Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Off-Topic | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Off-Topic |
Konu: Türkiyede atom bombası | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
ardeth
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
Konu: Türkiyede atom bombası Gönderim Zamanı: 24/07/2006 Saat 20:04 |
Bir forumda şöyle iddialar ortaya atılıyor ki paylaşayım dedim. :)
Atom bombalarımız vatana millete hayırlı olsun. Herşey Azerbaycan büyük elçiliğine gelen telefonla başlamış. Kıro sesli bir adam askar yokmu onu verin elimde iyi bir mal var demiş. Sekreter satın almayı vereyim , adam illede askar diye diretmiş . Defalarca aramanın ardından adam tesadüfen askeri ataşeye ulaşmış , buluşmayı ayarlamış. Mal 50 kilo plutonyum. Teslim yeri Türkiye , İran sınırı. Fiyat 15 milyon dolar. Hemen Başbakan , Cumhurbaşkanı ve Genelkurmaybaşkanı toplanmış, kelepir fiyata bu çok değerli kargoyu satın almaya karar vermişler. Para örtülü ödenekten , devrin başbakanının başını çok ağrıtacak bu kayıp para sonra, ama herşeye rahmen açıklamayacak ... Hemen kargoyu ayaş tüneline getirmişler. Tünel inşatı hemen durmuş , bizimkiler çok cağil birşey olursa tüneli iki taraftan uçuracaklar , olayı kapatacaklar. 6 ay Kargo öylece orda kalmış, kimse ne yapacağını bilmiyor. Ülkede nekadar zeki insan varsa toplamışlar , bir görev var fedakarlık gerektiriyor 2 sene medeniyetten uzak kalacaksınız , kabul etmiyenlere birşey söylemeden teşekkür etmişler. Ankarada gözlerden uzak bir askeri bölgede toplanmışlar. Önce bizimkiler yapamamış bombayı. Sonra aralarından 10 kişi Pakistana kursa gitmiş 1 senelik. Pakistanlılardan Allah razı olsun çok yardımcı olmuşlar , bizimkilerde karşılığında F-16 teknolojisi ve pilot eğitim anlaşması vermiş. Dönüşte bombayı yapmışlar. Aselsan kalıplar ve şifre düzeneğini yapmış. Vestel nötron tabancalarını yapmış. Bu nötron tabancası televizyonlardaki elektron tabancası gibi birşey , farkı nötron üretmesi. 50 kilo plutonyumla 5 tane 30 kilotonluk bomba yapılabiliyor. Piknik tüpü boyunda ve 200 kilo. Hiroşimaya atılan bomba 20 kilotondu bunuda bilgi olarak söyleyeyim 300 bin kişi öldürmüştü , kanserden ölenler hariç. 5 bomba yapılmış , biri terk edilmiş bir maden ocağında patlatılmış. Pek deprem olmayan o bölgede 4.1 lik bir sarsıntı hissedilince Kandillinin ilgisi o bölgeye çevrilmiş ama kimse oraya yaklaştrılmamış. 4 bombanın ikisi Ankarada , biri İzmirde biride Diyarbakırda konuşlandırılmış. Yarım saatte bir f-16 ya yüklenebilmekte. Üç şifre ile çalışmakta biri Cumhurbaşkanında biri Başbakanda biride Genelkurmaybaşkanında . Görevlerini devrederken bu şifreleride devrediyorlar .... -------------------------------------------- Awacslar şuanda bizle virlikte 5 ülkede kullanılıyor bizde sadece 1 tane var oda kış aylarında mı ne gelmişti.Türkiyede 90 tane atom bombası bulunmaktadır ve bu atom bombalarının 40 ı tamamiyle Türkiyeye aittir.40 atom bombasının çoğu sığınak yok edici tipten.Normal atom bomba tarzından az bulunuyor diyerleri sığınak yok ediciler. ----------------------------------------------- bu konularda bilgisi olan? |
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
oy61
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
Gönderim Zamanı: 24/07/2006 Saat 20:18 |
Atom bombası konusu doğrusu oldukça güzel bir film senaryosu olur. Bunu kurtlar vadisini yapanlara vereceksin, çünkü tam onlara göre bir senaryo.
AWACS konusuna gelirsek 1 tane Türkiyeye geldiği doğru ama AWACS namına üzerine hiç birşey yok olarak geldi. Bunlar TAI'de mote edilip test edilecek. Zannedersem 2008'de evantere girecekler ama projede aksamalar var diye biliyorum, hatta boeing bu yüzden bize tazminat bile ödeyecek. |
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
Rahmi K.
Admin Group + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
Gönderim Zamanı: 24/07/2006 Saat 20:19 |
Üç şifre bölümüne çok güldüm yalnız :) Hala gülüyorum :) :)
|
|
KaanX
Admin Group Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 883 |
Gönderim Zamanı: 24/07/2006 Saat 20:31 |
Esker yoh mi esker :)
|
|
Yeminli modelci
|
|
ardeth
Gönderim Zamanı: 24/07/2006 Saat 20:35 |
Orjinalini yazan: akhilleus
Üç şifre bölümüne çok güldüm yalnız :) Hala gülüyorum :) :) ekleme yapayım o zaman: şifreler plastik bir korumanın içinde ve kırılarak açılıyormuş. Çok sayıda harf rakam kombinasyonu. Şifreleri görme gibi birdurum zaten yokmuş ... Düzenleyen ardeth |
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
KaanX
Admin Group Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 883 |
Gönderim Zamanı: 24/07/2006 Saat 20:43 |
TSK Tayyip'e şifre mifre vermez bence.
Ayrıca 2 bombanın Ankara'da olması da ayrı bir soru işareti. Ben olsam birini Merzifon'a birini de Bandırma'ya koyardım. Bir de "gizli" atom bombası pek te bir işe yaramaz. Nükleerin asıl gücü "bak bizde nükleer var, yamuk yaparsan sıkarım topuğuna" bazındadır. Düzenleyen KaanX |
|
Yeminli modelci
|
|
Rahmi K.
Admin Group + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
Gönderim Zamanı: 24/07/2006 Saat 20:45 |
Hazır plastik koruması falan da varken, kapsülü yutar mutar hafazanallah !
Neyse ben gidip şu F-104'e girişeyim :D Düzenleyen akhilleus |
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 24/07/2006 Saat 23:03 |
Bence tamamen kurmaca bir senaryo.. Türkiyenin böyle gizli kapakli isler yapmaya ihtiyaci yok.. Ayrica 50 kilo Plutonyum icin 15 milyon dolar hic inandirici degil..
|
|
Kesifci
Üye Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
Gönderim Zamanı: 25/07/2006 Saat 05:08 |
Bunları hangi forumda okudunuz?Nolur söyleyinde kazara,oralara girmeyelim.
Asıl teması savunma konuları olan forum sitelerinde,daha ziyade geyik yapılıyorken,ilginçtir,ciddi bir konuda,ciddi tartışma ortamına girmek isteyenler,modelsitesi'nin veya AMK'nın forumunu tercih ediyorlar.Arada sırada tayyareci.com'un forumuna yazılanlara veya milint.com'da ki resimlerin altına yazılan yorumlara bakıyorum da... |
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
ardeth
Gönderim Zamanı: 25/07/2006 Saat 06:15 |
-Devam - :D
Türkiye F-16 yatağı. Habire F-16 üretiliyor türkiyede ve ayrıyetten hayalet uçaklarıda çok fazla şekilde bulunuyorki daha bilmediğimiz ne uçaklar var. Deniz gücünde savunma bakımından da aşırı derece güçlüyüz.Dediğim gibi şuanda Türkiye askeri ve silah gücü bakımından süper bir güç hatta Amerika benim için fıs adamlarda tamam silah gücü yüksek ama Askerleri paralı ve hepsi fıss askerler.Irak buna örnektir. Bunlar son mesajlardı zira topiği kitletmiş bulunuyorum. :D Düzenleyen ardeth |
|
|
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 25/07/2006 Saat 07:25 |
Yurdum insanının askeri dehası hayal gücüyle bir araya gelince...
Vapurda kulak misafiri olduğum bir askeri(!) diyalog, konuşanlar 2 adet üniversiteli, konu kulağıma kopuk kopuk gelenlere bakılırsa Metal Fırtına kitabıyla ilgili, konunun can alıcı noktası F-16. "Oooolum geç o hayalet uçakları geç, bak bizim F-16lar özel ürettim, Amerikanlarınkinin iki katı, gece av düzenekleri varmış ve istedikleri zaman görünmez olabiliyorlar, sıkarsa gelsin o hayalet savaş uçakları" Üniversiteli gençler 1-bendeniz 0... Öğrenecek çok şey varmış teeey teeey... |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 25/07/2006 Saat 07:40 |
Orjinalini yazan: ardeth
-Devam - :D Türkiye F-16 yatağı. Habire F-16 üretiliyor türkiyede ve ayrıyetten hayalet uçaklarıda çok fazla şekilde bulunuyorki daha bilmediğimiz ne uçaklar var. Deniz gücünde savunma bakımından da aşırı derece güçlüyüz.Dediğim gibi şuanda Türkiye askeri ve silah gücü bakımından süper bir güç hatta Amerika benim için fıs adamlarda tamam silah gücü yüksek ama Askerleri paralı ve hepsi fıss askerler.Irak buna örnektir. Bunlar son mesajlardı zira topiği kitletmiş bulunuyorum. :D :D:D:D Uzun zamandir bu kadar gülmemeistim.... Yalniz saka bir yana eklemek gereken bir sey.. Bu ciddi ve gercek.. Askerligimi Elazigda yaptim..8. Kolordu Lojistik destek komutanligindaydim.. Levazim bize bagli idi.. Levazim askerlerinin öncelikli görevi devamli olarak gelen erzaklari, kasalari, malzemeleri tasimaktir.. Trenle gelen bir sevkiyatin tasinmasi icin asker talep edildi.. Baslarinda benim devre arkadasim bir cavus gitti.. Bana olayi bu arkadasim anlattiki, kendisi askerdeki ve sonrasindaki en yakin dostlarimdan biridir..Anlattigina göre, bosaltma esnasinda, tasinan ahsap sandiklardan birisi düsüyor ve kiriliyor.. Icinden daha önce hic benzerini görmedigini söyledigi bir silah düsüyor.. Bosaltmadan sorumlu olan subay hemen olay yerine geliyor, ve bütün askerleri uzaklastiriyor, kirilan sandik gecici olarak onarilip, bosaltima devam ediliyor... Anlatan kisi sözüne sonuna kadar güvendigim birisi olmasi, "uyduruk bir asker hikayesi daha" der gecerdim.. Konuya dönelim, TSK nin caydirici bir güc oldugu dogru.. Ama mantiga aykiri abartili hikayelerede gülmemek elde degil.. |
|
çevikbir
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 253 |
Gönderim Zamanı: 25/07/2006 Saat 08:03 |
bende ankarada denişik bir silah görmüştüm amma bu tüfek tipi bişeydi muhtemelen var olan ama benim bilmediğim birşeydi...
neyse o plastikleri nasıl saklıyorlar:))))) es kaza kırılmasın?:))))) |
|
bakkal amca hase vormiii!!!
|
|
hudaverdi
Üye Kayıt Tarihi: 01/10/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 337 |
Gönderim Zamanı: 25/07/2006 Saat 08:26 |
ulusal güvenlik açısından moderatörler bu topiği kitlesin:))))hatta yok etsin,bi komşumuz kitle imha silahları bahanesi ile işgal edildi,öbür komşumuz nükleer enerji bahanesi ile taciz edılıyor:)))uğraşamam bu saatten sonra metal fırtına ile,şirinevlerde amerikan paraşütçüleri dalaşmayalım :))))
|
|
Flashback
Üye Kayıt Tarihi: 13/10/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 321 |
Gönderim Zamanı: 25/07/2006 Saat 08:38 |
Siz merak etmeyin bişey olmaz çünkü bizim evin altında FÜZE rampaları var.
|
|
Tuna Onay
|
|
Mueve
Üye Kayıt Tarihi: 28/09/2005 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 581 |
Gönderim Zamanı: 25/07/2006 Saat 09:23 |
Bunlar son mesajlardı zira topiği kitletmiş bulunuyorum. :D Keşke yapmasaydınız, eğleniyorduk:)))) |
|
Mueve
Üye Kayıt Tarihi: 28/09/2005 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 581 |
Gönderim Zamanı: 25/07/2006 Saat 09:33 |
Üç şifre ile çalışmakta biri Cumhurbaşkanında biri Başbakanda biride Genelkurmay başkanında . Buyrun "bomba ateşleme krizi" ne... :) |
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 25/07/2006 Saat 09:44 |
Bence yok bööle bişi.
Eğer olsaydı Ecevitin kafasına anayasa kitabı değil, nükleer anahtar atılırdı :)). |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |