Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: 1/72 HMMWV (M1025&M998) kardesler (bitti) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Viperman
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 187
Alıntı Viperman Cevaplabullet Konu: 1/72 HMMWV (M1025&M998) kardesler (bitti)
    Gönderim Zamanı: 16/09/2006 Saat 06:22
Revell'in 1/72 hmmwvlerini yapıyorum.Kutudan M1025 zırhlı aracı ve M998 kargo aracı (ben ekmek arabası diyorum:)) cıkıyor. Bildigim kadarıyla bunlar da Esci den sevgilerle... Revell de sadece bu 2 model bulunurken dragon kitlerinden bulabilirseniz ambulans TOW aracı vs gibi modelleri var. Ben bulabilirsem bunların yanına avenger hava savunma sistemli modeli koymayı planlıyorum. Neyse konuyu dağıtmadan; makinenin sarjı bitmis fotoları koyamadım ama benim ufak bir problemim var. Kit sorunsuz ilerliyor ancak camlar asetattan verilmiş. Boyama icin maskeleme yapmayı planlıyorum ancak asetatın maske bantını sokerken gerekli mukavemeti saglayamayacagi konusunda endisem var.Maskolla da yeterince basarılı olacagını sanmıyorum. camları sonradan takmak olayıda yine yaş bir ihtimal. Sözün özü: bu modeli daha once yapan varsa cam olayını nasıl yaptı? asetat maskelemek isteyen genc arkadaslara tavsiyeleriniz nelerdir:) tesekkurler...
sarj olayı hallolsun 2-3 saate fotolar gelir umarım

Düzenleyen Viperman
IP
Kesifci
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 591
Alıntı Kesifci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/09/2006 Saat 21:30
Asetat kullanmayın.Büyük kırtasiyelerde aynı evergreen styren levhalar gibi (ama çizilmemeleri için mavi naylon kaplı olarak) şeffaf levhalar var.Pürüzsüz,parlak ve ısıtılıp şekillendirmeyede müsait.
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi?
IP
Viperman
Üye
Üye
Simge

Alıntı Viperman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/09/2006 Saat 09:28
tesekkurler, ben maskola karar vermistim ama dediginiz daha guzel olabilir hemen bakacagım. bu arada elektrik kesintisi yuzunden fotolar bugune kaldı
bu kitimiz:

bu da iki modelde ortak olan sasi-kasa vs. boyle 2ser 2ser cok hosuma gitti seri uretime gectim sandım bir an:)

IP
Viperman
Üye
Üye
Simge

Alıntı Viperman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27/09/2006 Saat 07:33
Malesef sozu gecen plastik levhaları bulamadım bende mskolla işe başladım. Arkaya takılacak antenler+Vernik + dekal + eskitme kaldı ama sanki elime yapıştı:)Neredeyse 1 haftadır bu şekilde duruyorlar. Ne olur ne olmaz daha boyle kalırlar diyerek ben bu hallerini koyayım istedim.Bu arada antenler için cerceveleri eritip uzatmaktan baska önerisi olan varsa duymak isterim.

M998 i "ekmek arabası" olrak yaptım:)

Düzenleyen Viperman
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27/09/2006 Saat 09:53
Kolay gelsin, ellerinize sağlık pek şirin olmuşlar. Ele yapışması durumunu bilirim, iki tane parmak kadar uçakla aylardır uğraşıyorum.} Anten konusuna gelirsek: İnce metal tel kullanmaktayım bu tip işler için. "Nerden bulurum?" diye soracaksınızdır tahminimce ancak babadan kalma abuk malzemeler içerisinden çıktığı için bilemiyorum. Bunun yanısıra eski gitar telleri de güzel iş yapar. Kolay gelsin.
Consume Ergo Sum
IP
Viperman
Üye
Üye
Simge

Alıntı Viperman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/10/2006 Saat 06:07
El yapışkanlığından kurtulup ufaklıkları bitirdim.Antenler için alternatif bumayıp yine eski usul yaptım.
Özünde bitti mi ? hayır. Mat vernik anlamadığım bir sekilde yetersiz kaldı. Artık boylece kaldırıyorum, bi daha ki modele vernik atarken ustune ince bir kat mat atılabilir. Birazda çamur atma fikrim var. Bakalım artık.
Evet aletler budur, eti sizin kemiği de sizindir:) eleştiriye açıktır, ancak bir lokma canları olduğu hatırlatılır :D

Anten boyları ile ilgili sıkıntım var. Bulduğum referans resimler genelde antensiz ya da anten katlanıo aynaya bağlanmış şekilde olduğu için tam bir fikir edinemedim ama takribi böyle boylar çıkarttım.Uzun olmuş olabilecğini sanıyorum. Bilen eden varsa kısaltırız;)

IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/10/2006 Saat 08:47
Yağlı boya mı kullandınız? Şayet öyle bir durum varsa onlar kurumadan mat verniği attıysanız ondan olmuş olabilir. Bir diğer nokta da mat verniği selülozik tinerle inceltmek daha sağlıklıdır diye söylemişti bir abim ben de sentetik tinerin incelttiği boyayı parlatma gibi bir derdi olduğunu daha önceki deneyimlerimden hatırlarım.
Consume Ergo Sum
IP
Viperman
Üye
Üye
Simge

Alıntı Viperman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/10/2006 Saat 08:57
yaglı boya yıkama ardından attım mat verniği. haklı olabilirsiniz cok beklemedim verbik için belki kurumamış olabilir.
IP
özgür taşkıran
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 123
Alıntı özgür taşkıran Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/10/2006 Saat 09:19
Ellerinize sağlık güzel olmuş.
Ama Lastikler Kabak olmuş :D
Arazide sorun çıkarır bu lastikler.
TANGO-1 NEVER DIES
IP
Viperman
Üye
Üye
Simge

Alıntı Viperman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/10/2006 Saat 10:48
Teşekkürler,malesef oyle, bi ara niyetlendim macunddur,oyma kakmadır diş yapayım diye ama acıkcası o boyut için yemedi:)
dragonun benzer bir kiti var yine 2 tane hmmwv içeren, ondan lastik tekerlekler cıkıyor bildiğim kadarıyla dişli mişli, PE prçalar da cabası
IP
özgür taşkıran
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 123
Alıntı özgür taşkıran Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/10/2006 Saat 20:04
Boşverin böylede güzel sadece önden görünümde dikkat çekici olduğu için belirttim. Malum gözümüz dişli HMMWV lastiklerine alışmış. :)
TANGO-1 NEVER DIES
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04