Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: Türk Leopard 1A3 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
kocatepe
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 21
Alıntı kocatepe Cevaplabullet Konu: Türk Leopard 1A3
    Gönderim Zamanı: 07/08/2006 Saat 11:03
Merhaba arkadaşlar

Elimde Tamiyanın Leopard A4 kiti var.

Bunu Türk Leopard 1A3 şeklinde yapabilirmiyim ??
Ne gibi değişikler yapmam gerekir?

Saygılarımla..
IP
kocatepe
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı kocatepe Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/08/2006 Saat 23:09
Ne oldu neden cevap yokki ??
Hani acemi modelcilere destek??
IP
Flashback
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 321
Alıntı Flashback Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/08/2006 Saat 23:14
Ben bir fikrim yok diye cevap vermedim :)
Tuna Onay
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/08/2006 Saat 23:55
TSK araçlarıyla bilgisi olabilecekler gördüğüm kadarıyla KursadA ve TeomanK isimli üyeler(En azından TSK araçları yaptıklarını gördüm ve kendi M-48 projem için Kürşat Bey'i izlemeye aldım). Gerçi yaz sezonu olduğundan aradığınız yardımı bulmanız zorlaşmış olabilir, herkes yazlık/tatil.

Dilerim yardımcı olabilmişimdir.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
KursadA
Üye
Üye

Gönderilenler: 608
Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/08/2006 Saat 04:39
Burada yaz tatili diye bir kavram yok da (ABD'de ortalama yillik izinler 2 hafta), bu aralar isler yogun oldugu icin her gun takip edemiyorum. Leopard 1A4'u Leopard 1A3'e donusturmek icin gereken ufak tefek bir iki degisiklik disinda cok onemli bir is yok yapilmasi gereken. Vakit bulunca resimler ve uzunca bir mesaj yollamaya calisirim ancak bu aralar fazla vaktim yok.Sektordeki rakibimiz yeni bir urun cikarinca bizim burada da isler yogunlasti.

Tamiya'nin Leo 1A4 kiti hakkinda hic bir sey bilmiyorum bu arada, tek bildigim eski bir kalip oldugu ve Italeri kitinin daha iyi kabul edildigi. Turk Leopard 1A3'leri icin ihtiyaciniz olacak olan tek ek parca PZB 200 kamera/nisangah sistemi (resimlerde topun hemen solunda metal bir "sepet"ler korunmaya alinmis mekanizma), onu da temin edebileceginiz tek yer Revell'in Leopard 1A1A1-A1A4 kiti. Eger Turk Leopard 1A3'u yapacaksaniz simdiden bu parcayi birisinden bulmaya calisin.

Düzenleyen KursadA
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/08/2006 Saat 06:42
Bu nişangah sistemi Leopard 1 a3 ler ilk geldiğinde de var mıydı yoksa sonradan mı takıldı?

KÇG yapmak mümkünmüdür diye sordum bunu.TSK modernize ediyor diye bizde modernize etmek zorunda değiliz makedimizi değil mi ya?
IP
KursadA
Üye
Üye

Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/08/2006 Saat 07:14
Benim bildigim kadariyla PZB 200 kamerasi tanklar Turkiye'ye ilk geldiginden beri var. Zaten 1970'lerden kalma bir ekipman ve gunumuzun termal nisangah sistemleri karsisinda demode olmus olmasina ragmen alternatifi olmadigi icin hala Leopard 1A3'lerimizde kullaniliyor. Ben hic PZB 200 takili olmayan Turk Leopard 1A3 tanki resmi gormedim.

Bahsettiginiz modernizasyon paketi Leopard 1A3'lere uygulaniyor mu bilemiyorum(Leopard 1A1A1'lere uygulandigini biliyoruz), ancak zaten modernize edilmis tanklarin detaylarini henuz bilemiyoruz dis gorunus olarak.
IP
jedu
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 10
Alıntı jedu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/08/2006 Saat 08:54
IP
kocatepe
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı kocatepe Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/08/2006 Saat 03:58
Savunma ve Havacılık dergisinin muhtelif sayılarında envantere Leopard 1A4 gidiği konusunda yazılara rastladım. Ama envanter kayıtlarında böyle bir veri yok.

Görüşleriniz arkadaşlar...
IP
KursadA
Üye
Üye

Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/08/2006 Saat 06:16
Orjinalini yazan: kocatepe

Savunma ve Havacılık dergisinin muhtelif sayılarında envantere Leopard 1A4 gidiği konusunda yazılara rastladım. Ama envanter kayıtlarında böyle bir veri yok.

Gercekle alakasi yok. Turk Kara Kuvvetleri'nde sadece Leopard 1A1A1 (cogunlukla yanlis olarak "Leopard 1A1" diye aniliyor) ve Leopard 1A3 tanklari var. Leopard 1A3 tanklarinin Turkiye'de kullanilan tiplerine cesitli kaynaklarda Leopard 1A3T1/TU1 dendigini de goruyoruz.

Envantere su anda girmekte olan Leopard 2A4'ler ile karistirmis olabilirler. Almanya'dan alinan 298 adet ikinci el Leopard 2A4 su gunlerde Turkiye'ye ulasmis ya da ulasmak uzere olmali, merakla bekliyoruz.
IP
jedu
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı jedu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/08/2006 Saat 03:28
Orjinalini yazan: KursadA

Orjinalini yazan: kocatepe

Gercekle alakasi yok. Turk Kara Kuvvetleri'nde sadece Leopard 1A1A1 (cogunlukla yanlis olarak "Leopard 1A1" diye aniliyor) ve Leopard 1A3 tanklari var. Leopard 1A3 tanklarinin Turkiye'de kullanilan tiplerine cesitli kaynaklarda Leopard 1A3T1/TU1 dendigini de goruyoruz.

Envantere su anda girmekte olan Leopard 2A4'ler ile karistirmis olabilirler. Almanya'dan alinan 298 adet ikinci el Leopard 2A4 su gunlerde Turkiye'ye ulasmis ya da ulasmak uzere olmali, merakla bekliyoruz.

Abiler TSK envanterine LEO 1A1A4 girmiş bir süre kullanılmış ve 1A1A1 ile birlikte modernize edilerek LEO 1T olmuşlardır. Bildiğim kadarı ile hali hazırda leo 1A4 kalmamıştır.
IP
jedu
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı jedu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/08/2006 Saat 03:33
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla