![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
GoodCat
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 185 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01/09/2006 Saat 08:44 |
Back !...
|
|
![]() |
|
sfobo
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04/08/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
merakla eskitmeli resmi bekliyoruz.güzel oluyor güzel...
|
|
![]() |
|
GoodCat
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 185 |
![]() ![]() ![]() |
Merhabalar,
Yazma gereği duymamıştım ama rica etsem görüş, eleştiri veya yorumlarınızı belirtirseniz çok sevinirim... Teşekürler Renan... Tolga |
|
Back !...
|
|
![]() |
|
Viperman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25/05/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 187 |
![]() ![]() ![]() |
cok fazla ww2 aracı yapmadım ama genel olarak konusursak oldukca guzel, ozellikle golgelendirmenizi begendim. Benim gaddarlığıma verin ama ne zaman 2. dunya savaşından kalma birşey yapsam ( uçak afv fark etmz) hani savaş görduler mantığıyla elimden geleni ardıma koymuyorum:) cizikler, dökükler, kir pas...
O yuzden ben yapıyor olsaydım ara ara silver atar tuzlayıp ya da maskeleyip biraz metal - boya dokulmesi işine girerdim. Koydugunuz fotograf cok parlamış. Daha ayrıntılı ve farklı acılardan fotograf koyarsanız daha guzel olur. Ayrıca yazma geregi gormediniz ama galiba eleştri istediginizi bazen belirtmek gerekiyor:) yeni fotografları ve modeli bitirmenizi bekliyorum kolay gelsin... |
|
![]() |
|
GoodCat
![]() ![]() ![]() |
Dediğiniz kesinlikle doğru. Sonuç olarak savaş görmüş bir araç olarak oldukça ağır bir eskitme dönemine girdiğini söyleyebilirim :) Yağlıboya, pas, boya dökülmeleri ve sonrasında kuru fırçalama işlemlerinden geçecek... Umarım aklımdan geçenleri istediğim gibi yansıtabilirim makete...
|
|
Back !...
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Merhabalar,
Öncelikle canavar çok güzel görünüyor. Affınıza sığınarak iki görüş bildireyim. Benim zamanında üzerinde uğraştığım M3'ün yandaki palet korumalarında ciddi uyumsuzluk çıkmıştı. Eğer takacaksanız ve benzer sorunlar yaratırsa direk takmadan geçin derim (çamurluksuz olanları da mevcut, hele ki sizinkinin renginde) İkincisi de, uyguladığınız gölgelemede çok "çerçeve" havası var. Eskitme aşamasına bunu kırarsanız süper bir görüntü olacak. Aksi halde ton geçişi biraz sert ve gerçekçilikten uzak çerçeveli bir görüntü oluyor. Merakla sonucu bekliyorum. Alet bitince "konuşacak" gibi duruyor şimdiden. Ellerinize sağlık! |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
ardeth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Emroglan
Merhabalar, Affınıza sığınarak iki görüş bildireyim. Benim zamanında üzerinde uğraştığım M3'ün yandaki palet korumalarında ciddi uyumsuzluk çıkmıştı. Eğer takacaksanız ve benzer sorunlar yaratırsa direk takmadan geçin derim (çamurluksuz olanları da mevcut, hele ki sizinkinin renginde) Bilmez miyiz? az mı uğraşmadım adam etmek için. Yalnız sırf çamurluklar olsaydı :D Tolga bey bu arada elinize sağlık. Tek eleştirim renk konusunda olacak şayet bulabilirseniz Humbrol Olive Drab'i tavsiye ederim.(66 veya 155 idi) Düzenleyen ardeth |
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
![]() |
|
GoodCat
![]() ![]() ![]() |
"Affıma sığınmak" ! Estağfurullah... Parçalayın diye orada duruyor zaten :) Bu arkadaşa takılacak tek şey paletleri ve 1 adet adamı kaldı (Belki de hiç kullanmam adamı). O anlamda sorun yok.
Gölgeleme daha önce hiç denemediğim bir şey. Yağlıboya kısmında elden geldikçe kırmaya çalışırım tekrar. Yorumlar, katkılar için teşekkürler... Devamını da ilerledikçe koyacağım... Tolga |
|
Back !...
|
|
![]() |
|
GoodCat
![]() ![]() ![]() |
Kaldığımız yerden devam...
Çıkartmalar yerleştirildi. Micro Sol yardımıyla çıkıntılı yerlerde tam oturmaları sağlanmaya çalışıldı ancak bazı yerlerde yırtılmalar oldu. İş bu hal alınca ben de uzun zamandan beri aklımda olan çıkartmalarda dökülme görüntüsü vermeye çalıştım. Daha sonra da yağlı boya uyguladım. Ancak sanki biraz fazla olmuş gibime geliyor. Siz ne dersiniz ? Daha ıslakken yağlıboya fazlasını alsam mı acaba ??? ![]() ![]() Tolga |
|
Back !...
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Bence yağlıboya biraz fazla kaçmış, ışık az olmasına karşın decallerin beyazlığının kızıl- kahveye dönmesi belirgin duruyor, detay aralarında da çok belirgin koyu renk yağlıboya var.
Haddime düşmeyerek bir tavsiyede bulunacağım. Hazırdan hemen burnt umber, burnt sienna gibi renkleri kullanmak yerine, bence yağlıboyalardan elinizdeki araca göre renk yapın. Mesela bu koyu renkli bir araç, buna wash yapacaksanız yeşil-siyah karıştırarak çok çok koyu bir yeşil elde edin. Bunu kullanın. Ben böyle yaparak özellikle açık renklerde çok daha gerçekçi ve güzel görünen sonuçlar elde ettim. Burnt sienna gibi pas rengine yakın renklerle wash yapıldığnda aracın rengi bozuluyor ve aşırı paslanmış gibi duruyor. Bence fazla abartılı bir etkisi var. Keza, sizin aracınızın üzerindeki gölgeme de yağlıboya sonucu renk atması sonucu etkisini yitirebilir. Naçizane bir tavsiye. Ha tabi bu benim deneyip gördüğüm ve tamamen yalanlanabilecek bir görüştür, "gölgenin rengi kahverengidir, her şeye burnt umberle yıkama yapılır" diyen görüşler de var. Bence kalıplara takılıp kalmak ve tekrarlamak yerine kendi yolunuzu izleyin ve denemekten korkmayın derim ben. Decalleriniz kazaya kurban gitti dediyseniz de söylemeseniz "Aaa güzel eskitme" derdim, bence olmuş gibi, ama yine resmin karanlığı.... Çok konuştuğum için özür dileyerek gün ışığı altında resim de görmek isteriz desem çok mu haddimi aşmış olurum? |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
GoodCat
![]() ![]() ![]() |
:) Estağfurullah. Renk konusunda katılıyorum. Ben de aynı endişede olduğumdan fikir alma gereği duydum. Hatta mesajı yazdıktan sonra akşam biraz daha sildim. Şimdi gündüz gözü ile baktığımda biraz daha silsem iyi olur diyorum. Su bazlı olduğundan tahminimce fazla sorun çıkarmayacaktır.
Decal konusunun iyi görünüyor olması iyi... Korkuyordum nasıl görünecek diye...:) Fotoğraf makinem şu an tamirde olması itibariyle ancak arkadaşınki ile çekebildim. Hava karanlık olduğunda flaşlı çekimlerde daha kötü oldu. En kısa zamanda gündüz çekilenleri koyacağım. Teşekkürler... Tolga |
|
Back !...
|
|
![]() |
|
GoodCat
![]() ![]() ![]() |
Back !...
|
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Olmamış :)
Tonlama olayı nefis ama, dediğim yağlıboya renk işi olmuş, panel kenarlarındaki rengin kırmızıya kaçan kahve olması bence tankı biraz tuhaf gösteriyor. Sağ arkadaki decal pörtlemiş, az boyayla rötuş olabilir mi? Düzeltme: Resme göre sağ arka, tanka göre sol arka. Shade olayı süper, ben daha beceremedim bunu. -bence- bir sonrakine yine bu tonlamayla, ama tankın ana rengine yakın tonlarda yağlı boyayla. Kısaca canavar gibi.Ellere sağlık, ben sonraki tanktan korktum valla :) Düzenleyen Emroglan |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |