Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Yardım! :):):) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Blackbird
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 660
Alıntı Blackbird Cevaplabullet Konu: Yardım! :):):)
    Gönderim Zamanı: 17/09/2006 Saat 22:15
Sevgili Abilerim :)
Adım Ozan.Henüz daha 14 yaşındayım.Uzun süredir yaklaşık 8 yaşımdan beri uçak maketleri yapıyorum.Maketleri oldukça güzel bir şekilde monte ediyorum.Hatta kokpiti ve iniş takımlarını detaylandırdığım çalışmalarım bile oldu.Ama maketlerimi bir türlü doğru düzgün boyayamıyorum(kokpit dışında).Boyamaya çalıştığım tüm maketleri berbat ettim:).Bana boya konusunda biraz yardımcı olursanız çok sevnirim.En kısa zamanda bir kaç çalışmanın resmini koyacağım.
sevgi ve saygılarımla...
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1559
Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/09/2006 Saat 00:57
tabiki oluruz canım benim hoşgeldin..:)

bak şimdi bende senin gibi ilk önceleri maketleri alıyodum boyamadan birleştiriyodum.gayette güzel birleştirirdim ama boyadığım zaman o kadar temiz olmazdı.

daha temiz daha güzel maketler yapmanın tek sırrı zaman ve tecrübe.sende yaptıkça her yaptığının bir öncekinden iyi olduğunu görüceksin zaten.

maketleri çoğu modelci airbrush ile boyar.ne olduğunu biliyosundur.fırça ile iz bırakmadan ve güzelce boyamanın yolu kaliteli fırçalar kullanmak ve boyayıda tam olması gerektiği kadar inceltmektir.boya kalın olursa fırça izleri kalır katman kalın olur,boyan çok ince olursada plastiğin üstünden akar gider örtmez.

bu karışım oranını kendin denemeler yaparak bulabilirsin boş bir plastik kap üzerinde.mesela yoğurt kabını yıka onunla.

temelde bu dediğim tabi ama daha ilerki safhalarda çok farklı teknikler ve el becerileri girer devreye.yazmaklada bitmez.zamanla sora sora bulabilirsin.

[email protected] msn adresim.kafana takıldıklarını sorabilirsin istersen elimden geldiğince yardımcı olurum sana.

hadi kolay gelsin:)
IP
FIREMAN
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 307
Alıntı FIREMAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/09/2006 Saat 01:19
Öncelikle bu genc yaşta böylesine güzel bir uğraşı sectiğin için tebrikler kardeşim..
bir süre airbrusha gecmeden elle çalışacaksın sanırım,bende Burak kardeşime katılıyorum,fırcayla elin kırılsın başlarda revell yada italerinin,PM'nin 72 ölcek uçaklarını boyamaya calış,zamanla elin kırılacak..asla begenmediğin bir sonuçla karşılaşınca yılma,bugun sayfamızda boy gösteren tüm üstatlar,büyükler hep aynı yollardan gectiler.. eminim bu uğurda yüzlerce maket vitrin yerine belediye çöplüğüne gitmiştir..
Merak ettiğin herşeyde biz abilerin buralarda olacağız..
The black sheep among all white ones..
IP
baris
Üye
Üye

Gönderilenler: 211
Alıntı baris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/09/2006 Saat 01:40
Ben de sana taze taze öğrendiğim bi kaç bilgiyi aktarıyım.

Modelini birleştirmeyi tamamladıktan sonra boyaya başlamadan modelini güzelce suyun altında yıka. hatta eski bir diş fırçasıyla fırçala. Daha sonra tozsuz bir yerde kurumaya bırak.

Boyamada kullandığın fırçanın kalitesi sonucu %100 etkiler. bu yüzden kaliteli bir fırça kullan. Büyük kırtasiye veya resim malzemeleri satan mağazalarda bulabileceğin sentetik kıllı 123 serisi fırçalar bu iş için ideal bence.

Ben boyayı mümkün olduğunca inceltip yüzeyi 2 ince kat halinde boyamayı tercih ediyorum. ilk kat plastiği tam olarak kapatmıyıp dalgalı bi görüntü bıraksa da ikinci kat istenen kapatmayı sağlıyo. Böylece modelinde detayları kapatmayan düzgün bir boya elde edebilirsin.

ve son olarak her kat boyanın 1 güne yakın kurumasına müsaade et.

Bunlar benim de bu gibi sitelerdeki makaleleri ve yazılanları okuyarak ve modellerimde uygulayarak edindiğim bilgiler. Görüceksinki sen de el alışkanlığı edine edine giderek daha güzel modeller yapmaya başlıyacaksın.

IP
Blackbird
Üye
Üye
Simge

Alıntı Blackbird Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/09/2006 Saat 04:11
çok sağolun çok teşekkür ederim:):D
IP
Blackbird
Üye
Üye
Simge

Alıntı Blackbird Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/09/2006 Saat 04:14
Dediklerinizi yarın hemen bir Stuka maketi alıp üzerinde deneyeceğim abilerim.Yardımcı olduğunuz için tekrar çok teşekkür ederim
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/09/2006 Saat 05:00
Ne tarafta oturuyorsun? Yakınında mutlaka birileri vardır, herkes de yardımcı olur tahminimce. Kolay gelsin(Ulan gençliğimi hatırladım...14 be...)
Consume Ergo Sum
IP
elbe1
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 149
Alıntı elbe1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/09/2006 Saat 05:07
Selamlar,

Saflarimiza biri daha katildi!:))

Oncelikle arastirma konusunda ilerlemeni oneririm...Bu durum, hedefledigin model ile ilgili olarak yapacagin calisamalarin gercege uygunlugunu destekleyecektir...
Arastirmalarin uzun saatler, gunler alabilir; ama sen yilmadan, modelinin hangi yilda, nerede ve hangi gorevde kullanildigini ogrenmelisin...Dokumanlarin elde edilmesi konusunda ise sanslisin; zira elinde internet gibi guclu bir avantajin var!:)

Sonrasi, yapim teknikleri ve kisisel beceri ile alakali...O'nu da rahatlikta yapacagina emin ol!

iyi modeller...

elbe 1
"Sarı 14, ordaydı..."
IP
Blackbird
Üye
Üye
Simge

Alıntı Blackbird Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/09/2006 Saat 05:44
jolly roger abicim küçükyalıda oturuyorum.Ayrıca Jolly Roger bence en karizmatik tomcat filosuydu :)
Elbe1 abicim önerilerini dikkate alacam hepinize çok teşekkür ederim :)
IP
puxavida
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 31
Alıntı puxavida Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/09/2006 Saat 06:09
sprey boyaları da kullanmayı düşünebilirsin. Tamiya ya da yapı marketlerde bulunan çeşitli markaları deneyebilirsin.

Düzenleyen puxavida
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/09/2006 Saat 07:06
Ben Küçükyalı'ya yakınım nispeten, kafana takılan bir şeyler olursa sormaktan çekinme(çak bir özel mesaj), gerekirse müsait haftasonlarımda yardım da ederim.

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
Blackbird
Üye
Üye
Simge

Alıntı Blackbird Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/09/2006 Saat 07:24
Teşekkür Ederim :)

Bir de sizlerden yine bir konuda daha yardım istiyorum.Acaba dolgu macunlarını nasıl kullanmalıyım kullanırken nelere dikkat etmeliyim??Bu konuda da beni aydınlatırsanız çok sevinirim
IP
hudaverdi
Üye
Üye

Gönderilenler: 337
Alıntı hudaverdi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/09/2006 Saat 07:26
küçükyalı da oturuyorum.çok profosyonel sayılmam ama basit yardımlarım olabilir.
IP
pilotcuk
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1228
Alıntı pilotcuk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/09/2006 Saat 10:43
Ozan bu konuda acele etmeden sakin sakin, göksel hocamın dediği gibi araştıra araştıra sabır çeke çeke devam etmelisin.boya konusuna gelince canını hiç sıkma elbet bir şekilde yaparsın.Fırça modelle 72 ölçek boyamak zordur(bence).bana kalırsa airbrush alma şansın yoksa 1/144 revell kitleriyle fırça boyamanı geliştirmeni tavsiye ederim.Macun istemeyen kaliteli kitlerdir.Bunun yanında fırçaydı sprey di sorun etme airbrushım yok diye.Bak Üstüncan kardeşim(SHAW) Spreyle boyar ve bunun yanında kokpitleri falan fırçayla yapar.Ona rağmen Revell in 50. yıl yarışmasında ki dünya çapında bir yarışmadır 18. oldu.gayet te iyi bir sonuç.bunları geçelim çok fazla avantajın var İstanbul gibi bir yerdesin.Müze toplantıları oluyor bildiğim kadarıyla bunları kaçırma katıl derim.Ki çevrende oturan emin ol bir sürü modelci vardır.Şimdiden kolay gelsin diyorum.Sanırım 8. sınıftasın.OKS ye hazırlanıyorsan modellere fazla takılmamanı öneririm.Zira model her zaman yapılır ama gelecek bir defa...(şimdi bütün abilerim söyleyene bak diyor ama yarışmadan sonra durulacağım merak etmeyin siz...)
I feel the need The Need for Speed...
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/09/2006 Saat 11:14
Orjinalini yazan: pilotcuk

bana kalırsa airbrush alma şansın yoksa 1/144 revell kitleriyle fırça boyamanı geliştirmeni tavsiye ederim.

Alınıyorum ama Melih:}

Katılmıyorum, Jolly Rogers olsa olsa en karizmatik F-4 filosu olur:}
Consume Ergo Sum
IP
shaw
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 513
Alıntı shaw Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/09/2006 Saat 13:11

Oölçek boyamak zordur(bence).bana kalırsa airbrush alma şansın yoksa 1/144 revell kitleriyle fırça boyamanı geliştirmeni tavsiye ederim.Macun istemeyen kaliteli kitlerdir.Bunun yanında fırçaydı sprey di sorun etme airbrushım yok diye.Bak Üstüncan kardeşim(SHAW) Spreyle boyar ve bunun yanında kokpitleri falan fırçayla yapar.

1/144 uçak boyayacaksan, airbruh da yoksa, Tamiya sprey boyalar imdadına yetişiyor, hatta ben olayı abartıp 1/32 mig-3 bile boyadım spreyle (kış kamosu tabi ki :)

1/144 de fırçayla istediğin sonucu alamazsın. Tamiya spreyler pahalıdır ama seni memnun edecek sonuçlar verir ;) airbrush alana kadar Tamiya spreyle yapabilirsin. Ama askeri modeller yapacaksan, çok alengirli kamuflaj işlerine girme derim, spreyle kamo zor iş :S

Ona rağmen Revell in 50. yıl yarışmasında ki dünya çapında bir yarışmadır 18. oldu.gayet te iyi bir sonuç.

evet ben 1/144 revell A380 i iki şişe TS-26 tamiya ile boyadım, uçağın altını fırça ile boyadım (bunu sakın yapma :) bir de üzerine 18. olup, hediye olarak 1/32 Tornado gönderdiler :D

...şimdi bütün abilerim söyleyene bak diyor ama...

Söyleyene bak :P
////////////// CRIME SCENE DO NOT CROSS //////////////
IP
Blackbird
Üye
Üye
Simge

Alıntı Blackbird Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/09/2006 Saat 21:16
oks bitti :)Anadolu lisesi kazandım.Hatta bu gün ilk günüm.Öğretmen başka ne gibi uğraşılarınız var diyince büyük bi gurur ile maket uçak yapıyorum dedim :)
neyse...
Pilot abicim dediklerini mutlaka yapacam.Yani en azından boya denemelerini 1/144 ölçek üzerinde yapacam.
Önerileriniz ve ilgilendiğiniz için teşekkürler...
(üstüncan abi 1/32 tornado tiger meet mi acaba :)??)
IP
shaw
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 513
Alıntı shaw Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/09/2006 Saat 00:17
Orjinalini yazan: Blackbird

üstüncan abi 1/32 tornado tiger meet mi acaba :)??)

EEEVEEETTTTTT tigermeet :D

OKS bitmiş geçmiş olsun, hatta tebrikler :)

Düzenleyen shaw
////////////// CRIME SCENE DO NOT CROSS //////////////
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma