Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: tamiya 1/35 jagdpanther | |
<< Önceki Sayfa 3 |
Yazar | Mesaj |
grond
Üye Kayıt Tarihi: 21/06/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 235 |
Gönderim Zamanı: 20/08/2006 Saat 03:26 |
galiba şimdi biraz daha iyi oldu. Bu arada paletleri doğru boyadım mı bilmiyorum ama önce biraz siyah gri yeşil karışımı sürdüm. Üstüne şu benim kendi icadım olan kızıl kahve renginden sürdüm en sonda üstüne baya inceltilmiş humrol 83 sürdüm. bunları fırcayla sürmeme ragmen yağlı boya yıkamaya yakın bi kıvamda incelltim ama sonuç gözüme biraz fazla paslı gibi geldi. Henüz metalik kuru fırcalama yapmadım bu aşamada paletlere başka bir eşy yapmam gerekir mi? ( Not: lütfen önerilerin içinde mr muscle olmasın dayanamam artık :) ) Düzenleyen grond |
|
SADAK taşıyıcı
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/01/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 86 |
Gönderim Zamanı: 20/08/2006 Saat 07:20 |
kamuflaj iyi, ama bence daha bir kıvrım çizmeli,tabiri caizse 'yılan gibi' kıvrım kıvrım olmalıydı.OLSUN bu da hoş tabii ilk tank için..........
|
|
panzerjager
Üye Kayıt Tarihi: 21/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 651 |
Gönderim Zamanı: 20/08/2006 Saat 10:28 |
kamo güzel, az ve öz olmuş. bu haliyle kalsın bence. kamoda amaç aracın köşelerini ve hatlarını kaybetmektir. bunu da başarmış bence. ellerine sağlık.
ben ilk yaptığım afv lerde yaptığım hataları düzeltmekle fazla uğraşmadım. hatta gözüme çok kötü gözükmelerine rağmen ellemedim. iyi ki de öyle yapmışım. yaptığım modellere bakarak hem ne kadar yol katettiğimi görüyorum (ve gösteriyorum) hemde aynı kitle uzun süreler uğraşıp kendimi model yapmaktan soğutmuyorum. tekrar ellerine sağlık. |
|
grond
Üye Kayıt Tarihi: 21/06/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 235 |
Gönderim Zamanı: 20/08/2006 Saat 10:38 |
Son haline en yakın hali bu dur diyelim. Kırılan anteni tamir edicem bide şu paletlerin iç tarafında kalan lastikleri boyamamışım onları siyah yapmak lazım decal ve egzos kaldı benim gördüğüm kadarı ile şu ana kadar olduğu gibi fikirlerinize açığım hatta muhtacım :) Eksik kalan bi yerler varsa düzeltmeye çalışırım.
Düzenleyen grond |
|
SADAK taşıyıcı
Gönderim Zamanı: 20/08/2006 Saat 21:38 |
birde wash ve kurupastelde yaparsanız tadından yenmez olur.................
|
|
ardeth
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
Gönderim Zamanı: 20/08/2006 Saat 21:55 |
Orjinalini yazan: panzerjager
kamo güzel, az ve öz olmuş. bu haliyle kalsın bence. kamoda amaç aracın köşelerini ve hatlarını kaybetmektir. bunu da başarmış bence. ellerine sağlık. Bence de. Zaten Wash, vernik filan yediğinde daha da kendine gelecektir. |
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
panzerjager
Üye Kayıt Tarihi: 21/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 651 |
Gönderim Zamanı: 21/08/2006 Saat 05:04 |
valla ilk tank için gidişat süper.
paletler vinyl olduğundan doğal olarak havada kalmış. eğer istersen palet ile gövde arasına(yani paletin üstüne) bişeyler sıkıştırarak (paleti koparacak şekilde zorlamadan) önce aşağı doğru bastırarak tekerlere değmesini sağla, sonra da az miktar japon ile palet ve tekerleri birbirine değme noktalarından birbirine yapıştır. böylelikle içte kalan tekerlerin lastik kısımlarının boyanmadığı da görülmez. ;) kolay gelsin iyi modeller.... yani paletler normalde aşağıdaki gibi olmalı. Düzenleyen panzerjager |
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 21/08/2006 Saat 07:09 |
Küçük boy işkenceniz varsa, Panzerjaeger'in dediğini yapmak için ideal. Dikkatlice bölüm bölüm sıkıştırıp japonlarsanız paletler çok güzel olur.
Kamuflaj bence gayet iyi. Hele ilk durumuna göre harika. Güzel bir de pisletme seansıyla gayet iyi olacak bence. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
grond
Gönderim Zamanı: 21/08/2006 Saat 08:38 |
Saolun sayenizde daha da güzel olucak umarım. Ama daha önce bi çok tekniği kullanmamış biri olarak bi kaç sorum var.
1-mat vernik atıp sonra yıkamı yapmalı yıkama yapım mı vernik atmalı. 2- bu tanka yağlı boya yıkama yaparken hangi tonları kullanmak gerekir. 3- malum alet çöllerde geziyo bu aletde kapak yerleri vida kısımları vb yerlere pas efekti yapmalımıyım yoksa azıcık metalik bi ton mu atmalıyım 4- soyulmuş metal rengi için elimde humrol mat aliminyum var o işe yararmı? 5- elimde hiç toz pastel yok hangi renk tonlarından edinmeliyim 6- bu aletin yedek palet leri paslımı olsa iyi bu halimi iyi yoksa azık daha metalik hava versin diye orasına burası metalik renkmi kondurmak lazım. 7- bildiğiniz her hangi bi konuyu anlatın :)(eh malum insan acami olunca sorucak soruda bulamıyor ama kesin atladığım bir konu vardır. Düzenleyen grond |
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 21/08/2006 Saat 08:59 |
Mat vernikten önce mümkünse parlak, onun üzerine yıkama daha iyi olur. Yıkama yapacağınız vernik sakın ola enamel olmasın (terebentin verniği çözüp de ortaya vıcık vıcık bir şey çıkartabilir)
Ton olayında atış serbesttir. Fakat bence kızıla veya pas rengine kaçan tonlardan uzak durun. Göze ilk güzel gelse de abartı durur (o kadar paslanan tank o tarih ve şartlarda mantıksız olabilir). Ben o hatayı yaptım şimdi "Napmışım ben" diyorum. Uygulayıp memnun kaldığım yöntem, aracın ana rengine yakın bir yağlıboya bulup onu koyu kahve gibi bir renkle koyultmak. Kısadan burnt umber basıp geçebilirsiniz de, yalnız tank biraz kahverengi durur. Bu araç çöle hiç gitmedi, servise girdiğinde çölde cephe namına bir şey kalmamıştı. Aşırı pastan kaçının. Dediğim gibi bunların çoğunun o kadarlık ömrü olmadı, olanın da ancak yüzey pası olmuştur. Paletlere az metalik iyi gider. Bence biraz da toz/kum/vs daha iyi bile gider. Şu an biraz fazla paslı gibi. NOT: Bunlar kişisel fikirler olup yanlışlanma ihtimalleri kuvvetle muhtemeldir. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
SADAK taşıyıcı
Gönderim Zamanı: 21/08/2006 Saat 09:20 |
vernik raykon kutu vernik parlak ve mat tavsiye edilir.
Makete önce parlak sonra mat vernik atılır.(parlak tan 24 saat sonra mat vernik) |
|
grond
Gönderim Zamanı: 23/08/2006 Saat 08:05 |
Selam bu gün parlak verniği attım ama aklıma bi soru takıldı bu benim egzoslar bi garip ya bu egzosların etrafını bir şeyle kapatmam mümkünmüdür. Mümkünse nasıl bir materyal kullanmam gerekir ben kutu kolanın teneke kısmını kesip yuvarlamayı düşündüm acaba olurmu
|
|
grond
Gönderim Zamanı: 25/08/2006 Saat 07:01 |
Yaf önce buraya ekledim bitmiş halini sonra yeni topic açtım. Modlar beni bildiği gibi yapsın demekten başka care bulamadım
Düzenleyen grond |
|
Erdinç
Üye Kayıt Tarihi: 20/04/2006 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 103 |
Gönderim Zamanı: 14/02/2008 Saat 13:54 |
Merhaba ben de bu modelden yapmaya ba?ladym ama aklyma takylan bir soru var. Modelin alt ve st kysymlary birle?tirildi?inde paletlerin üzeri bo?luk kalyyor.Yani modeli ters çevirdi?inizde paletlerin üzerinden içini görebilirsiniz.
|
|
erdinç
|
|
Erdinç
Üye Kayıt Tarihi: 20/04/2006 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 103 |
Gönderim Zamanı: 14/02/2008 Saat 14:02 |
acaba siz bu bo?luklary bir ?ekilde doldurdunuz mu?
|
|
erdinç
|
|
<< Önceki Sayfa 3 |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |