Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Sivil Araçlar | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar |
Konu: Bizim Yollarımızdan Bir TIR Procesi | |
Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Konu: Bizim Yollarımızdan Bir TIR Procesi Gönderim Zamanı: 16/09/2006 Saat 02:51 |
Selamlar, bu sefer değişik bir projeyle karşınızdayım. Hep kamyon modelleri görüyordum, Yazın başında Akçansa beton fabrikasında gördüğüm kamyonlar beni bu projeyi yapmaya yönlendirdi.
Aleti genel olarak topladıktan sonra, iç mekanı detaylandırmaya başladım. Ön konsolu ahşap görünümlü yapışkanlı kaplama malzemesiyle kapladım. Sonrasında koltuklara matkapla delikler açıp, bu delikler yardımıyla evde bulabildiğim en çirkin yer bezini, koltuklara diktim. Yerleri yapşkanlı süet kaplamayla kaplayıp döşeme havası vermeye baktım. Sonra yatak üretimine girdim. Öncelikle epoksi macundan bir adet yastık yaptım. Sonrasında balerina mutfak bezinden kestiğim bir parçayı akrilik boyalarla boyayıp ekoseli yorgan görünümü verdim. Yatağa da çarşaf sermek adına, yatak niyetine verilmiş diktörtgen plastik parçanın köşelerine deldiğim deliklerden, beyaz bir kumaş diktim. Direksyona deri görünümlü şeritle kaplanmış görüntüsü vermek için, ince ince kıydığım maske bandını direksyona sardım. Sonrasında da akrilik boya ile boyadım. Sonrasında arka köşe camlara, önceden bastırdığım posterleri , ince ince doğradığım seloteyp yardımıyla yapıştırdım. Seloteypleri ince doğramamın amacı, gerçek ölçekte koli bandı görünümü yakalkamaktı. En son sürücüyle yataka arasına bir perde çekmeye karar verdim. Bunun için, kutudan çıkan bri çerçeve parçasını gereken boyutta kestim. Sonrasında perde olacak, beyaz kumaşları bu çubuk üzerine diktim. Sonrasında çubuğu japon yapıştırıcısıyla kabine tutturdum. [/quote] |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 16/09/2006 Saat 02:51 |
|
|
|
|
CErginbas
Gönderim Zamanı: 16/09/2006 Saat 02:51 |
|
|
|
|
CErginbas
Gönderim Zamanı: 16/09/2006 Saat 02:52 |
Egzos borusu iki parça çıktığından görünümü hoşuma gitmiyordu. Yapıştırığ zımparalayıp BMF ile kapladım. Sonrasında kürdanla delikleri içeri soktum. En son da siyah yağlı boya ile yıkama yaptım.
Malın kirlenmeden önceki hali budur. |
|
|
|
CErginbas
Gönderim Zamanı: 16/09/2006 Saat 02:53 |
|
|
|
|
Muratti
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
Gönderim Zamanı: 16/09/2006 Saat 02:57 |
Harika... Yalnız fosforlu ve de iki çamurluk arasını komple kapatan paçalıklar eksik altları zigzag kesim...
:) |
|
pilotcuk
Üye Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
Gönderim Zamanı: 16/09/2006 Saat 03:00 |
Ceki abi tek kelimeyle süper olmuş.Gerçekten bravo.Bu arada bir şey söyleyeceğim eksik değilde sadece benim gözlemlediğim kamyoncuların aynalarında fazladan aynanın üstüne yapiştırılmış kare yuvarlak ufak aynalar bulunur ve de besmele konur:D
yani sadece öneri yanlış anlamayın laf etmiyorum modelinizwe.Dehşet olmuş birebir görmeyi çok isterim ve bittim gerçekten modele."Roket hamza geliyor" yarıldım gülerken gerçekten.... Abi bu arada çok pis gaza geldim.Dedem eski kamyoncu olur da.Roket Bünyat:D:DAcaba BMC TM140 ı nerden buluruz:D:D:D:D Düzenleyen pilotcuk |
|
I feel the need The Need for Speed...
|
|
shaw
Üye Kayıt Tarihi: 21/03/2006 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 513 |
Gönderim Zamanı: 16/09/2006 Saat 03:00 |
Orjinalini yazan: Muratti
Harika... Yalnız fosforlu ve de iki çamurluk arasını komple kapatan paçalıklar eksik altları zigzag kesim... :) :D :D :D :D arsınada yazı lazım " filinta 2005 " :P |
|
////////////// CRIME SCENE DO NOT CROSS //////////////
|
|
CErginbas
Gönderim Zamanı: 16/09/2006 Saat 03:02 |
Arkadaşlar malın temiz hali budur. Sırada pislikten aletin anasını ağlatmak var. Bir de plakaları bizim memleket plakasına çevirmek lazım. Düzenleyen CErginbas |
|
|
|
desert-rat
Üye Kayıt Tarihi: 16/06/2006 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 297 |
Gönderim Zamanı: 16/09/2006 Saat 03:12 |
Orjinalini yazan: shaw
Orjinalini yazan: Muratti
Harika... Yalnız fosforlu ve de iki çamurluk arasını komple kapatan paçalıklar eksik altları zigzag kesim... :) :D :D :D :D arsınada yazı lazım " filinta 2005 " :P Birde üste ışıklı spoiler ve fosforlu MAAŞALLAH yazısı...D: |
|
4 EVR COOL
|
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 16/09/2006 Saat 04:02 |
Ben bunu Moses'den veya Korkut abi'den falan nicedir bekliyordum, bomba senden geldi Ceki... Valla helal olsun!
Gerçi kamyon yazısına gelirsek Anadolu yakası HAL'e yakın oturan biri olaraktan (ki kamyoncular giriş vermemek için bizim sokaklara kadar dayanıyor), kamyonun şu haliyle bile "fakir" göründüğünü söyleyebilirim :) Mesela: - Kızlar duruşuma, yollar gidişime hasta - Burma burma bıyıklarım, Tarkan seni ayıklarım - Diğer kamyonum Mercedes - Yollar biter çile bitmez gibi klasiklere daha o kamyon üzerinde yer var (yukarda yazdıklarım sadece bu sabah gördüğüm 2 kamyonun üzerindekiler, siz benim karşılaştığım şeyleri düşünün : ) Neyse... "Maşallah" deyip bitireyim. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
VoGi
Üye Kayıt Tarihi: 19/12/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 193 |
Gönderim Zamanı: 16/09/2006 Saat 04:28 |
Elinize sağlık.Çok hoş olmuş:)
|
|
Bombs Away!!!
|
|
Muratti
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
Gönderim Zamanı: 16/09/2006 Saat 04:55 |
Ceki Hocam, lastiklere beyaz yanak ve fırfırlı kapak göbeğini unutma sakın...
|
|
saral100
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
Gönderim Zamanı: 16/09/2006 Saat 05:55 |
Ceki,seni ayakta alkışlıyorum...süpersin...
Ellerine sağlık,inan bu model çok,ama çok hoşuma gitti..:) |
|
Viperman
Üye Kayıt Tarihi: 25/05/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 187 |
Gönderim Zamanı: 16/09/2006 Saat 06:01 |
"liselim"i okudugum an olay bitmiştir, daha konusulmaz:) Ellerinize saglık.
sadece birsey merak ettim, telefon numarası kimin? :) |
|
Arvid
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 02/05/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 181 |
Gönderim Zamanı: 16/09/2006 Saat 06:31 |
ümit besen çok güzel olmuş
gerçi herşeyiyle çok güzel:) |
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 16/09/2006 Saat 09:07 |
Ceki, gülüp eğleneyim diye tekrar bakıyordum ki, kamyonun ölümcül bir eksiğini farkettim. Memleketim kamyonlarına ilahi itiş gücü veren ve mutlaka gözle görülen bir yere asılan tesbih nerede?!? :)
1/24 ölçekte nasıl yapılır kafa patlatıp bulalım da eksik kalmasın ehehehehe.... |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
Captainairbus
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Antarctica Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 701 |
Gönderim Zamanı: 16/09/2006 Saat 09:23 |
Roket Hamza ? brrrrrrrr bayağı ürktüm yolda rastlamak bile istemem.
Ellerine ve yaratıcılığına sağlık. Tek kelime ile muhteşem bir fikir ve yapım. |
|
ex copilot.
|
|
Sayfa 3 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |