Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Sivil Araçlar | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar |
Konu: tavsiye istiyorum | |
Yazar | Mesaj |
ashley_cobra
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 07/09/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Konu: tavsiye istiyorum Gönderim Zamanı: 07/09/2006 Saat 08:43 |
merhabalar,
küçükken kırdığım uçakları saymzsak hobide yeni sayılırım:) araba modelleri ilgimi çekmekte ama nerden başlayacağım konusunda kararsızım, googlelarken burayı buldum. olaya hesaplı başlamak için bana bir araba modeli önerebilir misiniz? |
|
Muratti
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
Gönderim Zamanı: 07/09/2006 Saat 09:11 |
Tamiya ve Revell... Fiyat uygun, kalite iyi. Aoshima ve Doyusha' ya sonra geçilebilir...
Revell Tamiya' ya göre biraz daha kolay kitler yapar. Tamiya' nın parça kalitesi malzeme ve detay olarak daha yüksektir. Tabii bunlar benim görüşlerim. Katılan katılmayan arkadaşlar çıkacaktır. Oto maketinde daha süper markalar var ama başlangıç ve bütçe hesabına göre bu ikisini söylemek mümkün. ERTL, Minicraft, Trumpeter filan derken çeşit muazzam. Ben Tamiya hastasıyım otomobil denince. Uçak ise başka bir hikaye... Kolay gelsin... HA bir de not : hesaplı gelsin istiyorsanız burada ALIM SATIM başlığı altında dostlarımız 2. el maket dolaşımı yapıyorlar. Yepyeni ambalajında kitler neredeyse yarı fiyatına. Bu camia boş yere birbirine bu kadar bağlı değil yani ;) Özellikle Toughbeard Serdar kardeşimizin stok inanılır gibi değil !! |
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 07/09/2006 Saat 10:19 |
Selamlar, bende zamanında sivil oto modellerine girerken buradan tavsiye almıştım. İlk sivil otomu nasıl topladığımı aşağıdaki linkte adım adım anlatmaya çalıştım. Umarım faydası olur.
http://www.modelsitesi.com/forum2/forum_posts.asp?TID=130&KW =sivil+otoculu%F0a Makaleler Bölümünde Tamer Özkan'ın yazdığı sivil oto toplama makalesini de okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Forumdaki sivil oto başlıklarını okuyun. Sadece bu siteyle sınırlı kalmayın, www.modelevi.com forumunda da sivil oto konusunda çok deneyimli modelciler mevcut. www.spc.org.uk Yabancı ancak çok iyi bir sivil oto sitesidir. Automotive forums da gayet başarılı bir kaynak. İşe bu kaynakları incelemekle başlayıp, ne yapmak istediğinize daha iyi karar verebilirsiniz. İlk maket olarak, Tamiya'nın ucuz kitlerini tavsiye ederim. Hem ucuz hem kaliteli, hem de parçalar sorunsuz oturur. Mesela mazda mx-5 eunos roadster, 9 euro, gayet kaliteli bir kit. Daha bu gün bitirdim. Tavsiye ederim. Herhangi bir sorunuz olursa cevaplamaya hazırız. Düzenleyen CErginbas |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
ashley_cobra
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 07/09/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Gönderim Zamanı: 07/09/2006 Saat 10:37 |
sayın muratti ve cerginbas ilginiz için teşekkürler. spc.org u gunduz buldum hala acık:)
bu miata fyat olarak oldukca uygun hemde import. nerden temin edebilirim? once edinelim sonra bunaltmaya baslarım :-) |
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 07/09/2006 Saat 10:43 |
Ana sayfadaki dükkanlar bölümünden maket dükkanalrının telefonlarını bulabilirsiniz. Türkiye'ye ithal edilen Tamiya ürünlerini www.hobici.com dan gezip görebilirsiniz. Sonrasında dükkanlardan veya hobici.com dan veya mmy mühendislikten(Tamiya toptancısı) temin edebilirsiniz. Tabi telefon açıp "sizde var mı?" diye sormakta fayda var.
|
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
Arvid
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 02/05/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 181 |
Gönderim Zamanı: 07/09/2006 Saat 19:04 |
Orjinalini yazan: CErginbas
Selamlar, bende zamanında sivil oto modellerine girerken buradan tavsiye almıştım. İlk sivil otomu nasıl topladığımı aşağıdaki linkte adım adım anlatmaya çalıştım. Umarım faydası olur. http://www.modelsitesi.com/forum2/forum_posts.asp?TID=130&KW =sivil+otoculu%F0a Makaleler Bölümünde Tamer Özkan'ın yazdığı sivil oto toplama makalesini de okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Forumdaki sivil oto başlıklarını okuyun. Sadece bu siteyle sınırlı kalmayın, www.modelevi.com forumunda da sivil oto konusunda çok deneyimli modelciler mevcut. www.spc.org.uk Yabancı ancak çok iyi bir sivil oto sitesidir. Automotive forums da gayet başarılı bir kaynak. İşe bu kaynakları incelemekle başlayıp, ne yapmak istediğinize daha iyi karar verebilirsiniz. İlk maket olarak, Tamiya'nın ucuz kitlerini tavsiye ederim. Hem ucuz hem kaliteli, hem de parçalar sorunsuz oturur. Mesela mazda mx-5 eunos roadster, 9 euro, gayet kaliteli bir kit. Daha bu gün bitirdim. Tavsiye ederim. Herhangi bir sorunuz olursa cevaplamaya hazırız. + çok güzel açıklamışsınız ceki bey tamamen katılmamak elde deil benim de ek önerim tamiya mazda rx7 olabilir bu eski kitler hem 10 15 euro civarları fiyatlardadır, hem de çou curbside diildir yani motor detayları da vardır ve başlamışken fırça ile boyamaya doyun şeklinde eski supra eski rx7 gibi araçlar hem ucuz hem sorunsuz hem zevkli hem de güzel aletlerdir...mmy mühendislie gidip kendinin seçebilirsiniz...veya hobiciden de sipariş verebilirsiniz |
|
Toughbeard
Moderator Group Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 405 |
Gönderim Zamanı: 07/09/2006 Saat 21:33 |
Orjinalini yazan: Muratti
Özellikle Toughbeard Serdar kardeşimizin stok inanılır gibi değil !! Evet, Miata var, rx7 var hatta daha ileride isteyeceğiniz modellerde stoklarımda mevcut. Evet buralardan ayrılan arkadaşlarımızın kurduğu başka siteler de var. hatta mx5 onların ortak projesiydi hatırladığım kadarıyla. iyi iyi ortak projelerini bitirmeye başlamışlar demek ki. Sen birde Ares'e Mesaj at (zaten okur bunu arar seni)Araba nasıl yapılır göstersin size. Zaten mezunda oldu okulu bahane edemez :) Eminim süper birşey çıkartırsınız beraber üzerinde çalışınca. |
|
seth
Üye Kayıt Tarihi: 31/01/2006 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
Gönderim Zamanı: 07/09/2006 Saat 21:54 |
Tamiya'nın ucuz modellerini bende tavsiye ederim.
Bahsi geçen proje SPC sitesinde yarışma olarak devam ediyor.Aynı sitede proje kapsamında bende Tamiya Miata modelini yapıyorum.Fiyatına göre gerçekten çok çok iyi bir model.Başlangıç olarak Tamiya'nın bu seri ile başlayabilirsiniz.Yapım sürecinde bizlerde her şekilde yardımcı olmaya çalışırız..... |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
yıldırayalioğlu
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 105 |
Gönderim Zamanı: 07/09/2006 Saat 22:02 |
arkadaşlara bende katılıyorum tamiyanın on onbir euro luk modelleri sizin için çok uygun
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |