Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: tamamen gri renkli C-130 ve C-160 | |
Yazar | Mesaj |
Clumsy
Üye Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
Konu: tamamen gri renkli C-130 ve C-160 Gönderim Zamanı: 05/08/2006 Saat 04:26 |
Bugün Kayseri Erkilet Havalimanında yolcuları beklerken tamamen gri renkli C-160'ın kalkışını seyrettim, tahminimce rengi FS 36118.
Diğer taraftan kalkışımızdan kısa zaman önce de park halinde bekleyen bir adet yine tamamen gri renkli bir C-130 gördüm yalnız rengi C-160'a göre daha koyuydu, tahminimce FS 26081 olabilir. Sadece birer adet uçağın öyle boyanmış olması acaba bir başlangıç mı yoksa başka amacı mı var diye düşündürüyor. Bilgilerinize. Saygılarımla, |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
Kesifci
Üye Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
Gönderim Zamanı: 06/08/2006 Saat 04:36 |
Ulaştırma uçaklarında SEA Kamuflajın hiçbir espirisi yok zaten.Hatta olası bir savaşta,düşmanın av-önleme uçakları safdışı bırakıldıktan sonra tüm hava araçları griye boyanabilir.Çünkü tayyareyi yukardan görüp angaje olabilecek unsur kalmamıştır diyebiliriz.Örnek:Körfez'de griye boyanmış AH-64D Apache helikopterleri.
|
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
Burak Özdil
Üye Kayıt Tarihi: 28/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 719 |
Gönderim Zamanı: 06/08/2006 Saat 05:33 |
Selam,
Griye boyanan Apache'nin esprisi farklıydı yanılıyorda olabilirim ama 151. birliğe ait AH-64A Apache'lerin birinde Gri camo uygulanıyor, Amerikan Marines'lere destek bölüğü olduğu için AH-1W'ler ile aynı camo'ya sahip. Bunu bir süre önce araştırmıştım. Zira bu modeli yapacağım. Gri Apache Bahsettiğiniz bu helikopter dışında bir model ise ve elinizde detay var ise onu rica edeyim zira gri bir longbow yapmak çok daha eğlenceli olacak benim için :) |
|
Artyk 1/72 AFV yapyyorum (arada kaçamak yapmayaca?ym anlamyna gelmez :) )
http://miniafv.blogspot.com/ |
|
Kesifci
Üye Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
Gönderim Zamanı: 07/08/2006 Saat 02:10 |
Sizin resimdeki A evet.Ben geçen seneydi herhalde,Air Force Monthly'de gri renk D Longbow gördüğümü hatırlıyorum.Malesef dergi elimde yok.
|
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
Clumsy
Üye Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
Gönderim Zamanı: 07/08/2006 Saat 16:25 |
Ulaştırma uçaklarının kamufleye boyanmasının bir espirisi olabilir zira ülkemizin toprakları avrupa gibi değil; Karadeniz' de bile yeşillik sınırlı sayıda.
Ancak deniz üzeri görev yapacak uçakların pek tabii ki gri renkli olması daha faydalı olacaktır amma kalkıp kırak toprakların üzerinde simsiyah gözükecek bir aleti uçurmaya çalışırsan seyreyle cümbüşü. Tabii diğer taraftan kullanılacak uçakların kullanım amaçları da çok önemli, eğer sadece yüksekten uçacaklarsa gri olur yok eğer alçak seviyede uçacaklarsa araziye uyum sağlama açısından alacalı bulacalı olamaları faidelidir herhal. Saygılarımla, |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
maverick99
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 04/09/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 32 |
Gönderim Zamanı: 08/08/2006 Saat 05:59 |
Merhabalar,Bildiğim kadarıyla Kayseri 2. hava ikmal merkezinde Norveç hava kuvvetlerinin C-130 Fasbat bakımı yapılıyor, C-130 onlar dandır ama C-160 nedir bilemicem.Saygılar
|
|
Muratti
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
Gönderim Zamanı: 21/08/2006 Saat 18:04 |
Orjinalini yazan: clumsy
Ancak deniz üzeri görev yapacak uçakların pek tabii ki gri renkli olması daha faydalı olacaktır amma kalkıp kırak toprakların üzerinde simsiyah gözükecek bir aleti uçurmaya çalışırsan seyreyle cümbüşü. Tabii diğer taraftan kullanılacak uçakların kullanım amaçları da çok önemli, eğer sadece yüksekten uçacaklarsa gri olur yok eğer alçak seviyede uçacaklarsa araziye uyum sağlama açısından alacalı bulacalı olamaları faidelidir herhal. Saygılarımla, Bilmiyorum tam olarak ama ben uçakların yerde düşman baskınına karşı kamufle edildiğini öğrenmiştim. Buna verilen örnek ise 2. Dünya Savaşı' nda B-17, B24 vs gibi uçakların önceleri yeşil/kamuflajlı, 1943 sonundan itibaren hava üstünlüğü kesinkes müttefiklere geçip de artık Luftwaffe önleme bile yapamayacak hale gelince alüminyum rengine boyandığını / boyanmadığını; Pasifikde ise Japonların zaten Guam' ı, Midway' i vs bombalamasının imkanı olmadığından kamuflaja tenezzül bile edilmediği idi. |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |