Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Off-Topic
 Modelsitesi Forumu : Genel : Off-Topic
Mesaj icon Konu: Ameliyat olacak bir kediye maddi destek Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Moses
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 372
Alıntı Moses Cevaplabullet Konu: Ameliyat olacak bir kediye maddi destek
    Gönderim Zamanı: 14/06/2006 Saat 17:05
Selamlar,

Beni tanıyanlar bu masum canlıları ne kadar çok sevdiğimi, onlarla nasıl ilgilendiğimi bilirler. Yeri gelir onlar için dükkanımı kapar veterinere ya da barınağa koşarım ve hiç üşenmem. Senelerdir sokaktaki canlıların bakımlarını, hasta olanların iyileştirme ve zor durumda olanların ev sahibi yapılması ile ilgili tüm işlemleri tek başıma yapıyorum. Zor durumda olan tüm kedi ve köpecikler için maddi imkanlarımı seferber ediyorum.
Bu sabah itibarı ile Şişli cevahirin önünden geçerken, mezarlık duvarının dibinde inlemekte olan bir kedi fark ettim. :( Yanına yaklaştım ki zavallıcık yağan yağmurdan sırılsıklam olmuş üstelik te rahatsızlıktan dolayı gözlerinin etrafı ve yüzü kabuk bağlamış. Biraz daha yakından bakınca ağız kısmında sorun olduğunu fark ettim. İnlemesinden acı çektiğini anladım. Hemen gidip bir büfeden ona yemek aldım ama ne yazık ki istediği halde yiyemedi. Hemen onu ufak bir kutuya koyup kendi kedilerimi götürdüğüm veterinere ulaştırdım. Veterinerim hemen onu acil kısma alıp ne olduğunu anlamaya çalıştı. Kediciğin çenesi ne yazık ki kırılmış ve acilen tedaviye ihtiyacı var :(((
2-3 günlük bir kırık olduğundan ve herhangi bir şekilde beslenemediğinden dolayı kedicik hem zayıf düşmüş hem susuz kalmış. İçim parçalandı :(( Resmen veterinerde inlemelirini duyunca ağladım :(
Sağolsun kendisi çok ilgilendi. Hemen serum bağlandı ve özel bir kafese kondu. 2 gün bu şekilde serumla beslendikten sonra uyutulup ameliyat edilecek ve çenesi mümkün olduğunca düzeltilecek. Ne varki bu tanıdığımız veteriner bulunduğu yerde sadece çalışıyor ve orası cihangirde 3 katlı bir klinik. Netice itibarı ile bu ameliyatın ve orda kalacağı süre içerisinde kullanılacak malzemelerin maddi bir yönü var. Sokaktan aldığımı göz önünde bulundurarak fiyatta bir miktar indirim yapabileceklerini söylediler ama hiç almamaları da imkansız çünkü orası biz hayvanseverlerden alınan ödeneklerle ayakta durmaya çalışan bir yer.
Şimdiye dek tedavisini üstlendiğim kedilerin ve köpeklerin tüm maddi imkanlarını ben karşıladım. Bundan da hiç gocunmadım. Yalnız bu seferki biraz farklı. İşin içerisine ameliyat girdiği için benim bütçemi aştı :(
Sizlerden ricam, eğer içinizde bu kediciğin yaşamasına bir şans vermek ve ameliyat masraflarına katkıda bulunmak isteyenleriniz varsa bana özelden mesaj atarak ulaşmanız. Sizlere gerekli hesap bilgilerini verebilirim
Kesinlikle yanlış anlaşılma olmasını istemem. Bu konuda dileyen yardımda bulunabilir. Bir zorlama söz konusu değildir.
Masrafların toplamı Veterinerim bana yaklaşık olarak söylediği rakamla birlikte 400-500 YTL civarındadır. Bunun bir kısmını elbette ben karşılayacağım ama tamamını karşılamam söz konusu değil.
Umarım bu konuda beni anlayışla karşılarsınız. Her mesajınıza içtenlikle cevap vereceğime inanabilirsiniz.
Mesajımı okuyup vakit ayırdığınız için teşekkür ederim

Aslan Behar

Düzenleyen Moses
IP
ikidelikedi
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 3
Alıntı ikidelikedi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14/06/2006 Saat 19:32
Aslan bey merhaba,

Cihangirdeki bu kliniğin adını iletebilir misiniz bana?
bu arada www.kedilerimiz.com benim web sitem gerçekten çok duyarlı ve sevgi dolu üyelerimiz var. Forumumuzda bu konuyu patlaşırsanız mutlaka herkes elinden geldiğince yardımcı olacaktır. Benim veterinerim de cihangirde. Belki aynı kişilerden bahsediyoruz. İsim iletirseniz elimden gelen indirimi yaptırtmaya çalışırım.

http://www.kedilerimiz.com
Bu dünyada kedilere nasıl davrandığınız cenetteki statünüzü belirler.
IP
maketci34
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 23
Alıntı maketci34 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/06/2006 Saat 05:21
Aslan Bey,

Bir kedisever olarak duyarlılığınız için teşekkür ediyorum...Ben de Cihangir'deyim ve veterinerim de burada...Sizin kediyi götürdüğünüz hangisi? Pıtış,Yasin veya PetAnatolia'dan birisi herhalde...(Gerçi benimki Cihangir Vet.Kliniği).

Evde 4 kedi, balkonda 1 anne ve 3 yeni yavru, dışarıda düzenli baktığımız 10-15 kedi durumları bende de mevcut...Umarım kerata biran önce eski sağlığına kavuşur...Benim de aşırı masrafım olmasına rağmen belki çorbada tuzumuz olur ya da ne bileyim, sözümüzün geçeceği bir veteriner ise biz de devreye girelim, fiyatı biraz daha ekonomik hale getirmeye çalışalım ya da başka bir yerde veya şekilde hallettirmeye çalışalım...

Umarım bu mesajınız biraz da olsa etkili olur ve kedisever 15-20 kişi bile ufak meblağlar toplasak, işin mali boyutu çözülmüş olacaktır...Herhalde bu forumu takip eden yüzlerce modelci var...Hadi diyelim çoğu kedi sevmez, yanına bile yaklaşmaz, yine de ben bu kadar bir meblağın, ortada bir kedi bile olsa, bir CAN sözkonusu olduğunu düşünerek, en kısa zamanda bu parayı biraraya getireceğimizi ve olayın mali boyutunu rahatlıkla halledebileceğimizi düşünmekteyim...Dilerim yanılmam...
Tayfun TÜZÜN
[email protected]
IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/06/2006 Saat 06:28
Merhaba,

İyi temennileriniz icin tesekkür ederim. Benim evimde 1, dükkanda 2 olmak üzere 3 kedim var. Mahellede ve işyerimin civarinda baktigim kedilerin ve köpeciklerin haddi hesabi yok. Onlara her ay cuvalla mama alip dagitiyorum. Ama dedigim gibi herseye yetismemin imkani yok. benim de maddi imkanlarim bir yere kadar. Bugüne kadar kac kedi ve köpecigi ev sahibi yaptim ben bile hatirlamiyorum. Tüm ugrasim onlarin mutlu olmalari yönünde.
Cihangirde kedinin bulundugu kliniğin ismi Anipoli. Sagolsun veterinerim onunla cok yakindan ilgileniyor. Ne var ki orasi bir poliklinik ve bizler sayesinde ayakta kalmaya calisiyor.
Sizin bu klinikte tanidiginiz bir yetkili varmi? Eger var ise belki maddi konuda bize biraz yardimci olabilir.
Size sonuna kadar hak veriyorum. Bu zor durumdaki kedicige, canlilara gönül veren 15 - 20 kisi yardimda bulunsa sanirim masrafin büyük bir bölümü toplanir ki buda bizim icin yeterlidir. Canlilari sevenler oldugu kadar onlardan nefret eden bir topluluk ta varki ne yazik ki onlarin fikirlerini degistirmek mümkün degil. Eger yardim etmek isteyenleriniz var ise bana özelden mesaj atip hesap numarami alabilirler. Yanlis anlasilmamasi adina hesap nosunu ortaya yazmayi uygun görmüyorum. Sanirim birazda bu konuda hassas oldugumdan :(
Lütfen bu konuda yardimci olmak isteyenler bana ulassinlar
Simdilik tüm modelcilere iyi aksamlar
Yarin gününüz her zamankinden güzel olsun
Aslan
IP
Snake Eye
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 608
Alıntı Snake Eye Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/06/2006 Saat 09:17
Arkadaşlar sizleri uğraşlarınızdan dolayı tebrik ederim. Kedi olsun köpek olsun, bunlar da can taşıyor ve bu derece merhamet göstermeniz çok güzel. Hatta bu konuda Hadis bile var: "Merhamet edene merhamet edilecektir" diye.
IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/06/2006 Saat 23:03
Bu kediciklerin ve diger tüm canlilarin bizlere ihtiyaclari var. Onlar hasta olunca, ac kalinca beni doktora götürün ya da yemek verin diyemezler ama hareketleri ile belli ederler.
Bizim sirkecide cok ugursuz bir garson var ki benim sürekli besledigim kedileri bir sekilde yok ediyor. Üzerlerine kizgin yag, sicak su ve bir sürü pislik atiyor. Ne yazik ki is üstünde yakalayamadim ama onu görüp müdahele etmeyen cevre esnafi bana bu kisiyi söyledi. Hizimi alamayip bu kisinin calistigi dükkana girip herife agzima geleni söyledim. Senin pesini birakmayacagim ve hakkinda herseyi yapacagim. Bir daha asa bu canlilara dokunmayacaksin deyip ordan ciktim. Adam firma sahibi tarafindan isten bu nedenle cikartildi.
Ben bu canlilara dokunanlari, eziyet edenleri affetmem ve basina bela olurum. Beni bilen bilir. Kimse hayvan sevmek zorunda degil ya da sevmeye zorlanamaz ama sevenlere de farkli gözle bakilmasi hosuma gitmez. Ben severim, mama alirim onlari veterinere götürürüm. Bu benim bilecegim is ve kimse beni yargilayamaz ya da yaptigimin bos is oldugunu söyleyemez.
Biz hayvanseverler onlari anlayalim, onlarin dertlerine care olalim. Varsin bizleri anlamayanlar dilediklerini söylesinler. Herkes er gec yaptiginin karsiligini görür.
Yardimda bulunup destek olan herkese sonsuz tesekkur ederim.
Hepinize iyi calismalar :)
Sevgiyle kalin.

Aslan Behar

Düzenleyen Moses
IP
ikidelikedi
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 3
Alıntı ikidelikedi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/08/2006 Saat 02:40
Anipoli veteriner kliniğinde kimin gözetiminde?
Ne yapılıyor orada kediye?
Veteriner hekimi kim?
Panik oldum şimdi. Acayip panik oldum hemde
Bu dünyada kedilere nasıl davrandığınız cenetteki statünüzü belirler.
IP
Lonewolf
Admin Group
Admin Group
Simge
Tekniker

Gönderilenler: 437
Alıntı Lonewolf Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/08/2006 Saat 02:53
Panik olmayınız, kedicik ameliyat olmuş ve iyileşmiş..
Detayı bu linkte
Kaank
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma