Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Off-Topic | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Off-Topic |
Konu: Haydi bırakalım | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Flashback
Üye Kayıt Tarihi: 13/10/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 321 |
Konu: Haydi bırakalım Gönderim Zamanı: 06/09/2006 Saat 20:57 |
Sigarayı bırakalım,başka bir topicte akhilleus arkadaşımızın yazısıyla gaza geldim,bıktım bu zehirden,sabahlara kadar sigara içmekten,uyanınca boğazımdaki rahatsız etkiden,zararlı olduğunu bildiğim halde sigaranın kölesi olmaktan,bırakan arkadaşlar tecrübelerini anlatsın yardımcı olsun,çogu sigara içenler bırak dedimi kızarlar :) benim gibi bırakmak isteyipte zorlananlara bu topic,tabiki aslında kimse içmesin bu zehiri ama neyse.
|
|
Tuna Onay
|
|
Muratti
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
Gönderim Zamanı: 06/09/2006 Saat 21:18 |
Varım ! Hatta ortaya da ödül üç maket koyalım ve 6 ayın sonunda hala içmemiş olan ilk 3' e verelim...
Eh; biz de aramızda birbirimize güvenemezsek artık |
|
Arvid
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 02/05/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 181 |
Gönderim Zamanı: 06/09/2006 Saat 21:29 |
ben günde 3 4 adet içiyorum
hiçbirşeye baımlı olamıorum sanırım bu yüzden bırakanlara ii şans dilemekten başka yapabileceim şey yok:) |
|
gertunc
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 05/08/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 73 |
Gönderim Zamanı: 06/09/2006 Saat 21:37 |
Murat abi içmeyenleri de başlatacaksın :) 3 maketlik ödül..
Şaka bir yana; gerçekten de içmesek iyi olur. ben denedim ama başaramadım. ara vermek değil, kökten bitirelim. Lakin ara verince önceki dönemden daha da çok tüketildiğini tecrübe ettim. Eski sevgiliden ayrıldıktan sonra arkadaş kalmak ne kadar zorsa bu da o kadar zor işte. o derece. Ama "imkansız" da değil. sadece zor. Sağlıklı günlere. Güneş |
|
Muratti
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
Gönderim Zamanı: 06/09/2006 Saat 21:46 |
Orjinalini yazan: Arvid
ben günde 3 4 adet içiyorum hiçbirşeye baımlı olamıorum sanırım bu yüzden bırakanlara ii şans dilemekten başka yapabileceim şey yok:) Adaş güvenme çok... Bak ben de "içime çekmiyom oolum" diye üniversite zamanı başlamıştım ama şimdi sabah "köh köh" sesleri eşliğinde uyanıyorum. Tamiya X-18 flat black' le eskitme yapılmış gibi ciğerler Allah bilir... :(( |
|
Flashback
Üye Kayıt Tarihi: 13/10/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 321 |
Gönderim Zamanı: 06/09/2006 Saat 21:54 |
Abi senin nick Muratti ayıptır söylemesi benim sigarada o marka hehe bıraksamda seni görünce aklıma getirecen :) bu arada Arvid arkadaşım bil bakalım ben nasıl günde 1 paket içen hale geldim :) ilk başta paket taşımayarak ben 2-3 tane içiyorum ondan bişey olmaz diyerek,tabiki umarım sende öyle olmazsın.
|
|
Tuna Onay
|
|
Arvid
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 02/05/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 181 |
Gönderim Zamanı: 06/09/2006 Saat 22:06 |
Orjinalini yazan: Flashback
Abi senin nick Muratti ayıptır söylemesi benim sigarada o marka hehe bıraksamda seni görünce aklıma getirecen :) bu arada Arvid arkadaşım bil bakalım ben nasıl günde 1 paket içen hale geldim :) ilk başta paket taşımayarak ben 2-3 tane içiyorum ondan bişey olmaz diyerek,tabiki umarım sende öyle olmazsın. ama ben eskiden 1 pakede yakın içiodum son bi kaç senedir bööleyim olay tam tersi şekilde gelişio:) |
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 06/09/2006 Saat 22:08 |
Bir paket sigaranın 2.5- 5 YTL arası olduğunu düşünürsek... Günde bir paket içtiğinizi hesaplasak, aylık tüketimde 75-150 YTL arası bir parayı kenara ayırabilirsiniz demek. Bununla da gidip Akhilleus'un yaptığı gibi kendinize hediye alsanız -ki o paralara en kral maketler alınır- bence işin motivasyon boyutunda yardımcı olabilir.
İçmeyin şu zıkkımı :) |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
Muratti
Gönderim Zamanı: 06/09/2006 Saat 22:15 |
Taam...
Admin abey benim nick' i Mural olarak düzeltebilir miyiz piliiz ? :D Not: ben de Muratti layt içiydom ama daa hafif diye Fİnston fayn vayt' a geçmiştim... kendini kandırmanın sonu var mı kardeşim ? |
|
Flashback
Gönderim Zamanı: 06/09/2006 Saat 22:26 |
ama ben eskiden 1 pakede yakın içiodum son bi kaç senedir bööleyim olay tam tersi şekilde gelişio:) Pardon ozaman güzel devam :) Orjinalini yazan: Muratti
Not: ben de Muratti layt içiydom ama daa hafif diye Fİnston fayn vayt' a geçmiştim... kendini kandırmanın sonu var mı kardeşim ? Abi bunun light olanları daha zararlı diye biliyorum hafifletmek için çeşitli kimyasallar kullanıldığı falan,ya aslında ikiside aynı biri light zehir biri normal zehir :) |
|
Tuna Onay
|
|
Rahmi K.
Admin Group + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
Gönderim Zamanı: 06/09/2006 Saat 23:19 |
Orjinalini yazan: Flashback
Abi bunun light olanları daha zararlı diye biliyorum hafifletmek için çeşitli kimyasallar kullanıldığı falan,ya aslında ikiside aynı biri light zehir biri normal zehir :) Kimyasal analizlerde light veya diğerleri en az 600 madde çıkıyor. Tütün diye içtiğiniz (bir zamanlar içtiğim) şey kimyasal banyosu yaptırılmış, yıkanınca kaybettiği nikotin tekrar basılmış, preslenip tekrar tütün yaprağı havası verilecek şekilde kıyılmış, tütün talaşından başka bir şey değil. Nikotini bir şekilde azaltmak mümkün, fakat üreticiler işleme sırasında yaşanan nikotin kaybını telafi etmek için ayrıca nikotin ilavesi yapıyorlar. Hal böyleyken light dedikleri sigaralar ne kadar "light". Tüketiciyi yanıltmaya yönelik satış politikalarıyla ürünlerini pazarlıyorlar. Akıllı filtre, yok üç delikli, yok papatya filtre. Paketler üzerindeki nikotin ve katran değerlerini ölçen makinalar, filtrelere sadece 1-2mm tutunuyor ve insan nefesinden daha az miktarda ve daha az sıklıkta duman çekiyor. Ve sigaranın bitmesine 7-8mm kala bırakıyor. Yani siz o paketteki ölçümleri rahatlıkla 5 ile çarpabilirsiniz. Light adı altında satılan sigaraların filtrelerine açtıkları delikler zaten sigarayı kavrama noktasında. Yani ister istemez kapatıyorsunuz. Light hissi vermesi için ilave edilen maddeler (ki diğerlerinde de pek masum şeyler yok) size daha çok dumanı daha derin nefeslerle çekmenizi sağlıyor. Bu nedenle light işi hakikaten "light" bir pazarlama taktiği. Bir de şunu belirteyim, tütün diye içtiğiniz şey, amonyaklı tütün artığı talaşı. Kağıdındakileri hiç saymayım isterseniz :) Afiyet olsun... |
|
shaw
Üye Kayıt Tarihi: 21/03/2006 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 513 |
Gönderim Zamanı: 06/09/2006 Saat 23:25 |
Allahtan daha başlamadım :D
|
|
////////////// CRIME SCENE DO NOT CROSS //////////////
|
|
Rahmi K.
Admin Group + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
Gönderim Zamanı: 06/09/2006 Saat 23:28 |
Haa bu arada, kapalı mekanda tahliye edilemeyen duman içindeki maddeler, soğuma sonrası daha zararlı hale geliyorlarmış. Yani içmeyenlere acıyın, açık havada için ;)
|
|
Muratti
Gönderim Zamanı: 06/09/2006 Saat 23:34 |
Orjinalini yazan: akhilleus
Haa bu arada, kapalı mekanda tahliye edilemeyen duman içindeki maddeler, soğuma sonrası daha zararlı hale geliyorlarmış. Yani içmeyenlere acıyın, açık havada için ;) ÖÖÖfff ülen öffff !!! Kendimize neler ediyoz gençliimizi yiyoz (sanki kalmış da) Efkar bastı yakayım bi tane :))) |
|
gertunc
Gönderim Zamanı: 06/09/2006 Saat 23:54 |
Orjinalini yazan: akhilleus
Kimyasal analizlerde light veya diğerleri en az 600 madde çıkıyor. Tütün diye içtiğiniz (bir zamanlar içtiğim) şey kimyasal banyosu yaptırılmış, yıkanınca kaybettiği nikotin tekrar basılmış, preslenip tekrar tütün yaprağı havası verilecek şekilde kıyılmış, tütün talaşından başka bir şey değil...:) ...Afiyet olsun... Devam devam bu tip cevap gelsin.. :) yavaş yavaş dank ediyor kafama. ama umarım geçici olmaz bu tiksinme. |
|
shaw
Üye Kayıt Tarihi: 21/03/2006 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 513 |
Gönderim Zamanı: 07/09/2006 Saat 00:01 |
tamam arkadaşlar siz isteyin ben sizi tiksindiririm :D
Allah kimseye vermesin Akciğer kanseri sonuç bu |
|
////////////// CRIME SCENE DO NOT CROSS //////////////
|
|
gertunc
Gönderim Zamanı: 07/09/2006 Saat 00:07 |
oooh! şok.
ciğerleri değil de, modelleri eskitelim beyler. ciddiyim. |
|
Flashback
Gönderim Zamanı: 07/09/2006 Saat 00:11 |
CİYAKKKKKKKK!!!! bu ne be bitti olm sigara olayı Tuna.
|
|
Tuna Onay
|
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |