Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Sivil Araçlar
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar
Mesaj icon Konu: ferrari f360 modena Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
modena
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 61
Alıntı modena Cevaplabullet Konu: ferrari f360 modena
    Gönderim Zamanı: 18/07/2006 Saat 03:52
kit tamiyanın 1/24 f360 modena kiti olup birkaç küçük yer dışında kalıp izi hiç yok ve plastik kalitesi gayet iyi.

Aynı kitten abim (panzerjager) iki tane alınca o ilkini yaparken ben diğerine sulandım ve el koyup onun yardımı ve tavsiyeleri( kendisi yaptığı modelin üstüne oturarak biraz yamulma ve çatlamalara, yeşil kafayı kutuya döküp dikiz aynalarının erimesine ve maske bandı takarken ön camın kırılmasına neden olup bunları yapmamam konusunda verdiği tavsiyeler) doğrultusunda işe giriştim.
ilk aşama olarak kalıp izlerini sırasıyla 800-1000-1200 zımpara ile temizleyip astar attım. bir gece bekledikten sonra abimin boya şişesine aktardığı tamiya TS-8 italian red boyayı selülozik tinerle inceltip katmanlar halinde modele uyguladım. üçüncü kat boyadan sonraki hali budur:

red stallion
IP
çevikbir
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 253
Alıntı çevikbir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/07/2006 Saat 05:51
Orjinalini yazan: modena

ilk aşama olarak kalıp izlerini sırasıyla 800-1000-1200 zımpara ile temizleyip astar attım. bir gece bekledikten sonra abimin boya şişesine aktardığı tamiya TS-8 italian red boyayı selülozik tinerle inceltip katmanlar halinde modele uyguladım. üçüncü kat boyadan sonraki hali budur:

su altında 1200 zımpara dan sonra
1- gri astar+2000 sulu zımpara
2- gri astar+2000 sulu zımpara
3- beyaz astar+2000 sulu zımpara
4- beyaz astar+2000 sulu zımpara beyazlığını bozmadan!
5- ilk kat boya
6- gerekiyorsa 2.kat boya

sonuçlar:
1- otomobil modeli yapmak zannedildiği kadar kolay değildir...
2- gerçek kaporta kemikliği için bunlar yapılmalı
3- erinmemek lazım...

bunu defalarca söylediğim arkadaşlar her ne kadar uygulamasa da ben yine hatırlatayım dedim...

iyi modeller umurım sen uygularsın...:)

Düzenleyen çevikbir
bakkal amca hase vormiii!!!
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/07/2006 Saat 06:07
Beyaz astar ve gri astar ile kastedilen hangi malzemeler? Beyaz astar örneğin Gunze'nin Mr. White Surfacer mı nedir (iyice çorba oldu isim özür dilerim) gibi bir ürünü vardı o mudur?

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
obican
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 23
Alıntı obican Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/07/2006 Saat 07:21
sanırım sebebi gri astarın yüzey bozukluklarını çok iyi belli etmesi, beyaz astarın ise üstteki rengin sağlığı için uygun olması. doğru mu?
IP
modena
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı modena Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/07/2006 Saat 08:22
şimdiden çok teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz.
red stallion
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1559
Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/07/2006 Saat 11:49
challenge stradale olmayınca sarmıyo bu alet beni.ama olduğundada kimse yanaşamaz yanına.....
IP
çevikbir
Üye
Üye
Simge

Alıntı çevikbir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/07/2006 Saat 15:02
Orjinalini yazan: obican

sanırım sebebi gri astarın yüzey bozukluklarını çok iyi belli etmesi, beyaz astarın ise üstteki rengin sağlığı için uygun olması. doğru mu?

evvet yazdığın sıralama doğru birde gri astarların pigmentleri daha kalı ve yoğun olunca gözle görülmeyen mikronik çukurlarda dolmuş oluyor...
son kattan sonra modeli tamiya modellig wax'la ovalandımı tadından yenmiyor kaportanın:)

duyurulur tamiya finish compound ve modelling wax birer harika şiddetle tavsiye ederim...
IP
çevikbir
Üye
Üye
Simge

Alıntı çevikbir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/07/2006 Saat 15:05
Orjinalini yazan: Emroglan

Beyaz astar ve gri astar ile kastedilen hangi malzemeler? Beyaz astar örneğin Gunze'nin Mr. White Surfacer mı nedir (iyice çorba oldu isim özür dilerim) gibi bir ürünü vardı o mudur?

ben testorsun gray primerini(enamel) kullanıyorum tamiya da surfaca primer olarak geçiyor...
beyaz olarakda testors akrilik white primerini atıyorum... şu an işte olduğumdan dolayı numaralarını yazamıyorum ama e kısa zamanda yazmaya çalışırım iyi modeller
IP
Arvid
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 181
Alıntı Arvid Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/07/2006 Saat 20:09
Orjinalini yazan: çevikbir

Orjinalini yazan: obican

evvet yazdığın sıralama doğru birde gri astarların pigmentleri daha kalı ve yoğun olunca gözle görülmeyen mikronik çukurlarda dolmuş oluyor...
son kattan sonra modeli tamiya modellig wax'la ovalandımı tadından yenmiyor kaportanın:)

duyurulur tamiya finish compound ve modelling wax birer harika şiddetle tavsiye ederim...

yukardaki tavsiye için ben de teşekkür ederim çeşitli kep boyama denemelerine bunu da ekleyeceim...
yannız geçenlerde gri astar üzerine 2 kat beyaza boyayıp(arada çok ince zımpara ve compound) soora vernik attıım bi aracı beyaz renk güzel durmamasına sinir olup 1 kat başka renk attım...
ve sonuca inanamadım
gözden çıkarmıştım halbuki ama inanılmaz güzel bi parlaklık elde ettim... bi yerlerde bi söz duymuştum en güzel boyama saf beyaz üzerine yapılır die acaba bundan sonra hep bööle mi çalışsam die düşünüorum...:)

bu arada topik sahibinden özür konusunu bölmek istememiştim ama yazmadan da duramadım
modena çok güzel görünüo:)
IP
çevikbir
Üye
Üye
Simge

Alıntı çevikbir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/07/2006 Saat 01:51
olayın mantığı boyadaki pigmentler ve ışığın ren üzerindeki etkisi....
konuyu şöyle toplamak isterim:
1- rengi gösteren yegane olgu ışıktır...
2- bir prizma camdan geçen ışık doğadaki tüm renkleri gösterir bu da ışıkta bütün renklerin var olduğunu gösterir
2- boyalarda ise var olen pigmentler ışıktaki o rengi yansıtır ve diğer renkleri yutar..( örneğin sarı boya ana renk olan kırmızı ve maviyi yutarken sarıyı yansıtır bizde objeyi sarı görürüz)
3- siyah bütün renkleri yutarken beyaz tüm renkleri yansıtır(işte beyaz astarın önemli olduğu yer!)
4- boyalar her nekadar kalın olsada (ki bize modelde ince kat şart!)ışığa tam olarak tutamaz(gani yarı geçirgendir)
işte bu noktada en üstte görünen renk yansırken alttaki beyaz ise bu rengin içinden geçerek yansıma verir ve rengi güçlendirir...

işte sonuç....
aslında en kısa zamanda resimlerle bu konuyu makale yapsam iyi olacak galiba...detay sorularınız olursa beklerim iyi modeller...
IP
modena
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı modena Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/07/2006 Saat 01:41
Orjinalini yazan: Arvid

bu arada topik sahibinden özür konusunu bölmek istememiştim ama yazmadan da duramadım
modena çok güzel görünüo:)

hiç önemli değil rica ederim doğrusu bu püf noktaları örenmek çok hoşuma gidiyor umarım kazasız belasız biter.
red stallion
IP
panzerjager
Üye
Üye

Gönderilenler: 651
Alıntı panzerjager Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/07/2006 Saat 09:56
aynı evde iki kardeş aynı kiti yapmanın zevki başkaymış. bu sabahki çalışmamızın resimleri ancak şimdi çekebildik:

IP
panzerjager
Üye
Üye

Alıntı panzerjager Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/07/2006 Saat 09:57
devamı:
IP
çevikbir
Üye
Üye
Simge

Alıntı çevikbir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/07/2006 Saat 10:32
cam fitillerindeki işçilik çok iyi nasıl boyadın?
IP
panzerjager
Üye
Üye

Alıntı panzerjager Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/07/2006 Saat 10:38
tamiya maske bandı ile maskeleyip enamel semi glos black i selülozikle inceltip attım.
IP
panzerjager
Üye
Üye

Alıntı panzerjager Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/07/2006 Saat 06:57
bugünkü çalışmadan sıcak fotolar. iç döşeme rengini kardeşim seçti. koltuklar ve yan kapıdaki kısımlar aynı renk ama ışığı ayarlayamadığım için farklı tonda gözüküyorlar. koltukların arkasında file olan kısıma tamiya dekal vermiş. o kısma ben başka materyal koydum.materyali sihaya sonra boyamayı düşünüyorum, ne de olsa file.

IP
panzerjager
Üye
Üye

Alıntı panzerjager Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/07/2006 Saat 07:01
maskeleme yaparken biraz titiz davrandım ama biriki küçük noktada boya taşmış ve biran önce resmini çekeyim derken kurumayan boya hasar aldı, rötuşlama işini yarına bıraktım.

IP
çevikbir
Üye
Üye
Simge

Alıntı çevikbir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/07/2006 Saat 10:15

motor için bir ref... aahhh 2 haftadır motor detaylandırıcam diye canım çıktı bende revellin 360 spideri ile uğraşıyorum...
beni gaza getireni soda yapıcammm...
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma