Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: Bu nedir bu? | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
tracker
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 23/12/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 35 |
Konu: Bu nedir bu? Gönderim Zamanı: 30/08/2006 Saat 23:22 |
Bu araci taniyan var mi? Bugun 30 Agustos torenlerinde Corlu'da gordum. M113 turevi bu zirhli aracin buyuk hava filtresini andiran aparatlari bana bir komuta araci olabilecegini dusunudurttu. AFV'cilerin bilgisine muracaat etmek istedim. Herkese kolay gelsin. Bu arada insallah resimi dogru yuklemisimdir.
Serhat Düzenleyen tracker |
|
tracker
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 23/12/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 35 |
Gönderim Zamanı: 30/08/2006 Saat 23:45 |
tracker
Gönderim Zamanı: 31/08/2006 Saat 01:11 |
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 31/08/2006 Saat 01:25 |
Hemtt.
|
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 31/08/2006 Saat 01:44 |
Tam ismi "M-984 Oshkosh HEMTT-LSH 8x8 recovery truck" imiş.
|
|
Muratti
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
Gönderim Zamanı: 31/08/2006 Saat 01:59 |
Oshkosh' lar demek bizim envantere de girdi...
Tank taşımaktan mobile roket launch pad' liğine, itfaiyeden çekiciliğe her göreve uyarlanabiliyor bu makinalar. Kamyonda Hummer/Humvee olayı yani... Güzel... Ama parça pırtık olayında kasmaz bizim orduyu umarım... |
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 31/08/2006 Saat 05:58 |
HEMMT varmiymis bizde yahu..
.. .. Düzenleyen freeman |
|
tracker
Gönderim Zamanı: 31/08/2006 Saat 09:04 |
Bu 5. Kolordu enteresan bir birlik. Ilk Turk Humwee resmini de uc yil once yine Corlu'da cekmistim. Yanliz tum birlikler artik MAN/Unimog kamyonlarla donatilmisken, Oshkosh Recovery Truck alisilmadik bir tercih gibi duruyor. Neyse hayirli olsun. Bu arada M113 hala tanimlanmayi bekliyor.
|
|
Muratti
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
Gönderim Zamanı: 31/08/2006 Saat 16:17 |
Abi tanıyamadık diye Oshkosh' la gargaraya getiriyoz ya... :D
|
|
KursadA
Üye Kayıt Tarihi: 03/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
Gönderim Zamanı: 31/08/2006 Saat 17:48 |
Orjinalini yazan: tracker
Bu araci taniyan var mi? Bugun 30 Agustos torenlerinde Corlu'da gordum. M113 turevi bu zirhli aracin buyuk hava filtresini andiran aparatlari bana bir komuta araci olabilecegini dusunudurttu. AFV'cilerin bilgisine muracaat etmek istedim. Herkese kolay gelsin. Bu arada insallah resimi dogru yuklemisimdir. Serhat Resim icin tesekkurler. Soylenenlere gore bu aracin bir sure daha ortaliklarda gorunmemesi gerekiyordu ama komutan yeni araclarini gostermeden yapamamis herhalde. Resimde gorunen arac Aselsan'in birkac yildir uzerinde calistigi topcu destek ileri gozetleme sistemi ADESTIM'in esas unsurlarindan birisi olan yeni nesil ileri gozetleme araci. Kisaca "ADESTIM ileri gozetleme araci" ya da "ADESTIM" diye geciyor en azindan muhendisler arasinda. Zaten sanirim siz de toren gecisi yapan bir topcu birliginin araclari arasinda gormus olacaksiniz. Düzenleyen KursadA |
|
Muratti
Gönderim Zamanı: 31/08/2006 Saat 18:23 |
Orjinalini yazan: KursadA
Orjinalini yazan: tracker
Bu araci taniyan var mi? Bugun 30 Agustos torenlerinde Corlu'da gordum. M113 turevi bu zirhli aracin buyuk hava filtresini andiran aparatlari bana bir komuta araci olabilecegini dusunudurttu. AFV'cilerin bilgisine muracaat etmek istedim. Herkese kolay gelsin. Bu arada insallah resimi dogru yuklemisimdir. Serhat Resim icin tesekkurler. Soylenenlere gore bu aracin bir sure daha ortaliklarda gorunmemesi gerekiyordu ama komutan yeni araclarini gostermeden yapamamis herhalde. Resimde gorunen arac Aselsan'in birkac yildir uzerinde calistigi topcu destek ileri gozetleme sistemi ADESTIM'in esas unsurlarindan birisi olan yeni nesil ileri gozetleme araci. Kisaca "ADESTIM ileri gozetleme araci" ya da "ADESTIM" diye geciyor en azindan muhendisler arasinda. Zaten sanirim siz de toren gecisi yapan bir topcu birliginin araclari arasinda gormus olacaksiniz. M113' den mi bozmadır bu ADESTİM? Üzerinde öyle gözlem sistemlerine dair bir fikir verecek birşey göremedim ben (night vision, thermal camera, telemetric sight vs.) Acaba gizli diye sökülmüş müdür ? |
|
Lonewolf
Admin Group Tekniker Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 437 |
Gönderim Zamanı: 31/08/2006 Saat 18:50 |
Daha önce bizim M-113'lerde 513B tipi palet görmemiştim. Araç Almanya'dan falan mı gelmiş acaba?
|
|
Kaank
|
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 31/08/2006 Saat 19:11 |
Geyiğe kaçmasın ama bir şey dikkatimi çekti. Ben o ADESTIM üzerindeki gibi NATO kamuflajı atsam herkes "olmamış" der. Demek ki oluyormuş :)
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
pilotcuk
Üye Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
Gönderim Zamanı: 31/08/2006 Saat 23:08 |
Araçların güzel fotolarını çekmişsiniz.çok iyi olmuş vallahi.Dün burda sabah kalkamadığım için 30 ağustos törenlerine gidemedim.Tören alanına 3 defa 3 tane 111. filo ya ait 2020 fantom alçak çekmiş.Kafayı yedim yerel tv de görünce.29 ekim de okul olmazsa kaçırmıyacağım bu sefer....
|
|
I feel the need The Need for Speed...
|
|
KursadA
Üye Kayıt Tarihi: 03/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
Gönderim Zamanı: 01/09/2006 Saat 00:44 |
Orjinalini yazan: Muratti
M113' den mi bozmadır bu ADESTİM? Üzerinde öyle gözlem sistemlerine dair bir fikir verecek birşey göremedim ben (night vision, thermal camera, telemetric sight vs.) Acaba gizli diye sökülmüş müdür ? M113 tabanli bir arac oldugu yeterince bariz sanirim. Aracin uzerindeki katlanabilir mast sizin de tahmin ettiginiz gibi yerinden gecici olarak cikarilmis olmali, zaten sokulebiliyor. Daha önce bizim M-113'lerde 513B tipi palet görmemiştim. Araç Almanya'dan falan mı gelmiş acaba? Modernize edilmis tum M113'lerimizde oldugu gibi bu aracin ustundeki paletler de Diehl 513B degil, o palete oldukca benzeyen Kayseri yapimi T217 paletleri. |
|
tracker
Gönderim Zamanı: 01/09/2006 Saat 02:58 |
Aracin arkasinda her iki yanda uzerleri kilifli ortulu iki sey var. Muhtemelen gorevle ilgili kritik unsurlar bunlar. Bu aksam firsat bulursam Corlu'da resimledigim bir iki tane daha M113 tabanli araci da koyacagim. Galiba TOW tasiyici ise Zipkin hava savunma konfigurasyonunda bir kac arac daha var cektiklerim arasinda.
|
|
tozbek
Üye Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
Gönderim Zamanı: 01/09/2006 Saat 05:02 |
Öncelikle sevgili tracker çektiğin fotoğraflar için çok çok teşekkürler. Üç yıl önce çektiğin Hunwee fotoğrafları Kanatlar Dergisi'nde epey bir ses getirmişti.
Uçak meraklısı olarak zaman zaman gelişmeler gerek yerli-yabancı tatbikatlarda gerekse de internete düşen fotoğraflarla takip edebiliyoruz. Ancak AFV konusu gerçekten dipsiz bir kuyu. Sürekli değişiklikler oluyor ve takip etmek gerçekten çok zor. Meraklı arkadaşlar için zırhlı araca sahip illerde oturan arkadaşlardan özellikle 30 Ağustos'taki geçiş törenlerinden fotoğraflar bekliyoruz... Fotoğraflar için tekrar tekrar teşekkürler. İyi modeller, Tolga |
|
Kesifci
Üye Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
Gönderim Zamanı: 01/09/2006 Saat 05:50 |
ADESTİM aracı olarak FNSS TİGA (Topçu İleri Gözetleme Aracı)ACV300 üzerinde şekillendirilmiş bir çözüm mevcuttu zaten.Modernize M-113,ucuz çözüm olarak görülüyor olmalı.Zıpkın KMS aracındada o tercih edildi.Bence aracı mevcut TİGA resimleriyle kıyaslamak gerek,çünkü onuda ASELSAN donattı.
|
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |