Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Off-Topic | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Off-Topic |
Konu: pirinç eşyaların parlatılması | |
Yazar | Mesaj |
Atilla Sülün
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
Konu: pirinç eşyaların parlatılması Gönderim Zamanı: 22/09/2006 Saat 07:41 |
evimizdeki süs amaçlı alınan pirinç eşyalarımız zamanla kararmaktalar. bunları tekrar nasıl parlatıp eski o altın sarısı görünümüne kavuşturabiliriz acaba?
|
|
Lonewolf
Admin Group Tekniker Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 437 |
Gönderim Zamanı: 22/09/2006 Saat 17:44 |
Ben pirinç zippomu bildiğimiz kurşun kalem silgisi ile silerek parlatıyordum. Pirinç ve diğer metaller için bir cila vardı galiba da ne olduğunu tam hatırlamıyorum (kavil gibi birşeydi sanırım).
Bir de daha önce denemedim ama Tamiya compound da denenebilir sanırım. |
|
Kaank
|
|
Muratti
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
Gönderim Zamanı: 22/09/2006 Saat 17:57 |
Yaklaştın Lone, Vikaul :)
Ayrıca 3M' in ve 404' ün de çok güzel parlatıcıları var. Kaldı herhangi bir oto pastası da gayet güzel iş görür. Sonax' ın metal polish' i de gok güzel iş görür... |
|
Karakancalos
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 22/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 28 |
Gönderim Zamanı: 22/09/2006 Saat 18:32 |
Büyük marketlerde konu ile ilgili parlatıcılar oluyor ama bir ara pirinç için limon çok güzel parlatıyor lafı duymuştum sanırım. Deneyecekseniz görünmeyen küçük bir yerinde denemenizi tavsiye ederim, hafızam beni yanıltıyor olabilir.
|
|
Atilla Sülün
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
Gönderim Zamanı: 23/09/2006 Saat 01:03 |
limon biraz riskli olabilir ama diğer arkadaşların tavsiyelerini deneyip sonucu yazarım. teşekkürler.
|
|
Atilla Sülün
Gönderim Zamanı: 30/09/2006 Saat 20:55 |
vikual'i bulmama rağmen daha çok alanda kullanıldığı için aşağıdaki ürünü aldım. bu ürün ayrıca compound tarzı bir şey olduğu için maketlerde de kullanılabilir diye düşünüyorum.
ürünün kullanılabileceği yerler:Altın, gümüş, kromaj, nikelaj ve pirinç ve sonuç: |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |