Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Boyalar | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Boyalar |
Konu: boya renginin açılması | |
Yazar | Mesaj |
jet x
Üye Kayıt Tarihi: 02/10/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 131 |
Konu: boya renginin açılması Gönderim Zamanı: 04/10/2006 Saat 07:47 |
Boyayı pistole ile attıktan sonra boya üzerinde beyaz lekeler oluşuyor. Sorun sanırım kullandığım tinerde .Ama ne yaptıysam sorunu bir türlü çözemedim ,bu tip bir problemle kaşılaşmış birileri varsa lütfen yardım etsin, zira bir baş 1/48 Mirage 2000C bu yolda belediye şehir çöplüğünün sergi kısmındaki yerini aldı.Sesimi duyan varmııı?
|
|
Captainairbus
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Antarctica Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 701 |
Gönderim Zamanı: 04/10/2006 Saat 07:52 |
Muhtemelen tiner ve temizleme sıvısı iki farklı cins. Boyayla tam karışmıyor, boya tabancasının içi tam kurumadan bir sonraki aşamaya geçiyorsunuz. Boyanız bozulmuş. Boyayı iyice karıştırmamışsınız.
Bunların biri veya hepsi olabilir. Denemeye devam derim. Bu arada hoşgeldiniz. |
|
ex copilot.
|
|
jet x
Üye Kayıt Tarihi: 02/10/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 131 |
Gönderim Zamanı: 04/10/2006 Saat 07:58 |
Öncelikle teşekkür etmek istiyorum . Bir boyadan diğerine geçerken en az 1 gün bekliyorum. Master boyayı sentetik tiner ile inceltiyorum ,acaba selülozik tiner kullansam maket üzerinde olumsuz bir etkisi olur mu?
|
|
desert-rat
Üye Kayıt Tarihi: 16/06/2006 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 297 |
Gönderim Zamanı: 04/10/2006 Saat 08:05 |
Merhabalar... bu sorunun sebebi büyük olsılıkla sizinde dediğiniz gibi tinerden kaynaklanıyor olabilir. Çünki bazı tinerlerin içerisinde kullanılan kimyasallar yeterli ölçülerde karıştırılmadığı zaman ya çok sert bir hal alıyor yada çok çabuk bayatlıyor.buda boya inçeltmede sorunlara yol açıyor. sizinde başınıza geldiği üzere.
İkinci bir hususta şayet boyadan sonra air-brush ınızı iyi temizlemediyseniz yine önceki boyadan kalan artıklarda bu gibi izler brakır. Size tavsiyem öncelikle kullandığınız tineri değiştirin. Bulabilirseniz polisan ın tinerini deneyin derim. Bir diğer sorunda kullandığınız boyadan kaynaklana bilir. Şayet kullandığınız boya bayatlamış veya miyadını doldurmuşsa yine aynı sorunla karşılaşabilirsiniz... İyi modeller saygılar... |
|
4 EVR COOL
|
|
Captainairbus
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Antarctica Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 701 |
Gönderim Zamanı: 04/10/2006 Saat 08:11 |
Selülozik tineri hayatınızdan uzak derim. Öncelikle sağlığa son derece zararlı. Ben sadece bir kaç ayda bir Airbrush ve fırça temizliğinda açık havada kullanıyorum. Hepsi o.
Selamlar. |
|
ex copilot.
|
|
jet x
Gönderim Zamanı: 04/10/2006 Saat 08:15 |
tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Polisan ı bir deneyeceğim
|
|
desert-rat
Üye Kayıt Tarihi: 16/06/2006 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 297 |
Gönderim Zamanı: 04/10/2006 Saat 08:16 |
Orjinalini yazan: Captainairbus
Selülozik tineri hayatınızdan uzak derim. Öncelikle sağlığa son derece zararlı. Ben sadece bir kaç ayda bir Airbrush ve fırça temizliğinda açık havada kullanıyorum. Hepsi o. Selamlar. Tamamen aynı fikirdeyim..... Modelcilik ve sağlık açısından en iyiside bu zaten. |
|
4 EVR COOL
|
|
Batur
Üye Kayıt Tarihi: 10/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 759 |
Gönderim Zamanı: 04/10/2006 Saat 09:45 |
şimdi bu sorunun sebebi bana kalırsa boyayı çok fazla inceltmenizden ve yüksek basınçla atmanızdan kaynaklanıyo....boyayı 1/1 oranında karıştırın yada basıncı biraz düşürün..ayrıca yanlış anlamış olabilirim ama bir başka boyaya geçerken airbrushın kuruması için bir gün beklediğinizi söylüyorsunuz...hiç böyle bişey yok,içi temizde olamyabilir,ben 10 dk.içinde hiç temizlemeden 4-5 farklı boya atıyorum,airbrushın temiz olmaması beyaz leke falan gibi sorunlar yaratmaz,olsa olsa ağzı tıkanırda tükürme falan yapar...ancak herhalde yanlış anladım,siz maket üzerinde başka bi renge geçerken bir gün bekliyorsunuz belki,ama oda gerekli değil,özellikle akrilik kullanıyosanız 30 dk.içinde camo bile atarsınız...
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |