Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: 1/72 Fw 190 (Balık Kavağa Çıkar) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Konu: 1/72 Fw 190 (Balık Kavağa Çıkar)
    Gönderim Zamanı: 29/06/2006 Saat 07:45
Selamlar Herkese,

Balık Kavağa çıkarsa, Emre de uçak yapar diyerekten kolları sıvadım işe giriştim. Evet biliyorum (şimdi Aygünle İdris abi kızacak) üç yıldır bitmeyen bir F-14'e sahibim ama yaz sonunda onu da zıbartmaya kararlıyım. Arada yine bir Armorama kumpanyası için şenlikli bir üretime giriştim.

Üretme kararı aldığım mal şudur, Heinz Bär isimli Alman asının (Kendisi hakkında muhtemel bilgi Ufukta kesin vardır) 1944 senesinde kullandığı tayyareyi modelleyeceğim.

Kit hediyeli geliyor. İçinde uçak için 3 normal 1 şeffaf çerçeve var. Şeffaf çerçeveden fazladan bir tip cam daha çıkıyor, muhtemelen Dora camı (benimkini Nezih'e verdim resimde yok):

Ayrıca resimde görünmeyen kübel'in çerçeveleri var, onlar da 2 çerçeve + 1 şeffaf çerçeve. Kübeli daha önce toplamıştım, küçük ve güzel bir mal.

Decal seçeneği olarak Heinz Bär amcanın aynı filoda kullandığı iki farklı uçağı yapabiliyorsunuz, tek farkları numaraları.

Kit ilk bakışta çok güzel görünüyordu ve Academy'nin bu 72 ölçekteki serileri hakkında hep güzel şeyler duyduğum ve aralarından yaptıklarım da hep süper olduğu için bu kite gönül rahatlığıyla girmiştim. Fakat beni neyin beklediğini ve Academy'nin o kübelwagen'i rüşvet olarak verdiğini anlamam için biraz vakit geçmesi gerekti.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/06/2006 Saat 07:53
Gelgelelim makete. İlk olarak kokpiti toparladım, seride karşılaştığım diğer kokpitlere göre biraz daha basit, koltuk, çıbıh, duvar şeklinde. RLM 66'yla fısfısladım.

Eğlence gövdenin iki yanını kapattığım zaman başladı. Panel çizgilerine göre kapatınca sağ sol ileri-geri kaymış oluyor. E haliyle normal kapatınca da panel çizgileri kaydı. Academy'e küfürü basaraktan panel çizgileri üzerinde oynamalar yaptım, çizgiler biraz "dolaşaraktan" gittiler.

Daha sonra motor kapaklarının ve makinalıların olduğu parçayı taktım. Bir küfür daha savurdum, parçanın oturacağı yerle pek alakası yoktu ve her yerde delikler ve boşluklar kalıyordu. Üstelik parçanın üzerinde dışa detaylar olduğu için gönlünce zımparalamak da imkansızdı. Okkalı küfürler savurarak mikrocerrahi yaptım, boşlukları ısıtarak çekip ürettiğim plastiklerle kapattım, üstlerine Mr. Surfacer 500 ile yama yaptım, elimden geldiğince zımparalayıp düzelttim.

Bir kaç saat önce sabrımı toparlayıp (bu aralar her şey ters gidiyor da) kanatlara giriştim (korka korka). Kanatlar nispeten az problemle halloldu, sadece kapatacak biraz çatlak var. O kadar mikrocerrahiden sonra bir şey değil.

Bakalım maceramız bizi nereye sürükleyecek.

Son olarak, Fw-190 yapacaksanız ve 1/72 olacaksa, başka seçenekleri (mesela Revell) araştırın. Ama sanırsam Fw-190A8 sadece Academy'de var, Revell'de A3 ve belki A5 var.

Herkese iyi modeller!
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
Burak Öztan
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 682
Alıntı Burak Öztan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/06/2006 Saat 08:10
Kanat-gövde birleşim yerleri uğraştıracak gibi gözüküyor.Kolay gelsin.
IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/06/2006 Saat 09:06
F-14 ü bir kenara bırak daha stukalar duruyor :D kızarız tabii.

Düzenleyen ardeth
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/06/2006 Saat 11:32
Orjinalini yazan: ardeth

F-14 ü bir kenara bırak daha stukalar duruyor :D kızarız tabii.

Bulmuş papazı zaten :))).

IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/06/2006 Saat 11:35
Orjinalini yazan: Emroglan

Son olarak, Fw-190 yapacaksanız ve 1/72 olacaksa, başka seçenekleri (mesela Revell) araştırın. Ama sanırsam Fw-190A8 sadece Academy'de var, Revell'de A3 ve belki A5 var.

Revell deki FW 190 A8/R11.Antenlerini kullanmazsan "A8" olur :).
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 336
Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/07/2006 Saat 21:31
Cehaletimi hoş görün, makinelilerin namluları biraz kalın mı duruyor?
"cure" le yeah tank cho she calcar
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/07/2006 Saat 22:20
Mümkündür, fakat kutudan çıktığı gibi yapacağım ve zaten sinirimi bozan iğrenç bir maket olduğu için açıkçası umursamamaktayım. Son yazdığımdan bu yana gövdeyi adam etmeye uğraşıyorum macun zımpara macun zımpara yoruldum.

Bu arada komik bir şey daha oldu, bu kutunun aynısını alıp yapan bir modelci arkadaş benim yaptığımı canlı gördükten sonra kendisindekinin bununla alakası olmadığını, kutuların aynı olmasına rağmen uçakların farklı olduğunu ve bu gövde yapısının A8 değil de A7 alt modeli olabileceğini söyledi. Kısacası bu kutudan çıkabilecek hiçbir şeye kefil değilim, ayu çıkabilü daş düşebilü durumu söz konusu.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 336
Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/07/2006 Saat 18:53
Emre, bu arada benim hasegawa FW 190'ın içinden vaktiyle senin oturmayan üst parçaya benzer bir parça çıkmıştı. Fakat arkada kamburları yok. Ufak kalibreli makineliler için olabilir. Uğraşmak istersen bir şekilde sana ulaştırabilirim.
"cure" le yeah tank cho she calcar
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/07/2006 Saat 06:06
Yok çok sağolasın, bundan geçti. 72 uçak konusunu biraz daha geliştirebilirsem bir sonraki Fw 190 tangosunu Revell ile yapmayı düşünüyorum.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme