Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Off-Topic | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Off-Topic |
Konu: Önce haberi okuyun ardında yorumları.. | |
Yazar | Mesaj |
Captainairbus
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Antarctica Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 701 |
Konu: Önce haberi okuyun ardında yorumları.. Gönderim Zamanı: 26/08/2006 Saat 23:23 |
Batman'ın bir Mezrası'nda bir evin bahçesine 30 kg ağırlığında buz
>>>düştüğü iddia edildi. >>> >>> >>> >>>Gökten 30 kg buz düştü >>> >>>Batman'ın Sason İlçesi'ne bağlı Dörtbölük Köyü Bozdoğan Mezrası'nda >>>bir evin bahçesine 30 kilogram ağırlığında buz düştüğü iddia edildi. >>>Önceki akşam saat 21.00 sıralarında Bozdağan Mezrası sakinleri, büyük >>>bir sesle irkildi. Mezralarına roket veya uçak düştüğünü zanneden >>>köylüler, sesin geldiği noktaya gidince, 30 kilo ağırlığında bir buz >>>kütlesiyle karşılaştı. >>> >>>Bir süre buza dokunmaya korkan köylüler, daha sonra "Buz Allah'tan >>>geldi, şifalıdır" diyerek buzu yediklerini söyledi. Buzun tadının çok >>>değişik olduğunu ve içinde ot parçalarının bulunduğunu belirten >>>köylüler, 4-5 saat içinde eridiğini ifade etti. Buz parçasının yere >>>düşmeden önce büyük bir ses duyulduğunu söyleyen mezra sakinlerinden >>>Celal Kartal, "Evimin önünde oturuyordum. Havadayken uçak sesine >>>benzer bir ses geldi. Uçak düştü sandım. Düşünce top sesine benzer >>>bir patlama sesi işittik. Önce her an patlayabilir diye kimse yanına >>>yaklaşmadı. Daha sonra 30 kilogram ağırlığında buz parçası olduğunu fark ettik" dedi. >>> >>>Buz parçası evinin önüne düşen Mehmet Algan ise, "Evimin önünde Kazım >>>Algan ve annem Ayşete ile beraber oturuyordum. 3 metre önümüzde büyük >>>bir patlama sesi geldi. Ben roket zannettim ve hemen bütün >>>elektrikleri yaktım. Sonra yanına yaklaştık ve baktık ki buz parçası. >>>Yere düşünce üstteki ağacın dallarını kırdı. Düştüğü yerde de odun >>>vardı. Onları da kırdı ve büyük bir çukur açtı. Yaklaşık 30-40 kilo >>>civarı vardı. Bu ara bütün köylüler geldi. Evimize uçak düştü >>>zannettiler. Sonra buz parçalarını toplayıp yediler" diye konuştu. >>> >>>Buz parçalarını şifalı zannettikleri için yediklerini ifade eden >>>Hikmet Algan, buzun yaklaşık 2 kilosunu kendisinin aldığını ve >>>eriterek suyunu içtiğini söyledi. Buz kütlesinin herhangi bir evin >>>üstüne düşmesi halinde büyük bir tehlikeye neden olabileceğine dikkat >>>çeken köy sakinlerinden Metin Ağım, "Bu buz kütlesi, evin 3 metre >>>yakınına düştü. Evin üzerine düşseydi, büyük ihtimalle ölümlere sebep >>>olacaktı. Nerden geldiğini bilmiyoruz. Sadece köylüler, bu kütlenin >>>gece gökyüzünden geldiğini gördü. Başka bir gezegenden mi geldi, >>>herhangi bir uçaktan mı düştü, bulutlardan mı oluştu? Bilmiyoruz. >>>Yetkililerin bu konuyu araştırmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı. >>> http://www.internet haber.com/ news_detail. php?id=37543 >>>YORUMLAR >>> >>> levent bora >>> >>>14 Ağustos 2006 Pazartesi 15:17 >>> >>>:) >>> >>>Neyini araştırsınlar yemişsiniz bile :))) Uçaktan attılar kesin , ne >>>olduğu hakkında tahminlerimde var ;)) >>> >>> >>> >>>merakli adam >>> >>>14 Ağustos 2006 Pazartesi 15:29 >>> >>>ucaktan atılmış tuvalet suyudur >>> >>>ucaklar seyahat esnasında tuvaletlerin kullanma suyu deposu >>>dolduğunda bunu dışarıya tahliye ederler. o yükseklikte hava >>>sıcaklığı -50 -60derece olduğu için bu kullanılmış su kütlesi hemen >>>donar. Bizim köylülerde bunu şifalıdır diye yeyip içmişler. ne >>>diyeyim afiyet olsun Elalemin sidiğinide içmişler ya nutkum tutuldu. >>> >>> >>> >>>ismail yigit >>> >>>14 Ağustos 2006 Pazartesi 15:53 >>> >>>Cehalet >>> >>>Bu muhtemelen ticari bir ucaktan atilan donmus diski. Ve sifali diye >>>yediklerini soyluyor adam. Allah insani cehaletten korusun. >>> >>> >>> >>>Bilal Yalçın Şahin >>> >>>14 Ağustos 2006 Pazartesi 15:59 >>> >>>Levent Bora >>> >>>benim de tahminim var ama, sonra yine askerin üstüne kalır diye >>>söylemiyorum. >>> >>> >>> >>>osman deniz altunkaya >>> >>>14 Ağustos 2006 Pazartesi 16:02 >>> >>>çok saflar >>> >>>bazı uçaklar pahalıya mal oluyor diyo tuvalette biriken idrarları >>>havada bırakıyorlar ve onlarda havada donuğp yere düşüyor afiyet >>>olsun köylülere >>> >>> >>> >>>Tolga AYKURT >>> >>>14 Ağustos 2006 Pazartesi 16:38 >>> >>>Parti varmış... >>> >>>Bence uzaylılar dünya atmosferinde parti veriyorlardı.İç eceklerine >>>koymak için yanlarına buz almışlardı ama partinin ilerleyen >>>zamanlarında hepsi kafayı buldukları için buzu sarhoş uzaylının biri >>>gemiden düşürüverdi.Eeee uzaylının buzu ağır olur tabii.Hem şifalıdır da... >>> >>> >>> >>>ARZU KATMER >>> >>>14 Ağustos 2006 Pazartesi 17:30 >>> >>>COK GULDUM BU HABERE >>> >>>Sayın Osman Denız Altunkaya ya kesınlıkle katılıyorum... Gecmıs olsun >>>koylulelere. ..Cok guldum bu habere... >>> >>> >>> >>>Erdal Kara >>> >>>15 Ağustos 2006 Salı 02:47 >>> >>>Baba naaptınız siz yaaa... >>> >>>Resmen pohu yemişsiniz... Şifalı diye kim söyledi size be allahın >>>akıl fukaraları... Demek gökten size xxxxxx falan düşşe onu da >>>şifalı diyerekten xxxxxxx mı.. tööbe tööbe... Fantazi kurdurtmayın >>>insana gece gece... >>> >>> >>> >>>bekir inan >>> >>>16 Ağustos 2006 Çarşamba 10:08 >>> >>>gökten düşen >>> >>>Sason köylüleri cahillikleri ile tarihe geçecekler uçakların tuvalet >>>kapakları havada iken açılır pislik düşerken hava soğukluğu nedeniyle >>>buza dönüşür.Köylüler bunu yediklerini söylüyor inşallah >>>yememişlerdir. Gökten düşen herşey yenmez denizmi bu her çıkan yensin. __._,_.___ Düzenleyen Ares |
|
ex copilot.
|
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 27/08/2006 Saat 00:15 |
:):)
Bizde burda maket yaparak dünyadaki Türk imajini degistirmekten söz ediyoruz.. Degismesi gereken o kadar cok sey var ki.. Allah herkese akil fikir versin, cahilin aklina uymaktan korusun... |
|
Burak
Üye Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
Gönderim Zamanı: 27/08/2006 Saat 03:31 |
çiş zaten şifalı diye biliyorum ben kitabı bile var:))))
cahil değil okumuş adam işi bu arkadaşlar lütfen:p |
|
pilotcuk
Üye Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
Gönderim Zamanı: 27/08/2006 Saat 05:34 |
ne diyeyim artık hepatit mi olur lar artık tifo falan mı olur lar ya da o bölgeden salgın hastalık mı çıkar orası meçhul artık...
|
|
I feel the need The Need for Speed...
|
|
Mueve
Üye Kayıt Tarihi: 28/09/2005 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 581 |
Gönderim Zamanı: 27/08/2006 Saat 05:42 |
Hadi o köyde yaşayanlar cahil de, 30 kg lık bir buz kütlesinin, vatandaşın evinin yakınına düşmesine sebep olanlar ne:)?
|
|
Captainairbus
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Antarctica Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 701 |
Gönderim Zamanı: 27/08/2006 Saat 06:23 |
Orjinalini yazan: Mueve
Hadi o köyde yaşayanlar cahil de, 30 kg lık bir buz kütlesinin, vatandaşın evinin yakınına düşmesine sebep olanlar ne:)? O buz kütleleri ne yazıkki kontrolümüz dışı oluşan bişi. Normalde dışarıya sadece el yıkamakta kullanılan su atılıyor. ( Esprisi yapılan yenmiş madde kapalı bir sistem içinde kalıyor ve inişten sonra uçaktan özel araçla çekiliyor. O kadar da çevre düşmenı değiliz yani ) Bu su ısıtmalı bir atık hattından atılıyor. Dışarı çıktığı anda donduğu doğru ancak sadece mm boyutunda şeyler onlar da yere düşene kadar buhar oluyordur herhalde. Ancak zaman zaman uzun mesafeli uçuş dönüşlerinde iniş takım yuvalarında veya kanat altında ( soğuk yakıttan dolayı ) her mevsim buzlanma olabiliyor. İşte aslında konusu geçen buz parçaları bunlardır. Bazı meydan civarlarında bu tarz buz kütlelerine karşı uyarılar bulunuyor ve pilotlar iniş takımlarını oldukça önceden çıkarmaları konusunda uyarılıyor. Sevgilerimle. |
|
ex copilot.
|
|
Muratti
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
Gönderim Zamanı: 27/08/2006 Saat 07:37 |
Hocam iyi hoş da cold soaking dediğimiz kanattaki yakıtın yüksek irtifada soğumasından mütevellit donma hadisesi o kadar yüksekte (cruise altitude) olamaz zira orada bildiğiniz gibi su buharı (=nem ve dolayısıyla bulut) yok.
Kaldı ki cold soaking sonucu kanat üzerinde clear ice olurşu ve bu da sheeting (çarşaf gibi düz tabaka) yapar. 30 kiloluk parçalar bırakacak sheeting demek flap, slat, aileron, stabilizer, spoiler, airbrake (unuttuğum var mı?) unut ve salavat, kelime-i şehadet ve bilumum bildiğin duaları okumaya başla demektir. (Bir de sanırım uçak overweight olur...) Bu hikaye bir urban legend zira ABD'de buz kütlesinin bir evin çatısını delip kanepede tv seyreden adamı öldürdüğü, diğer ülkelerde ise bir alışveriş merkezinin çatısından girip 2 kişiyi öldürdüğü filan anlatılır ve hep sonuç gelip dolaşıp "uçağın tuvalet suyu" na bağlanır. Ben 19 yıllık meslek hayatımda daha tuvalet tankının kapağının (ki 30 kiloluk kütleyi çıkartması mümkün değil; 20cm çapındaki borudan o kütle bir anda çıkamaz o hızda) bir anda öyle bir kütle bıraktığını ne gördüm ne duydum. Ancak bazen uçak gelir ve tank drainage portun kapağından arkaya doğru nefis bir turkuaz akıntı izi vardır. Bu da olup olacak akıntıdır tuvaletten... Bu arada discharge port'dan çıkan su aynen airbrush' dan çıkan boya gibidir. Atomize olur gider... O denli çabuk ki contrail dahi bırakmaz... Düzenleyen Muratti |
|
Captainairbus
Gönderim Zamanı: 28/08/2006 Saat 07:06 |
Uçak buzlanmasına bir kaç örnek.
|
|
ex copilot.
|
|
Muratti
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
Gönderim Zamanı: 28/08/2006 Saat 07:41 |
Bunların yerde oluşmadığından emin miyiz? O leading edge' lere (ki benim ifademdeki sheeting type'la örtüşüyor) eyvallah da pitotların (hele de ısıtmalıyken) etrafındakiler ve radomdakiler olamaz.
Düşünün ki stall speed'i en az 90-100 kts olan uçağın (ki bu da büyük kanatlı büyük bir uçağa yakışan stall speed'dir; o ufacık uçakta mümkün değil stall speed o kadar düşük olamaz; en az 130 kts~= 220kmh filandır) radomunda mümkün mü o buz öyle topak kalsın ?? Night stop' da yemiş yağışı, sabaha karşı da donu almış böyle olmultur. Ya da son yaklaşmada o soğuk gövdeye tipiyi yeyip sonra takside üzerine yığılanla bu hale gelmiş olabilir. Ne bileyim sürüyle neden sayabilirim. Ama cruise' da olmaz, olamaz... (Hahaa inatçıyım değil mi?) |
|
tozbek
Üye Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
Gönderim Zamanı: 28/08/2006 Saat 23:09 |
Havada kanattan kopan buz kütlesinin Cessna Caravan uçağının yatay stablizesini nasıl yamulttuğunu yerde görmüş, pilot lisansı sahip bir adam olarak ben "düşer" diyorum :)
Selamlar, Tolga |
|
Arvid
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 02/05/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 181 |
Gönderim Zamanı: 29/08/2006 Saat 00:33 |
önemli olan şifalı mı deil mi
hayır bizim buraya da düşerse yicek miyiz yemicekmiyiz muhakemesini yapalım da:) |
|
Muratti
Gönderim Zamanı: 29/08/2006 Saat 00:42 |
Ehehe eeee göğden geldüyse vaadır gaari bir hikmatı...
Yirin mi yimen mi bilmen ama arğıyan yirlere sürterin gaari... :D |
|
Captainairbus
Gönderim Zamanı: 30/08/2006 Saat 09:04 |
Uzaylıların bizlere hikmeti. Yiyelim yedirelim hatta rakıya katıp güzelleşelim.
|
|
ex copilot.
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |