Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: Bitti - Revell 1/72 King Tiger Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
judas
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 772
Alıntı judas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/07/2006 Saat 09:39
Ayrıca yukarıdaki resimler bitmiş halleriyse inşallah mat vernik atmamışsınızdır araca. Çünkü yaglı boyayı silme sırasında, sürtünmenin oluşturduğu statik elektrikle yüzeye yapışmış tozlar durmakta. Vernik altı olma durumları olabilir... :)
Taretteki sag ve sol dekaller birbirleriyle simetrik değiller...
Kamuflaj patterni genel olarak Ardenneste kullanılan KT lerin ambush kamosuna uymamakta...
Taretin yan zırhı ve mantleti tutan ön zırhın birleşme yerinde biraz putylik iş varmış gibi...
Mg biraz daha metalik kurufırca ister gibi, su an rengi siyah gibi durmakta...
Kolay gelsin...

Düzenleyen judas
feed the troll
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/07/2006 Saat 09:55
Orjinalini yazan: freeman

Iste burda sizin ilk paragrafinizda ayni seyi söylüyoruz..

Ama hala yazacak bişeylerin gayreti var.Tekrar tekrar yazmak neden?

Yukarda tarette yada yedek yerinde takili olan paletlerin illaki herzaman yeni olacagi söylenemez, dolayisiylada yedek paletler her zaman passiz olur yargisida gecersizdir

Hep yeni olurlar demedim.
Ustalar hep paslı yapıyor,doğrusu budur diyen sizsiniz.
Ben genelleme yapmadan ikiside olur,şartlara göre yapın diyorum.

Ben tank yaparken, kafamda kurmuyorum, "ee simdi bu tankin yedek paletleride iyi durumda, yeni ve bakimli olsun yada bakimsiz, pasli olsun" diye.. O an o yedek baklayi nasil görmek istiyorsam öyle yapiyorum.. Pasli ise, demekki kullanilmis, degilse demek ki yeniymis.. Bu King Tiger icinde gecerli, diger araclar icinde..

Ama sunu söyleyeyim ki, AFV yapiminda uluslararasi anlamda usta kabul edilen kisiler yedek paletleri pasli yapiyor..

Hangisi?

Yok ama, sanirim yazma ihtiyaci duymadiklari icin olmasa gerek.. Sonucta her acidan mükemmele yakin model üreten kisilerin maketlerine "Ee cok güzel yapmissinizda, yedek paletleri niye pasli yapmissiniz" demek, kisinin yetenegini, hayal gücünü, becerilerini kücümsemektir, yada baska bir amaci vardir?

Mükemmellik göreceli bir kavramdır.
Yapılan eleştirileri küçümseme veya kötüleme olarak nitelemek doğru değildir.
Usta veya değil, her maketçi kendi keyfine göre maket yapar.Beğenmeyende eleştirisini yazar.Alınıp gücenecek olan kendini ortaya atmasın daha iyi.
İyi veya kötü herşeye "oh ne iyi olmuş" derseniz o maketi yapan kişi bir adım ileriye gitmez.
Amaç alay etmek değil dikkati (eğer varsa) hataya çekmektir ki düzeltilsin.
Öküz altında buzağı aramak kimseye birşey kazandırmıyor.

Orjinalini yazan: İdris

Benim yazdığım kullanılmayan paletin paslanmasının pek mümkün olmadığı yönünde.

Benim bu konuda bir itirazim yok ki..Haklisinizda.. Önemli olan yedek bakla ile YENI bakla arasindaki ayrimi yapabilmek.. Her yedek bakla yeni olmak zorunda degil..Yani "yedek bakla pasli olur (yada olmaz)"´i bir sart olarak görmüyorum..

Bende.Ama uluslararası ustalar ne der bilemem.
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/07/2006 Saat 10:36
Orjinalini yazan: judas

Ayrıca yukarıdaki resimler bitmiş halleriyse inşallah mat vernik atmamışsınızdır araca. Çünkü yaglı boyayı silme sırasında, sürtünmenin oluşturduğu statik elektrikle yüzeye yapışmış tozlar durmakta. Vernik altı olma durumları olabilir... :)
Taretteki sag ve sol dekaller birbirleriyle simetrik değiller...
Kamuflaj patterni genel olarak Ardenneste kullanılan KT lerin ambush kamosuna uymamakta...
Taretin yan zırhı ve mantleti tutan ön zırhın birleşme yerinde biraz putylik iş varmış gibi...
Mg biraz daha metalik kurufırca ister gibi, su an rengi siyah gibi durmakta...
Kolay gelsin...

Maketi bitti diye kaldırıp attım. O görünenler mat vernik sonrası, bir kısmı da mat vernikle birlikte yapışan tozlar, az bir zımparayla çıkıyor.

Kamuflaj olarak biliyorum doğru değil, zira hiç araştırmadım 212 napmış kimmiş neredeymiş diye. Keza decaller de az daha yanlış olacaktı diğer konubaşlığındaki maceraları malum. Hoş, 1944 yılında Peiper'ın kaç tankı vardı, King Tiger kaç tondur, Amerikan askerleri öğlenleri ne yerdi, Nazi miğferinin düzgün şekli nedir, Sdkfz 251'in cıvatalı olanında kaç cıvata vardır gibi hiçbir bilgiye de sahip değilim, detaylı araştırmaya amacım kısadan bir şeyler üretmek olduğu için girişmedim.

Açıkçası maket yapmak konusundaki becerimin zaten düşük seviyede olduğunu da belirtmek isterim. İdris de bu yukarıda sayılanların on katını saydı bu tank için, neresi doğru ki bir yeri eğri olsun. Bu tankı yaparkenki amacım kendimi oyalamaktı ve pistoleme biraz daha hakim olmaktı, kendimi oyaladım ama pistolem bozulduğu için kendime bir şey katmadım.

Neticede düzeltilebilecek olanlar düzeltilecek, ek olarak MG'nin namlusu yamuk,parlatmalı boyalar düzgün parlatılmamış, decaller asimetrik oldukları kadar da yamuklar, kamuflajda bir sürü eksik var, motor ızgaraları yapılmamış, öndeki lambanın kablosu yok, palet geçişleri sert, arkada palet oturmamış, vs vs, sıkmamak için kalanlarını yazmıyorum. Kısacası bu da "olmamış".

Bu bakımdan eleştiriler için teşekkür ederim. Lütfen zaten olmamış bir model için (ki ben kendisine oyuncak bile diyorum) kendimizi germeyelim, başka konulara cevap olsun diye de kendimizden geçmeyelim.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 959
Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/07/2006 Saat 17:22

Gayret?? Ne gayreti?? Siz istemiyorsunuz diye yazmayayim mi??

Hep yeni olurlar demedim.
Ustalar hep paslı yapıyor,doğrusu budur diyen sizsiniz.
Ben genelleme yapmadan ikiside olur,şartlara göre yapın diyorum.

Sayin Beyefendi, Yedek Paletler neden pasli diye basladiginiz bir yaklasim var.. Benimde ne dogrusu budur diye bir yaklasimim var, nede ustalar böyle yapiyor, bizde böyle yapalim diye.. Ben, Pasli olmasinda bir sakinca görmüyorum, zaten ustalarda böyle yapiyor diyorum, siz lafi evirip cevirip, kendinize göre yukarda yazdiginiz sekle ceviriyorsunuz??

Ben tank yaparken, kafamda kurmuyorum, "ee simdi bu tankin yedek paletleride iyi durumda, yeni ve bakimli olsun yada bakimsiz, pasli olsun" diye.. O an o yedek baklayi nasil görmek istiyorsam öyle yapiyorum.. Pasli ise, demekki kullanilmis, degilse demek ki yeniymis.. Bu King Tiger icinde gecerli, diger araclar icinde..

Ama sunu söyleyeyim ki, AFV yapiminda uluslararasi anlamda usta kabul edilen kisiler yedek paletleri pasli yapiyor..

Hangisi?

Cok acik?? Cidden anlamadiniz mi?? Yine aciklayim, Ben kafama göre yaparim.. Ister pasli, ister passiz.. Pasli yaptigim zamanda, acaba birileri birsey dermi diyede hic düsünmem, cünkü referans kabul edilebilecek kisilerde öyle yapmistir.. Anladiniz mi??

Mükemmellik göreceli bir kavramdır.
Yapılan eleştirileri küçümseme veya kötüleme olarak nitelemek doğru değildir.
Usta veya değil, her maketçi kendi keyfine göre maket yapar.Beğenmeyende eleştirisini yazar.Alınıp gücenecek olan kendini ortaya atmasın daha iyi.
İyi veya kötü herşeye "oh ne iyi olmuş" derseniz o maketi yapan kişi bir adım ileriye gitmez.
Amaç alay etmek değil dikkati (eğer varsa) hataya çekmektir ki düzeltilsin.
Öküz altında buzağı aramak kimseye birşey kazandırmıyor.

Yahu, simdi sizin yaptiginiz su elestiri , yani paletlerin durumu, Emre Bey´e yada baska herhangi bir maketciye ne kazandirdi Allah askina?? Siz kendinizde kabul ediyorsunuz, pasli ise kullanilmistir diye.. E o zaman direk cikip böyle bir yargiya varmak neden??Yorum yaparsiniz, elestiri yazarsiniz kimse birsey demez, faydalanmaya calisir.. E ama uygulamasi göreceli olan bir konuda kesin yargiya varip, köseli hatlar olusturunca, bu elestiride yada yorumda faydalanabilecek bir sey kalmiyor.. En azindan benim acimdan.. Baskalarini bilemem..

Bende.Ama uluslararası ustalar ne der bilemem.

Uluslararasi ustalar, yazi yazmiyor, maket yapiyor.. O yüzden ne dediklerini anlamak icin icin acin bakin yaptiklari maketlerine??

Benim yazacak baska bir seyim yok.. Sanirim bu topikten faydalanabilecegim birseyde yok artik..
IP
YODA
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 201
Alıntı YODA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/07/2006 Saat 23:00

Metal işleme ve terbiye"konusunda ise tamamen hemfikiriz.Yani "yedek" paletler iki damla yağmur veya kar suyu ile paslanmaz :).

keşke bizim ülkemizde terbiye edilen çelikler içinde aynısı söylenebilse....:)
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/07/2006 Saat 08:31

Iste burda sizin ilk paragrafinizda ayni seyi söylüyoruz..

Tamamı budur.Yazdıklarım neden tekrarlanıyor diye sordum,neden foruma yazıyorsunuz demedim.

Gayret?? Ne gayreti?? Siz istemiyorsunuz diye yazmayayim mi??

Konuyu anlamamışsınız.Yukarıda izah ettim.

Sayin Beyefendi, Yedek Paletler neden pasli diye basladiginiz bir yaklasim var.. Benimde ne dogrusu budur diye bir yaklasimim var, nede ustalar böyle yapiyor, bizde böyle yapalim diye.. Ben, Pasli olmasinda bir sakinca görmüyorum, zaten ustalarda böyle yapiyor diyorum, siz lafi evirip cevirip, kendinize göre yukarda yazdiginiz sekle ceviriyorsunuz??

Evet öyle bir soru sordum.
Maketi yapan cevabı verdi.Konu kapandı.
Bunun üstüne siz bir görüş belirttiniz.Bende kendi görüşümü yazdım.
Uluslararası ustaları konuya katan ben miyim?
Benim görüşüm budur demek ayrı,"ustalar" böyle yapıyor diye ,dolaylı yoldan, hatalı düşünüyorsun demek ayrı.Aradaki farkı cidden anlamıyor musunuz?

Sonucta onlarda metal, paslanabilir.. Pekcok AFV modelcisi, yedek paletleride pasli yapiyor, ki bence dogru olanida bu.. Bu araclarin hepsinin zor sartlarda kullanildigini düsünecek olursak, hic bir arac komutaninin "Aman dikkat edelim, yedek paletler paslanmasin" diyecegini sanmiyorum..

İlk olarak bunu yolladınız.”Bence doğru olanıda bu”dedikten sonra şimdi ikiside olur demişsiniz.Lafı çeviren ben değilim.

Yahu, simdi sizin yaptiginiz su elestiri , yani paletlerin durumu, Emre Bey´e yada baska herhangi bir maketciye ne kazandirdi Allah askina?? Siz kendinizde kabul ediyorsunuz, pasli ise kullanilmistir diye.. E o zaman direk cikip böyle bir yargiya varmak neden??Yorum yaparsiniz, elestiri yazarsiniz kimse birsey demez, faydalanmaya calisir.. E ama uygulamasi göreceli olan bir konuda kesin yargiya varip, köseli hatlar olusturunca, bu elestiride yada yorumda faydalanabilecek bir sey kalmiyor.. En azindan benim acimdan.. Baskalarini bilemem..

Paletler hakkında bir eleştiri yapmadım.Basit bir soru sordum,mantıklı bir cevap aldım,konu kapandı.
Eşeleyip konuyu derinleştiren yorumlar sizden geldi.
Ben olur yada olmaz diye bir yargıda bulunmadım sizden önce.
"Kesin yargı","köşeli hatlar" sizin uluslararası ustalarınızda var hep paslı yaptıklarına göre.
Bunu yazıp "bence doğru olanıda bu" dedikten sonra nasıl oluyorda bana kesin yargılısın diyorsunuz anlamak mümkün değil.

Kazanımlara gelirsek bence "Uluslararası ustalar" tarafından yapılan tank maketleri üzerindeki palet baklalarının neden hep paslı olduğu konusu bir nebze izah edilmiştir tarafınızdan.
Bende karşı görüşümü belirttim.Şimdi isteyen dilediğini seçer.

Uluslararasi ustalar, yazi yazmiyor, maket yapiyor.. O yüzden ne dediklerini anlamak icin icin acin bakin yaptiklari maketlerine??

Eğer hatırımda yanlış kalmadıysa sergilenen bazı maketlerin birde yapım aşamaları anlatılır.
İşte o yazılarda neyin neden yapıldığı hakkında izahatler vardır.
Filan sebepten dolayı şu parçayı değiştirdim,falan kitaptaki resimde orası farklıydı,maketin şu ve bu parçaları gerçeğe yakın değil,dedem o tankta savaşmış o söyledi vs vs diye.

Ben size paslı palet hakkında bir yorum var mı diye basit bir soru sordum.Alman tanklarını inceleyenlerin yazdığı bir yazı (teknik bir izahat,rutin bir uygulama,aykırı bir durum) var mı diye.

Seviyeli,açık ve ayrıntılı cevabınızı hepimizle paylaştığınız için teşekkür ederim.
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04