Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: Rufe ettim | |
Yazar | Mesaj |
heydrich
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 408 |
Konu: Rufe ettim Gönderim Zamanı: 15/07/2006 Saat 07:02 |
Buda Tamiya'nın sorunsuz Kitlerinden (Ben sorunlu hale getirdim ama..:) )
İlk 1/48 Uçak deneyimim olup , yarısında vazgeçip , emekler boşa gitmesin diye bitirdiğim Kit'tir... Saldırın... |
|
vileda'dan isin kilici olurmu
|
|
heydrich
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 408 |
Gönderim Zamanı: 15/07/2006 Saat 07:03 |
devamıdır...
bu kadaar... |
|
|
|
pilotcuk
Üye Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
Gönderim Zamanı: 15/07/2006 Saat 08:49 |
Ümit abi ellerine sağlık.Bir de şu deniz efektini nasıl yaptın öğrenebilirmiyiz.Zira lazım olacakta:)
|
|
I feel the need The Need for Speed...
|
|
Snake Eye
Üye Kayıt Tarihi: 27/08/2005 Konum: Greece Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
Gönderim Zamanı: 15/07/2006 Saat 09:20 |
Hakikaten deniz çok güzel olmuş. Elinize sağlık.
|
|
Burak
Üye Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
Gönderim Zamanı: 15/07/2006 Saat 10:20 |
bağışlayın ama bence deniz hiç olmamış.yani olmayan kısmı sadece şekli.malzemeyi suya benzetme harika olmuş teknik çok iyi fakat su böyle bir şekil almaz diye düşünüyorum.
rufe mükemmel olmuş.elinize sağlık. |
|
çevikbir
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 253 |
Gönderim Zamanı: 15/07/2006 Saat 17:08 |
model çok güzel fikir hoş ve bakıldığında izlenmesi ve incelenmesi çok lezzetli ama burak beye katılıyorum...
suyun hatları çok yuvarlak olmuş... bu dioramalarda su benimde başımın belası... aslında :) |
|
bakkal amca hase vormiii!!!
|
|
heydrich
Gönderim Zamanı: 15/07/2006 Saat 20:06 |
Teşekkürler Arkadaşlar...Aslında bu Su denemesi adı üstünde Deneme...Fakat haklısınız daha Realistik yapılabilir.Ben burada bildiğimiz normal şeffaf Silikon kullandım.Yarım Saat kadar bekledikten sonra üst katman kuruyor ve altı halen Jel şekklinde kalıyor ve istenen şekil verilebiliyor.Ama bence kullanışlı bir Malzeme bu konuda...Tavsiye ederim deneyin..
|
|
|
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 15/07/2006 Saat 22:46 |
Demin deniz kenarından eve dönen biri olarak, deniz bence çok güzel görünse de "doğallık" sorunu var. Dalgaların hatları biraz daha keskin ve doğrultuları aynı yönde olursa bence yöntem gayet başarılı. Ümit in şöyle bir sahile azıcık püfür püfür, canlı gözlem yap uygula, şöyle bir Bebek sahili iyidir mesela :)
Bir de naçizane bir fikir, bu işten anlamam ama o deniz uçağının ağırlığını taşıyacak olacağını düşünürsek suya daha batık bir "float" (Türkçesi nedir bu zoziklerin, uçağın üstünde durup suda yüzdüğü tekne altlığı-bu da Almanca bir kelime gibi oldu) olması daha doğru mu durur sanki?. Şimdi "efenim bu uçak inerken kalkarken" deme pervane dönmüyor :) |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
heydrich
Gönderim Zamanı: 16/07/2006 Saat 00:30 |
Bu Uçak Kardeş Göl'e acil iniş yapmış desek.Yani hem durgun hem konmak üzere falan?Yap bi güzellik..:))))
|
|
|
|
desert-rat
Üye Kayıt Tarihi: 16/06/2006 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 297 |
Gönderim Zamanı: 16/07/2006 Saat 00:36 |
Model gerçekten hoş olmuş cevikbir in dediği gibi su efekti bayağı uğraştıran bir konu zaten oda bayağı bu konuyla haşırneşir oldu ancak evergreen in bir ürünü var bu iş için biraz pahalı ama çok etkileyici sonuç veriyor araştırmanızı tavsiye ederim
|
|
4 EVR COOL
|
|
lterlemez
Üye Kayıt Tarihi: 09/09/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 303 |
Gönderim Zamanı: 16/07/2006 Saat 01:30 |
Elinize sağlık, benimde elimde yarısı bitirilmiş halde bekliyor. Pervane'yi takarken, kanopiyi açık yapmak için uğraşırken parçalar elimde kalınca yarım yamalak kaldı. Birgün gaza gelirsem ki, burda bitmiş halini görünce biraz gaz aldım, bitireceğim herhalde. Ama Tamiya'ın güzel bir eseri...
Düzenleyen lterlemez |
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
heydrich
Gönderim Zamanı: 16/07/2006 Saat 01:44 |
Orjinalini yazan: lterlemez
Elinize sağlık, benimde elimde yarısı bitirilmiş halde bekliyor. Pervane'yi takarken, kanopiyi açık yapmak için uğraşırken parçalar elimde kalınca yarım yamalak kaldı. Birgün gaza gelirsem ki, burda bitmiş halini görünce biraz gaz aldım, bitireceğim herhalde. Ama Tamiya'ın güzel bir eseri... Yok yok devam et.Bende yarım bırakma aşamasına geldim ama deneme olsun diye devam ettim.Devam , devaaaaaam... |
|
|
|
Burak Öztan
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 682 |
Gönderim Zamanı: 16/07/2006 Saat 02:48 |
Bence deniz gayet güzel olmuş.Bırak hocam kalsın böyle.İnsan kafasından bitirince maketi bir daha dokunmak istemiyor.Artık sonraki maçlara bakarsın.:))
|
|
mentor 1
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 28/06/2006 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 15 |
Gönderim Zamanı: 17/07/2006 Saat 18:31 |
uçak güzel olmuş birazdaha suyun içine otursaydı daha güzel dururdu .kolay gelsin
|
|
onge
Üye Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 336 |
Gönderim Zamanı: 19/07/2006 Saat 07:23 |
Çok keyifli bir model olmuş.
Galiba "float"lara "flatör" deniyor. Daha bi Türkçesini bilen varsa lütfen yazsın. Deniz efekti konusunda söylenenlere katılıyorum. Ama bence biraz daha geniş bir yüzeyi, diorama zemininin tümünü mesela, kaplasaydı daha bi etkili olurdu. Bunun yanına bi iskele filan enteresan olabilir sanki. Karşılayan bi iki hasanagi filan... Tamiya'nın A6M5c zero kitinden çıkanlara benzer figürler gibi... Düzenleyen onge |
|
"cure" le yeah tank cho she calcar
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |