Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: THK Tamiya 1/48 Spitfire Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   4 Sonraki >>
Yazar Mesaj
ardeth
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/10/2005 Saat 07:44
doğrusu Türk uçağı yaparım ama bu sahneyi değil. Sapasağlamken daha hoş durur.
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Gönderilenler: 3654
Alıntı Ares Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/10/2005 Saat 08:52
Ardeth, uçak yap bi adet önce de düşmüşü sağlamı kusur kalsın

CSI MSC olarak araştırmalarımızı derinleştirdik, crash test dummy olarak eldeki spiti kullandık

Bu orcinali;

Bu konu mankeni;

Orjinal fotodaki sert ışığı eldeki imkanlarla yakalayamadım ama tahmini bir fikir verebilir bu foto.
Orjinal fotoda ışık uçağa göre saat 1 yönünden 70 derece civarı bir acıdan gelmekte, bu yuzden govdenin golgesi fillet ustune dusmekte, objektif ve ebat (alan) farkından mutevellit modeller fotoda daha bir balıkgözü çıkıyor. ikinci fotodaki "1" numara filleti, "2" numara ise gölgeyi gösteriyor. Bu nedenle bana panel sökülmüş gibi gelmiyor, keza kamufle ton farkı olmaksızın devam ediyor. Spinner da kitten çıkan tek spinner (Sayın Türker'in ihmpmuk bülteninde de bu uçağa ilişkin yazdığı yazıda şu tip bir spinner var işbaresi mevcut değil), model fotolarında oldugundan az uzun gozukmekte, cekinin fotosunda ise ekstra uzun gozukmekte objektif yuzunden (ucakta garip bir perpektifte eğilmiş zaten).
Kanat kökündeki kapağa gelirsek, üstten menteşeli, orjinaldeki açık modeldeki kapalı.
Bulb'a gelirsek, yer ve şekil olarak doğru.

Serhan hayrola figür olayını bırakıp uçaklara mı merak salmaya başladın? görelim tez zamanda, uçakçılar artsın eçişçiler azalsın, hayda bre (coli bilem ucak olayına ufaktan girmeye başlamışken hazır )
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly...
IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/10/2005 Saat 19:24
Ecişciler azalsın mı vakti zamanında fırça ile boyayıp yaptığım bir iki uçak var aslında.

Düzenleyen ardeth
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
CErginbas
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1160
Alıntı CErginbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/10/2005 Saat 08:28
Arazi ile ilgili ciddi sorunlar yaşıyorum. 3 kere toptan renk değiştridim, kum ektim, çim ektim vs. İlk arazai denemem olduğundan, doğru ayarı bir türlü tutturamadım.

Son hali şöyle birşey oldu. Ne dersiniz? yorumları bekliyorum. Tabi en son uçakla birlikte bütün tabanı pistoleyle hafif tozlayacağım.

Üretime evet, polemiğe hayır!!!
IP
Mueve
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 581
Alıntı Mueve Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/10/2005 Saat 08:40
Pervanelerin uçlarında sürtünmeden oluşan görünüm de olacak değil mi?
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/10/2005 Saat 08:46
Ceki bey kardeşim,

Arazi Yallaaah yallaaaah... Daha dokunup bozma, bence iyi görünüyor (uzman mıyım değilim, aksine bilmeyen birinin gözünden iyi görünüyorsa bence iyidir). Bir tek soracağım şey, bu uçak karın üstü indiyse, yerde bir iz miz bırakmış mıdır, bunlar eklenecek midir, yoksa indiği yer yumuşak topraktır, ben zaten kara cahilimdir, görünmesi gerekmemekte midir?

Kolay gelsin.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
carlgustav
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1190
Alıntı carlgustav Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/10/2005 Saat 09:01
Ceki bey kardeşim, bence zemin şahane olmuş. Hastası oldum, fotonun aynısı olmuş. farklı kahve/sarı tonlarıyla kumu/toprağı efektlersen, daha da güzel olur. Yağlı boyayla yıkama yaptın gibi görünüyor. Toprak kısımları napples yellow'la kuru fırçala. Sararan otların uçları için Yellow Ochre kullan. Her bölge de farklı tonlarla oyna. Üniformiteyi/homojeniteyi mümkün mertebe boz.

Ayrıca kanımca, uçağın sağı solunu elleşmek için işin uzmanlarına detay eskitme/çarpma efektlerini sormak icap eder.

Çok doğru gittiğini görmek inan herkese keyif veriyor.

Keep Up The Good Work!
A critic, is a legless man who teaches running.
IP
CErginbas
Üye
Üye
Simge

Alıntı CErginbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/10/2005 Saat 09:35
Abiler beğenmenize sevindim.
Mueve bey   Pervaneler civarına dediğiniz izleri yapacağım.
Emroglan bey kardeşim, o uçağın sürtünme efektini yapmayı düşündüm. Ancak, bu uçak benim anladığım kadarıyla ve tabiki Barkın abimizin tahminlerince, çakılmamış, bir yere takılıp tekerlekleri koparmış. veya kalkış anında bir problem yaşamış vs. o yüzden uzun uzadıya bir iz yapmayacağım. Ancak, uçağın hemen arkasına hafif bir sürtünme izi düşünüyorum.

Barkın Ağabey, dediğin işlemler iuygulayacağım. Sora da sana bir getireceğim. Zira, egzos izini hala beceremedim, taktiksel yardımına ihtiyacım var.
IP
Erinç Özgür
Moderator Group
Moderator Group
Simge

Gönderilenler: 579
Alıntı Erinç Özgür Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/10/2005 Saat 18:35
Tam yukarıdan bakınca altlıktaki toprak ve çim dokuları kanatlardaki kamo paternlerini takip ediyor, ya da tam tersi. İlginç oluş
Motor kaput panellerinden ve abaktaki panel çizgisinden hafifçe yağ sızdırabilirsin. Malum, Merlin motorudur, yağ akıtmazsa arızası var demektir. Ya da, "zaten arızalı olduğu için mecburi iniş yapmış ya" da diyebilirsin     
Y'ar not afraid of the dark, are ya ?
IP
ahmetsen
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 66
Alıntı ahmetsen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/10/2005 Saat 05:19
Abi bence yerde bir müddet sürtünen uçağın kanatları ne olursa olsun toz olur ve yıpranır . Bence tabiii...
http://www.trncmodelci.com
IP
CErginbas
Üye
Üye
Simge

Alıntı CErginbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/10/2005 Saat 05:20
Orjinalini yazan: ahmetsen

Abi bence yerde bir müddet sürtünen uçağın kanatları ne olursa olsun toz olur ve yıpranır . Bence tabiii...

Kesinlikle katılıyorum. Zaten şu sıralar uçağı zemine sabitledim, sıradaki iş kanatları tozlama işlemi.
IP
europho.to
Üye
Üye

Gönderilenler: 156
Alıntı europho.to Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/10/2005 Saat 05:57
Ellerine saglik Ceki, harika gorunuyor.

fotografa bakinca sadece sanki govdedeki kamuflaj renkleri filtreye kadar iniyormus gibi geliyor bana. ayni ucagin baska fotosuna sahip olan var midir?
IP
CErginbas
Üye
Üye
Simge

Alıntı CErginbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/10/2005 Saat 09:46
Uçağı sabitlemek için, tropik filtrenin gömüleceği çukura, japon yapıştırıcısını boca ettim. Çabuk kuruması için de üzerine kum döktüm. Üzerine uçağı yerleştirince, 5-10 saniyede kurudu. sonra sağdan soldan, kum+ tutkal karışımıyla uçağınn burnunu tamamen gömdüm. Çarpmanın etkisiyle, etrafa toprak dağalacağını düşünerek, parçacıklı bir görüntü elde etmeye çalıştım.

Ardından, yere çarpıiş anında ortaya çıkan tozları, uyguladım. Bunu uygulamadan önce eski bir modelde denedim. Yarı yarıya inceltilmiş, buff ile yüksek basınçta 20-25 cm uzaktan püskürterek, tozlu bir efekt yakaladım. Sonrasında, toza renk katmak için, aynı işlemi, desert yellow'la da uyguladım.
Böylece kanatlarda homojen bir tozlanma elde etmiş odum. uçağın kuyruğuna doğru tozlanma azalıyor.

Bundan sonra, kanatlarda tozlanmayı daha gerçekçi göstermek için, toz pastelle belli bölgelere kum, toz birikmesi uygulamayı düşünüyorum. Böylece homojen toz dağılımını ad kırmış olmayı umuyorum.
IP
Erinç Özgür
Moderator Group
Moderator Group
Simge

Gönderilenler: 579
Alıntı Erinç Özgür Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/10/2005 Saat 17:31
Toz efekti çok iyi.
Buradan bakınca egzoslar paslı demir değil de parlak metalmiş gibi gözüküyor?
Özellikle motor kaportasındaki civata başlarına da sanki gümüş kalemle ufak ufak dokunulabilir gibi

Düzenleyen Erinç Özgür
Y'ar not afraid of the dark, are ya ?
IP
Levent Basara
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 293
Alıntı Levent Basara Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/10/2005 Saat 19:17
Fotoğraftan belli olmuyor ama bugün farkettim, gövde üstüne mecburi iniş yapmış bir uçağın toprak üzerinde epey bir iz yapmış olması gerekmez mi arkadaşlar? En azından şöyle toprağı kazıya kazıya gelir ve durur. Halbuki Spit'in arkasında ben bir iz göremiyorum. Acaba bir şekilde iniş takımları kapanıp uçak gövde üstüne mi oturmuş? Ya da amcam uçağı çayıra indirdi güzelce ama sonra toprağa çıkınca iniş takımları kırıldı ve uçak yere oturdu. Belki de bu yüzden top namlularına bir şey olmamış ve kanat hücum kenarlarında da hiç sürtünme izi yok gibi. Sadece burundaki filtre biraz toprak kabartmış.
I'd Rather Be Flying...
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/10/2005 Saat 21:28
Levent abi, aynısını ben merak etmiştim, uçak senin tahmin ettiğin gibi pistten uçmuş ve iniş takımlarını kıraraktan yolda bırakmış. Ceki'nin bana açıklaması bu yönde: "Emroglan bey kardeşim, o uçağın sürtünme efektini yapmayı düşündüm. Ancak, bu uçak benim anladığım kadarıyla ve tabiki Barkın abimizin tahminlerince, çakılmamış, bir yere takılıp tekerlekleri koparmış. veya kalkış anında bir problem yaşamış vs. o yüzden uzun uzadıya bir iz yapmayacağım. Ancak, uçağın hemen arkasına hafif bir sürtünme izi düşünüyorum." yazmış yukarıda.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
Levent Basara
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 293
Alıntı Levent Basara Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/10/2005 Saat 01:55
Oppss. Arada kaçırdığım bir kaç mesaj trafiği olmuş
I'd Rather Be Flying...
IP
CErginbas
Üye
Üye
Simge

Alıntı CErginbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/10/2005 Saat 08:37
Kanatlara, ve tabana son müdhaleyi, açık sarı toz pastelle yaptım. Bu işlem sırasında tesislerini bana açan carlgustav a teşekkürler.

Ardından, pervane uçlarına, sürtünme efekti ekledim.

Son olarak tabandaki bantları söküp koyu kaherengine boyadım. Üstünede fırçayla parlak vernik sürdüm.

Böylece acısıyla tatlısıyla bir modelin daha sonuna gelmiş olduk.
Herkese iyi modeller dilerim.
IP
<< Önceki Sayfa   4 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma