Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: Sizce En İyisi Hangisi | |
Yazar | Mesaj |
Muratti
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
Konu: Sizce En İyisi Hangisi Gönderim Zamanı: 21/08/2006 Saat 16:44 |
Maalesef buna benzer bir poll' a rastlayamadım. Mutlaka yapılmış olması gerekir ama ben bulamadım ??
Lütfen benim yer bulup da ekleyemediğim markalar varsa onu da freetext olarak ekleyin. Tabii bir de model satanları nasıl edip de bizleri Revell' in genelde berbat kalitesinden kurtarmaya ikna edip de doğru düzgün markalar ithal etmeye razı edeceğiz fikirleriniz lütfen... Ne yani elimizde maketler GS Lisesi önünde "Cumartesi Maketçileri" mi takılalım ? :oD |
|
Burak Öztan
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 682 |
Gönderim Zamanı: 21/08/2006 Saat 17:08 |
Orjinalini yazan: Muratti
Maalesef buna benzer bir poll' a rastlayamadım. Mutlaka yapılmış olması gerekir ama ben bulamadım ?? Tam tersine yapılmaması gerekir.Bence bu anket yanlış olmuş. Uykulu gözlerle monitöre baktığım için açıklama yapamıyorum.Özür dilerim.Ben yatayım. |
|
FIREMAN
Üye Kayıt Tarihi: 14/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 307 |
Gönderim Zamanı: 21/08/2006 Saat 17:13 |
Şöyle bir gercek var karşımızda;bazı markaların bazı kitleri mükemmel iken bazı kitleri kötü;mesela Rus Afv'sinde Zvezda'nın üstüne tanımam,1:72 ölçekli mig-21 deyince Revell 1 numara.İtaleri'de harika kitleri varken,dışa detay berbat kitleri de yok değildir..
ben kendi adıma ankette hasegawa dedim ama biraz düşününce böyle bir sınıflandırmanın yapılamayacağını düşündüm. Düzenleyen FIREMAN |
|
The black sheep among all white ones..
|
|
Muratti
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
Gönderim Zamanı: 21/08/2006 Saat 17:46 |
Özür dilerim ama katılamıyorum. Ben genel kalite açısından bakılınca Academy ve Hasegawa' ya bir numara derim. Görüş belirtmeyi sakıncalı olarak göremiyorum. Italeri oldukça sık bir tempoda asap bozucudur. Hele sıkça kullandıkları o plastik karışımı her ne ise; kutuyu açıp karşımda koyu yeşil parçaları bulunca içim bayılır "eyvah!" diye... Cement'i sürdüğünüz yer erimeye yatkındır. Hele bir de fuselage ek yerleri... Uçak 1/2 kilo oluveriyor putty kullana kullana...
Ona bakarsanız Polonya' da Varşova' da küçük bir dükkanda 1:35 resin bir GAZ kamyon bulmuştum adamlar ikili opsiyon yapmışlar. İster brandalı (brandası vacuform)ister 122mm roketatar sistemli. Şimdiye dek yaparken en fazla zevk aldığım maketlerden birisi o olmuştur. Markasını hatırlamıyorum. Taşınırken kutusu atılmasaydı markasına bakıp belirtirdim ama maalesef... Poll' un çok hatalı olduğuna Moderator karar verirse delete edecektir. Karar onundur. Saygılarımla |
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 21/08/2006 Saat 19:01 |
Hani Dragon yok burada :)
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
Muratti
Gönderim Zamanı: 21/08/2006 Saat 19:06 |
Freetext eklemişsiniz ya :)
Evet yahu Dragon varken ben niye Italeri demişim ki ?? Saflık işte... :ox |
|
oy61
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
Gönderim Zamanı: 21/08/2006 Saat 19:18 |
Bende FIREMAN'a katılıyorum. Her markanın çok güzel maketleri var. Ama genel olarak maket seviye ortalaması diye bir yorum yaparsak hasegawa benim için zirvededir.
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
ardeth
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
Gönderim Zamanı: 21/08/2006 Saat 19:34 |
Bir genelleme yapmak çok zor doğrusu.
Düzenleyen ardeth |
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
çevikbir
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 253 |
Gönderim Zamanı: 22/08/2006 Saat 00:58 |
bence bu anketi plastikkaitesi, baskı kalitesi, ölçek uygunluğu, fiyat, detay güzelliği, kara araçları,uçaklar vs gibi kategorilere ayırmak lazımdı...
hakkatende dragon yok:) misalen revell 1/48 f-15 in eline tam veya hase su dökemiyor bide fiyatın ucuzluğu eklenince tadından yenmiyo model.... |
|
bakkal amca hase vormiii!!!
|
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 22/08/2006 Saat 01:12 |
Bende anketi yanlis bulan arkadaslara katiliyorum.. Elma ile armutun karsilastirilmasi yapiliyor.. Aa ama derseniz sonucta hepsi plastik, elbette karsilastirilir, o zaman bisey diyemem..
Her markanin iyi oldugu segmentler var.. Mesela Kamyon modellerini en iyi Italeri yapar bence.. Yelkenli gemileri Heller.. AFV de "iyilik" modele göre degisir, kimisi Tamiyada iyidir, kimisi Dragonda kimisi AFV Club´de.. Sivil Arac modellerinde durum böyledir.. Kiminin Porsche´si iyidir, kiminin Ferrarisi.. Böyle genel bir "En iyisi hangisi" secimi yerine modellere göre, fiyat/performans karsilastirmasi yapmak daha dogru olacaktir.. Yukarda Dragon olmadigi gibi, Fujimi´de yok :D |
|
özgür taşkıran
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 17/10/2005 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 123 |
Gönderim Zamanı: 22/08/2006 Saat 01:36 |
Her markanın iyi ve kötü kitleri var bencede bu tip bir karşılaştırma yapmak çok doğru değil. Sapla saman karışmış sanki....
|
|
pilotcuk
Üye Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
Gönderim Zamanı: 22/08/2006 Saat 01:44 |
bencede anket iraz yanlış olmuş.Yine de oy verdim ama ben.AFV deniz araçları veya uçaklar olarak ayrılsaydı ona göre belki bir değerlendirme yapılabilirdi.Mesela bunun yanında Hasegawa nn kitleri ne kadar iyi olursa olsun bazen bazı kitlerinde amcun gerektirdiğini duyduk.Bunun yanında incelemeler kısmında H.Ufuk Aydıner in yapmış olduğu P-47 bubletop incelemesinde hasegawann boyutlarının yanlış olduğu çıktı mesela.
|
|
I feel the need The Need for Speed...
|
|
Burak
Üye Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
Gönderim Zamanı: 23/08/2006 Saat 12:06 |
iyi marka kötü marka yoktur iyi kit kötü kit vardır bu bir gerçek.
tamiyanın bozuk ölçekli her yeri hatalı tankıda var son çıkardığı 1:32 f-16ları f-15leri falanda var. her markadada buna benzer örnekler vardır. tamiyanın f-16 kitinden daha iyi bi kit varmıdır?hasegawa nın f-104 üde tamiyada yoktur.revell f-15 herkes hayran.bu yüzden bu genelleme yapılamaz. |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |