Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: CL-215 Yangın Söndürme Uçağı | |
Yazar | Mesaj |
sniper
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 161 |
Konu: CL-215 Yangın Söndürme Uçağı Gönderim Zamanı: 28/08/2006 Saat 23:52 |
27 Ağustos saat 7:30 sıralarında aniden ortaya çıkıp Gemlik körfezine inen 2 adet CL-215 yangın söndürme uçağı gördüm. O anda cep telefonunu açasıya kadar suyunu doldup havalandılar. Gemlikten Bursa yönüne gelirken aradan 15 dk. falan geçti tekrar havada uçarken yakaladım ve gördüğüm gibi telefonun kamerası ile iyi yada kötü çekmeye çalıştım.
Malesef yeni Bursa çevre yolundan Eskişehire doğru gelirken büyük bir orman yangınının olduğunu gördük vede bu uçakların bunun için havalandığını anladık. Allah böyle yangınlar bir daha göstermesin, artık neredeyse yanacak ormanımız kalmadı gibi birşey. Not: Arabada uçaktan anlamayanlar olduğundan konuşmaları lütfen dikkate almayınız... CL-215 Yangın Söndürme Uçağı |
|
Murat YA?AN
Biz dograken bir kulagimiza ezanla adimiz digerine de uçak sesi girmis bir kere |
|
Muratti
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
Gönderim Zamanı: 28/08/2006 Saat 23:58 |
Bizim burada kargo terminali yanarken bunlar defalarca uçuğ su ve retarder bıraktılar. Pencereden seyrettim zira ofisimizn bulunduğu blok yangından 500 metre ötede idi. Uçaklar o kadar yakın geçiyordu ki boşaltıp çekerken stabiliserların hareketini bile görüyordunuz. Bir süre sonra da sıkılıp ofisime dönmüştüm...
Ama Allah vermesin her türlü yangın feci... |
|
sniper
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 161 |
Gönderim Zamanı: 29/08/2006 Saat 00:07 |
Uçaklar muhtemelen İstanbul Büyükşehir belediyesine aitti, tam olarak bilememekle beraber uçak denize inerken yan taraflarında siyah bişeyler yazılı olduğunu zar zor seçebildim belki aşağıdakilerden biridir.
İstanbul Metropolitan Municipality |
|
Murat YA?AN
Biz dograken bir kulagimiza ezanla adimiz digerine de uçak sesi girmis bir kere |
|
Muratti
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
Gönderim Zamanı: 29/08/2006 Saat 00:11 |
Ait mi leased mi? Canadair' den lease edildiler bildiğim kadar... Ya da İspanya' dan mıydı neydi ??
|
|
sniper
Gönderim Zamanı: 29/08/2006 Saat 00:17 |
Uçaklar I-SRMC ve I-SRME İtalyan bayraklı bunlar hep.
%90 kiralık olmalı... |
|
Murat YA?AN
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |