Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: 1:48 B-17G | |
Yazar | Mesaj |
Muratti
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
Konu: 1:48 B-17G Gönderim Zamanı: 21/08/2006 Saat 06:46 |
Dün aldığım 1:48 Boeing B-17G' ye bu sabah 08:00' de başladım. Şu anda fuselage ve kanatları çattım.
Detay parçaları üzerinde 0 numara Habico fırça ile boyadım. Radyal motor silindirlerini vs ise aynı fırçanın ikincisini makas ile inceltip yaptım. Gövdeyi airbrush ile (bulup da alabilirsem) boyayacağımı göz önüne alarak cam kısımları ve silahları low tack 3M mavi bantla maskeledim. Bitsin resimlerini çekip post edeceğim. (Maalesef digital fotograf makinemi kardeşime ödünç verdim tatile çıkarken, dönmesini beklemem lazım.) Bugün kendimi o yıllarda Boeing fabrikasında çalışan birisi gibi hissettim. İşin güzel tarafı da sadece 3-5 sigaraya vakit ayırdım. Yaşasın maketçilik !! :) |
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 21/08/2006 Saat 07:27 |
Kolay gelsin, Revell´in kitini yapyorsunuz sanirim?? Revell ne akla hizmetse bu kiti yelpazesinden cikardi.. Yakinda bulmak cok cok zorlasacak ;)
|
|
Muratti
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
Gönderim Zamanı: 21/08/2006 Saat 08:02 |
Orjinalini yazan: freeman
Kolay gelsin, Revell´in kitini yapyorsunuz sanirim?? Revell ne akla hizmetse bu kiti yelpazesinden cikardi.. Yakinda bulmak cok cok zorlasacak ;) Sağolun teşekkür ederim. Evet Revell. Yalnız facia çıktı biraz evvel. Kuyruk taretinin canopy ve cone' unu taktım ve elimi attım ki 50 caliber makineli kırık. Yaklaşık 1/2 saattir onu çözmeye uğraştım. Dremel'e domuz kılı takıp iki delik açtım ve namluları o deliklere yapıştırdım. Yaklaşık 1,5 mm kısa kaldı ama kuyruğu çıplak durmasından iyidir... |
|
Muratti
Gönderim Zamanı: 25/08/2006 Saat 03:16 |
Rahmi Bey' in postundan esinlenip B17' yi astarladıktan sonra motor yangınıyla gelmiş izlenimi vereyim dedim. Airbrush' la lalettayn siyah attım iki sağ motora ve turbocharger çıkışlarına... yatay stabiliser'a da akıntısını attım...
Muhteşem durdu... Bir kaç da flak isi attım sağa sola... Vallahi şimdi boyayasın gelmiyor... Ama ne çare ki olive drab yapacağım bu uçağı. Sonra da vernikten önce 2B kurşun kalem içini toz yapıp isleyeceğim. Kardeşim hala kameramı verecek ki resim çekeyim... :( |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |