Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Figür
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Figür
Mesaj icon Konu: İlk Figürüm Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
KENAN
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 163
Alıntı KENAN Cevaplabullet Konu: İlk Figürüm
    Gönderim Zamanı: 01/08/2006 Saat 22:17
Herkese merhaba
Figür boyamaya ilk adımımı ragıp abi sayesinde atmış bulunmaktayım.Bu topic altında (ragıp abinin yardımlarıyla)A dan Z ye bütün yaptıklarımı sizinle paylaşacagım.Bütün olumlu ve olumsuz eleştirilerinizi bekliyorum.

ÖNEMLİ NOT:İLK DEFA TANIŞMAMIZ RAGMEN BÜTÜN DESTEGİNİ BENDEN ESİRGEMİYEN RAGIP ABİYE TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Düzenleyen KENAN
IP
KENAN
Üye
Üye
Simge

Alıntı KENAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/08/2006 Saat 18:13

Herkese tekrar merhaba
Yapıcagımız model latorre modelin 54 mm bir figürü.white metal,7 parçadan oluşuyor
[/IMG]
[/IMG]
[/IMG]

[/IMG]

Düzenleyen KENAN
IP
zwan
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 204
Alıntı zwan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/08/2006 Saat 19:01
Sevgili Kenan,
Yapacağın figürün resimlerini bulman ve araştırma yapman çok iyi.Bize bu resimler ve figürün kısa özgeçmişi, figürü boyayacağımız zaman bize çok yardımcı olacak.

Selamlar
Ragıp Oy
IP
KENAN
Üye
Üye
Simge

Alıntı KENAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/08/2006 Saat 19:12
Şunu da belirtmekte fayda var arkadaşlar,bu model benim için gerçekten çok degerli,bu model ragıp abinin bana hediyesiydir.Benimde ilk figürümdür.Kendisine tekrar teşekkür ediyorum.

Kutuyu ilk elime aldıgımda kapak resminde arka detayların olmadıgını fark ettim.Bu yüzdende araştırmak durumunda kaldım.Bir tek asker hakkında bir araştırma yapamadım onuda bilen varsa buraya yazarsa sevinirim.

IP
SADAK taşıyıcı
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 86
Alıntı SADAK taşıyıcı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/08/2006 Saat 19:41
valla ingiliz askeri 19.yy. diye düşünüyorum(1840-1890)?????
IP
KENAN
Üye
Üye
Simge

Alıntı KENAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/08/2006 Saat 01:07
herkese merhaba
Elimden geldigince bu asker hakkında biraz bilgi vermeye çalışacagım.
1809 yılından itibaren ingiliz askerleri alaylara bölündü.Alaylar bir isimle degil sayılarla ifade ediliyordu.Bu askerde 30. alaydan ve crimea savaşına katılmış bir asker figürü.1854 yılında crimea savaşı İNGİLTERE,FRANSA,TÜRKİYE VE RUSYA arasında patlak verdi.Yanlız bu askerle ilgili bir fotografa rastlayamadım.Sadece bu askere yakın bir asker buldum ama onunda alay numarası farklıydı.Bir aksilik çıkmassa cumartesi günü ragıp(zwan)abiyle figüre başlıyoruz
[/IMG]

Düzenleyen KENAN
IP
DaddyCool
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 27
Alıntı DaddyCool Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/08/2006 Saat 02:39
Kendi arşivimde araştırdım ve dönemin İngiliz piyade üniformaları ile şöyle birkaç resim buldum:

Umarım işinize yarar. Başka bir şey bulursam, eklerim.
IP
KENAN
Üye
Üye
Simge

Alıntı KENAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/08/2006 Saat 17:24
İlgi ve alakanıza teşekkür ederim.
IP
DaddyCool
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 27
Alıntı DaddyCool Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/08/2006 Saat 08:55
Bir resim daha buldum.
1 no'lu asker de sizinki gibi Kırım Savaşına katılmış hafif tüfekçi alayından. Yalnız 23. alaydan. Bir-iki ufak detay farkı var. Sizinkinde bilek kısmındaki parça sarı olacak sanıyorum. Bir de apolet rengi konusunda emin değilim.
Ya da aynı resimdeki gibi renkleri kullanıp, şapkasına 23 çizebilirsiniz ;-)

İyi çalışmalar!

Düzenleyen DaddyCool
IP
wampum
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 13
Alıntı wampum Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14/08/2006 Saat 07:42
Bu çalışmayı bu şekilde A'dan Z'ye buradan takip etmek çok keyifli olacak. Kenan, bu işe olan ilgine hayran kaldım, emeklerinin karşılığını muhakkak çok güzel alacaksın. Kolay gelsin, selamlar.
Alguhan
Alguhan
IP
KENAN
Üye
Üye
Simge

Alıntı KENAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/08/2006 Saat 01:32
Wampum destegin için teşekkür ederim.Bu forumda bu figürü ve yapacagım bütün figürleri a dan z ye yazmayı düşünüyorum.Amaç figürcüleri çogaltmak,ilgiyi arttırmak.
(Ragıp abinin desteginide unutmayalım)Önümüzde ki haftadan itibaren yapım aşamalarını resimli olarak anlatmaya başlayacagım.
IP
KENAN
Üye
Üye
Simge

Alıntı KENAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/08/2006 Saat 18:48
Herkese merhaba;

Adım adım yaptıklarımı bugünden itibaren yazmaya başlıyorum.Fotograflar kodak p880 ile çekilmiştir.
1)Figürün çapakları yuvarlak egeyle temizledim.
2)Sarı fırçayla figürün üstünde bulunan yag tabakası ve diger kalıptan kalan artık parçaları temizledim.
3)Siyah fırçaylada parlatma işlemi yaptım.
[/IMG]
4)0,9 matkap ucuyla figürün topuklarında delik açtım.Ataçları bu açtıgım deliklere yerleştirdim.Figürü küçük kare tahta üzerine yerleştirdim.( figüre tahtaya yerleştirmemizin sebebi boya yaperken daha rahat çalışma yapabilmemizdir).Diger parçalarıda aynı matkap ucuyla delip kürdanlara tutturdum.
5)En son yaptıgım işlem (marshall color works primer)astar boyasını atıp kurumaya bıraktım.
Boyalar yurt dışındandan geldikten sonra Figürün göz boyamasını anlatacagım.

[/IMG]

IP
zwan
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 204
Alıntı zwan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/08/2006 Saat 20:32
Kenan, eline sağlık iyi gidiyor.3.ve 4. fotoğraflarda ışık arkadan vurduğu için karanlık çıkmış. Figür fotoğrafı çekme işini, ileride ayrıntılı olarak seninle konuşuruz.

Selamlar
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 623
Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/08/2006 Saat 21:41
Özür dilerim; her ne kadar tam bilmiyorsam da hatırladığım kadarıyla bu arkadaşın üniforması Hussars denen alayın üniformasına benziyor. Ancak diğer taraftan matarasında BO değil de GR yazması gerekmez miydi İngiliz olsa ?

Bu amca sakın İskoç Alayı' ndan filan olmasın ? (Scottish regiment ya da Highland Dragoons vb ?)
IP
KENAN
Üye
Üye
Simge

Alıntı KENAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/08/2006 Saat 22:05
Ragıp abi;
Gerçekten figürü resimlemekte hayli zormuş.Artık bunun içinde senin destegini alacagız.
Muratti;
Orjinal kutusunda bulunan bilgilerden buldugumuz ingiliz askeri,daddycoolun da yardımlarıyla buldugumuz resimler yukarda ama bir hatamız varsa bunu düzeltmek için yardımcı olursanız sevinirim
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 623
Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/08/2006 Saat 22:39
Orjinalini yazan: KENAN

Ragıp abi;
Gerçekten figürü resimlemekte hayli zormuş.Artık bunun içinde senin destegini alacagız.
Muratti;
Orjinal kutusunda bulunan bilgilerden buldugumuz ingiliz askeri,daddycoolun da yardımlarıyla buldugumuz resimler yukarda ama bir hatamız varsa bunu düzeltmek için yardımcı olursanız sevinirim

Yok estağfirullah; hatanız var demedim. Zaten kutuda öyle yazıyorsa ben ancak halt etmiş sayılırım. Ama o detaylar bana çarpıcı geldi...

Günümüzde bile dikkat ederseniz Buckingham Sarayı' nın kapısındaki Coldstream Guard' ların mühimmat çantalarının üzerinde hala altın simle GR nakışı basılıdır. "BO" bana değişik geldi.

Genel üniforma düzeni İngiliz esintisi taşımasa ve de renk kırmızı olmasa Prusyalı bile diyebilirdim. Ama elindeki tüfek de 1853 Enfield kapsül ateşlemeliye benziyor... O da Kırım harbiyle örtüşen bir detay...

Osmanlı ordusu biliyorsunuz o sıralar western filmlerinden tanıdığımız Winchester' ları kullanıyordu... (Ruslar' ın Plevne' deki hezimetinin ana nedeni de bu tüfek sayılmaktadır.)

Bu kesinkes İngiliz Kraliyeti' ne mensup bir üniforma ama o iki harf kafamı karıştırdı... Irish Fusilliers / Scotts Guards gibi bir birliğe mensup birisi mi onu çözemedim.

EDIT : Bu mesajı yazdıktan sonra google' da aradım. Hakikaten tüfek 1853 Enfield. Üniforma da birebir örtüştü. URL' i veriyorum : http://www.militaryheritage.com/enfield1853.htm

Arkadaş 68th Durham Light Infantry' den... aynı üniforma ve aynı tüfek... Birşeyler hatırlıyorum demek ki... :)

Yine de o BO ne bilmiyorum. O dönem Victoria dönemi olduğuna göre "Big O..." veya "Bitchie Organiser"...(?)
Asker tarzı bir intikam filan...

:oD

Düzenleyen Muratti
IP
KENAN
Üye
Üye
Simge

Alıntı KENAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/08/2006 Saat 00:55
Boyalarım bugün geldi.Historex firması ayın 17 de malzemelerin çıktıgını söylemişti ve elime 5 gün gibi kısa bir zamanda ulaştı.Gümrük gibi bir dertlede ugraşmadım.Artık boyama işine başlıyorum detaylar yine burada.
http://www.historexagents.com/

Düzenleyen KENAN
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/08/2006 Saat 12:18
Orjinalini yazan: Muratti

Yine de o BO ne bilmiyorum.

Board of Ordnance