Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: tamiya 1/35 jagdpanther Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>
Yazar Mesaj
SADAK taşıyıcı
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 86
Alıntı SADAK taşıyıcı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/08/2006 Saat 21:52
kırmızı kahverengi için HUMBROL 160 kafidir.PARLAMA yapmaz.........
IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/08/2006 Saat 21:52
MR Muscle'ı kullanırken mutlaka önlem almak gerektiğini belirtmekte fayda var. Zira solunması son derece sakıncalı bir madde.
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
grond
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 235
Alıntı grond Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/08/2006 Saat 22:25
Sanırım o kadar sakıncalı değil. Fırın temizleyicisi parfümlü yapmışlar boğazımda yanma felan yapmadı ama genede mümkün olduğunca önlem almak lazım en azından eldiven ve havadar bi yer tercih edilmeli. Ama bu gece boyayı tamamen sökmek yerine şu kiremit rengini biraz kazıyıp üstünden humrol 160 geçsem mi diye düşünüyorum olmazsa toptan sökeriz artık boyayı. Boya almamak için çektiğim çileye bak aynı tankı 3. kez boyuyacağız hade hayırlısı
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/08/2006 Saat 22:30
Eldiven de kullanın benim ellerimi haşat etti Mr Muscle. Çok mıncırmamak lazım.

Renkler için önceden araştırıp özellikle acemilik devresinde firmaların tek ve hazır renklerini kullanırsanız rahat edersiniz. Misal, kızıl kahve için Sadak Taşıyıcı'nın dediği gibi Humbrol No:160 veya Gunze'deki German Red Brown (gerçi fırçayla kasabilir, humbrol iyidir enamel olarak).

Bir de üzerime vazife olmayacak ama, kamuflaj için de bir tavsiyem olacak. Malum kamuflaj aracın görünümünü "kırarak" arazide saklanmasına yardımcı olacağı için, kamuflajı mümkün olduğunca aracın ana hatlarıyla paralel veya benzer yapmamaya çalışın derim ben(yandan görülen resimde kırmızı bölümler benim gözümü rahatsız etti, aracın yanına çubuk çubuk çizilmiş gibi... tabii benim şahsi fikrim ve tamamen size kalmış). Bir de sizin kamuflajınızın bazı yerleri çok düz, çizgi gibi, bazı yerleri ise yuvarlak hatlı. -Tamamen yine şahsi fikirdir- Acaba diyorum bunları bir arada kullanmasanız da tek bir tipe dönseniz daha mı iyi olur? Çünkü göze kamuflaj için bile biraz düzensiz geliyor. Tabii tecrübemle sınırlı bir görüş tamamen yanlış şeyler söylüyor da olabilirim.

Şevkle çalışırsanız biraz daha tecrübeyle bence sizden de çok güzel üretimler gelmeye başlayacak, valla şahsi hesabıma ben sizin yaptıklarınızı izlemeye aldım.

Kolay gelsin, iyi modeller!
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
pilotcuk
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1228
Alıntı pilotcuk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/08/2006 Saat 22:48
bu arada gerçekten MR.Muscle ı kulanırken bir maske ve eldiven şart bence.Zira köüpkler toz şeklinde saçılabiliyor ortalığa.Ve kesinlikle havadar bir ye de yapmak lazım...
I feel the need The Need for Speed...
IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/08/2006 Saat 22:59
Şöyle diyebilirim maske kullanmadan açık havada sprey olarak attım ve boğazımda yanma başlayınca hemen bıraktım. O gün bugündür kullanmıyorum.
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
wiking
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 23
Alıntı wiking Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/08/2006 Saat 23:04
Bulduk acemiyi, tavsiye verme mekanı gibi olmuş burası. :)
Grond kardeşim, hiç boyayı cıkarmakla uğraşma, direk 160'ı fırcayla üstüne sür, ilk kamuflajın. Biraz kalınlaşabilir. Onu da 1000 veya 1200 zımpara ile fazlalığını al. Hem biraz eskimiş olur hem de kalınlığı azalır.
Yukarı da kamuflajla alakalı yazılanlar neye istinaden yazılıyor bilmiyorum ama, ww2 alman tankcısının aklındaki son şey yatay,dikey cizgiler ve aracın silüetidir bence.
Öncelikle bu tip durumlara takılmadan modelinizi gerçeğine en yakın şekilde bitirmeye çalışın. Bir sonrakinde bunda yaptığınız hataları tekrarlamamaya çalışın, yoksa 2 modelle bir yıl geçirirsiniz. :)
Kolay gelsin...
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/08/2006 Saat 00:52
Orjinalini yazan: wiking

Bulduk acemiyi, tavsiye verme mekanı gibi olmuş burası. :)
Grond kardeşim, hiç boyayı cıkarmakla uğraşma, direk 160'ı fırcayla üstüne sür, ilk kamuflajın. Biraz kalınlaşabilir. Onu da 1000 veya 1200 zımpara ile fazlalığını al. Hem biraz eskimiş olur hem de kalınlığı azalır.
Yukarı da kamuflajla alakalı yazılanlar neye istinaden yazılıyor bilmiyorum ama, ww2 alman tankcısının aklındaki son şey yatay,dikey cizgiler ve aracın silüetidir bence.
Öncelikle bu tip durumlara takılmadan modelinizi gerçeğine en yakın şekilde bitirmeye çalışın. Bir sonrakinde bunda yaptığınız hataları tekrarlamamaya çalışın, yoksa 2 modelle bir yıl geçirirsiniz. :)
Kolay gelsin...

Aslında haklısınız, biraz fantaziye kaçmak olmuş benimki, yine boş konuşmuşum affola...
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
grond
Üye
Üye
Simge

Alıntı grond Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/08/2006 Saat 01:34
Tavsiyeden güzeli yok. yapmak istediğim kamuflaj şuna
resim benzer bir şeydi ama olmadı tabi akşam işten eve dönelim düzeltme çalışması yapıcaz artık boyayı tamamen sökmek çok itici geliyo düzeltemezsem sökerim bide bu kamuflaj uygunmudur değilmidir bu konuda öneri bekliyorum.( not acemilik işte bu gün bi adet humbrol 160 tedarik ettim, ilk işim çalışma odasındaki o kırklık spot yerine 100 lük adam gibi bi ampul takmak bu sabah gün ışıgında baktımda benim çizgiler hakikaten turuncu olmuş :)
IP
wiking
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 23
Alıntı wiking Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/08/2006 Saat 01:38
Linkteki jagpantherin sadece kamuflaj patternini referans alabilirsiniz. Ama buradaki renk 160 daki kahveden cok kırmızı kiremit rengine benzeyen bir renk... :)
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/08/2006 Saat 02:39
Şu makete bi yakından baksak?
Belkide boş yere debeleniyorsundur.
IP
grond
Üye
Üye
Simge

Alıntı grond Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/08/2006 Saat 04:08
kafayı yemek üzereyim ama hadi hayırlısı yok üstünden geçince gözüme çok kötü gözüktü bende bastım mr muscle ı alete

Düzenleyen grond
IP
Viperman
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 187
Alıntı Viperman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/08/2006 Saat 10:29
Orjinalini yazan: grond

Bide birileri bana fotoğraf çekerken renk ayarları ne olucak ışığa yakınlık ne olucak anlatsa çok mu şey istemiş olurum

Isığa yakınlık kullanacağınız kaynağa göre değişir ama modelin parlamadan aydınlandığı mesafede durursa sanırm yeterli.Bu durumlarda "soft" diye geçen ampüllerin aydınlatması başarılı oluyor.Aydınlatmayı ayarladıktan sonra fotograf makinenizde buyuk ihtimalle bulunan "white balance" ayarını yaparsanız istediginiz renkleri elde edebilirsiniz. Bunlar amator fotografcı tavsiyeleri ve genel olarak tecrubeye dayalı. Eğer bu işlerle daha ciddi uğrasanlar varsa "model fotografı nasıl cekilir" makalesi ekleseler hepimizi cok sevindirirler aslında:)
IP
judas
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 772
Alıntı judas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/08/2006 Saat 19:19
Orjinalini yazan: Viperman

Eğer bu işlerle daha ciddi uğrasanlar varsa "model fotografı nasıl cekilir" makalesi ekleseler hepimizi cok sevindirirler aslında:)

Belki bu işinizi görebilir...
feed the troll
IP
grond
Üye
Üye
Simge

Alıntı grond Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/08/2006 Saat 22:51
Evet dün gece saat 4 kadar süren yıkama banyo hamam (3 kere mr muscle 2 kere pvc temizleyici )faslından sonra bu gün gözüm elim azım burnum yanar bi vaziyetde modele 1 kat sarı boya attım. Ve kamu için referans ararken şöyle bir sayfa buldum referans
ama artık böle çizgili bi kamu yapmıcam 160 allah ne verdiyse oraya buraya sürücem çok sıkıldım çünkü :)
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 959
Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/08/2006 Saat 23:33
Zaten bugün müzelerde bulunan araclarin kamuflajini referans olarak kabul etmek dogru degill. Bakim adi altinda, bu araclari devamli boyuyorlar, her boyamada da orjinal renkten ve kamuflaj patern´inden daha da uzaklasiyorlar.. Bu araclari sadece "neresinde ne varmis" sorusuna cevap ararken referans kabul etmek (ki buda her zaman gecerli olmuyor tabi..) daha dogru olacaktir..
IP
SADAK taşıyıcı
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 86
Alıntı SADAK taşıyıcı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/08/2006 Saat 00:05
bunlarda işinizi görebilir.

kolay gelsin...........
IP
idris