2006 Saat 18:12 |
Orjinalini yazan: Moses
Verilen link nerede? İstersen linki buraya bir kopyala ki bakıp yardımcı olalım. Ekincioğlunda kalan maketler Peterbilt 377 A/E ve Volvo FH 16 modeli. Volvo VN 780 de vardı ama sanki son gidişimde göremedim. Bu linkte ">bulunuyor Bi de Ekincioğlu' ndakiler Italeri midir ? |
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 04/10/2006 Saat 22:30 |
RLM´ye link vermissiniz Murat bey?? Nasil kamyon istiyorsnuz, tam olarak modeliniz belli mi??
|
|
Muratti
Gönderim Zamanı: 04/10/2006 Saat 23:33 |
Bir zamanlar sanırım revell' in idi 1950 balon kabin Steyr ve Mercedes kamyonlar vardı. (Bir ihtimal Heller de olabilir ama pek de sanmıyorum... Hatta Mercedes kamyonu belki hatırlarsınız açık yeşil, römorklu ve yanılmıyorsam bir bira fabrikasının markasını taşıyordu. (Şu geyik amblemli marka; Audi TT DTM yarış takımı da var; adını unuttum. Burrmeister diyesim geliyor ama o gemi makinası...) :)
Bir de sanıyorum yine revell olsa gerek Henschel kamyon vardı ama o kadar uzun zaman geçti ki görmeyeli piyasada unuttum vallahi... Uzun şasi, tek dingil ve klasik olmasını terci eidyorum. Öyle Peterbiltler filan tatminkar değil doğrusu... Saygılar Düzenleyen Muratti |
|
gertunc
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 05/08/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 73 |
Gönderim Zamanı: 05/10/2006 Saat 01:00 |
Opel Blitz nasıl bir alternatif?.. yada Opel "eşek" Maultier ki çok orijinal bir kamyon.
1/24 demişsiniz, atlamışım. pardon. Düzenleyen gertunc |
|
Muratti
Gönderim Zamanı: 05/10/2006 Saat 01:39 |
Blitz ve Maultier 1:35 var ama benim gözüm doymuyor ufak tefeğe. Kaldı ki Wehrmacht standart Mercedes de var Tamiya' nın 1:35. Ama sivile gelince olmuyor... :(
|
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 05/10/2006 Saat 02:28 |
Jägermeister??
Revell´in eski kitleri bazen cok zor bulunuyor, hemde ates pahasina.. Henschel demissiniz, Büssing olmasin o?? Eski model kamyonlardan Krupp Titan var mesela yine revell´den..Ayrica Opel Blitz´in 1/24´ü de var.. |
|
Moses
Gönderim Zamanı: 05/10/2006 Saat 02:44 |
Selam,
Bu linkteki Revell Mack çok eski ve bulunması çok zor. AMT/ERTL markada bunun WHITE, KENWORTH, GMC Modelleri var. Tip olarak aynı. Kiminde tek göz far kiminde çiftli var. Ama kabin çoğunlukla aynı. Bu kamyonu bulman zor bulursan da çok pahalıdır. AMT de şu an elimde bir Kenworth Aerodyne AOC ve Revell de kısa kasalı olan versiyonu Kenworth K-100 var. Her ikiside 1/25. Revell daha fazla detaylı ve şu an üretimde. Ekincilerde yer alanlar yeni versiyon ve çok pahalı. Bence yurt dışından imkanın doğrultusunda getirtebilirsin. Bir ufak not daha. Verdiğin linkte yer alan kamyon MACK değil dediğim gibi GMC ;) Düzenleyen Moses |
|
01051977
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 07/03/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 38 |
Gönderim Zamanı: 05/10/2006 Saat 23:13 |
70 ytl. görünüyor sitede... güzel bir kamyon... eğer ilgilenirsen... link verebilirim... güncel ise eğer...
|
|
01051977
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 07/03/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 38 |
Gönderim Zamanı: 05/10/2006 Saat 23:19 |
REVELL Kenworth Australia 1/25!!! böyle bir model isterseniz tabi...
|
|
freeman
Gönderim Zamanı: 06/10/2006 Saat 00:27 |
Orjinalini yazan: 01051977
REVELL Kenworth Australia 1/25!!! böyle bir model isterseniz tabi... Ben bu modeli isteyen birisini taniyorum :) |
|
Moses
Gönderim Zamanı: 06/10/2006 Saat 05:09 |
;) Yoksa o biri ben mi oluyorum? Sanki birden kulaklarım çınladı :) hehe
60 tane kamyon oldu el insaf artık :) |
|
Muratti
Gönderim Zamanı: 06/10/2006 Saat 18:07 |
Orjinalini yazan: freeman
Jägermeister?? Revell´in eski kitleri bazen cok zor bulunuyor, hemde ates pahasina.. Henschel demissiniz, Büssing olmasin o?? Eski model kamyonlardan Krupp Titan var mesela yine revell´den..Ayrica Opel Blitz´in 1/24´ü de var.. Jawohl... Jaegermeister :) Büssing doğru... Nasıl unuturum o aslanı panjurun ortasındaki ?? Hadiii başladı mı yine nostalgia esintisi ?? O direksiyon kocaman, şoför Memet direksiyonun içinden bakar yola. Yokuş yukarı tırmanırken salyangoz gibi, sol kol ve omuz olduğu gibi dışarıda... "Geç geç" yapar avucunu öne doğru sallayıp... İlerideki trafik hakkında bilgi ve yol verdiği için kormaya bir kez "dat" diye basar teşekkür edersin... O koca cüsseye inat incecik bir "dit" duyarsın korna niyetine... "Rica ederim" demiştir o koca alet sana... Henschel' e nereden taktım bilmem... Ama aynı dönemin makinaları olunca çağrışım yaptı herhalde. Sonra yitti gitti... Saurer vardı... "İsviçre saati gibi dizel" derlerdi ona... Mercees' den bile daha makbul tutardı kamyoncular. M.A.N.' in eskileri "apartman vites" derler; bir kez bile görmedim o kadar da merak ediyorum ki... Daha düne kadar sebil gibi bol kiti almayıp da embesil gibi klasik sınıfına girmesini bekleyince hevese takıyorum ya, ne sinir bir durum bu yahu !! Abilerim kardeşlerim... Otantik bi şey yapmak istiyorum; Peterbilt' in kabinlisi filan ilgimi çekmiyor. Son dakika : Eşim geldi omzumun üzerinden okudu "ne yazıyo acaba" diye "kamyoncu olmalıymışsın valla bu kadar mı heves ve nostlaji olur yaw" dedi ve gitti... :D |
|
Muratti
Gönderim Zamanı: 06/10/2006 Saat 18:11 |
Selam, Bu linkteki Revell Mack çok eski ve bulunması çok zor. AMT/ERTL markada bunun WHITE, KENWORTH, GMC Modelleri var. Tip olarak aynı. Kiminde tek göz far kiminde çiftli var. Ama kabin çoğunlukla aynı. Bu kamyonu bulman zor bulursan da çok pahalıdır. AMT de şu an elimde bir Kenworth Aerodyne AOC ve Revell de kısa kasalı olan versiyonu Kenworth K-100 var. Her ikiside 1/25. Revell daha fazla detaylı ve şu an üretimde. Ekincilerde yer alanlar yeni versiyon ve çok pahalı. Bence yurt dışından imkanın doğrultusunda getirtebilirsin. Bir ufak not daha. Verdiğin linkte yer alan kamyon MACK değil dediğim gibi GMC ;) Eyvallah... Valla dikkat etmedim tam; görür görmez foruma vurdum kendimi "istiyem / istirem" diye... AMT/ERTL gerçekten de detay yönünden fakir... Sanırım getirtmek daha doğru olacak... |
|
Muratti
Gönderim Zamanı: 06/10/2006 Saat 18:14 |
;) Yoksa o biri ben mi oluyorum? Sanki birden kulaklarım çınladı :) hehe 60 tane kamyon oldu el insaf artık :) Abi nerde saklıyorsun ? benim hatunun homurtusundan maketler resonansa girip kırılıp dökülecek diye korkuyorum :D |
|
Moses
Gönderim Zamanı: 06/10/2006 Saat 22:47 |
Bugün itibarı ile son 7 kamyonluk siparişim gümrükten sorunsuzca geçti. :) hehe
Lavuk hediye paketlerini görünce bir tanesi aç dedi. Açıldı. Baktı ki devasa bir kamyon. E bir tane daha aç bakalım dedi. Paketleri açan adama o kadar tembihledim maket bıçağı ile açarsan dikkat et diye. Kime anlatırsın. Yine haşş diye maket kutusuna sapladı bıçağı. :( Birşey desen zorluk çıkartacak ya da tantana edecek. Dediğim allahından bul. Sen ne iş yapıyorsun arkadaşım? Bunları niye getirttin gibi suallerin ardından kolime kavuştum. 200 EUR oldu 90 EUR. Anlayabilene aşkolsun :-))))) heheheheh Ha birde alınan aksesuarlar varki arkadaşım sağolsun onları paketlemeden önce kutuları orijinal bir şekilde açıp içlerine yerleştiriyor ve aynı tip bantla kapatıyor. Böylece o ne bu ne gibi zevzekçe sorulardan uzak duruyorum. :-)))) Çoooooook uzun bir süre kamyon almayayım. Ev halkı ile bu akşam 2. Treyler savaşı çıkması muhtemel. Hobi mağazası odam karşısında halt etmiş. Oyuncak mağazasında bile bu denli kamyon maketi yoktur. Eski üretim ne var ise topladım avrupadan.:) Bugün gelenler Revell Peterbilt wrecker Mercedes actros 1854 Volvo H 16 spraycan power Steyr Green class truck Magnum Super Truck Scania 143 R Topline Leyland Power Truck Garajda yer kalmadı. Daha fazla maket istemiyoruuuummmmm:) Hepinize iyi çalışmalar |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |