Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: Bitti - İtaleri Maultier with Nebelwerfer | |
Yazar | Mesaj |
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Konu: Bitti - İtaleri Maultier with Nebelwerfer Gönderim Zamanı: 17/08/2006 Saat 10:37 |
Selamlar Modelciler,
Öncelikle üretim aşaması şurada olan modeldir kendisi. Tekrar edelim, İtaleri'nin 1/35 ölçekli, Nebelwerfer (tepesindeki roketatarlar) taşıyan Maultier(katır) paletli kamyonu. Kit yarım gelip bir sürü yeri eksik olduğundan eldekilerle yetinilerek toparlanıldı. Asıl amaç "bitirmek" olduğundan eksikler sağdan soldan bulunma yoluna gidilmedi. Zaten eksik dediğim de aracın üzerindeki aksesuarlar, ıvır zıvır. Tek önemli eksiği, normalde ön tekerlerin göbeğinde bulunan büyük bir cıvata. Kayıp oldukları için benim ön tekerler biraz standart dışı. Boyama ve eskitmeyle ilgili aşamalar zaten diğer konu başlığında. Oradan sonra yaptığım işlemler sırasıyla: 1- Plastik eriten tabancalar yardımıyla aracın içine tıkabasa saçma doldurmak (Sağolsun Cem Süphandağ ve saçmaları). Böylelikle paletin gerip yukarı kaldırdığı araç aşağı bastı ve daha düzgün görünür oldu. Tek kötü yanı, ağırlık da "ölçeğe uygun"a yaklaştı. Kazara yarışmaya falan gelirse foto çeken arkadaş kesin sövecek. 2- Yürür aksama önce Humbrol Matt Earth (no:29) sonra da Tamiya Buff renkleri düzensiz olarak atmak. Aracın nasıl tozlanacağını düşünerek alttan daha yoğun ve koyu renkle başladım, üstlere çıktıkça matt earth yoğunluğunu azaltıp buff arttırdım, aracın en üst kısımlarında ise sadece hafif buff püskürüttüm. Böylece aşağıdan yukarı çıktıkça azalan bir toz-çamur karışımı görüntü elde etmeyi hedefliyordum. Sanırım yalan oldu :D 3- Humbrol enamel mat vernik pistole yardımıyla araca fısfıslandı. 4- Humbrol enamel mat siyah (No:33) ince bir kıvamda katlar halinde roketatara uygulandı. Aracımız bu aşamada servise hazır hale geldi. Afiyet olsun: |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
KucukEniste
Gönderim Zamanı: 17/08/2006 Saat 10:39 |
Bu maketi de bitirip maket tanrısına bir kurban vererek, gelecek hafta başlayan iznimle beraber girişeceğim maket maratonu için "iyi karma"yı üzerime çekmeyi hedefliyorum (Yalan, ne karması ne maket tanrısı burası neresi).
Neyse, uzun lafın kısası, her türlü yapıcı eleştiriye açıktır, yoksa dolaptaki yerini aldı... |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
KucukEniste
Gönderim Zamanı: 17/08/2006 Saat 10:40 |
Bu da son resim...
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
FIREMAN
Üye Kayıt Tarihi: 14/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 307 |
Gönderim Zamanı: 17/08/2006 Saat 17:09 |
Selam,sondan bir önceki resimde arka sol köşede bir açıklık muı var bana mı öyle geldi?
Bu arada;son 2500-3000 senedir insanlar genelede tek Tanrıya inanır oldular,Yani maket Tanrısı Maketiaonus diye bir şey yok, kandırmışlar sizi..:-D Şaka bir yana,azizim ellerine sağlık,özellikle boya iyi olmuş.. Yeni maketlerinizde kolaylıklar.. Düzenleyen FIREMAN |
|
The black sheep among all white ones..
|
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 17/08/2006 Saat 17:23 |
Elinize saglik, güzel olmus.. Tek elestirim, Paletlerin gerginligi..Gerisi tamamen kisisel zevk meselesi.. Elinize saglik tekrar..
|
|
KucukEniste
Gönderim Zamanı: 17/08/2006 Saat 17:43 |
Orjinalini yazan: freeman
Tek elestirim, Paletlerin gerginligi.. İşte o da bu kitin en zor düzeltilen özelliği. Paletler vinil ve hafif kısa gibi, direk geriliyor. Yere bassın diye ağırlık koyunca üstlerden gerdi, bastırıp yapıştırmak isteyinceyse kopacak gibi geriyor. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 17/08/2006 Saat 19:41 |
Ben bu tip durumlarda, cok dikkatli bir sekilde vinil paleti isitiyorum.. Sicagi gören vinil gevsiyor, ve sarkiyor..Ama cok dikkat etmek lazim, asiri sicak yada atesle direk temas deformasyona yol acar, sabirla yavas yavas uygulaninca, palet formunu kaybetmeden, gevsiyor..
|
|
Lonewolf
Admin Group Tekniker Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 437 |
Gönderim Zamanı: 17/08/2006 Saat 22:58 |
Eline sağlık Emre, güzel görünüyor.
Lançerin arka tarafında tüplerin içlerine de is yapmak gerekir (mi?) Bir de sanırım eskitme sonrasında yol tekerleri biraz dönmüş, eskitmeden nasibini almayan kısımlar görünmüş. |
|
Kaank
|
|
KucukEniste
Gönderim Zamanı: 18/08/2006 Saat 07:19 |
Orjinalini yazan: FIREMAN
Selam,sondan bir önceki resimde arka sol köşede bir açıklık muı var bana mı öyle geldi? Orası zaten açıklık, çamurluğun hat çizgisiyle gövde arasında bir yükselti var. Çukur görünümün sebebi o olmalı. Kaan dediklerinde haklısın, valla inan o kadar referans resmi baktım isi akıl ettim de sonuçta o isin arkaya da bulaşacağını nasılsa unuttum. Not al: 1) Uykusuz maket yapma 2)Eskitip pisletirken ezbere gitme Paletler de sabit durmamakta inat edip her tankı oynattığımda kıpraştıkları ve o tekerler döndüğü için belli oluyor. Tembellik yapmayıp düzgünce çamurlamak gerekecek :) Sıradaki kurbanım ne olsa acaba... Düzenleyen Emroglan |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
Burak Öztan
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 682 |
Gönderim Zamanı: 18/08/2006 Saat 11:44 |
Orjinalini yazan: Emroglan
Sıradaki kurbanım ne olsa acaba... F-14 :)) |
|
panzerjager
Üye Kayıt Tarihi: 21/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 651 |
Gönderim Zamanı: 18/08/2006 Saat 20:12 |
Orjinalini yazan: freeman
Tek elestirim, Paletlerin gerginligi... kit bile bittiğine inanamamıştır. o yüzden gerilmiştir paletleri. geeerrginimm.. :)) kit tanrısı ha.. alemsin Emre. kit tanrısı hani şu 1/35 dragon tiger şeklinde yeryüzüne inip insanları kandırandı dimi. |
|
KucukEniste
Gönderim Zamanı: 18/08/2006 Saat 22:18 |
Orjinalini yazan: panzerjager
kit bile bittiğine inanamamıştır. o yüzden gerilmiştir paletleri. geeerrginimm.. :)) kit tanrısı ha.. alemsin Emre. kit tanrısı hani şu 1/35 dragon tiger şeklinde yeryüzüne inip insanları kandırandı dimi. Kit tanrısı değil o, maket tanrısı ve maket karması bir kere :) Adını yanlış anarsan maketlerini macun tutmaz, PE parçalar eğilir, vinil paletlerin kopar! 1/35 Dragon Late Tiger olarak gelenler de havariler euheheheh... (Çarpılacağız bu gidişle hayırlısı) |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
SkippeR
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 20/05/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 120 |
Gönderim Zamanı: 18/08/2006 Saat 23:16 |
Ellerinize sağlık Emre bey Güzel olmuş.Gerçi ben henüz acemi sayılırım ancak güzel görünüyor.Kolay gelsin.
|
|
vito
Üye Kayıt Tarihi: 09/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 179 |
Gönderim Zamanı: 24/08/2006 Saat 07:07 |
metal olarak palet satıyorlar yurt dışında onlardan alınabilir gerçek palet gibi montajı yapılıyor, metal olduğu için gerçek sarkma yapıyor tekerlekler üzerine pahalı ama gerçekçi görümmesini istiyorsanız iyi bir seçenek. Kamuflaj çok güzel olmuş eline sağlık
Düzenleyen vito |
|
I cannot speak, but I can listen
I cannot be seen, but I can be heard. |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |