Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Off-Topic
 Modelsitesi Forumu : Genel : Off-Topic
Mesaj icon Konu: Fon renkleri Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
seth
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 608
Alıntı seth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/09/2006 Saat 00:57
Orjinalini yazan: freeman

Su iki resim hakkindaki yorumlariniz nelerdir??Hangisi dogru?? Isiki kullanimi, renk secimi??

Mavi zemin modeli daha iyi gösterir diye bir genel kanı var ama bence doğru değil ve üstteki resimde bunu kanıtlıyor.Mavi zeminli fotoda modelin bir çok detayı kaybolmuş.

Gri zeminde ise şaşırdım doğrusu.Olmaması gerek diye düşünüyordum ama model bir çok detayı ile birlikte çok rahat seçiliyor.Bence daha iyi bir zemin seçim olmuş.

Bunda bana göre önemli etken zeminden yansıyan ışık.Mavi fon ışığı yutarken, gri fon ışığı yansıtarak modeli daha iyi belli etmiş......
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 623
Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/09/2006 Saat 01:14
Koyuyu açık, açığı koyu renk fona koyarlar genelde benim bildiğim. Böylece detay daha sert kontrast yaptığı için göze patlar.

Mesela ben hep mat grenli beyaz kağıt kullanmayı seçerim zira yaptığım maketler daha ziyade koyu renklidir. Mat ve grenli olunca kağıt yansıma da yapmaz ve güzel bir fon verir...

Flaşın önüne de bir parça eidinger veya şöhler bulup (olmazsa sıradan A4) tuttu muz tamam işte...

Düzenleyen Muratti
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma