Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Yine gaza geldim... Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Muratti
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 623
Alıntı Muratti Cevaplabullet Konu: Yine gaza geldim...
    Gönderim Zamanı: 26/08/2006 Saat 07:34
Abi sizden çekeceğim var anlaşıldı...

En son Yalım Bey' in 1:144 Bf109 toplamasını facia derecesinde ve de en hasetli şekilde kıskanıp bir de başka bir postta (ne alakası var ise?) PM hastalığını okuyunca eşimin kartal bakışları altında en şirin "ehühe" gülücüğümü takınıp bir Baba F100 ve F5 PM bir de Revell P51B Mustang aldım (alayı 1:72)

Hade bakalım... Bunları sizlerden yediğim onca fırçadan sonra (tabii buldunuz 1.90' lık parmak kadar çocuu di mi? bari yaşıma hörmet neyin gösterseniz ya yahu!) hız rekoru denemesinde filan kullanmayıp özenee bezeneee yapacağım...

Bakalım sizlerden gelecek tepki noolacak...

Bi de takdir gelirse o zaman seyreyleyin gazı... Aynen Havacılık Müzesinde sergide ve yarışmada ağbiniz... :)

EDIT : Yahu kusura bakmayın ama bu PM' in kalıpları filan yerli mi? Çok şey de... Eee... ımmmm... aaaa... kıytırık....... duyuldu mu ?

Düzenleyen Muratti
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27/08/2006 Saat 04:05

Bir daha PM alırsam ne olayım! Bu kadar mı dandik olabilir yahu? F5' in kanatları F105 Thunderchief' in hava alıkları gibi kaldı ! Arasını doldurdum ama du bakali nolecak....

Kanatlar altta belly' de gerçek ölçekte (1:1) olsa herhalde 60 cm filan açıklık kaldı. 1 kilo filan putty yasladım... Uçak overweight olup kalkışta stall olur ya da mühimmat alamazdı gerçek olsa...   :D

IP
Kesifci
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 591
Alıntı Kesifci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/08/2006 Saat 01:50
PM'e laf yok,biz seviyoruz onu :)
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi?
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/08/2006 Saat 02:26
Hehehe... Ben de sevmeye başlarsam herhalde yanı sıra da deri kıyafet giyip kırbaçlanmaktan hoşlanmaya başlarım. :D

IP
Kesifci
Üye
Üye
Simge

Alıntı Kesifci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/08/2006 Saat 02:35
Ben bu sevgiyi mazoşist değilde platonik buluyorum :D
Hiçbir zaman bir numara olmuyor ama "helal olsun,sevmiş adam bi kere" dedirtiyor.
-Olmaz mi?
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/08/2006 Saat 02:41
Yok yahu... F5 biraz neyse de F100 benzemiyor desem yeridir...

Harcadığım malzemeye yazık...

Eh bizimkisi Türk mühendisine Türk işçisine saygı hesabı olur anca... Diğer türlü işim olmaz... :D
IP
Kesifci
Üye
Üye
Simge

Alıntı Kesifci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/08/2006 Saat 02:46
Son dönemde çıkarttıkları Almanlar fena değil.Çook eskiden beri satılan (bence oyuncaktır) 1/96 F-4E'den arkadaşım Melih (Yeniçeri) abartısız on tane filan yapmıştır.
Gönül bu,otada konar...
-Olmaz mi?
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/08/2006 Saat 06:29
Doğru söylediniz... :)

Beech Kansan çıkartmaya yeltenmişler; kutular hep açık; açtım baktım yıkıldım... Beechcraft da görse kahrından ölürdü herhalde.

F4' ün gövdeyi ve kanat çatkı sistemini biraz sevdim ama gel gör ki açıp kanopiyi araklamışlar ya da düşmüş. (Naylon iç paket yırtıktı) sonuncusuydu ama mecbur bıraktım.

Neyse; ben yine Tamiya, Hasegawa ve Revell'e devam edeyim. Ara sıra da Academy ve Trumpeter...

IP
çevikbir
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 253
Alıntı çevikbir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/08/2006 Saat 20:22
bence pm nin hakkı ödenmez...
arkadaşlar kendi malımızdır sahip çıkalım...
1987 yılında adana da bir kitapçıda görüp güççücük öğrenci harçlığımla o ilk f-4 ü almasaydım bu günlere gelemezdim...(şu anda aynı anda 2 adet 1/32 f4 yapmaktayım!)

lütfen kırılıyoruz... bide sevgili muratti ne kadardır maket yapıyorsun bilmiyorum ama o yıllarda airfix acaip lüks bir markaydı:)...
bakkal amca hase vormiii!!!
IP
çevikbir
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 253
Alıntı çevikbir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/08/2006 Saat 20:23
ayrıca 2 hafta önce yine pm f-5 b yaptım kanopiyi yapıştırıp resimleri yollarım...
bakkal amca hase vormiii!!!
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/08/2006 Saat 20:49
Orjinalini yazan: çevikbir

bide sevgili muratti ne kadardır maket yapıyorsun bilmiyorum ama o yıllarda airfix acaip lüks bir markaydı:)...

Eh; ilk maketimi 8 yaşımda Airfix' in Vickers Wellington'ı ile başlamıştım. Sanıyorum 1:72 idi. (Siyah yumuşak-sert plastikten) Bu da 35 sene evveli eder... Sonuç malum...

Sonra hep Airfix yaptım. Ne zaman sonra 80' lerin başında) Revell ve Heller ile tanıştım. Favorim hep Airfix oldu...

Lüks olayına gelince; buradaki durum hakkında birşey diyemeyeceğim zira behsettiğim yıllar hep İngiltere ve ABD' de geçti.

Fiilen maket yapmakla elbette ki onca yılı geçirmedim. Ama sonuçta neresinden bakarsak bakalım yılda ortalama 15 tane olsa sanırım 525-550 adet yapmışımdır.

Airbrush ile tanışıklığım nispeten kısa; dandikiyle tanışmam 3 yıl, doğru düzgününü almam daha yeni... Çok iyi değilim henüz...

Tamam; peki... PM' e ettiğim sözleri geri alıyorum ve serisini kovalayacağım... Ama sonuçlardan sorumlu değilim ona göre   :)

O halde benim de bir önerim var : PM' e kalıp geliştirmesi için destek verelim; görüş ve önerilerimizi bildirelim; fabrikasını topluca ziyaret ederek ilgi ve desteğimizi gösterelim. Böylece moral bulur motive olur ve daha iyiyi kovalarlar...

Saygılar

IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/08/2006 Saat 00:13
Benim adım niye karıştı şimdi bu konuya?:} Benim zavallı soğan cücüklerimle PM'in ne alakası var? Ne istiyorsunuz küçücük çocuklardan? Hem daha bitmişini görmeden neden kıskançlık? Ayrıca kıskandıysanız neden 1/72, neden F-5?
Consume Ergo Sum
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/08/2006 Saat 00:18
Ben naapiim 1:144 Bf109 toplarsanız böyle dedikodun yapılır hocam. Kıskanırız elbet, herhalde gözümüz götürmez... :)

1:144 F-5'nin ben olsa olsa kutusunu sergiler "aha da bak bu moketim de vor" derim... Onniçün 1:72 F-5...

Bulsam 1:10 B747-400 filan yaparım ama yok ki... (Gözüm anca görür detaylarını herhalde...

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide